Demilitarizacija BiH

Locked
Tiger 033

#51 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Tiger 033 »

Sto se tice RS-a NE moraju nista uplacivat' RESPECT... onda nek' se raspusti "Srpska" komponenta vojske i mirna Bosna...ovo sto ostane nek' finansira FBiH :dance:
Skijaš

#52 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Skijaš »

drale010 wrote:
Skijaš wrote:
drale010 wrote:Rata ovdje više biti neće, to je valjda svima jasno. Tih 250 miliona koje skrckaju u lovačkom društvu zvanom OS BiH mogu se utrošiti na trilion boljih načina.
Neka, fala.
Znači, neka tigra na papiru, nek me koštaju kolko koštaju, samo dok me drže u iluziji da rade nešto korisno? Rata neće biti jer je narod naučio neke lekcije a i zato što smo de fakto NATO članica. Amer nas je stavio pod svoje i tačka.
Dodik kaže da kreće u secesiju kad se stranci umore od BiH.
drale010

#53 Re: Demilitarizacija BiH

Post by drale010 »

Tiger 033 wrote:Sto se tice RS-a NE moraju nista uplacivat' RESPECT... onda nek' se raspusti "Srpska" komponenta vojske i mirna Bosna...ovo sto ostane nek' finansira FBiH :dance:
Od kojih para, i ovo malo kredita što iskukamo, pola pokradu, a pola daju za vraćanje starijih kredita. Dva helikoptera, 20 tamića i nekoliko polupopravljenih tenkova ne bi odbranili ni dvije mjesne zajednice jednu od druge.

A ti vjeruješ u sve što čujes na televiziji? Političar će reći sve samo ako bi pomoglo da uzme još koji glas.
Altsa

#54 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Altsa »

sve dok je srbija na istoku i petlja se u unutrasnje stvari BiH a rs na zapadu(sa ovom politickom garniturom) rat je uvijek moguc...prema tome vojska je stvar o kojoj se uopste ne moze i ne smije razgovarati...tu pricu treba odmah sasjeci u korijenu...ne prica ovo dodick zbog para vec zbog onog sto bi uslijedilo odmah nakon ukidanja vojske BiH...formiranje vojske rs...to je jasno kao dan...prema tome svim politickim sredstvima to stopirati i poslat ga u 3pm...na sve moguce nacine pristupiti NATO-u i onda je stvar zavrsena...pa sami srbi tvrde da ukoliko BiH ude u NATO rs se nece nikad odvojiti...vojsku jos vise modernizovati i povecati sredstva za vojsku...
Last edited by Altsa on 09/10/2012 14:30, edited 2 times in total.
Tiger 033

#55 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Tiger 033 »

drale010 wrote:
Tiger 033 wrote:Sto se tice RS-a NE moraju nista uplacivat' RESPECT... onda nek' se raspusti "Srpska" komponenta vojske i mirna Bosna...ovo sto ostane nek' finansira FBiH :dance:
Od kojih para, i ovo malo kredita što iskukamo, pola pokradu, a pola daju za vraćanje starijih kredita. Dva helikoptera, 20 tamića i nekoliko polupopravljenih tenkova ne bi odbranili ni dvije mjesne zajednice jednu od druge.

A ti vjeruješ u sve što čujes na televiziji? Političar će reći sve samo ako bi pomoglo da uzme još koji glas.
Jarane sad pisem u svoje ime i drugi me komentari NE interesuju ...ja bih bio spreman da mi svaki mjesec od plate odbiju ako treba 100KM ili koliko vec i daju Vojsci FBiH...Bosnjak vise nikad NE smije niti ce biti bez NAORUZANJA ILI VOJSKE !!! :dance:
Skijaš

#56 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Skijaš »

drale010 wrote:
Bezveze se ukopavaš. Ako to nije samo Dodikova prijetnja nego nešto što ima podršku većeg dijela jednog naroda, problem bi (matematički) trebao biti veći, zar ne ?
joijo

#57 Re: Demilitarizacija BiH

Post by joijo »

Bitno je da mi mozemo proizvesti puske,sljemove, zastitne pancire (za specijalce i vojnike) te topove i municiju svih vrsti. I da se te fabrike nalaze van dometa neprijateljskih snaga. I da kontrolisemo svu namjensku industriju u BiH bukvalno svu osim Vitezit (koju kontrolisemo djelomicno ali tamo se pravi industirjski eksploziv) i da je to najuspijesnija grana BH privrede.

