Demokratska partija - Dragan Cavic

Demokratska partija ce po mojim procjenama osvojiti:

manje od 20000 glasova
11
23%
vise od 20000 glasova
12
25%
40 - 50000 glasova
8
17%
vise od 50000
16
33%
imam svoje misljenje (navedite)
1
2%

Total votes: 48

ilija cvorovic

#101 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by ilija cvorovic »

Dupli.
Socijalista

#102 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Socijalista »

kiky wrote:dodo če pred izbore raspisat referendume ...
napravit če sve da ostane na vlasti ...
ja čak mislim da je spreman i na izazivanje konflikta u bih samo da bi ostao gdj jeste ...
Toliko o referendumu, Cavic ce to iskoristiti na sve moguce nacine, imam osjecaj da Dodo pada i to naglo. Takodjer imam utisak da ce Cavicev blok imati trecinu vlasti (ma da jos nije jasno skim ce u koaliciju) ali dobro rade i kako cujem iz BL i Prijedora imace pozitivnio misljenje ljudi na izborima.
kiky

#103 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by kiky »

teško, brale ...
:D
Socijalista

#104 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Socijalista »

kiky wrote:teško, brale ...
sve je tesko, neki dan imao ispit teski i prosao :D pa i to...nije lako.
Nekako s proljeća

#105 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Nekako s proljeća »

:)

Meni je pomenuti političar ostao u sjećanju kao neko ko je imao hrabrosti da shvati i prihvati tužnu činjenicu da je u području Srebrenice od strane dijela pripadnika VRS počinjen genocid.Tada je bio na funkciji Predsjednika manjeg entiteta RS.
A i sam je bio pripadnik te vojske, čiju je brigadu Dudaković pocijapao momački...

Danas, predstavlja mi opozicionog političara sa rejtingom i mislim da će se sa njim i oko njegove stranke formirati jedan opozicioni blok, srednje snage.Tek da takvo što postoji u entitetu RS-a, a nedovoljno jako da preuzme poziciju.
Bosnolog

#106 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Bosnolog »

Kakva je razlika izmedu Cavica i Dodika fasiste,jedna je boza drugi limunada isti se bore za istu sideologiju velikosrbizma i opstanaka genocidno fasistickog djela Dabica i SANU mentora samo u drugom odijelu ,ipak je Dodik taj koji ce ubrzati proces dovodenaj pred svrsen cin nestanka tog genocidnog brloga zla,stoga podrska Dodiku..

Čavić: "Dodik laže... Na vlast je došao tenkovima SFOR-a, ukinuo je dinar..."
21. 12. 2009. • 20:37 S. B.
Veličina slova:
Dragan Čavić / 24sata.info
*** SPAM *** - Osnova cijele politike SNSD-a i Milorada Dodika je laž koju konstantno ponavljaju, a i jučerašnje izjave lidera SNSD-a su samo ponovljene laži.

Da bi neko sačuvao dostojanstvo Republike Srpske prvo mora imati lično dostojanstvo, i prije svega ne bi smio lagati, a Dodik laže, navodi se u današnjem saopštenju predsjednika Demokratske partije (DP) Dragana Čavića, te dodaje:

O dostojanstvu Republike Srpske koje on brani najbolje bi mu bilo da ne govori, pogotovo ne na način kako je okvalifikovao razloge zašto je 1992. godine otišao u Beograd i nije učestvovao u otadžbinskom ratu, u intervjuu "Slobodnoj Dalmaciji" od 30. juna ove godine.

Jadno je kada nama Srbima Dodik govori kako će nam vratiti dostojanstvo, a ne kaže da ga je u najvećoj mjeri on i oduzeo, dolazeći na vlast na tenkovima SFOR-a 1998.godine, ukidanjem dinara kao platežnog sredstva u RS i izlaskom iz jedinstvenog monetarnog i ekonomskog sistema Srbije u kojem je RS bila do njegovog prvog dolaska na vlast, i mnoštvo drugih stvari koje nemaju veze sa dostojanstvom o kom on u posljednje vrijeme često govori
.

U Dodikovu laž o Vlašićkim pregovorima o reformi policije neki bi mogli i povjerovati da ne postoji više svjedoka učesnika, ali i audio snimak cijelog toka pregovora kao i stenogram svega koji autentično reprodukuje ko je šta govorio na Vlašiću, pa i on.

