Dejton II

Dejton II

Da
53
75%
Ne
18
25%

Total votes: 71

vaca

#326 Re: Dejton II

Post by vaca »

dallton wrote:
vaca wrote:
Geronimo81 wrote:To prvo trebaju politicari srbijanski da urade da se izvine bosnjacima za genocid u srebrenici mada dodik to nece nikad uraditi .
Dodik nije srbijanski političar. Tadić je uputio izvinjenje u ime Srbije.
ajd bogati kakvo izvinjenje, tadic je lagao kao i obicno po sistemu "treba osuditi sve"...stvari su se nastavile istim tokom, i vecini srba srce brze zakuca od radosti kad se sjete kako su u srebrenici ljudi pobijeni (ah kakvi smo junaci...)
dobro, ii?
Geronimo81

#327 Re: Dejton II

Post by Geronimo81 »

Geronimo81 wrote:
hercegovac_pravi wrote:
osa wrote:
ne primjećujem da netko od istih iseljava iz tih gradova, zbog lošeg statusa, dok je primjetno iseljavanje hrvata iz većinskih bošnjačkih gradova, ali naravno zato su sami krivi, stvar izbora.
Bosnjaci da se isele...... GDJE DA SE ISELE??????? MI REZERVNE DRZAVE NEMAMO......ETO ZASTO MI OSTAJEMO A HRVATI ODLAZE, ali da citiram tebe
osa wrote: naravno zato su sami krivi, stvar izbora
Prijatno
Hrvati se iz bosne sele iz hercegovine slabo.I jedni i drugi se mnogo iselilo a dosada je oko 50 k je dobilo ispis iz BiH drzavljanstva .Gluposti su o rezervnoj drzavi ljudi se sele tamo gdje imaju bolje pare a to su vecinom strane zemlje.
Totalno netacno. Hrvati se iseljavaju i iz Hercegovine. Najbolji dokaz ti je posljeratno Hrvatsko naselje na Hodovu (izmedju Stoca i Mostara) koje je trenutno naseljeno najvise do 20% svog kapaciteta. Sljedeci primjer je posljeratno Hrvatsko naselje u Vidovom polju kod Stoca koje je naseljeno najvise do 50% svog kapaciteta a i tih 50% naseljavaju Hrvati iz okoline Stoca sto je direktna kontradkicija samoj izgradnji ovog naselja. Hrvati iz Bosne su odavno napustili ovo naselje (barem veliki broj) i otisili u druge zemlje. Isto vazi i za Suskovo selo i selo mate bobana. Hrvati se jedino ne iseljavaju iz zapadne Heregovine. Ostali Heregovacki prostor zjapi prazniji svakim danom.
Za boldirano, pa zasto onda ne cujes Bosnjake da se zale na veliki broj ljudi koji se sele iz BiH?
Prijatno[/quote]

Svako se seli ko god je ambiciozan i tko nade u nekoj drzavi bolji posao i bolji zivot.Danas sutra nek se ukinu vize za bih znas stace se bosnjaka iseliti iz BiH .Onaj ko ima para i dobar posao ostace a svi drugi se sele cim nađu nesto bolje.I ti nađe dva sela za usporedbu :) a ti hrvati iz bosne su se vecinom preselili u Mostar
vee-jay

#328 Re: Dejton II

Post by vee-jay »

vaca wrote:
Geronimo81 wrote:
vee-jay wrote:quote="vaca"
oh dragane dragi, pa usvajanje znaci priznanje, sto opet znaci prihvatanje odgovornosti... sto opet znaci izvrsavanje politickih konzekvenci u djelo (moralno i monetarno, dakle na razini politike i ekonomije -> koliko kosta priznanje genocida nad jednim narodom?).... sto vodi malim korakom do unistenja tebi tvoje jedne i jedine.... nikad to tvoj vozd dodik nece prihvatiti...
To prvo trebaju politicari srbijanski da urade da se izvine bosnjacima za genocid u srebrenici mada dodik to nece nikad uraditi ./quote

