Gledaj, nije da ne znam za njihove nesporazume ali prema ovoj stranici ispada da dnevno imaju oko sedam incidenata. Sad, da su ti incidenti iole ozbiljni dosada bi poceli rat. A nisu ga poceli ima vec preko tri decenije. Znaci ili su incidenti apsolutno beznacajni ili su izmisljeni. Jer da ih stvarno ima ovoliko, Amerikanci i ostali clanovi NATO bi samo dnevno rjesavali incidente izmedju Turske i Grcke.keep it real wrote:Liska wrote:Japan ce u narednih pet godina uloziti 223 milijarde dolara u svoju vojsku.
Link: http://www.nin.co.rs/2002-01/17/21507.html
. Prica o tome kako je NATO pun sukoba i kako se Grcka i Turska maltene sukobljavaju svaki dan su bez logike i utemeljenja.
http://www.phantis.com/news/?newsID=20090809115549
"363 violations and 58 "clashes" between Greek and Turkish military aircraft were registered in June and July in the Aegean Sea."
prevedi mi ovo i objasni ? koji dio je bez utemeljenja i logike ?
pogledaj ostale linkove na stranici .
kad procitas poslacu ti linkove o vrelim nocima u afganistanu .
ps liska pogledaj datum na tom tvom izvoru , moram reci da sam vrlo skeptican .
demilitarizacija bih
-
Liska
#101 Re: demilitarizacija bih
-
keep it real
#102 Re: demilitarizacija bih
znaci nije istina zato sto se ne uklapa u tvoju sliku nato pakta ili mozda nije istina zato stoLiska wrote:Gledaj, nije da ne znam za njihove nesporazume ali prema ovoj stranici ispada da dnevno imaju oko sedam incidenata. Sad, da su ti incidenti iole ozbiljni dosada bi poceli rat. A nisu ga poceli ima vec preko tri decenije. Znaci ili su incidenti apsolutno beznacajni ili su izmisljeni. Jer da ih stvarno ima ovoliko, Amerikanci i ostali clanovi NATO bi samo dnevno rjesavali incidente izmedju Turske i Grcke.keep it real wrote:Liska wrote:Japan ce u narednih pet godina uloziti 223 milijarde dolara u svoju vojsku.
Link: http://www.nin.co.rs/2002-01/17/21507.html
. Prica o tome kako je NATO pun sukoba i kako se Grcka i Turska maltene sukobljavaju svaki dan su bez logike i utemeljenja.
http://www.phantis.com/news/?newsID=20090809115549
"363 violations and 58 "clashes" between Greek and Turkish military aircraft were registered in June and July in the Aegean Sea."
prevedi mi ovo i objasni ? koji dio je bez utemeljenja i logike ?
pogledaj ostale linkove na stranici .
kad procitas poslacu ti linkove o vrelim nocima u afganistanu .
ps liska pogledaj datum na tom tvom izvoru , moram reci da sam vrlo skeptican .
ti ne znas sta se desava u svijetu ?
na osnovu cega zakljucujes da su ti incidenti apsolutno beznacajni jer da su iole ozbiljni dosada bi poceli rat ? sedam incidenata u tom periodu ! procitaj pazljivo .
sta je Anders Fogh Rasmussen radio ne davno u turskoj ?
ovo je iz jednog clanka , mozes pogledati na economist.com
"Mr Fogh Rasmussen wants pragmatism to prevail because the “lives of our forces are at risk”. He suggests that “the EU must accept a security arrangement with Turkey, and NATO a security arrangement with Cyprus”. Yet Greece recently protested that eight Turkish fighter jets had flown dangerously close to a Rhodes-bound Greek passenger aircraft. Western diplomats talk of a marked escalation in dogfights between Turkish and Greek pilots over the Aegean. Another NATO crisis in the making?"
rasmussen je danac , turska je ostro protestvovala njegovo imenovanje . pogodi zbog cega .
hladni rat je trajao koliko godina ? koliko je bilo incidenata , koliko je otkriveno padom sovjetskog saveza , koliko je ostalo tajna ? pa opet nije bilo otvorenog rata . to sto svaki put kad turski f 16 uleti u grcki vazdusni prostor pa ga grcki f 16 doceka i istjera nije udarna vijest u bih ne znaci da nije istina . moj argument se svodi na to da nato (kao i eu) nije savrsen i pitanje je da li bi se direktno mjesali u sukob clanica . argument da bih trebaju oruzane snage zbog nato su vrlo naivne . iskreno vjerujem da kad bi doslo do sukoba recimo hrvatske i slovenije da niko iz nato ne bi reagovo , imaju oni vaznija posla . nato nece nista dobro donijeti bih a kostace mnogo .
ps turska ima veliku vojsku ali ako nastave protiv izraela (jevrejskog lobija u americi)stvarno moze doci do rata protiv grcke , posto su vecina clanica nato/eu na strani grka moglo bi se desti da tursku vrate u pre industrijsko doba . mnoge clanice ne zele tursku u eu / nato ali ih amerikanci podrzavaju zbog strateske lokacije . nato / eu clanice ucjenjuju jedne druge , zamislite recimo hrvatska poslije ulazka u eu pocne forsirati treci entitet (ubjedjen sam da ce doci do toga) sta mislite kako ce nato / eu reagovati . moguce je da ce ovi brilijantni umovi u sarajevu pristati , jer nece da se zamjere nekim clanicama . zbog onog argumenta treba nam nato da nas zastiti .
pss sta bi sa onim linkom ? znas onaj iz "nina" .
