demografska mapa BIH 2010.god.

Locked
bingov buraz

#26 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by bingov buraz »

sa obzirom na... wrote:I sta je pisac htio ovim da kaze...
Da radimo ono sto zestoko negiramo a to je da nam je cilj preci 50% udjela u stanovnistvu, pa pozivajuci se na pravo vecinskog temeljnog naroda trazimo ili svoju nacionalnu državu ili laganu dominaciju uz pricu multinacionalna i ostale multi....
I meni ta prica o procentima malo tukne na fasizam-odmah se sjetim likova sa hercegbosanskog foruma oni bez prestanka nesto racunaju oduzimaju mnoze :mrgreen: ali imam osjecaj da je pokretac teme izuzetno mlad pa i ne konta neke stvari...mozda opet grijesim :mrgreen:
sa obzirom na...

#27 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by sa obzirom na... »

Ima nesto u tome da brojcanost prestavlja snagu, ali mene brine druga stvar, ne dajemo li time alibi Srbima da reknu, aha razotkrili smo vas, a oni imaju puno bolju startnu poziciju ;-)
bingov buraz

#28 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by bingov buraz »

sa obzirom na... wrote:Ima nesto u tome da brojcanost prestavlja snagu, ali mene brine druga stvar, ne dajemo li time alibi Srbima da reknu, aha razotkrili smo vas, a oni imaju puno bolju startnu poziciju ;-)
Ne mora nuzno da znaci da brojcanost predstavlja snagu,Jevreja je malo ali su strateski rasporedjeni.Srbi ce to nesto tvrditi u svakom slucaju tako da se nesto i ne brinem za njihovu reakciju :mrgreen: stvari treba postaviti na svoje mjesto radi sebe a ne radi reakcije drugih.
cyprus

#29 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by cyprus »

Ja na ovoj karti vidim samo da skoro sve opštine (sa izuzetkom nekoliko ''časno'' podjeljenih opština) imaju preko 90% jednog naroda, i to je ono što je poražavajuće. Nažalost, mnogi ovu kartu posmatraju kroz prizmu gdje se više ili manje zeleni :x BLJAK!

Teritorije su zapišane do koljena... kako ih otpišat ... teško
Last edited by cyprus on 16/08/2010 19:11, edited 1 time in total.
L.e.g

#30 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by L.e.g »

Koliko Židova ima u USA???
sa obzirom na...

#31 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by sa obzirom na... »

I meni ta prica o procentima malo tukne na fasizam-odmah se sjetim likova sa hercegbosanskog foruma oni bez prestanka nesto racunaju oduzimaju mnoze
Oni su legendarni, majko moja, to treba otici i procitati, ali imamo i mi pandam, bosnahistorija web site i legendarnog ,jednog jedinog JACKA
Malak

#32 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by Malak »

L.e.g wrote:Koliko Židova ima u USA???
Negdje izmedju 5.3 i 6.4 miliona.
heckler

#33 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by heckler »

gospodin bosanski wrote:najvjerovatniji popis 2010 god će biti nalik ovoj procjeni, po kojoj se vidi da će Bošnjaci biti većinski narod zasigurno u Federaciji BiH ali i ali prilično procentualno zastupljeni i u mnogim opštinama RS
http://bosnainfocentar.phpbb3now.com/vi ... f=23&t=280

Karta pokazuje samo djelomicnan dio potpune slike. Omjeri zivorodjene djece naspram umrlim po nacionalnosti bi dodatno upotpunilo sliku. Za FBiH se oni mogu naci u cetnitetu kriju kao zmija noge vec godinama odkako su demografska kretanja krenula nizbrdo za njih.
vivaldi

#34 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by vivaldi »

sa obzirom na... wrote:Oni su legendarni, majko moja, to treba otici i procitati, ali imamo i mi pandam, bosnahistorija web site i legendarnog ,jednog jedinog JACKA
Jack je juce banovan na ovom forumu, a nebi me cudilo da je ovo opet on jer je koincidencija indikativna.
bingov buraz wrote:I meni ta prica o procentima malo tukne na fasizam-odmah se sjetim likova sa hercegbosanskog foruma oni bez prestanka nesto racunaju oduzimaju mnoze ali imam osjecaj da je pokretac teme izuzetno mlad pa i ne konta neke stvari...mozda opet grijesim
Ako je ovo Jack onda nije bas mlad i zivi u BiH. Cini mi se da je iz Krajine, ali nisam siguran.