Dodik nije srbijanski političar. Tadić je uputio izvinjenje u ime Srbije.
ovako kako ja to vidim, nema sta to Tadic da priznaje ili ne. njega odluka iz haga i ne obavezuje onoliko koliko to obavezuje Republiku Srpsku, jer su njene institucije organizovano izvrsile genocid... o njima - barem ja - govorim... :-D
Na njih sam i ja mislio.[/quote]

:-) pa naučite sa kime dijelite zemlju, to nisu srbijenci no srbi[/quote]

sve krvolocni cetnici :evil: .... ili, aha eto nek si nam rekla sta mislis, ti bi da parcas zemlju, da da :evil: ..... sala mala @vaco, nego ja nisam ni spominjao srbijance.... a ne znam ni koje, nisam pratio :-D
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#329 Re: Dejton II

Post by dr.gog »

Pazite na pravilno citiranje postova.
hercegovac_pravi

#330 Re: Dejton II

Post by hercegovac_pravi »

osa wrote:
osa wrote:
hercegovac_pravi wrote: Bosnjaci da se isele...... GDJE DA SE ISELE??????? MI REZERVNE DRZAVE NEMAMO......ETO ZASTO MI OSTAJEMO A HRVATI ODLAZE, ali da citiram tebe naravno zato su sami krivi, stvar izbora
Prijatno
osa wrote: nebuloza, rezervna država može biti bilo koja, švedska, njemačka , turska, hrvatska itd., tj. svaka gdje možeš dobiti papire za boravak, nadalje kontekst napisa uopće nije bio u tom pravcu, ali da bi se to shvatilo treba "znati" čitati./quote]

Da bi te covijek razumio treba "znati" pisati.
.ebi ga ja ne znam bolje, dakle ne čitaj moje postove, nećeš razumjeti.
.ebi ga ako ne znas bolje, i nezelis da forumasi citaju tvoje postove.....onda nemoj postirati,...a ako zelis da te razumijemo onda "opismeni". jednostavna solucija zar ne?
hercegovac_pravi

#331 Re: Dejton II

Geronimo81 wrote:
Geronimo81 wrote: Hrvati se iz bosne sele iz hercegovine slabo.I jedni i drugi se mnogo iselilo a dosada je oko 50 k je dobilo ispis iz BiH drzavljanstva .Gluposti su o rezervnoj drzavi ljudi se sele tamo gdje imaju bolje pare a to su vecinom strane zemlje.
hercegovac_pravi wrote:Totalno netacno. Hrvati se iseljavaju i iz Hercegovine. Najbolji dokaz ti je posljeratno Hrvatsko naselje na Hodovu (izmedju Stoca i Mostara) koje je trenutno naseljeno najvise do 20% svog kapaciteta. Sljedeci primjer je posljeratno Hrvatsko naselje u Vidovom polju kod Stoca koje je naseljeno najvise do 50% svog kapaciteta a i tih 50% naseljavaju Hrvati iz okoline Stoca sto je direktna kontradkicija samoj izgradnji ovog naselja. Hrvati iz Bosne su odavno napustili ovo naselje (barem veliki broj) i otisili u druge zemlje. Isto vazi i za Suskovo selo i selo mate bobana. Hrvati se jedino ne iseljavaju iz zapadne Heregovine. Ostali Heregovacki prostor zjapi prazniji svakim danom.
Za boldirano, pa zasto onda ne cujes Bosnjake da se zale na veliki broj ljudi koji se sele iz BiH?
Prijatno
Geronimo81 wrote:Svako se seli ko god je ambiciozan i tko nade u nekoj drzavi bolji posao i bolji zivot.Danas sutra nek se ukinu vize za bih znas stace se bosnjaka iseliti iz BiH .Onaj ko ima para i dobar posao ostace a svi drugi se sele cim nađu nesto bolje.I ti nađe dva sela za usporedbu :) a ti hrvati iz bosne su se vecinom preselili u Mostar
Geronim81,
Slazem se da se ljudi sele iz razlicitih interesa, neko zbog boljeg zivota........neko zbog boljeg posla............neko zbog nacionalnog interesa...itd...itd. "Za danas sutra scenario" koji navodis i eventualno ukidanje viza za Bosnjake i njihov eventualni odlazak...ti i ja trentuno mozemo samo nagadjati. Dakle, ostaje da se vidi.
Sela koja sam gore naveo su samo cinjenice koje potvrdjuju moj post a to je da se Hrvati sele i iz pojedinih dijelova Hercegovine (nista drugo nisam zelio reci sa tim navodom). I nisam siguran da si u pravu kada tvrdis da su se Bosanski Hrvati iz tih gore-navedenih sela preselili u Mostar. Licno poznajem ogroman broj familija koje su se odselile u Hrvatsku (Dubrovacko zaledje, Zadarsko zaledje) a isto tako dobar broj ih je odselio u Australiju. Prijatno
Geronimo81