Prava istina je da je Dodik ranije otišao sa Vlašića, ali prije nego što je otišao i pristao je da se formiraju policijske regije koje prelaze međuentitetsku liniju razgraničenja, i to na području Tuzle i Semberije sa sjedištem u Tuzli za cijelu Semberiju, u području Hercegovine sa sjedištem u Mostaru koja bi pokrivala i Istočnu Hercegovinu,i u Sarajevu koja bi pokrivala i Istočno Sarajevo
.

To je pristao i otišao, a mi, ostali srpski predstavnici koji smo ostali, prekinuli smo pregovore i odbili svaku priču o prelasku međuentitetske linije
.

I da ga ispravim u još jednoj laži, Republika Srpska nema svoju policiju, ona ima njegovu policiju, a to je ogromna razlika.

Dragan Čavic

Izvor http://www.24sata.info/vijesti/politika ... dinar.html
politika.info

#107 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by politika.info »

quote]
Za Foču ne znam....Trebinje, Nevesinje, Ljubinje i Gacko su užas......jednom sam rekao da ljudi bukvalno hodaju i goli i bosi.
Što se tiče ulaganja...znam da ih nema ali moje pravo pitanje je zašto ih nema a ljudi odlaze ????[/quote]

Vjerovatno nikada nisi ni bio u ovim opštinama a već nam pripisuješ da smo goli i bosi. Za one koji ne znaju, da ne bilo zabune, objasniću stanje.

Tačno je da su uHercegovini propala gotovo sva preduzeća, a na stranicama posvećenim privatizaciji možete pronaći ko su njihovi vlasnici i prostim "guglanjem" doći do podataka o tim ljudima. Za samo pola sata shvatićete šta je bilo sa alatom, lučom, dekorativom, mlinom i drugima i zašto kriminalni režim Milorada Dodika to ne istražuje.

Vjerovatno ne bih ni regovao da niste pomenuli jedini svijetli primjer a to je opština Gacko.
Malo statistike.
U Gacku živi oko 11 000 ljudi, od toga oko 7 500 punoljetnih a nezaposlenih je oko 800 ili oko 7,5%. Ovaj podataka je fenomenalan u odnosu na BiH gdje je nezaposlenost oko 30% a pomenuću i da je prosjek u EU oko 10%.
Rudnik i Termoelektrana Gacko zapošljava oko 1 800 radnika gdje najmanju platu ima čistačica i kafe kuvarica a to je 550 km, rukovaoci mašinama u rudniku imaju početku platu od 1 800 koja naraste do 2 5000 km a prosječna plata u ovom preduzeću je oko 1600 km.
U Gacku je socijalna pomoć koja zakonom koji je donijela NSRS iznosi 41 km povećana na 61 km(nije puno, ali drugi nisu ni toliko)
U Gacku svaki građanin može dobiti poljoprivredni kredit od 5 do 25 000 km uz kamatu od 3,5%.
Svaki nezaposleni građanin može dobiti kredit za pokretanje vlastitog biznisa u iznosu od 5 do 25 hiljada km, kamatu od 1,5% i bez hipoteke.
Građevinska industrija u Gacku je izuzetno razvijena pa preduzeća Antikorozija, PGM, Safir, Staršped, Termograding i td upošlavaju veliki broj radnika koji imaju redovna primanja.
U poslednjih pet godina kapitalna ulaganja u opštini Gacko iznosila su oko 20 miliona km.
Opština Gacko nije kreditno zadužena.
Svake godien se stipendira oko 200 studenata a još toliko stipendira i RiTE
Svi regionalni iseoski putevi su asfaltirani.
Sve gradske ulice su uređene i osvijetljene.
U Gacku nema nijedan visoko obrazovani građanin koji je nezaposlen. Prošle godine njih 15 je diplomiralo, i u decembru 2009-e svi su potpisali ugovore o stažiranju na 12 mjeseci, počeli da rade a nakon toga će dobiti stalni posao.

Sve su ovo činjenice koje potvrđuju da se u Gacku dobro živi. Ne kažem, nije idealno i uvijek može bolje ali Gacko je jedan od pozitivnih primjera dobrog života u BiH i to će vam potvrditi svi ljudi koji žive u Gacku.
politika.info

#108 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by politika.info »

quote]
Za Foču ne znam....Trebinje, Nevesinje, Ljubinje i Gacko su užas......jednom sam rekao da ljudi bukvalno hodaju i goli i bosi.
Što se tiče ulaganja...znam da ih nema ali moje pravo pitanje je zašto ih nema a ljudi odlaze ????[/quote]

Vjerovatno nikada nisi ni bio u ovim opštinama a već nam pripisuješ da smo goli i bosi. Za one koji ne znaju, da ne bilo zabune, objasniću stanje.