- Bosnolog
#103 Re: demilitarizacija bih
Grci rade za bracu Ruse i Serbiju mozda.........
Turska je najveci strateski prtner NATO-u i USA .... sto li to i zbog koga??????................
Dobro doslji BACUSKE u moja strana Serbija je ocen haroosaja and baljsija Rusija , mi tjebja ljubju krasivaja Rusija.......
Serbija svakako ne zeli biti NATO clanica vec Ruska guberija ,ako se nisu prehebali u racunici.........

Turska je najveci strateski prtner NATO-u i USA .... sto li to i zbog koga??????................
Dobro doslji BACUSKE u moja strana Serbija je ocen haroosaja and baljsija Rusija , mi tjebja ljubju krasivaja Rusija.......
Serbija svakako ne zeli biti NATO clanica vec Ruska guberija ,ako se nisu prehebali u racunici.........
-
keep it real
#104 Re: demilitarizacija bih
Bosnolog wrote:"Grci rade za bracu Ruse i Serbiju mozda.........![]()
"
grci rade za grcku
"Turska je najveci strateski prtner NATO-u i USA .... sto li to i zbog koga??????................![]()
![]()
"
turska sve vise pada pod uticaj rusije , pogledaj kako su pokazali moskvi da su za partnerstvo . okrenuli zu ledja azerbejdzanu i pomiruju sa sa jermenijom (koja je ruski protektorat ). rusi imaju baze i garantuju zastitu jerevanu . odnosi sa izraelom se pogorsavaju dnevno , ako te nesto interesuje o odnosu izraela i usa slobodno pitaj . turci zele da zavrse pricu sa kurdima ali ameri tu ucijenjuju . eu je dala do znanja turskoj sta misli i logicno je da turska ide svojim putem .
"Dobro doslji BACUSKE u moja strana Serbija je ocen haroosaja and baljsija Rusija , mi tjebja ljubju krasivaja Rusija.......
Serbija svakako ne zeli biti NATO clanica vec Ruska guberija ,ako se nisu prehebali u racunici.........![]()
"
srbija ceka povoljan ishod kosovskog pitanja (koncesije), poslije toga postace nato clanica u rekordnom vremenu .
- Bosnolog
#105 Re: demilitarizacija bih
Sto je Babi milo to se Babi snilo,Od Urala do Balkana braca Ruje dolaze u spas majcici Serbiji,............keep it real wrote:Bosnolog wrote:"Grci rade za bracu Ruse i Serbiju mozda.........![]()
"
grci rade za grcku
"Turska je najveci strateski prtner NATO-u i USA .... sto li to i zbog koga??????................![]()
![]()
"
turska sve vise pada pod uticaj rusije , pogledaj kako su pokazali moskvi da su za partnerstvo . okrenuli zu ledja azerbejdzanu i pomiruju sa sa jermenijom (koja je ruski protektorat ). rusi imaju baze i garantuju zastitu jerevanu . odnosi sa izraelom se pogorsavaju dnevno , ako te nesto interesuje o odnosu izraela i usa slobodno pitaj . turci zele da zavrse pricu sa kurdima ali ameri tu ucijenjuju . eu je dala do znanja turskoj sta misli i logicno je da turska ide svojim putem .
"Dobro doslji BACUSKE u moja strana Serbija je ocen haroosaja and baljsija Rusija , mi tjebja ljubju krasivaja Rusija.......
Serbija svakako ne zeli biti NATO clanica vec Ruska guberija ,ako se nisu prehebali u racunici.........![]()
"
srbija ceka povoljan ishod kosovskog pitanja (koncesije), poslije toga postace nato clanica u rekordnom vremenu .
Amrika je najveci strateski partner Turskoj a Turska ce biti ta koja ce ujediniti Arape u buducnosti u Arapsku Uniju /AU/ po uzoru na EU sa jedinstvrnom monetom i parlamentom ,pa cak i vojnim savezom poput NATO alijanse,tada ce doci do preokreta u tom razjedinjenom i korumpirano diktatorsom dijelu svijeta / Englezi ih kolonijalizirali,podijelili i postavili plemenske dikatore na vlasti koji i danas rade protiv svog naroda/a sto nije u interesu Izraela kao i jakih jevrejskih lobija unutar USA.Savez Turaka sa Rusima a koji Rusi prizeljkuju je kukavicije jaje koje Rusi zele podmetnuti Turcima akao bi izasli iz Alijanse a sto se nece nikada desiti na tvoju zalost jer bi to bilo pogubno za Turskua kao i EU i USA koji je NATO savezu jedan od geostrateskih saveznika tog regiona.Turska ce biti ta koja ce sa Izraelom rijesavati problem Palestinske drzave u buducnosti zajedno sa Amerikom.Sto se tice Kurda oni c dobiti i trebaju imati svoju drzavu u buducnosti na prostoru danasnje Turska,Iraka ,Sirije.EU je ljigava oduvijek bila prema Turskoj jer je kratkovida i slijepa i medusobno razjedinjena i vjestacki napuhana.Ameriak je ta koja drzi EU na okupu inace da nije USA, Evropu bi odavno poklopili Rusko Kineska alijansa.........