#332 Re: Dejton II

Post by Geronimo81 »

hercegovac_pravi wrote:
Geronimo81 wrote:
Geronimo81 wrote: Hrvati se iz bosne sele iz hercegovine slabo.I jedni i drugi se mnogo iselilo a dosada je oko 50 k je dobilo ispis iz BiH drzavljanstva .Gluposti su o rezervnoj drzavi ljudi se sele tamo gdje imaju bolje pare a to su vecinom strane zemlje.
hercegovac_pravi wrote:Totalno netacno. Hrvati se iseljavaju i iz Hercegovine. Najbolji dokaz ti je posljeratno Hrvatsko naselje na Hodovu (izmedju Stoca i Mostara) koje je trenutno naseljeno najvise do 20% svog kapaciteta. Sljedeci primjer je posljeratno Hrvatsko naselje u Vidovom polju kod Stoca koje je naseljeno najvise do 50% svog kapaciteta a i tih 50% naseljavaju Hrvati iz okoline Stoca sto je direktna kontradkicija samoj izgradnji ovog naselja. Hrvati iz Bosne su odavno napustili ovo naselje (barem veliki broj) i otisili u druge zemlje. Isto vazi i za Suskovo selo i selo mate bobana. Hrvati se jedino ne iseljavaju iz zapadne Heregovine. Ostali Heregovacki prostor zjapi prazniji svakim danom.
Prijatno
Geronimo81 wrote:Svako se seli ko god je ambiciozan i tko nade u nekoj drzavi bolji posao i bolji zivot.Danas sutra nek se ukinu vize za bih znas stace se bosnjaka iseliti iz BiH .Onaj ko ima para i dobar posao ostace a svi drugi se sele cim nađu nesto bolje.I ti nađe dva sela za usporedbu :) a ti hrvati iz bosne su se vecinom preselili u Mostar
Geronim81,
Slazem se da se ljudi sele iz razlicitih interesa, neko zbog boljeg zivota........neko zbog boljeg posla............neko zbog nacionalnog interesa...itd...itd. "Za danas sutra scenario" koji navodis i eventualno ukidanje viza za Bosnjake i njihov eventualni odlazak...ti i ja trentuno mozemo samo nagadjati. Dakle, ostaje da se vidi.
Sela koja sam gore naveo su samo cinjenice koje potvrdjuju moj post a to je da se Hrvati sele i iz pojedinih dijelova Hercegovine (nista drugo nisam zelio reci sa tim navodom). I nisam siguran da si u pravu kada tvrdis da su se Bosanski Hrvati iz tih gore-navedenih sela preselili u Mostar. Licno poznajem ogroman broj familija koje su se odselile u Hrvatsku (Dubrovacko zaledje, Zadarsko zaledje) a isto tako dobar broj ih je odselio u Australiju. Prijatno
Hoce svako ko zeli da postigne nesto i koji se nezeli da pati i prezivljava.Ja prvi odo cim nađem nesto bolje al ne u HR vec negdje u EU .Necu i ne zelim da cekam 20 g da se prestanu svađati i pocmu da grade skole,vrtice,zgrade,tvornice itd pa da odem u penziju sa 150 km mjesecno i da zivotarim.Dosada se ispisalo iz držaljanstva oko 40 k BiH građana i uzelo njemacka Drž a stace tek biti kad Hr ude u EU i kad se ukinu vize za BiH tocemo da vidimo u sledeci par godina a ja mislim dace se pola BiH iseliti u potrazi za boljim .Nisam rekao da su se ti iz sela preselili u Mo vec konkretno recimo konjicani su u Mostaru,kakanjci u capljini itd ,Svaka Bosanka koja dođe da studira u Mostaru tu se i uda :) Ljudi idu za poslom i ostaju tamo gdje imaju vise para i ugodniji zivot.
hercegovac_pravi