Tačno je da su uHercegovini propala gotovo sva preduzeća, a na stranicama posvećenim privatizaciji možete pronaći ko su njihovi vlasnici i prostim "guglanjem" doći do podataka o tim ljudima. Za samo pola sata shvatićete šta je bilo sa alatom, lučom, dekorativom, mlinom i drugima i zašto kriminalni režim Milorada Dodika to ne istražuje.

Vjerovatno ne bih ni regovao da niste pomenuli jedini svijetli primjer a to je opština Gacko.
Malo statistike.
U Gacku živi oko 11 000 ljudi, od toga oko 7 500 punoljetnih a nezaposlenih je oko 800 ili oko 7,5%. Ovaj podataka je fenomenalan u odnosu na BiH gdje je nezaposlenost oko 30% a pomenuću i da je prosjek u EU oko 10%.
Rudnik i Termoelektrana Gacko zapošljava oko 1 800 radnika gdje najmanju platu ima čistačica i kafe kuvarica a to je 550 km, rukovaoci mašinama u rudniku imaju početku platu od 1 800 koja naraste do 2 5000 km a prosječna plata u ovom preduzeću je oko 1600 km.
U Gacku je socijalna pomoć koja zakonom koji je donijela NSRS iznosi 41 km povećana na 61 km(nije puno, ali drugi nisu ni toliko)
U Gacku svaki građanin može dobiti poljoprivredni kredit od 5 do 25 000 km uz kamatu od 3,5%.
Svaki nezaposleni građanin može dobiti kredit za pokretanje vlastitog biznisa u iznosu od 5 do 25 hiljada km, kamatu od 1,5% i bez hipoteke.
Građevinska industrija u Gacku je izuzetno razvijena pa preduzeća Antikorozija, PGM, Safir, Staršped, Termograding i td upošlavaju veliki broj radnika koji imaju redovna primanja.
U poslednjih pet godina kapitalna ulaganja u opštini Gacko iznosila su oko 20 miliona km.
U Gacku nema nijedan visoko obrazovani građanin koji je nezaposlen. Prošle godine njih 15 je diplomiralo, i u decembru 2009-e svi su potpisali ugovore o stažiranju na 12 mjeseci, počeli da rade a nakon toga će dobiti stalni posao.

Sve su ovo činjenice koje potvrđuju da se u Gacku dobro živi. Ne kažem, nije idealno i uvijek može bolje ali Gacko je jedan od pozitivnih primjera dobrog života u BiH i to će vam potvrditi svi ljudi koji žive u Gacku.
hercegovac_pravi

#109 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by hercegovac_pravi »

politika.info wrote:

Malo statistike.

Pošto mi izgleda da si citirao moj komentar...red je da ti odgovorim
Ovako, u Gacku sam bio mnoooogo puta, čak i više puta već što bih želio a isto tako i u ovim ostalim opštinicama koje sam nabrojao, i mogu ti samo reći...jad i bijeda, ulice prljave i zapuštene, oronule fasade, krševi od yuga i stojadina koji služe kao prevozno sredstvo itd...da ne bih duljio previše. Ovako da napravimo jednu malu usporedbu jer većina forumaša je vjerovatno imala šansu da vidi današnje Trebinje. Pa ovako dragi forumaši, Trebinje je Hollywood pordeći sa Gackom, a samo Trebinje se pretvorilo u siromašnu kasabu.
U statistiku grada Gacka zaista ne želim ulaziti jer je više već očigledno da se ta statistika ama baš nigdje ne preslikava. Ali možda griješim, možda u Gacku imaju drugačije sisteme vrijednovanja napretka..ko zna
Najtragičnije je recimo ući u današnje Ljubinje gdje opštinske vlasti nemaju dovoljno sredstava da postave metalnu tablu sa imenom grada već je ime grada napisano na nekakav prevrunuti kamen pored puta. Dalje zaista ne želim nabrajati ...nema smisla
Manojlo1

#110 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Manojlo1 »

Mislim da ce DP-Cavic na sledecim izborima, jedva ostvariti cenzus za ulazak u Skupstinu.
Kada su SDS i on sisli s vlasti RS je bila u mnogo tezoj situaciji nego sada ,i politicki i ekonomski...
Socijalista

#111 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Socijalista »