Zapamti da Turci ucjene NATO/USA/izlaskom iz te alijanse zbog blokade svih ovoh godina ulaska iste EU /Francuza,Nijemaca i Vatikana sve godine ulaska u EU/ Tuska bi usla preko noci u EU ali Turci ne koriste diplomatsko oruzje koje imaju kao i svoj polozaj u tom dijelu svijeta na pravi nacin,ali zapamti da ce se i tamo naci pametnih glava da to ucine a ovladaju EU-m .Evropa je najljigavija oduvijek bila i ista je kolijvka civilizacije a li isto tako i kolijevka najveceg zla iz prosloti a i danas je mirna jer ima velikog brata/USA? da je cuva na nogama ujedinjenu nakon WWII ,prividno ujedinjena ali ispod je truhla i pun taloga,licimjerluka i fasizma prama drugima i unutar sebe.
- kiky
#106 Re: demilitarizacija bih
bosna mora imati jaku armiju i policiju ...
čak šta više, mislim, da če na balkanu doči do trke u naoružanju ...
-
zonbirile
#107 Re: demilitarizacija bih
10.ooo vojnika armija,jah u Africi i super sila.
-
KREMEN
#108 Re: demilitarizacija bih
Mislis Bosna i Hercegovina, ili samo dio Bosne..i izmedju koga trka u naoruzanju???kiky wrote:bosna mora imati jaku armiju i policiju ...
-
zonbirile
#109 Re: demilitarizacija bih
------------------------------KREMEN wrote:Mislis Bosna i Hercegovina, ili samo dio Bosne..i izmedju koga trka u naoruzanju???kiky wrote:bosna mora imati jaku armiju i policiju ...
kako ne,jedan trči s puškom a drugi ga ganjaju.
-
prevrtaner
#110 Re: demilitarizacija bih
mislim da Bosna nema potrebe da trosi pare koje nema na veliku i skupu vojsku,ali vjerujem da svaki stanovnik ima pravo da posjeduje oruzije ako isti nije nikada lezao u dusevnoj bolnici ,za samozastitu od nekih horda kokosara koji vole svoje pohode na goloruke narode nazivati ratom
- Bosnolog
#111 Re: demilitarizacija bih
prevrtaner wrote:mislim da Bosna nema potrebe da trosi pare koje nema na veliku i skupu vojsku,ali vjerujem da svaki stanovnik ima pravo da posjeduje oruzije ako isti nije nikada lezao u dusevnoj bolnici ,za samozastitu od nekih horda kokosara koji vole svoje pohode na goloruke narode nazivati ratom
-
keep it real
#112 Re: demilitarizacija bih
Bosnolog wrote:Sto je Babi milo to se Babi snilo,Od Urala do Balkana braca Ruje dolaze u spas majcici Serbiji,............keep it real wrote:Bosnolog wrote:"Grci rade za bracu Ruse i Serbiju mozda.........![]()
"
grci rade za grcku
![]()
"
"
![]()
Amrika je najveci strateski partner Turskoj a Turska ce biti ta koja ce ujediniti Arape u buducnosti u Arapsku Uniju /AU/ po uzoru na EU sa jedinstvrnom monetom i parlamentom ,pa cak i vojnim savezom poput NATO alijanse,tada ce doci do preokreta u tom razjedinjenom i korumpirano diktatorsom dijelu svijeta / Englezi ih kolonijalizirali,podijelili i postavili plemenske dikatore na vlasti koji i danas rade protiv svog naroda/a sto nije u interesu Izraela kao i jakih jevrejskih lobija unutar USA.Savez Turaka sa Rusima a koji Rusi prizeljkuju je kukavicije jaje koje Rusi zele podmetnuti Turcima akao bi izasli iz Alijanse a sto se nece nikada desiti na tvoju zalost jer bi to bilo pogubno za Turskua kao i EU i USA koji je NATO savezu jedan od geostrateskih saveznika tog regiona.Turska ce biti ta koja ce sa Izraelom rijesavati problem Palestinske drzave u buducnosti zajedno sa Amerikom.Sto se tice Kurda oni c dobiti i trebaju imati svoju drzavu u buducnosti na prostoru danasnje Turska,Iraka ,Sirije.EU je ljigava oduvijek bila prema Turskoj jer je kratkovida i slijepa i medusobno razjedinjena i vjestacki napuhana.Ameriak je ta koja drzi EU na okupu inace da nije USA, Evropu bi odavno poklopili Rusko Kineska alijansa.........
