Fair Life wrote:Den wrote:Uzas! Nevalja generalizirati ali Dalmatinci su stvarno poseban slucaj. Ja nazalost jesam dozivio neke nezgdne stvari na Jadranu. Kad smo prije par godina bili na moru i izasao sam iz auta moga tetka, sa Bosanskim tablicama, neki lik je poceo da pjeva nesto Hajmo Ustase, ustase i sve gelda u nas. A njegov drug ga fol gurka i govori mu da prestane a on se odvalio jos smijati...

Da sam Bogdo znao neku pjesmu od Handzar divizije napamet pa da mu se pridruzim....
Kakav bi to merak bio...

A po svemu sudeci nisi znao ni jednu partizansku... da im se pridruzis.
Sreca po njega pa nije znao niti jednu pjesmu.

Znas onaj kad su slovenca Muju zarobili (ne sjecam se vise ko ga je zarobio) pa ga mucili da oda svoje drugove, a on ni jedno ime da kaze.
Svi mislili da je ludo hrabar, a on se hud nije mogao sjetiti ni jednog imena i sve lupo' glavom po zidu celije, govoreci sebi sjeti se, sjeti se.
Neki bi ovdje na forumu digli ustanak i krenuli na Dubrovnik,

drobeci sve i svasta u ovaj balkanski lonac od pocetka devedesetih - predratnih, pa onih ratnih kojih se svi jako dobro sjecamo, pa preko ovih dvanaest-trinaest najtezih (bilo je prvo deset najtezih godina, a bice i ovih deset tezih od najtezih), sve do danasnjih dana.
Pa sta vam je, jeste li poludjeli? Ovo je prvenstveno problem Gradske uprave Dubrovnika i njihove Turisticke zajednice, Hrvatskog ministarstva turizma i u slijedu sve do njihove drzave Hrvatske,pa tek onda nase Drzave, ako je uopce to
medjudrzavni problem.
Nemam nista protiv sto je neko iz nase Drzave uputio notu zbog razbijenih automobila nasih drzavljana, i to Drzava treba da cini, da zastiti svoje drzavljane, bez obzira na nacionalnost.
Ali ja se s pravom pitam da li bi iko iz ove nase BiH drzave reagovao da nije bilo nikakvih pisanja po sajbama, da su tek tako razlupana stakla? Sta mislite da li bi onda Drzava trebala upucivati notu ili samo u slucaju kad se neki balija nadje uvrijedjen.
A sto se tice
medjunacionalnog problema, zaista nisam znao da su
Balije nacionalnost i da ih treba pisati sa veliko
B.