#333 Re: Dejton II

Geronimo81 wrote:
hercegovac_pravi wrote:
Geronimo81 wrote:

Geronim81,
Hoce svako ko zeli da postigne nesto i koji se nezeli da pati i prezivljava.Ja prvi odo cim nađem nesto bolje al ne u HR vec negdje u EU .Necu i ne zelim da cekam 20 g da se prestanu svađati i pocmu da grade skole,vrtice,zgrade,tvornice itd pa da odem u penziju sa 150 km mjesecno i da zivotarim.Dosada se ispisalo iz držaljanstva oko 40 k BiH građana i uzelo njemacka Mislio sam da razgovaramo u ljudima koji ce se iseliti a ne o ljudima koji su u Njemackoj 10 i vise godina. Drž a stace tek biti kad Hr ude u EU i kad se ukinu vize za BiH tocemo da vidimo u sledeci par godina a ja mislim dace se pola BiH iseliti u potrazi za boljim .Nisam rekao da su se ti iz sela preselili u Mo vec konkretno recimo konjicani su u Mostaru,kakanjci u capljini itd nebuloze, niti su svi Konjicani u Mostaru niti svi Kakanjci u Capljini. Jedan manji dio DA ogromna vecina je razgulila pooodavno,Svaka Bosanka koja dođe da studira u Mostaru tu se i uda :) (za ovo ne znam, vec ozenjen pa me neinteresuje ali ako ti kazes zasto ne povjerovati?) Ljudi idu za poslom i ostaju tamo gdje imaju vise para i ugodniji zivot.
Nekako s proljeća

#334 Re: Dejton II

Post by Nekako s proljeća »

:)

Ni govora o Dejtonu II. Samo dosljedna provedba postojećeg.Ili traktori, punto....
kiky

#335 Re: Dejton II

Post by kiky »

da bi bio dejton II mora biti prvo rat II ...
nisam baš za toga ...
popajic

#336 Re: Dejton II

Post by popajic »

Sa foruma o neustavnosti Dayton I :
Prema clanu 352. Ustava Republike BiH, Predsjednistvo BiH
bira se na cetiri godine. Jednako tako se prema clanu 144.
Ustava Republike BiH na cetiri godine bira njezina
Skupstina. Istekom cetiri godine od dana izbora jednome i
drugome tijelu prestaju sve ovlasti, da bilo sta cine u ime
republike BiH, te da je bilo cime obvezu.
Medjutim,
gospodin Alija Izetbegovic je potpisao Opci okvirni sporazum
za mir u BiH, tzv. Daytonski sporazum, a Skupstina Republike
BiH ga potvrdila nakon sto im je istekao mandat.
A nama ostavise u amanet da raspravljamo o imaginarnom Dayton II, Dayton III...dok ne podijelimo ono preostalo nepodijeljeno!
Bosnolog

#337 Re: Dejton II

Post by Bosnolog »

Evo dodatne glavobolje i spremne inekcije za pobjesnjelog Pedo-dick-a :mrgreen: :thumbup: :bih: Parlamentarna skupština Vijeća Evrope: BiH mora promijeniti Ustav!
26. 01. 2010. • 20:23 A. B.

Parlamentarna skupština Vijeća Evrope usvojila je večeras Prijedlog izvještaja o funkcionisanju demokratskih institucija u BiH, u kome se navodi da je BiH napravila jako mali napredak u posljednje vrijeme...