Zapamti da Turci ucjene NATO/USA/izlaskom iz te alijanse zbog blokade svih ovoh godina ulaska iste EU /Francuza,Nijemaca i Vatikana sve godine ulaska u EU/ Tuska bi usla preko noci u EU ali Turci ne koriste diplomatsko oruzje koje imaju kao i svoj polozaj u tom dijelu svijeta na pravi nacin,ali zapamti da ce se i tamo naci pametnih glava da to ucine a ovladaju EU-m .Evropa je najljigavija oduvijek bila i ista je kolijvka civilizacije a li isto tako i kolijevka najveceg zla iz prosloti a i danas je mirna jer ima velikog brata/USA? da je cuva na nogama ujedinjenu nakon WWII ,prividno ujedinjena ali ispod je truhla i pun taloga,licimjerluka i fasizma prama drugima i unutar sebe.
ti znas da turci nisu arapi ?
znas li da vecina arapa ne podnose jedni druge ?
arapi ce napraviti uniju
"Evropu bi odavno poklopili Rusko Kineska alijansa"
"Tuska bi usla preko noci u EU ali Turci ne koriste diplomatsko oruzje koje imaju"
"Turska ce biti ta koja ce sa Izraelom rijesavati problem Palestinske drzave u buducnosti zajedno sa Amerikom" ma da samo da rijese pitanje kurda odma prelaze na ofanzivu protiv izraela .
"Zapamti da Turci ucjene NATO/USA/izlaskom iz te alijanse" ma da braca grci sa podrskom nato ima da ih vrate u kameno doba u rekordnom vremenu , kurdi i jermenci bi sa strane odradili svoje . zapamti da nato/usa/eu ucijenjuju tursku a ne obratno .
nabolji nacin da opisem tvoj post "Sto je Babi milo to se Babi snilo" .
samo sto ono nema veze sa stanjem na terenu .
-
keep it real
#113 Re: demilitarizacija bih
sto posto . slovenci imaju pilatuse i patrije (strasno zahebani) , crnogorci nesto slabiji nemaju avione ali imaju nekoliko mi 8 i nekoliko t 55 (djeticima se nesmije zahebavati) ,kiky wrote:bosna mora imati jaku armiju i policiju ...
makedonci imaju hind e i crne strijele (garant se svi tresu kad ih vide) , kosovo ima zastitni korpus (fatalni , ubijaju pogledom) , hrvati sa mig 21 i degmanom sad kad uvedu novu pusku i one olupine iz skandinavije ima da budu prava sila (potencijalni gigant na balkanu) , srbija uvodi lazara i noru imaju i one mig 29 (garant buduca regionalna supersila) , o osbih necu nista da ne bi bilo placa .
sve u svemu pateticno , koje sluzio u jna prije rata moze povuci paralele . kakva crna trka u naouruzanju , nikad vise nece biti ozbiljne vojske na balkanu (osim stranaca) .
- kiky
#114 Re: demilitarizacija bih
ja ne kažem da trenutno imamo jaku vojsku, nego kažem moramo imat jaku vojsku ... ( i, posebno, policiju ) ...
i za trku u naouražnju sam uglavnom siguran ... več nam je na vratima ...
ne kažem da če se kupovat skupo, sofisticirano oružje, nego, upravo, poluzastarjelo i jeftino, ali ubitačno i razarajuče pošto če na ovim prostorima glavnu ulogu imati pješadija ...
bitna je količina ne kvalitet ...
neželim odgovarati na nepismene, balave, kretenske primjedbe na post ...
i za trku u naouražnju sam uglavnom siguran ... več nam je na vratima ...
ne kažem da če se kupovat skupo, sofisticirano oružje, nego, upravo, poluzastarjelo i jeftino, ali ubitačno i razarajuče pošto če na ovim prostorima glavnu ulogu imati pješadija ...
bitna je količina ne kvalitet ...
neželim odgovarati na nepismene, balave, kretenske primjedbe na post ...
-
zonbirile
#115 Re: demilitarizacija bih
dobro,ne ljuti se ,onda jedan trči sa dvije puške,a drugi ga ganjaju.
- Bosnolog
#116 Re: demilitarizacija bih
Bosnolog wrote:Sto je Babi milo to se Babi snilo,Od Urala do Balkana braca Ruje dolaze u spas majcici Serbiji,............keep it real wrote:Bosnolog wrote:"Grci rade za bracu Ruse i Serbiju mozda.........![]()
"
grci rade za grcku
![]()
"
"
![]()
ti znas da turci nisu arapi ?
znas li da vecina arapa ne podnose jedni druge ?
arapi ce napraviti uniju
"Evropu bi odavno poklopili Rusko Kineska alijansa"
"Tuska bi usla preko noci u EU ali Turci ne koriste diplomatsko oruzje koje imaju"
"Turska ce biti ta koja ce sa Izraelom rijesavati problem Palestinske drzave u buducnosti zajedno sa Amerikom" ma da samo da rijese pitanje kurda odma prelaze na ofanzivu protiv izraela .
"Zapamti da Turci ucjene NATO/USA/izlaskom iz te alijanse" ma da braca grci sa podrskom nato ima da ih vrate u kameno doba u rekordnom vremenu , kurdi i jermenci bi sa strane odradili svoje . zapamti da nato/usa/eu ucijenjuju tursku a ne obratno .
nabolji nacin da opisem tvoj post "Sto je Babi milo to se Babi snilo" .
samo sto ono nema veze sa stanjem na terenu .[/quote]
Iako je ovo tema ,demiitarizacija BiH /kakva zelja BH neprijatelja/vrijedi analizirati siru sliku regiona u tom dijelu svijeta jer je BiH samo jedan mali sgment te slike intersno podjeljenih strana koje zele kontrolisati i imati uticj u svijetske procese i dogadaje a od kojih ce ovisiti i nasa sudbina kao i sudbina same Evrope.
