DEMOKRATIJA

Fair Life

Post by Fair Life »

livadic wrote:samo ... nismo ni mi cafiri blesavi ... :oops:
LUXUS für Ihre Augen; brillante Farben, flimmerfreie 100Hz und selbstverständlich Autofocus.
Das OPTRON CAFIR lässt keine Wünsche offen.

Image
Fair Life

Post by Fair Life »

H2SO4 wrote:Samo da citiram Enegrama koji je sve fino rekao onako kratko i jasno:

Image
:lol:
I ova djeca ga citiraju, pa mozes i ti.
livadic

Post by livadic »

LUXUS für Ihre Augen; brillante Farben, flimmerfreie 100Hz und selbstverständlich Autofocus.
Das OPTRON CAFIR lässt keine Wünsche offen.

-------------------------

rahmeta mi dedinog ... :D ... cafira moram nabaviti ... 8)

iako je ... ponesto ... :cry: ... previse kicast za moj ... :D

... decentni ukus ... :oops:

:D

;)
Fair Life

Post by Fair Life »

Hahhahhaa... Kupujmo domace !!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Sve to nekako, ali samo da mi je znati odakle je i INACE :? taj tamo Fair Life kad je tako pametan??? :D

A da je pametan, jeste vala a vi sto ne mislite tako, batrgajte se koliko hocete i...
ne zaboravite na DEMOKRATIJU!! :P 8-)
margareta

Post by margareta »

H2SO4 wrote:Samo da citiram Enegrama koji je sve fino rekao onako kratko i jasno:

Image

:lol:
Prijevod ili interpretacija slike (sta je OVAJ pEEEsnik) sa svojom ovdJe sandjackom sUbraijom hOtiJo r'jet :

Evo ti VLAHINJO "MargaretO" Tvoj pesnik Velimir - Veljo Milosevic

i "Moja Vojska Naj jaca". Ja sam TA kojoj su namijenjena Veljina Vojska, jer ja sam spomenula (sto NIPOSTO NISAM SMELA) da zalim zbog smrti velikana dJecije poezije.
Drugo ja sam TA koja KUKA na bolest svoga djeteta.
TRECE "lijepo" se vidi "moralna" slika svakog ucesnika foruma POSEBNO onog "U ODSUSTVU" !
Cetvrto vase "NEOBICNE" nebuloze i prepucavanja oko "jezika"
PLACAJU obicni smrtnici i vi to znate - velika vecina "ucesnika" ZNA ko' *i* KOLIKO pije a ko - KOLIKO *i*
"CIME" *placa* !
JOS : Jednom sam spomenula istinu (strogo zabranjeno) kako se NEKO
mogao razmnozavati u ratnim uvjetima ?
SVE sto sam rekla *pritefteri se u sve memorije - pisane - snimljene itd.

"The_Fluid" koliko i cime si NAGRADJEN zbog odradjenog posla ?
Sin mi je shifrirao racunar tako da me mozete bezbjedno uz kaHvu tracati
Nema te nagrade ZA koju bih ja bilo kome zlo bilo kakvo
nanijela.

"The_fluidu" uzivaj u svojoj malenkosti a za mene postoje samo 2 vrste ljudi : DOBRI i LOSHI
Pilsner

Post by Pilsner »

Izvini na cudnom pitanju ali stvarno me interesuje...

Koristi li i neko drugi tvoj nick "Margareta", na primjer neki rodjak, prijatelj...ili ne daj Boze ti imas "bipolar disorder" :)
Engram::X

Post by Engram::X »

Fair Life wrote:
Engram::X wrote:"Djeca su vojska najjaca"
A ja sam se smijao Nadrealistima kad su pjevali:

"Karadzic je prep'o narod
i podig'o sve na bunu
u islamskoj zemlji ovoj
reza'ce nam svima cunu".

Sta ti Engrame mislis o tome. Da otvoris sunetarnicu pa da djecu odmah ovako sa tuta skidas i prebrojavas krvna zrnca.