Manojlo1 wrote:Mislim da ce DP-Cavic na sledecim izborima, jedva ostvariti cenzus za ulazak u Skupstinu.
Kada su SDS i on sisli s vlasti RS je bila u mnogo tezoj situaciji nego sada ,i politicki i ekonomski...
Ova anketa sto fokus provodi pokazuje nesto drugo. Do sada je anketi ucestvovalo preko 6000 ljudi.

http://fokus.ba/index.php?option=com_ap ... e-the-best
Manojlo1

#112 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Manojlo1 »

Socijalista wrote:
Manojlo1 wrote:Mislim da ce DP-Cavic na sledecim izborima, jedva ostvariti cenzus za ulazak u Skupstinu.
Ova anketa sto fokus provodi pokazuje nesto drugo. Do sada je anketi ucestvovalo preko 6000 ljudi.

...Cavic ce svakako imati podrsku sa ''raznih '' strana ...pa i ta anketa je u toj funkciji ...ali sumnjam da ce uspjeti postici neki znacajniji rezultat na izborima...
Za njega ce glasati nesto banjalucana...i to je to.
Socijalista

#113 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Socijalista »

Manojlo1 wrote:
Socijalista wrote:

...Cavic ce svakako imati podrsku sa ''raznih '' strana ...pa i ta anketa je u toj funkciji ...ali sumnjam da ce uspjeti postici neki znacajniji rezultat na izborima...
Za njega ce glasati nesto banjalucana...i to je to.
Zbilja, za koga ces ti glasati?
1gorstak

#114 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by 1gorstak »

Da, tada je manji entitet jos uvijek punio budzet lovom iz (sada tudjeg) telekoma i nije se pred Savjetom Bezbjednosti govorilo kako manji entitet krsi mirovni sporazum. Ma ovaj je Dodik Koperfild, majstor iluzije :) Selo gori a baba se ceslja.
kiky

#115 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by kiky »

dragan čavić ...
Manojlo1

#116 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Manojlo1 »

Socijalista wrote:

A ti?
Pretpostavljam za socijaldemokrate..
politika.info

#117 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by politika.info »

Socijalista wrote:

Niko ozbiljno ne vjeruje u ovu anketu pa ni jer DP i PDP nikako neće biti ispred SNSD-a.

Postoji mnogo realnije istraživanje javnog mnjenja koje je u poslednjoj sedmici decembra proveo portal "Politika Info".
Evo šta oni kažu:
U periodu od 24 do 31 decembra, informativni portal "Politika Info" proveo je istraživanje o rejtingu političkih partija u Republici Srpskoj.

Istraživanje je urađeno na uzorku od 2 150 građana sa biračkim pravom u većim gradovima: Trebinje, Istočno Sarajevo, Bijeljina, Doboj, Banja Luka i Prijedor.

Na pitanje: Kad bi se danas održali parlamentarni izbori za koga biste glasali? građani RS su odgovorili na sledeći način:

- Srpska Demokratska Stranka - 29,95%
- Savez Nezavisnih Socijaldemokrata - 27,18%
- Demokratska Partija - 13,43%
- Partija Demokratskog Progresa - 7%
- Demokratski Narodni Savez - 5,35%
- Socijalistička Partija - 4,4%
- Srpska Radikalna Stranka Republike Srpske - 3,1%
- Srpska Radikalna Stranka dr Vojislav Šešelj - 2,68%
- Narodna Demokratska Stranka - 1,9%

Nisam neki veliki politički znalac, ali političku scenu u RS prilično dobro poznajem iz nekog realnog ugla mislim da je ova anketa prilično tačna. Ali, moramo imati još jednu stvar u vidu a to je da se poslanici u Narodnoj Skupštini RS biraju po regionalnom principu a se može Desiti da čavić osvoji 13,4% u Banjaluci i dobije 2-3 poslanika ali da u ostatku RS ne osvoji nijedan mandat. SNSD je na prošlim izborima imao nešto preko 40% glasova ali upravo zahvaljujući regionalnoj podjeli i kompezacionim mandatima stigao do natpolovične većine. Pogledajte na sajtu CIK-a rezultate iz 2006-e godine i shvatićete.

Šta vi mislite o ovom istraživanju, kako vam se sve to čini.
Socijalista

#118 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Socijalista »

Manojlo1 wrote:
Socijalista wrote:

A ti?
Tacno, a ti?
hercegovac_pravi

#119 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by hercegovac_pravi »

politika.info wrote:
Socijalista wrote:

Niko ozbiljno ne vjeruje u ovu anketu pa ni jer DP i PDP nikako neće biti ispred SNSD-a.