A to cak i kada bi se ukinuli ti zahrdjani americki tenkovi i helikopteri iz vietnamskog rata to bi samo Srbima i Hrvatima nanijelo stete. Mozemo napraviti 100 topova u Travniku za sedmicu dana.

http://www.unisgroup.ba/

Image

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#58 Re: Demilitarizacija BiH

Post by JoseMujica »

Superhik_ wrote:
Altsa wrote:sve dok je srbija na istoku i petlja se u unutrasnje stvari BiH a rs na zapadu(sa ovom politickom garniturom) rat je uvijek moguc...prema tome vojska je stvar o kojoj se uopste ne moze i ne smije razgovarati...tu pricu treba odmah sasjeci u korijenu...ne prica ovo dodick zbog para vec zbog onog sto bi uslijedilo odmah nakon ukidanja vojske BiH...formiranje vojske rs...to je jasno kao dan...prema tome svim politickim sredstvima to stopirati i poslat ga u 3pm
možemo sebi priuštiti da ne jedemo, ali bez vojske i oružja više NIKAD. Nadam se smo naučili lekciju iz proteklog rata i da više niko i nikad neće ponoviti našu grešku, tj biti nenaoružan i takav dočekivati koljače.
nemoj tako superhiče...imamo Senaida :lol: :lol: :lol: :lol: prvo te on opljačka pa te isporuči četama bez municije :-) na našu veliku nesreću smrt Omera Behmena je značajno oslabila našu odbrambenu moć jer je tajna dova za borbu protiv četnika otišla sa njim u dženet :-)
Altsa

#59 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Altsa »

JoseMujica wrote:
Superhik_ wrote:
Altsa wrote:sve dok je srbija na istoku i petlja se u unutrasnje stvari BiH a rs na zapadu(sa ovom politickom garniturom) rat je uvijek moguc...prema tome vojska je stvar o kojoj se uopste ne moze i ne smije razgovarati...tu pricu treba odmah sasjeci u korijenu...ne prica ovo dodick zbog para vec zbog onog sto bi uslijedilo odmah nakon ukidanja vojske BiH...formiranje vojske rs...to je jasno kao dan...prema tome svim politickim sredstvima to stopirati i poslat ga u 3pm
možemo sebi priuštiti da ne jedemo, ali bez vojske i oružja više NIKAD. Nadam se smo naučili lekciju iz proteklog rata i da više niko i nikad neće ponoviti našu grešku, tj biti nenaoružan i takav dočekivati koljače.
nemoj tako superhiče...imamo Senaida :lol: :lol: :lol: :lol: prvo te on opljačka pa te isporuči četama bez municije :-) na našu veliku nesreću smrt Omera Behmena je značajno oslabila našu odbrambenu moć jer je tajna dova za borbu protiv četnika otišla sa njim u dženet :-)
na cemu si ti :? :-)
JoseMujica

#60 Re: Demilitarizacija BiH

Post by JoseMujica »

Altsa wrote:
ti pitaš kao da si čitav rat u Minhenu proveo :-)
hAZNADAR

#61 Re: Demilitarizacija BiH

Post by hAZNADAR »

drale010 wrote:Rata ovdje više biti neće, to je valjda svima jasno. Tih 250 miliona koje skrckaju u lovačkom društvu zvanom OS BiH mogu se utrošiti na trilion boljih načina.
Osamdesetih godina u onoj idili sam jos manje racunao na rat. Ovo je Balkan - OK, a zahvaljujuci susjedima i njihovim politikama samo ono nekom svane a nekom smrkne vrijedi kao pravilo i okrece se kolo srece.