Ti si projekcija cetnika u ogledalu Engrame.
A-a

Ja sam malo "ozbiljniji"...

Image
kekec

Post by kekec »

Fair Life wrote:Ne primjecujem da je neko kliknuo na sliku, zato evo vam otkriven link:
http://www.dadalos.org/[b]srbija[/b]/De ... kratie.htm
Fair, dao si "pogresan" link.

Dragi "engram-i" i "seoske diplomate", pokusajte sa ovim:

http://www.dadalos.org/bih/index.htm :D

"Uciti,uciti,uciti "
Fair Life

Post by Fair Life »

kekec wrote:Fair, dao si "pogresan" link.

http://www.dadalos.org/bih/index.htm :D

"Uciti,uciti,uciti "
Hvala Kekec, ovaj tvoj link je pregledniji (bolji). Ja sam 'kopajuci' naletio na onaj. Haj' sad ?

Nije te bilo dugo ? Mislio sam da nije Bedanec...
Uh. Dobro je... nije !
margareta

Post by margareta »

The_Fluid wrote:Fair,
dobar presjek :)

Zbog njih sam mijenjala svoje nickove a ne svojom krivicom.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Eh, chuda li nevidjenoga, ko bi rekao da se istorija pishe od kraja a ne od pochetka. :D Samo ostadoshe zapisane i neke druge izjave, kako su nastajali nickovi.

Istorija/povijest/

[/list]
Historija,/povijest/istorija mogu se "pisati" ili govoriti sa dvije polazne *instance* - od kraja ka pocetku i obratno.
Moze se *krenuti* od posljedica a moze i od *uzroka*.
Sa tvoga (a)*moralnog* stanovista interpretacija povijesti ovisi od *vise* fakata.
Npr. ucestalA IZMJENA mojih nickovA kao plod TVOGA angazmana na forumu, imaju TEBE kao subjekta "mojih" nickova i mene kao objekta tvojih MOGUCNOSTI ZLOUPOTREBE TVOGA "polozaja" MODERATORA . Ti si DAKLE nosioc "POVIJESTI" moga ucesca na forumu a sa takvima ja ne bih ni sol ni med dijelila.
Pratila sam TE kako DEMOKRATSKI pristupas projektu "Meldinine" teme
kao UVOD na PRISTUP tj.priblizavanje SEBI jer SI prepoznao SEBE u mome textu u kom' si prepoznao SEBE. Znala sam da ces se "javiti"u svome starom "DOBROM" stilu.Prvo SHATROLOGIJA "izrazena" kroz demokratsku 'opomenu' Meldini, pa onda jos 1 -2 iste demonstracije "tolerancije" sa cilem ciscenja terena pred napad na mene.
Pratila sam te tvoje kulturne - "lagane korake" po forunu kao macku u lovu na misa - vidi plijen - prikrije SE (izlivom kulture) i zauzme strategiju za napad. Kad' si me se dograbio, plijen si na svoj najprljaviji nacin sa meni najodvratnijim smajlicima "JAVNO PRIKAZAO SVIMA KAO SVOJ TROFEJ" ko' Srbi "Kosovski" boj ti si jadno slavio plijen svoj - jadno - 'obracajuci' se "Fair Lifeu"......!?
Za TAKVE postoji NJIHOVA povijest i nacin interpretacije.
Moj sin je pretrpio BATINE od forumaske raje. Moj sin koji NICIM to nije zasluzio a imao je 12 godina. Da ne znam CIJELO Sa. NIKADA ne bih doznala za taj monstruozni CIN ali VI ste ISTO kao novinari DNEVNOG Avaza ili urednika ciji sinovi mogu razvaljivati nadgrobne spomenike a da za to ne odgovarate. Kad' kazem VI ne mislim NIPOSTO na SVE nego na TEBE i ONE koji te podrzavaju ili cak "TJERAJU" na forumaski vandalizam, samo vjesto zloupotrjebljen.