...te predlaže organizovanje multilateralne konferencije o BiH. Izvještaj je predstavio Kimmo Sasi iz Finske, koji je, između ostalog, ukazao na propast "prudskog" i "butmirskog" procesa, te se posebno osvrnuo na nedavnu presudu Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Finci i Sejdić protiv BiH"
. :mrgreen: :thumbup: :bih:

Evropski sud za ljudska prava naveo je u ovoj presudi da zabrana manjinama da budu birani u Predsjedništvo BiH i Dom naroda Parlamenta BiH nema objektivno i razumno opravdanje, te je zato u suprotnosti sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, koja zabranjuje diskriminaciju.
:dance: :dance:

Sasi je kazao da Ustav mora biti promijenjen, kako bi izbori u oktobru 2010 godine bili provedeni u skladu sa demokratskim principima.

"Vrijeme je da zemlja počne raditi u pravcu ispunjavanja ovog cilja. Ideja je da u proljeće budu organizovane konsultacije sa susjednim zemljama i međunarodnim faktorima kako bi bio postignut kompromis političkih stranaka", kazao je Sasi, dodajući da bi dogovor o ustavnim reformamam trebao biti postignut do aprila - maja kako bi ušao u parlamentarnu proceduru.

Prema njegovim riječima, zaključak je da BiH mora promijeniti Ustav, jer ako to ne bude urađeno, BiH će biti zemlja sa najsporijim napretkom ka evropskim institucijama u regiji.

"Političari u BiH moraju preuzeti sudbinu zemlje u svoje ruke i što prije početi sa reformom Ustava", kazao je Sasi, koji je ukazao i na to da je Vlada RS odbila odluku visokog predstavnika o produženju mandata stranim sudijama i tužiocima, da se najavljuje referendum u RS, što ne doprinosi napretku BiH, kao i na to da nema dogovora o popisu stanovnišvta i da u zemlji još postoji velika i skupa administracija, posebno u Federaciji BiH. :dance: :thumbup: :bih:
BHCluster

#338 Re: Dejton II

Post by BHCluster »

...te predlaže organizovanje multilateralne konferencije o BiH
Znaci politicki kapital ili produzetak sto su Srbi dobili za Kosovo je potrosen i konacno se mora krenuti naprijed. :bih:
Manojlo1

#339 Re: Dejton II

Post by Manojlo1 »

Bosnolog wrote:Evo dodatne glavobolje i spremne inekcije za pobjesnjelog Pedo-dick-a :mrgreen: :thumbup: :bih: Parlamentarna skupština Vijeća Evrope: BiH mora promijeniti Ustav!

Parlamentarna skupština Vijeća Evrope usvojila je večeras Prijedlog izvještaja o funkcionisanju demokratskih institucija u BiH, u kome se navodi da je BiH napravila jako mali napredak u posljednje vrijeme...

...te predlaže organizovanje multilateralne konferencije o BiH. Izvještaj je predstavio Kimmo Sasi iz Finske, koji je, između ostalog, ukazao na propast "prudskog" i "butmirskog" procesa, te se posebno osvrnuo na nedavnu presudu Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Finci i Sejdić protiv BiH"

Evropski sud za ljudska prava naveo je u ovoj presudi da zabrana manjinama da budu birani u Predsjedništvo BiH i Dom naroda Parlamenta BiH nema objektivno i razumno opravdanje, te je zato u suprotnosti sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, koja zabranjuje diskriminaciju.

Sasi je kazao da Ustav mora biti promijenjen, kako bi izbori u oktobru 2010 godine bili provedeni u skladu sa demokratskim principima.

"Vrijeme je da zemlja počne raditi u pravcu ispunjavanja ovog cilja. Ideja je da u proljeće budu organizovane konsultacije sa susjednim zemljama i međunarodnim faktorima kako bi bio postignut kompromis političkih stranaka", kazao je Sasi, dodajući da bi dogovor o ustavnim reformamam trebao biti postignut do aprila - maja kako bi ušao u parlamentarnu proceduru.