Demilitarizacija BiH je samo demilitarizacija Bosnjaka dokle god susjedne "majke" nisu demilitarizovane. Pa zlu ne trebalo - vise imate na koga osloniti - na koga mi?
Kao ti mi kao nastupas neovisno o dodikovoj demilitarizaciji ovdje - ajmo setala,... :D
Skijaš

#62 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Skijaš »

joijo wrote:A to cak i kada bi se ukinuli ti zahrdjani americki tenkovi i helikopteri iz vietnamskog rata to bi samo Srbima i Hrvatima nanijelo stete.
To ti u ratu protiv čitavih naroda junače ?
drale010

#63 Re: Demilitarizacija BiH

Post by drale010 »

Skijaš wrote:
drale010 wrote:
Bezveze se ukopavaš. Ako to nije samo Dodikova prijetnja nego nešto što ima podršku većeg dijela jednog naroda, problem bi (matematički) trebao biti veći, zar ne ?
A da, zaboravio sam matricu: "Zli, zli Srbi". U stvari, neka vojske, kad vehabije ojačaju, oni će pokrenuti taj rat koji vam ne silazi sa pameti.

Demilitarizacija BiH je samo demilitarizacija Bosnjaka dokle god susjedne "majke" nisu demilitarizovane. Pa zlu ne trebalo - vise imate na koga osloniti - na koga mi?
Ima u franjage pucaljki, zar niste saveznici?
Last edited by drale010 on 09/10/2012 14:47, edited 1 time in total.
joijo

#64 Re: Demilitarizacija BiH

Post by joijo »

Skijaš wrote:
joijo wrote:A to cak i kada bi se ukinuli ti zahrdjani americki tenkovi i helikopteri iz vietnamskog rata to bi samo Srbima i Hrvatima nanijelo stete.
To ti u ratu protiv čitavih naroda junače ?
Mislio sam na seperatiste u tim narodima naravno.
madner

#65 Re: Demilitarizacija BiH

Post by madner »

JoseMujica wrote:
Altsa wrote:
ti pitaš kao da si čitav rat u Minhenu proveo :-)
Ocito nije dobio Omerove upute za odbranu domovine. Ili doma. :D
Skijaš

#66 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Skijaš »

drale010 wrote:
Skijaš wrote:
drale010 wrote: A ti vjeruješ u sve što čujes na televiziji? Političar će reći sve samo ako bi pomoglo da uzme još koji glas.
A da, zaboravio sam matricu: "Zli, zli Srbi". U stvari, neka vojske, kad vehabije ojačaju, oni će pokrenuti taj rat koji vam ne silazi sa pameti.
Ja sam protiv rata i nemam ništa protiv Srba. Naprotiv, ti pljuješ po Srbima tvrdeći da ovo što Dodik radi nije manipulacija masama nego njegovo prilagođavanje masama.

-ti kažeš da treba ukinuti OS BiH
--ja kažem da to nije moguće jer Dodik prijeti secesijom
---ustvrdiš da on tom secesijom prijeti jer želi glasove unutar srpskog korpusa
----ja ti kažem da to, i da je istina, samo služi kao dodatni argument protiv ukidanja OSBiH
-----u jami u koju si se sam uvalio, po onoj staroj "drž'te lopova", optužiš mene za vrijeđanje Srba

jebo Tanjug na kakve si ti egzibicije spreman
JoseMujica

#67 Re: Demilitarizacija BiH

Post by JoseMujica »

Superhik_ wrote:
kako stvari stoje u eventulano slijedećem sukobu memić bi mogao biti glavnokomandujući, iz istanbula naravno.
ne sumnjam da je IKM negdje na Bosforu već odavno osiguran i uvijek spreman :run:
joijo

#68 Re: Demilitarizacija BiH

Post by joijo »

Dodik ne zeli odcjepljenje to je prica za malu djecu. Dodik zna na sta su ljudi osijetljivi i kroz medije (koje on kontrolise) se predstavlja kao neki branitelj srpstva da bi ostao na vlasti. A godisnji prirastaj po agenciji za statitstiku republike srpske; u RS-u je bio -10.500 za 2011. godinu. Znaci za jednu godinu Srbi su skoro napravili sami sebi dvije srebrenice samo zbog negativnog prirastaja. (Bosnjacki u istoj godini +5500). Sada kada se tu jos sabere broj mladih srba koji je u toj godini otisao... e to je ono sto srbe treba da brine.