PS.Cijelo Sa. me zna SAMO po DOBRU ! To je VEOMA bitno u ovim losim vremenima.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Margareta,
i svi ostali klonovi,
popusti me, svoje frustracije ispoljavaj pred ogledalom, nemam vremena za tvoje nebuloze, gomila je tvojih kontradiktornih poruka, beskrajno se zaplitjesh pokushavajutji objasniti zashto si uradila ovo ili ono, od kreiranja vishe nickova do podrzhavanja ove ili one struje pred izbore.
Sve shto se deshava na forumu pripisujesh globalnom planu urote protiv tebe. Smijeshno. Ugodan dan ti zhelim.
Engram::X

Post by Engram::X »

The_Fluid wrote:Margareta,
i svi ostali klonovi,
popusti me, svoje frustracije ispoljavaj pred ogledalom, nemam vremena za tvoje nebuloze, gomila je tvojih kontradiktornih poruka, beskrajno se zaplitjesh pokushavajutji objasniti zashto si uradila ovo ili ono, od kreiranja vishe nickova do podrzhavanja ove ili one struje pred izbore.
Sve shto se deshava na forumu pripisujesh globalnom planu urote protiv tebe. Smijeshno. Ugodan dan ti zhelim.
Dobri moj Fluhith...

Siguran sam...da ona zeli...samo da se...druzite :oops:
kwamo

Post by kwamo »

hvala megi (sa malim zakasnjenjem)
kwamo

Post by kwamo »

nije vise aktuelno pitanje ... sta je demokratija ... :shock:

nego ... :cry: ... kako istu ocuvati ...;) ... !!!

Livadicu kako da je ocuvam kada je nikad nisam ni imao
margareta

Post by margareta »

The_Fluid wrote:Margareta,
i svi ostali klonovi,
Nemam potreba za frustracijama .
Za svoje godine ljepsa sam od mnogih koje se kandidiraju i udju u uzi izbor za 'mis' Planete Zemle.
Duhovno, tj. moralno kao i mentalno nikada do sada nisam bila prozvana 'ostecenom'.
Na svoju djecu jesam osjetljiva i to nije moja frustacija nego moj ponos
odgovornog roditelja.
Sve moje gore navedeno je tacno sto su potvrdili i dr. 'klonovi' za tebe.
Osim tvojih par kolega.
Od sada pa na dalje TI mene OSTAVI sa SVIM mojim nickovima jer dobro ti je poznata tvoja uloga u odnosu na mene.
Isto tako DOBRO ZNAS da se DRUGI SLUZE sa i do 20 nickova, pa im NIKADA ne *prigovarash* a ZASTO to znas ti i *oni*
POPUSTAM te na miru ali i TI MENE isto tako POPUSTI.

"kwamo"

Odmah pri prvome citanju tvoga komentara zakljucila sam da sto je najbitnije nisi nacionalno 'prefarban'.
Nemoj dozvoliti inim *KLONOVIMA* da te isprovociraju i kontaminiraju svojim shizoidnim *razmisljanjima*.
Ugodan vikend i

vozdrica
kwamo

Post by kwamo »

fair life
Cestitke.Zabavno,poucno i nadasve prihvatljivo za nase male mozgice
kwamo

Post by kwamo »