Iako Turci nisu Arapi veze ih zajednicki prostor istorijski,vjerski i kulturoloski interesi kao i ekonomsko uvezivanje ,kontorla i zastita svojih resursa to jest zivotnog prostora u zastiti svojih zajednickih ciljeva i interesa koje danas nemaju jer su planski i kontrolisano medusobno posvadani i podjeljeni a sto je u interesu Izraela i jevrejskog lobija koji kontrolise USA zbog nerjesenog palestinskog pitananja.
Rusko podilazenje kroz istoriju sukobljenim stranama iz tog dijela svijeta to jest podrske suprostavljenim stranama USA odnosno Izraela je uvijk zavrsila tako sto su Rusi nakon sto im prodaju oruzje i uzmu lovu iste izdali i ostavljeni na cjedilu a i Sbija je dozivjela isto od svoje izdajnicke brace koji su se deklerativo stavljali na stranu zastite Srbij i njnih interesa pa ih potom izdali kad bi dobili finansijsku pomoc od USA ili kada su trebali nesto konkretno uraditi svijesni posljedica upustanaj u konflikt sa jacima.
Svjet funkcionise na bazi moci jakih koji kontrolisu i eksploatisu male,posvadane podjeljene a sto je slucaj i sa Arapsko debilskim kraljvsko diktatorskim rezimima koje su ustolicili Englesko zapadni mocnici jos iz vremena kolonijalizma tog prostora.P i Bih je kontrolisana od MZ zbog nase medusobn epodjeljenosti i sukoba inteesa koji se zagovara unutar Bih i regiona./proruski protiv proevropsko americkog/
Za sada zapad pomaze arapskim diktatorima da se odrze na vlasti mimo volje gradana a od kojih ih cuvaju strane obavjestajne sluzbe i obezbjedenja ,ali i tamo ce doci do preokreta kad tad jer na tom prostoru zivi vise od 70% mlade populacije ispod 30 godina starosti .Ako ne dode do revolucije unutar tih zemalja a prije svih Saudijskog kraljvske poodice izvorom i najvecim neprijateljem tog prostora , iste te diktaore ce kontorlisane od strane USA ,Ameriak ce okupiti u zajednicki blok pod izgovorom zastite svojih interesa ujediniti protiv Rusije i Kine i dobiti svu neophodnu pomoc od strane USA kako bi bili saveznici u geostrategijskom smislu a Turska ce igrati odlucujucu ulogu u tome sa kojom USA ima odlicnu sradnju na svim poljima.
Kina sve vise posaje svijetska sila, USA je svjesna da je ona uz Rusiju potencijalna opasnost kontrole tog strateskog prostora zbog naftnih i gasnih resursa i od strateskog interesa je istoj da nade modus saveza ili kontrole tog regiona,Ako ne moze kontrolisati onda moze napraviti savez sa istima ,mudrijim nacinom kontrole istih.
Ne zaboravi da ce sve te diktatore USA organizovati u ujedinitu u cilju kntrole i zastite tog prostora a Turska je USA najveci i najbolji strateski saveznik koji ce joj pomoci da se to i ostvari.Jedini i najveci problem za sada predstavlja Palestinsko pitanja koje mogu prekonoci rijesiti davanjem do znanja Izraelu da prihvate Palestinsku drzavu radi vecih interesa USA a koja ce se i desiti buducnosti u to budi siguran jer IZrael nece moci opstati ako se taj svijet naoruza i bude u sukobu sa istima zauvijek.Pitanaj Irana je najveci izazov USA i Izraela i on je najveca opasnost da USA izgubi kontrolu tog prostora ,ako ne uspije naci zajednicki interes sa Iranom ,zbog sve agresivnijeg projevrejskog lobija u USA da se Iran napadne zbog straha od nuklearnog Irana kao direktne prijetnje opstanka dzave Izrael gdj eza sada nema podrsku Obamine administacije.
Rusi se namecu Iranu kao lazni zastitnici a isti ce biti izdat i prodat onog momneta kada Rusija izvuce svoju trgovinsko finansijsku korist po uzoru iz ranijih iskustvima koja su nampoznata npr. sukoba Iraka i Irana 80 tih godina.
-
zonbirile
#117 Re: demilitarizacija bih
@bosnolog
bogati šta nam sve namrvi,a glavno ne reče,ako je trka u naoružanju na Balkanu,ko trči ,a ko se ganja,naravno u naoružanju.
bogati šta nam sve namrvi,a glavno ne reče,ako je trka u naoružanju na Balkanu,ko trči ,a ko se ganja,naravno u naoružanju.
- Bosnolog
#118 Re: demilitarizacija bih
NATO se naoruzava i prosiruje preko BiH,Mrke Gore,Makedonije i Kosova a Srbija postaje evropska,pardon ruska Kuba......zakljuci sam dalje sto slijedi.zonbirile wrote:@bosnolog
-
zonbirile
#119 Re: demilitarizacija bih
----------------------------------------------------------------Bosnolog wrote:NATO se naoruzava i prosiruje preko BiH,Mrke Gore,Makedonije i Kosova a Srbija postaje evropska,pardon ruska Kuba......zakljuci sam dalje sto slijedi.zonbirile wrote:@bosnolog
pa baš zato ne kontam šta pokušavaš reći,a@prevrtaneru daješ respekt za ličnim naoružanjem.Dobro niste se saglasili da li je po NATO standardu,ili onako ko šta jami.A tema demilitarizacija Bosne.Hajde nisi prvi koji misli da ima šta da pokaže,pa to izdeklamuje,a veze s temom nema.