Postoji mnogo realnije istraživanje javnog mnjenja koje je u poslednjoj sedmici decembra proveo portal "Politika Info".
Evo šta oni kažu:
U periodu od 24 do 31 decembra, informativni portal "Politika Info" proveo je istraživanje o rejtingu političkih partija u Republici Srpskoj.

Istraživanje je urađeno na uzorku od 2 150 građana sa biračkim pravom u većim gradovima: Trebinje, Istočno Sarajevo, Bijeljina, Doboj, Banja Luka i Prijedor.

Na pitanje: Kad bi se danas održali parlamentarni izbori za koga biste glasali? građani RS su odgovorili na sledeći način:

- Srpska Demokratska Stranka - 29,95%
- Savez Nezavisnih Socijaldemokrata - 27,18%
- Demokratska Partija - 13,43%
- Partija Demokratskog Progresa - 7%
- Demokratski Narodni Savez - 5,35%
- Socijalistička Partija - 4,4%
- Srpska Radikalna Stranka Republike Srpske - 3,1%
- Srpska Radikalna Stranka dr Vojislav Šešelj - 2,68%
- Narodna Demokratska Stranka - 1,9%

Nisam neki veliki politički znalac, ali političku scenu u RS prilično dobro poznajem iz nekog realnog ugla mislim da je ova anketa prilično tačna. Ali, moramo imati još jednu stvar u vidu a to je da se poslanici u Narodnoj Skupštini RS biraju po regionalnom principu a se može Desiti da čavić osvoji 13,4% u Banjaluci i dobije 2-3 poslanika ali da u ostatku RS ne osvoji nijedan mandat. SNSD je na prošlim izborima imao nešto preko 40% glasova ali upravo zahvaljujući regionalnoj podjeli i kompezacionim mandatima stigao do natpolovične većine. Pogledajte na sajtu CIK-a rezultate iz 2006-e godine i shvatićete.

Šta vi mislite o ovom istraživanju, kako vam se sve to čini.
Po mome mišljenju Demokratska Partija i SDS su precijenjene. Sumjnjam da će imati ovoliki udio u glasačkome tijelu. A opet..koliki je +,- tolerancija navedenih brojeva? Da li se anketa bazirala u istočnom ili zapadnom dijelu ili je udio anketiranih čitalaca isti ?
zavrzlama

#120 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by zavrzlama »

SDS je skinuo Beograd radi ocuvanja ratnog plijena (rs) a ne Dodik i SNSD.....to je jednom i sam Cavic rekao....SNSD moze izgubiti (srbija ih zamijeniti)izbore samo u situaciji da ostanak Dodika i SNSD ugrozi postojanje rs-a.....najvjerovatnije da ce Dodik postati predsjednik rs-a(vec je to najavio)da dobije politicki imunitet da ga se ne moze sudski goniti,a postavit ce svoje ljude da rade i vode istu politiku kao i on...srbiji odgovara SNSD i dodik jer drzi MZ kao taoca dok se ne isposluje podjela Kosova...ako je srbiji interes, oni mogu osigurati pobjedu bilo kojoj stranci u manjem entitetu...
behavac

#121 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by behavac »

Posto je i ovdje krenulo o sledecim izborima evo i misljenje moje malenkosti od prije neki dan po tom pitanju:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 2#p3360922
behavac wrote: SNSD - 33%
SDS - 20%
DP - 15%
PDP - 12 %
DNS - 5%

SDA - 4%
SBIH - 4%
NSP - 3%
SRS RS -2%
SDP -2%

Znaci SNSD ce pasti ali ne ispod 30%, SDS ostaje gdje jeste kao i PDP, a DP se dobiti dio kolaca...
Poslije je samo pitanje hoce li Dodik skupiti vecinu za jos 4 godine...il ostali prave koaliciju gdje SNSD prelazi u opoziciju...
Kontam glasati za DP a navijem za koaliciju DP + PDP + NSP + DNS(mogu i oni poslije sledecih izbora ovdje),
samo sto je mala sansa da oni skupe 50%, zato ako im svima bude cilj skinuti SNSD morace uzeti i SDS kao eventualno i Hrvatske i Bosnjacke stranke koje bi bile kooperativne i za svoje dobro...
Manojlo1

#122 Re: Demokratska partija - Dragan Cavic

Post by Manojlo1 »

Socijalista wrote:
Manojlo1 wrote:
Socijalista wrote:

A ti?
Tacno, a ti?
Pa i ja...ove ovamo...hehe
Socijalista