Prema njegovim riječima, zaključak je da BiH mora promijeniti Ustav, jer ako to ne bude urađeno, BiH će biti zemlja sa najsporijim napretkom ka evropskim institucijama u regiji.

"Političari u BiH moraju preuzeti sudbinu zemlje u svoje ruke i što prije početi sa reformom Ustava", kazao je Sasi, koji je ukazao i na to da je Vlada RS odbila odluku visokog predstavnika o produženju mandata stranim sudijama i tužiocima, da se najavljuje referendum u RS, što ne doprinosi napretku BiH, kao i na to da nema dogovora o popisu stanovnišvta i da u zemlji još postoji velika i skupa administracija, posebno u Federaciji BiH. :dance: :thumbup: :bih:
??
Ne kontam, cemu tolika ushicenost ?
Svakako da treba u RS i FBiH omoguciti da se i pripadnici manjina kandiduju u Predsjednistvo BiH , pa neka ih narod izabere ako zasluzuju.I eto Ustav ce biti promjenjen.
Strane sudije i tuzioci...pa ima li to jos igdje u EU , a zelimo tamo...valjda.
Popis nam je takodje potreban .
I na kraju ...sta se ceka sa tolikom administracijom u FBiH ? Odavno je vrijeme da se to malo ''ukrupni''.
Sta li ce vam toliki kantoni?
Veliki je to trosak ,ali ako vam pase, nije problem.
murgan

#340 Re: Dejton II

Post by murgan »

BHCluster wrote:
...te predlaže organizovanje multilateralne konferencije o BiH
Znaci politicki kapital ili produzetak sto su Srbi dobili za Kosovo je potrosen i konacno se mora krenuti naprijed. :bih:
Đe si Oli Ren,nisam te poznao :lol: :dance:
Drvosjeca iz Dejcica

#341 Re: Dejton II

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Manojlo1 wrote:
??
Svakako da treba u RS i FBiH omoguciti da se i pripadnici manjina kandiduju u Predsjednistvo BiH , pa neka ih narod izabere ako zasluzuju.I eto Ustav ce biti promjenjen.
Naravno, mada Igor Radojičić i ostala siva eminencija oko Dodika tako ne misli.

Manojlo1 wrote: Strane sudije i tuzioci...pa ima li to jos igdje u EU , a zelimo tamo...valjda.
Nisamo dio EU, ustav nam je mirovni sporazum, treba i to mijenjati ako zelimo u EU. :wink:
Manojlo1 wrote: Popis nam je takodje potreban .
Da, ali iz sasvim drugih razloga nego sto to vidi Dodik i njegova politicka "elita".
Manojlo1 wrote: I na kraju ...sta se ceka sa tolikom administracijom u FBiH ? Odavno je vrijeme da se to malo ''ukrupni''.Sta li ce vam toliki kantoni?
Hajmo model R.S-a prenijeti i na drzavni nivo ako je tako dobar? :wink:
Manojlo1

#342 Re: Dejton II

Post by Manojlo1 »

inhibitor wrote:
Bosnolog wrote:
Jer ako to ne bude uradjeno,

onda sta?

BiH će biti zemlja sa najsporijim napretkom ka evropskim institucijama u regiji.

I zbog toga si sretan? Nije ti neki razlog.

P.S. (da se ogradim, ne citam odgovor ako je duzi od 1000 znakova). :P
Moj limit je 1050 .
murgan

#343 Re: Dejton II

Post by murgan »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Manojlo1 wrote:
??

Manojlo1 wrote: Strane sudije i tuzioci...pa ima li to jos igdje u EU , a zelimo tamo...valjda.
Nisamo dio EU, ustav nam je mirovni sporazum, treba i to mijenjati ako zelimo u EU. :wink:
Da, ali iz sasvim drugih razloga nego sto to vidi Dodik i njegova politicka "elita".
Manojlo1 wrote: I na kraju ...sta se ceka sa tolikom administracijom u FBiH ? Odavno je vrijeme da se to malo ''ukrupni''.Sta li ce vam toliki kantoni?
Da se cijela država zove RS ? :lol:
BHCluster

#344 Re: Dejton II

Post by BHCluster »

P.S.
Ovo je usvojeno od strane EU sto znaci neispunili se nema nam u EU. A kome to treba misim kome treba EU? Nama ne! Jelitako?
Manojlo1

#345 Re: Dejton II

Post by Manojlo1 »

Manojlo1 wrote:
??