- Bosnolog
#120 Re: demilitarizacija bih
Licno naoruzanje je za licnu zastitu kucnog praga i familije od pljackarsko genocidnih horodi u prvoj fazi konsolidacije odbrane kao prjelazno rijesenje ,kaomo srece da smo bili svi naoruzani dugim cijevima 90-tih ,min jedna po domacinstvu pa makar bili lovacki snajperi ,danas bi imali slobodnu BiH bez genocida ,cetvrt miliona mrtvih i milione protjeranih a mozda i bez rata jer pljackarsko lesinarske horde ne bi smjele niti mogle u pidzamam voditi naivne komsije u konc logore i masovne grobnice kako su to cinili planski i herojski 92 .Licno oruzje je prva i osnovna karika odbrane svog licnog zivota i svoje familije.zonbirile wrote:----------------------------------------------------------------Bosnolog wrote:NATO se naoruzava i prosiruje preko BiH,Mrke Gore,Makedonije i Kosova a Srbija postaje evropska,pardon ruska Kuba......zakljuci sam dalje sto slijedi.zonbirile wrote:@bosnolog
pa baš zato ne kontam šta pokušavaš reći,a@prevrtaneru daješ respekt za ličnim naoružanjem.Dobro niste se saglasili da li je po NATO standardu,ili onako ko šta jami.A tema demilitarizacija Bosne.Hajde nisi prvi koji misli da ima šta da pokaže,pa to izdeklamuje,a veze s temom nema.
NATO integracije je strateski korak ulaska BiH pod kisobran zastite svoje drzave u okviru alijanse to jest nejnih gradana od pljackarsko genocidne ideologije velikosrbizma iz Serbije koja je za sada ruska Kuba u Evropi.Sto ti nije jasno, ne kontam sa kog aspekta mislis.
-
zonbirile
#121 Re: demilitarizacija bih
[Licno naoruzanje je za licnu zastitu kucnog praga i familije od pljackarsko genocidnih horodi u prvoj fazi konsolidacije odbrane kao prjelazno rijesenje ,kaomo srece da smo bili svi naoruzani dugim cijevima 90-tih ,min jedna po domacinstvu pa makar bili lovacki snajperi ,danas bi imali slobodnu BiH bez genocida ,cetvrt miliona mrtvih i milione protjeranih a mozda i bez rata jer pljackarsko lesinarske horde ne bi smjele niti mogle u pidzamam voditi naivne komsije u konc logore i masovne grobnice kako su to cinili planski i herojski 92 .Licno oruzje je prva i osnovna karika odbrane svog licnog zivota i svoje familije.
NATO integracije je strateski korak ulaska BiH pod kisobran zastite svoje drzave u okviru alijanse to jest nejnih gradana od pljackarsko genocidne ideologije velikosrbizma iz Serbije koja je za sada ruska Kuba u Evropi.Sto ti nije jasno, ne kontam sa kog aspekta mislis.[/quote]
----------------------------------------------
bogami ti pobrkao demilitarizaciju i pravnu državu.Prvo znači smanjenje vojske na razumnu mjeru.Pa tako nekako i dođe 10.000 vojnika na 2,5 miliona stanovnika,jer bi za 25 mil. bilo 100 000 vojske,ili hajde tebi samo da učinim,Turci sa 70 mil,trebali 300 000 vojnika.Jarane to treba plačati.E drugo,lično naoružanje,tu si na nivou one istorijske,ujutro jedno,popodne drugo.Hajde i tu pogledaj podatke,pa izgibe više svijeta od tog oružja u ovih 15g,nego što bi u eventualnom napadu pobili napadaća.Ono bosnolog,pretenduje da znači nauka koja se bavi Bosnom,možda negdje u katunu na vrh Treskavice dok vuci zavijaju okola,siđi malo u civilizaciju,drugi su aršini tu.
NATO integracije je strateski korak ulaska BiH pod kisobran zastite svoje drzave u okviru alijanse to jest nejnih gradana od pljackarsko genocidne ideologije velikosrbizma iz Serbije koja je za sada ruska Kuba u Evropi.Sto ti nije jasno, ne kontam sa kog aspekta mislis.[/quote]
----------------------------------------------
bogami ti pobrkao demilitarizaciju i pravnu državu.Prvo znači smanjenje vojske na razumnu mjeru.Pa tako nekako i dođe 10.000 vojnika na 2,5 miliona stanovnika,jer bi za 25 mil. bilo 100 000 vojske,ili hajde tebi samo da učinim,Turci sa 70 mil,trebali 300 000 vojnika.Jarane to treba plačati.E drugo,lično naoružanje,tu si na nivou one istorijske,ujutro jedno,popodne drugo.Hajde i tu pogledaj podatke,pa izgibe više svijeta od tog oružja u ovih 15g,nego što bi u eventualnom napadu pobili napadaća.Ono bosnolog,pretenduje da znači nauka koja se bavi Bosnom,možda negdje u katunu na vrh Treskavice dok vuci zavijaju okola,siđi malo u civilizaciju,drugi su aršini tu.