Fair life
Ovo je divno.Hvala ti do neba.Imam citav vikend da se zabavljam i razmisljam.Krenuo sam od prvog poglavlja i vac sebi postavljam milion pitanja.
Ja despot i tiranin moje familije ili suzdrzani vlastodrzac ili napredni demokrata ili sta li sam?Do nedavno sa jednim televizorom u kuci despot je uredno odlucivao sta se gleda ili ne gleda uz precutnu saglasnost mog vice predsjednika koje je ponekad imao priliku da odluci ali u mom odsustvu(nijebas uvijek tako,ali hajmo malo karikirati)Podanici su uvijek izvrsavali manje vise naredbe iz visokog doma sa pokusajima objasnjavanja zasto je to potrebno a zasto ne.Kada je dolazilo do pobune u puku onda se prilazilo i drugim nedemokratskim mjerama o kojima nece biti price u ovom poglavlju jer smo imali prilike da ih upoznamo u predhodnim izdanjima balkanske demokratije (ocigledno da dio tog naslijedja nosim i ja)Vec u startu vidim probleme.U jednom trenutku ekonomskog razvoja nase male blage diktature dolazi do izvjesnog poboljsanja ekonomske situacije koja omogucuje nasoj drzavici ulazak jos jednog TV u kucu.Dolazi do naglog preokreta gdje potrebe drugih napokon pocinju da dobijaju prostor i vrijeme,ali veliki tiranin jos uvijek nastoji da kontrolise situaciju o kvalitetu i nacinu edukovanja njegovog puka.Opet ponekad dolazi do sitnih protesta gdje puk pod nedemokratskim metodama popusta i povinuje se odredbama njihovog predsjednika i vice predsjednika.Mogu ti reci da je vice predsjednik mnogo ostriji prema podanicima ali sam siguran da ih i jako voli,inace bi ga do sad sigurno zamijenio nedemokratskim metodama.Podanici ne bi pristali na to iz mnogo razloga.Jedan od njih je sto mu slijepo vjeruju i vole ga a drugi je sto su mu prenijeli dio ovlasti i na taj nacin se odrekli nekih svojih prava na svoju dobrobit.Naravno da podanici imaju i vanjskih uticaja od drustva koji se na svaki nacin nastoje cuti na jednoj od dnevnih vecernjih sjednica gdje se u jednoj demokratskoj debati raspravlja o njihovom svakodnevnom zivotu i njihovim problemima.Kroz njihove probleme predsjednik i podpredsjednik saznaju kako zive podanici i uputama i korekcijama nastoje da koriguju stavove ,ramisljanja ,postupke i nacin ponasanja,kako podanika tako i svoje.Sta donosi novo vrijeme i koliko su ostarili predsjednik i njegov vice.Vjerovatno ce u jednom trenutku i oni shvatiti da je njihovo vrijeme proslo i da moraju da se povinuju zakonima danasnjice koji ih neminovno gaze pa prema moraju tome oblikovati svoju unutrasnju politiku potrebama savremenog drustva.Vremenom ce podanici da postaju sve samostalniji i napredniji i jednom trenutku ce pregaziti sva saznanja koja imaju predsjednik i podpredsjednik i moci da grade svoju malu drzavicu.
Moje pitanje je da li je predsjednik tiranin,koliko je ispravno kako on vodi drzavnu politiku,koliko je podlozan istorijskom nasljijedju,ko njega moze korigovati,gdje su njegove greske....
Citati,citati,citati kako zive druge drzavice,uciti,uciti,uciti i od podanika,
Ali mislim da je jedno sigurno dok god predsjednik podstice ekonomski prosperite svoje drzavice ona ce opstajati.Kroz Scile i Haribde ali ce opstajati sa manje ili vise prava ali ce imati mogucnost da opstane.
Baghira

Post by Baghira »

Jao, zar ovome vec toliko ima? :D :D :D
sule_krug

Post by sule_krug »

ljudi demoracija je samo pravo na glasanje odnosno na biranje vlasti i postivanje ljudskih prava . to je osnova demokracije , sve ostalo je kako se ustroji, odnosno dogovori.

danas u cijelome svijetu 90 % ako ne i vise politicara su ekonomisti a ne ljudi koji su studirali politicke nauke ili filozofiju. prema tome ekonomija je ona koja upravlja nasim zivotima. a malo je onih ekonomista koji su iskreni i posteni , a ako i jesu to, onda ih i nema na politickoj sceni.
aNTropocentrio

Post by aNTropocentrio »

Demokratija je merketinški trik vladajuće klase.
Post Reply