-Nije tacno da je iko u RS protiv da se i pripadnici manjina kandiduju za Presjednistvo.
-BiH ima Ustav, kao sto ga imaju i druge zemlje u EU.Svaka drzava ima Ustav, ali jedino mi imamo strane sudije, tuzioce i visokog predstavnika. I jedino se u ovoj zemlji protive odlasku protektora.
-Popisati stanovnistvo u multietnickoj drzavi kao sto je BiH, bez nacionalnih i drugih odrednica je apsurdno.Protiv su samo politicari iz reda jednog naroda .Mozda zato sto bi popis pokazao da je mnogo stosta u ovoj zemlji krivo predstavljeno.
-BiH je po Ustavu zemlja u kojoj zive tri konstutivna naroda i se sastoji dva entiteta.Kantoni su ipak slabo pominju, pa zasto ih ne ukrupniti?
Last edited by Manojlo1 on 26/01/2010 22:13, edited 1 time in total.
BHCluster

#346 Re: Dejton II

Post by BHCluster »

murgan wrote:
Manojlo1 wrote:
??

Da se cijela država zove RS ? :lol:
Moja je predikcija da ti nes dugo na ovom forum ostati, jer spamere koji neznaju citati sta je napisano po kratkom postupku odstranjuju... :lol: :lol: :lol:
BHCluster

#347 Re: Dejton II

Post by BHCluster »

Manojlo1 wrote: -Popisati stanovnistvo u multietnickoj drzavi kao sto je BiH, bez nacionalnih i drugih odrednica je apsurdno.Protiv su samo politicari iz reda jednog naroda .Mozda zato sto bi popis pokazao da je mnogo stosta u ovoj zemlji krivo predstavljeno.
Zasto?
Manojlo1

#348 Re: Dejton II

Post by Manojlo1 »

BHCluster wrote:
Manojlo1 wrote: -Popisati stanovnistvo u multietnickoj drzavi kao sto je BiH, bez nacionalnih i drugih odrednica je apsurdno.Protiv su samo politicari iz reda jednog naroda .Mozda zato sto bi popis pokazao da je mnogo stosta u ovoj zemlji krivo predstavljeno.
Zasto?
Pa mozda i zato sto ce se jasno i nedvosmisleno utvrditi da je FBiH enicki ''cistija'' od RS, kao i sto bi se vjerovatno ustanovilo da je i broj povratnika mnogo manji u FBiH , sto bi sve tlapnje o tome da je RS glavni kocnicar povratku povratnicima , ucinila bezvrjednim.
Ili recimo to, da trenutno u Sarajevu zivi samo par procenata Srba i Hrvata ,a isti je glavni je grad BiH...I mnogo stosta jos....
A ako me pitas, zasto mislim da je apsurd da se u multietnickoj zemlji u kojoj su tri naroda konstitutivni, ne popise koliko ima kojeg naroda...Ne vidim smisla zasto da ti odgovaram.
Last edited by Manojlo1 on 26/01/2010 22:26, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#349 Re: Dejton II