Jack ili ko god da si, pusti pricu i daj da uradimo neki konkretni deal.

Hoces mi dati 2 hiljade eura po kvadratu za stan na pristojnoj lokaciji u Sarajevu? Znam da je poskupo, ali se brate moras zrtvovati za vise ciljeve i etnicku cistocu, nema nista od prazne price.
heckler

#35 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by heckler »

bicebolje wrote:
gospodin bosanski wrote:najvjerovatniji popis 2010 god će biti nalik ovoj procjeni, po kojoj se vidi da će Bošnjaci biti većinski narod zasigurno u Federaciji BiH ali i ali prilično procentualno zastupljeni i u mnogim opštinama RS
http://--- no links ---/v ... f=23&t=280
Ne znam šta ti pozitivno vidiš u ovoj mapi...

Strateski povoljnu poziciju u ovoj kosmaru od sadasnje situacije. Demografsku povezanost teritorija na potezu sjever jug i donekle istok zapad koji garantuje otezavanje potencijalnog odcjepljenja. Koridor je vec presjecen, cetnitet je presjecen skoro i kraj gorazda. U Srebrenici vec nekoliko zadnjih godina udio Bosnjaka u zivorodjenoj djeci je preko 50% stim da su i migracijski tokovi povoljni.
heckler

#36 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by heckler »

Da radimo ono sto zestoko negiramo a to je da nam je cilj preci 50% udjela u stanovnistvu, pa pozivajuci se na pravo vecinskog temeljnog naroda trazimo ili svoju nacionalnu državu ili laganu dominaciju uz pricu multinacionalna i ostale multi....
Udio od 50% je predjen vec davno. Po procjenama je izmedju 52% i 54%.
heckler

#37 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by heckler »

sa obzirom na... wrote:Ima nesto u tome da brojcanost prestavlja snagu, ali mene brine druga stvar, ne dajemo li time alibi Srbima da reknu, aha razotkrili smo vas, a oni imaju puno bolju startnu poziciju ;-)
Jel bi to trebali radi srba da prestanemo radjati djecu? Da se ne osjecaju ugrozeni?

Ovo su prirodni tokovi a ne rezultat strategije i podsteka.
cyprus

#38 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by cyprus »

heckler wrote:
Yupi!
heckler

#39 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by heckler »

vivaldi wrote: Hoces mi dati 2 hiljade eura po kvadratu za stan na pristojnoj lokaciji u Sarajevu? Znam da je poskupo, ali se brate moras zrtvovati za vise ciljeve i etnicku cistocu, nema nista od prazne price.

Sarajevo je vec etnicki cisto. Hoces da te poguram malo ako ces se sa familijom preseliti u Srebrenicu ili Stolac?
heckler

#40 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by heckler »

cyprus wrote:
heckler wrote:
Yupi!

Zasto sarkazam? Da li ti u mojim postovima vidis emociju ili neki zanos? Cemu je statistika kriva i objavljivanje iste?
neretvanac

#41 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by neretvanac »

heckler wrote:
vivaldi wrote: Hoces mi dati 2 hiljade eura po kvadratu za stan na pristojnoj lokaciji u Sarajevu? Znam da je poskupo, ali se brate moras zrtvovati za vise ciljeve i etnicku cistocu, nema nista od prazne price.