-
KREMEN
#122 Re: demilitarizacija bih
Ovdje na forumu jos se uvijek sanja rat i sve general do generala, vojni analiticari, svak zna sta se sprema u svijetu, iznose se detaljne analize svakog dana
ja dodjem i procitam i odmah znam sta ce se desiti sutra na svjetskoj sceni..ovdje svi sve znaju, bolje su obavjesteni nego sam Americki presjednik.. sad ce poceti trka u naoruzanju, saznao sam to iz ovdje dobro obavjesteni izvora..znaci po nekim treba podjeliti duge cijevi po svakoj glavi stanovnika u Bosni i onda smo sigurniji
ko na divljem zapadu..kad te god neko mrko pogleda, raspali iz duge cijevi i nece vise sigurno...dobro jutro Bosanci i Hercegovci i nigdje bez licnog naoruzanja, ni kad idete da gledate nogomet, tu posebno..a nastranu sto se zivi od socijalne pomoci, koga to jos briga..
- Bosnolog
#123 Re: demilitarizacija bih
----------------------------------------------Bosnolog wrote:[Licno naoruzanje je za licnu zastitu kucnog praga i familije od pljackarsko genocidnih horodi u prvoj fazi konsolidacije odbrane kao prjelazno rijesenje ,kaomo srece da smo bili svi naoruzani dugim cijevima 90-tih ,min jedna po domacinstvu pa makar bili lovacki snajperi ,danas bi imali slobodnu BiH bez genocida ,cetvrt miliona mrtvih i milione protjeranih a mozda i bez rata jer pljackarsko lesinarske horde ne bi smjele niti mogle u pidzamam voditi naivne komsije u konc logore i masovne grobnice kako su to cinili planski i herojski 92 .Licno oruzje je prva i osnovna karika odbrane svog licnog zivota i svoje familije.
NATO integracije je strateski korak ulaska BiH pod kisobran zastite svoje drzave u okviru alijanse to jest nejnih gradana od pljackarsko genocidne ideologije velikosrbizma iz Serbije koja je za sada ruska Kuba u Evropi.Sto ti nije jasno, ne kontam sa kog aspekta mislis.
bogami ti pobrkao demilitarizaciju i pravnu državu.Prvo znači smanjenje vojske na razumnu mjeru.Pa tako nekako i dođe 10.000 vojnika na 2,5 miliona stanovnika,jer bi za 25 mil. bilo 100 000 vojske,ili hajde tebi samo da učinim,Turci sa 70 mil,trebali 300 000 vojnika.Jarane to treba plačati.E drugo,lično naoružanje,tu si na nivou one istorijske,ujutro jedno,popodne drugo.Hajde i tu pogledaj podatke,pa izgibe više svijeta od tog oružja u ovih 15g,nego što bi u eventualnom napadu pobili napadaća.Ono bosnolog,pretenduje da znači nauka koja se bavi Bosnom,možda negdje u katunu na vrh Treskavice dok vuci zavijaju okola,siđi malo u civilizaciju,drugi su aršini tu.[/quote]
Ocito nisi shvatio poentu mog posta,licno naoruzaanje se cuva u kasi zakljucano za zastitu kuce i familije, to je osnovno naoruzanje/duga cijev/ za zlu ne trebalo to jest odbranu svoju familiju na kucnom pragu.Onaj ko je kriminalac i ko zeli ubiti on ce doci svakako do oruzja ili ce to uraditi nozem ili bilo cim drugim .Ne smije se nikada vise dozvoliti da budemo razoruzani i jagnjadi za klanja ,masovne grobnice i nove genocide.Sve sto imas u zivotu ako to nemas cime braniti ti u stvari nemas nista jer si nemocan.Nemojte nam prodavati floskule miroljubivog razoruzavanaj naroda a komsije dobave iz Srbije preko noci koliko im volja,BiH nikada vise ne smije biti razoruzana a te suplje price prodaji nekom drugom.
NATO savez je strateski interes za BiH a koji ne odgovara onima koji zele da nema BiH.I istima smeta ulazak BiH u NATO integracije............Cijena odbrane i zastite BiH ne postoji i stoga je od strateskog interesa ulazak BiH u NATO ,kakvo razoruzanje i demilitarizacija BiH to je utopija i najveca glupost koju nam pricaju oni sto su nas imali namjeru bioloski istrijebiti i isti planiraju i ostre kame za nove pokolje samo ih hebe sto danas imamo oruzje a oni su ti kukavice i smrdljiva pijana rulja koja je najhrabrija prema nenaoruzanima a koje danas vadimo iz masovnih grobnica jer su bili goloruki kakve dans bi zelio ponovo da imas.
Ne prodajite suplje o razoruzanju BiH zbog kriminalaca naoruzanih na ulici, to se lijepo rijesi zakonom ko moze imati pistolj i kratko oruzje i ko ga moze posjedovati na javnom mjestu ,zloupotrbe su rigorozne kazne i sve stima u pravnoj drzavi.Biti nenaoruzan je jednako bit zrtva i lahak plien i jagnje za klanje po uzoru na 90-te da smo bili naoruzani 92 danas ne bi imali to sto imamao i imali bi stotine hiljada zivih i milone kod svoji kuca i slobodnu i prosperitetnu BiH.