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Manojlo1 wrote: -Nije tacno da je iko u RS protiv da se i pripadnici manjina kandiduju za Presjednistvo.
Nemoj meni vjerovati niti onome sto pricaju u tvojoj lokalnoj kafani, nađi novine iz perioda pregovora u Butmiru. Tamo lijepo ima izvjestaj da je neko iz SDP-a predlozio da se izmijeni ova nakaradna odrednica i ukloni dikriminacija. Tada se Radojicici sa Dodikom spradao na ovu temu i na kraju rekao da nema nista od ovoga. Ocito u R.S-u danas pusu drugaciji vjetrovi?
Manojlo1 wrote:-BiH ima Ustav.
Da, samo uslovno. BiH ima mirovni sporazum gdje je Anex 4 tog sporazuma usvojem kao Ustav BiH i koji nikada nije sluzbeno objavljen na jezicima naroda u BiH. Znaci li ti ovo sta? Mene je iskreno strah da zivimo u drzavi koja ima ovakav ustav. :-?
Manojlo1 wrote:-Popisati stanovnistvo u multietnickoj drzavi kao sto je BiH, bez nacionalnih i drugih odrednica je apsurdno.Protiv su samo politicari iz reda jednog naroda .Mozda zato sto bi popis pokazao da je mnogo stosta u ovoj zemlji krivo predstavljeno.
A zasto je nacionana odrednica toliko presudna u popisu? Da R.S lakse moze svojatati teritorij i zamagliti posljedice protjerivanja stanovnistva? Da se i ono malo poslanika iz reda Bosnjaka u NSRS i ostalim institucijama u R.S-u moze eliminirati. Prozirna je igra ta. Ne zagovara Dodik popis stanovnistva zbog ekonomskog proseriteta, planiranja infrastrukture, ravnomjernijeg razvoja drzave i entiteta vec upravo zbog politickih razloga. ;-)
Manojlo1 wrote:-BiH je po Ustavu zemlja u kojoj zive tri konstutivna naroda i se sastoji dva entiteta.Kantoni su ipak slabo pominju, pa zasto ih ne ukrupniti?
Jel' se spominju ili se ne spominju. To slabo spominju ne postoji u pravnom tumacenju. Dakle, kantoni su sastavni dio i tog ustava na koji se pozivas kada branis interese R.S. Ali na tvoju zalost da bi se kantoni ukrupnili mora se izmijeniti i Ustav BiH. Dakle, bez remonta R.S nema ni remonta F.BiH. Kada vam u R.S-u ovo bude jasno tada cemo se svi lakse i komotnije osjecati. :wink:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 26/01/2010 22:36, edited 2 times in total.
Bosnolog

#350 Re: Dejton II

Post by Bosnolog »

Manojlo1 wrote:
Bosnolog wrote:Evo dodatne glavobolje i spremne inekcije za pobjesnjelog Pedo-dick-a :mrgreen: :thumbup: :bih: Parlamentarna skupština Vijeća Evrope: BiH mora promijeniti Ustav!

??
Strane sudije i tuzioci...pa ima li to jos igdje u EU , a zelimo tamo...valjda.
Popis nam je takodje potreban .
I na kraju ...sta se ceka sa tolikom administracijom u FBiH ? Odavno je vrijeme da se to malo ''ukrupni''.
Sta li ce vam toliki kantoni?
Ocekujem da ce po hitnoj proceduri Dabicev parlament donijetu odluku i raspisati BLEBERENDUM i tako izbjeci sve nadolazece ustavne to jest nametnuto iznudujuce i po velikosrbe razvaljujuce promjene kao sto je bilo do sada to jest nametom od strane visokog protektora MZ odnosno VP koja su pratila smjenama ili ucjenama velikosrpskih agenata velikosrpskog aparthejda ....... samo mi se cini da ce sada ici uz zavrtanje jajca umjesto dosadasnjih ruku,.......Ja sam ubjeden da ce najveci gubitnici na kraju biti velikosrbi isti ovi koji danas tvrdoglavo idu u sukob sa MZ jer kada se got to desavalo uvijek su se promjene na bolje desile pa cak i u ratu uz Natove avio pozdrave po polozajima velikosrpskih fasista kada su bili tvrdoglavi i odbijali saradnju i na kraju podvili rep a sada im u Hagu sude,...... suludost je kada pokazujes zube onom koji ti regulise zivotnu infuziju koja te odrzava u zivotu pa i politickom a to se modernije i u politickom zanru zove ,..."POLITIKA STAPA i MRKVE ",... :mrgreen:
Post Reply