Sarajevo je vec etnicki cisto. Hoces da te poguram malo ako ces se sa familijom preseliti u Srebrenicu ili Stolac?
U Stolac se vratilo 95% Bosnjaka koji su prije tu zivjeli.
vivaldi

#42 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by vivaldi »

heckler wrote:

Pogresno tumacenje. Ono je bila sala. Nisam Bosnjak pa ne vjerujem da si mene htio slati "medju moje", ili se mozda i ti salis samo nisam skontao!?
heckler

#43 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by heckler »

vivaldi wrote:
heckler wrote:

Pogresno tumacenje. Ono je bila sala. Nisam Bosnjak pa ne vjerujem da si mene htio slati "medju moje", ili se mozda i ti salis samo nisam skontao!?
Zaboravih u post ubaciti stratesko pozicioniran smajli :D
vivaldi

#44 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by vivaldi »

heckler wrote:
Po mom misljenju Bosnjacima je bilo vaznije napraviti dobru povrtanicku strategiju i stimulaciju u oba smjera odmah nakon rata, a to se moglo da su dzepovi bili plici. Za drzavu je to bilo 10 puta vaznije taman da je 40% Bosnjaka nego danas 50 ili koliko vec u etnickim cistim teritorijama, ali..
neki

#45 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by neki »

gospodin bosanski wrote:bajke o multi-kulti vitaminima se mogu plasirati samo naivnima
JEDINI GARANT opstanka BOSNE kao države je da BOŠNJACI budu većinski narod u njoj
ovi ostali niti je žele, niti hoće niti je "planiraju" u budućnosti
BOŠNJACIMA JE JEDNA JEDINA :(
ojj tugoo...toliko si zadojen nacionalizmom da si uvjeren da si nasao kljuc opstanka bosne, a u sustini tvoji stavovi razgradjuju ovu drzavu isto koliko i dodikova laprdanja..
Jedini garant opstanka BOSNE kao drzave je da BOSANCI budu vecinski narod u njoj.
A tvoje zelje mogu dovesti samo do stvaranja pojasa Gaze u srcu Evrope..
cyprus

#46 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by cyprus »

heckler wrote:
cyprus wrote:
heckler wrote:Udio od 50% je predjen vec davno. Po procjenama je izmedju 52% i 54%.
Yupi!

Zasto sarkazam? Da li ti u mojim postovima vidis emociju ili neki zanos? Cemu je statistika kriva i objavljivanje iste?
Pa zato što je mnogima to najbitnije: da je stado što brojnije. Nije bilo upućeno ciljano tebi :)
heckler

#47 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by heckler »

neretvanac wrote:
heckler wrote:

U Stolac se vratilo 95% Bosnjaka koji su prije tu zivjeli.
Stolac je lijep. Klima, priroda, carsija. U top 5 mjesta je gdje mislim kucu praviti.
heckler

#48 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by heckler »

vivaldi wrote:
heckler wrote:
Po mom misljenju Bosnjacima je bilo vaznije napraviti dobru povrtanicku strategiju i stimulaciju u oba smjera odmah nakon rata, a to se moglo da su dzepovi bili plici. Za drzavu je to bilo 10 puta vaznije taman da je 40% Bosnjaka nego danas 50 ili koliko vec u etnickim cistim teritorijama, ali..
Slazem se 100%
heckler

#49 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by heckler »

cyprus wrote:
heckler wrote:
cyprus wrote:
Yupi!

Pa zato što je mnogima to najbitnije: da je stado što brojnije. Nije bilo upućeno ciljano tebi :)

Moguce zato sto su zabrinuti za bioloski opstanak a izgubili su nadu da ce "oni drugi" ikad posustati u svojim namjerama da ih izbrisu.
hercegovac_pravi

#50 Re: demografska mapa BIH 2010.god.

Post by hercegovac_pravi »

heckler wrote:
Ako se uzme u obzir da je broj Hrvata u BiH mnogo manji (studenti, "privemeni rad u domaji", unutar granično pomjeranje sa prijavom na dva mjesta) broj Bošnjaka je bliži 56% već 54 %. Mada to nema nikakve veze ali čisto radi preciznijih podataka. Za situaciju u pc-u nisam siguran ali neke preliminearne informacije (ne znam koliko im se može vjerovati pa ne bih želio da proturam dezinformacije) situacija je mnogo gora nego što se "priča".
I samo da kažem da nisam nikakav demograf pa informaciju koju sam postavio uzmite sa rezervom jer sam je i ja pročitao.
Locked