Znaci po nekoj logici zbog saobracajnih udesa ne bi trebali voziti automobile niti putovati,hajde pricajte nam jos malo bajke i price za djecu o miroljubivosti i potrebi za razoruzanjem naroda i spremanjem za mahanje maslinovim grancicama kada nas budu ponovo napadali.......
Last edited by Bosnolog on 19/10/2009 16:33, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#124 Re: demilitarizacija bih
Ocito nisi shvatio poentu mog posta,licno naoruzaanje se cuva u kasi zakljucano za zastitu kuce i familije, to je osnovno naoruzanje/duga cijev/ za zlu ne trebalo to jest odbranu svoju familiju na kucnom pragu.Onaj ko je kriminalac i ko zeli ubiti on ce doci svakako do oruzja ili ce to uraditi nozem ili bilo cim drugim .Ne smije se nikada vise dozvoliti da budemo razoruzani i jagnjadi za klanja ,masovne grobnice i nove genocide.Sve sto imas u zivotu ako to nemas cime braniti ti u stvari nemas nista jer si nemocan.Nemojte nam prodavati floskule miroljubivog razoruzavanaj naroda a komsije dobave iz Srbije preko noci koliko im volja,BiH nikada vise ne smije biti razoruzana a te suplje price prodaji nekom drugom.Bosnolog wrote:----------------------------------------------zonbirile wrote:[Licno naoruzanje je za licnu zastitu kucnog praga i familije od pljackarsko genocidnih horodi u prvoj fazi konsolidacije odbrane kao prjelazno rijesenje ,kaomo srece da smo bili svi naoruzani dugim cijevima 90-tih ,min jedna po domacinstvu pa makar bili lovacki snajperi ,danas bi imali slobodnu BiH bez genocida ,cetvrt miliona mrtvih i milione protjeranih a mozda i bez rata jer pljackarsko lesinarske horde ne bi smjele niti mogle u pidzamam voditi naivne komsije u konc logore i masovne grobnice kako su to cinili planski i herojski 92 .Licno oruzje je prva i osnovna karika odbrane svog licnog zivota i svoje familije.
NATO savez je strateski interes za BiH a koji ne odgovara onima koji zele da nema BiH.I istima smeta ulazak BiH u NATO integracije............Cijena odbrane i zastite BiH ne postoji i stoga je od strateskog interesa ulazak BiH u NATO ,kakvo razoruzanje i demilitarizacija BiH to je utopija i najveca glupost koju nam pricaju oni sto su nas imali namjeru bioloski istrijebiti i isti planiraju i ostre kame za nove pokolje samo ih hebe sto danas imamo oruzje a oni su ti kukavice i smrdljiva pijana rulja koja je najhrabrija prema nenaoruzanima a koje danas vadimo iz masovnih grobnica jer su bili goloruki kakve dans bi zelio ponovo da imas.
Ne prodajite suplje o razoruzanju BiH zbog kriminalaca naoruzanih na ulici, to se lijepo rijesi zakonom ko moze imati pistolj i kratko oruzje i ko ga moze posjedovati na javnom mjestu ,zloupotrbe su rigorozne kazne i sve stima u pravnoj drzavi.Biti nenaoruzan je jednako bit zrtva i lahak plien i jagnje za klanje po uzoru na 90-te da smo bili naoruzani 92 danas ne bi imali to sto imamao i imali bi stotine hiljada zivih i milone kod svoji kuca i slobodnu i prosperitetnu BiH.
Znaci po nekoj logici zbog saobracajnih udesa ne bi trebali voziti automobile niti putovati,hajde pricajte nam jos malo bajke i price za djecu o miroljubivosti i potrebi za razoruzanjem naroda i spremanjem za mahanje maslinovim grancicama kada nas budu ponovo napadali.......[/quote]
--------------------------------------------------------------
loše si quote,ja onakvu glupost nikada ne bih napisao.U ponovljenom tekstu,ponavljaš glupost-naoružana svjetina ne ide u NATO.Sem toga nisi se odlučio između pištolja i puške.Ja bih preferirao beztrzajni top.I ne znam ko smo mi ,a ko vi.Ja vas vidim,vidim vam samo oči kako zurite iz brloga i gledate šta se vani dešava.Jadni mi s vama.
- Bosnolog
#125 Re: demilitarizacija bih
Pardon za kvote,korigirao sam stoga svoj ,zamolio bih te da i ti koriguj svoj kvote koji je takode pogresa.A ko smo mi ,pa valjda svi kojima je stalo do zastite svoje familije i BiH da ne dozivi sudbinu stotine hiljada koje i danas trazimo jer nisu imali cime odbraniti svoj kucni prag , svoj mahalu i svoj grad .
Prodaji nekom drugom tu suplju pricu ,BiH nikada vise ne smije bite nenaoruzana.jer nas proslost uci tome.
Prodaji nekom drugom tu suplju pricu ,BiH nikada vise ne smije bite nenaoruzana.jer nas proslost uci tome.