A Dodik nama odgovara. On je sef u RS-u i Srbi se pale na jeftine fore sto je super. Daj boze da Dodik dozivi jos bar 10 godina ili neko slican dodiku. Jeftine fore i razlika u prirastaju od 16.000 na godinu to je ko iz bajke. A sve zahvaljujuci oni provincijalcima koji se pale na to (i koji su iz RH stigli na traktoru prije 20 godina).
drale010

#69 Re: Demilitarizacija BiH

Post by drale010 »

[/quote]Bezveze se ukopavaš. Ako to nije samo Dodikova prijetnja nego nešto što ima podršku većeg dijela jednog naroda, problem bi (matematički) trebao biti veći, zar ne ?[/quote]
A da, zaboravio sam matricu: "Zli, zli Srbi". U stvari, neka vojske, kad vehabije ojačaju, oni će pokrenuti taj rat koji vam ne silazi sa pameti.[/quote]

Ja sam protiv rata i nemam ništa protiv Srba. Naprotiv, ti pljuješ po Srbima tvrdeći da ovo što Dodik radi nije manipulacija masama nego njegovo prilagođavanje masama.

----ja ti kažem da to, i da je istina, samo služi kao dodatni argument protiv ukidanja OSBiH
-----u jami u koju si se sam uvalio, po onoj staroj "drž'te lopova", optužiš mene za vrijeđanje Srba

Da sam dobijao dukat na svaku huškačku izjavu političara u BiH... Dodikove izjave su u rangu predizbornih u stilu: Biće posla, otvaramo 100000 radnih mjesta... Nađe se ovaca za šišanje koje progutajo to, a svi znamo da od toga nema ništa. Dodik galami, vaši odgalamljuju, i jedni i drugi kasnije sjednu kod Gojka na janje, a ostanemo ti i ja na forumima da njušimo njihove tragove.
Skijaš

#70 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Skijaš »

drale010 wrote:

Da sam dobijao dukat na svaku huškačku izjavu političara u BiH... Dodikove izjave su u rangu predizbornih u stilu: Biće posla, otvaramo 100000 radnih mjesta... Nađe se ovaca za šišanje koje progutajo to, a svi znamo da od toga nema ništa. Dodik galami, vaši odgalamljuju, i jedni i drugi kasnije sjednu kod Gojka na janje, a ostanemo ti i ja na forumima da njušimo njihove tragove.
Bez obzira želi li Dodik krenuti u secesiju "kad se stranci umore" ili to kaže jer narod to želi (što bi bilo još gore), tu imaš odgovor zašto neće biti demilitarizacije.
Tiger 033

#71 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Tiger 033 »

Ja samo njima vjerujem

drale010

#72 Re: Demilitarizacija BiH

Post by drale010 »

tu imaš odgovor zašto neće biti demilitarizacije.
Demilitarizacije neće biti jer Ameru treba topovskog mesa da gine po gudurama Avganistana, Iraka, uskoro Sirije i Irana...
seln

#73 Re: Demilitarizacija BiH

Post by seln »

drale010 wrote: Rata neće biti jer je narod naučio neke lekcije.
Znam jedan narod koji nikad nije naucio lekciju...ni poslije Slovenije, ni poslije Hrvatske, ni poslije Bosne, ni poslije Kosova, Vojvodine, Sandzaka, Presevske doline, Timocke krajine...
seln

#74 Re: Demilitarizacija BiH

Post by seln »

drale010 wrote:
Demilitarizacije neće biti jer Ameru treba topovskog mesa da gine po gudurama Avganistana, Iraka, uskoro Sirije i Irana...
Koliko znam, svi su se otimali da idu tamo, naravno dobrovoljno...
toliko novca u BiH ne mogu zaraditi za 10 godina.
Skijaš

#75 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Skijaš »

drale010 wrote:
Jao jes' nas izginulo po gudurama Afganistana i Iraka. Nego, ti sebi nađi objašnjenje kakvo želiš, meni je bitno da se slažemo oko toga je otvaranje pitanja demilitarizacije gubljenje vremena.
Locked