FloridaBoy wrote:Andrej4MRN7H wrote:Borci Armije BiH su ginuli za Bosnu i Hercegovinu
A zasta su ginuli borci RS,i borci HVO.
Logicki za jednu te istu drzavu ,nisu oni ginuli za Kinu.Jer rat se vodio u Bosni i za tu teritoriju su se svi krvili.
A za kakvu drzavu su ginuli borci ARBiH pokazao nam je svima Alija i Ceric kad su expresno najurili iz Armije sve sto mirise na pravoslavlje i katolicizam.
Allahu Ekber ,Tekbir,Marame oko cela sa ispisanim dijelovima iz casnog Kurana,Hodze u jedinicama............................
E nemoj mi samo reci da su se borili za jedinstvenu cjelovitu multikulturnu drzavu.Borili su se za ono sto je ALija napisao u Islamskoj Deklaraciji.I tacka.
Rat je bio agresija 1992 a vec 1993 postao je vjerski rat.Tako je i zavrsen.Podijelom po religioznim regijama.
Ko je sta jamio jamio i nema vise.Sta smo trazili to smo i dobili.
Florida,sto ne napisa da su HVO i RS cetnici ginuli za veliku Hrvatsku i veliku Srbiju? Sto ne napisa da nisu htjeli u armiju BiH?
I ovo sto kazes; borili se za islamsku deklaraciju...ocito je da ti nisi procitao brate srbine tu knjigicu od Alije Izetbegovica..
Imali smo mi u armiji BiH i drugih religija osim muslimana,ali vrlo malo,..pa sve ti to znas i opet pises glupost..
Ovo za istu drzavu nisu ginuli svi,i to ti dobro znas a opet pises ..Daj ovo kako izbrisi molim te!
Da su isti ginuli za Veliku Hrc=vatsku i Veliku Srbiju,onda bi je vec imali,ali ginuli su za "prostor" u Bosni gdje nece biti "korigovani" od Muslimana.Gdje im nece Efendija Ceric vaziti po vas cijeli dan svojim glasilila poput Avaza.
Hej Andeja ,mojne meni ja sam bio u Bosni(pod muslimanskom kontrolom) cijeli rat prikljucio se ARBiH 1992 u maju,i bio do 1993 dok nisam otjeran(kulturno mi je receno da Arapski dobrovoljci ne zele vlahe u ARBiH).ZNamsve od pocetka,ko je sta htio.Bilo je u armiji i drugih religija,ali nije bilo dovoljno ni za remija da odigraju zajedno.
Maske su pale moj Andreja,pale su davno,samo vi pojedinci jos zivite u zabludi da su samo muslimani zrtve da su muslimani dobri,a ostali zli.Da su srbi napravili etnicko ciscenje.
Andreja u mom gradfu u kojem sam rodjen muslimani nikad nisu bili vecina,uvijek je bilo tu negdje,a sada 99.99% su muslimani,nemoj samo i ti,otisli srbi na poziv karadzica,jok ba supljak je to,niko nikoga zvao nije ,bio je samo teror na sve tri strane ,samo da se ocisti teritorija .Sjeti se samo ALijinih rijeci"Tesko je biti srbin u Sarajevu"
ZASTO Nije to bila konstatacija,nego poziv na linc,i poziv na iseljavanje,bjezte svojima,ovo je nase.
Na svojoj zemlji u svojoj vjeri
Hajd zemlji,al sto ba vjeri.
Da omedji Aljo,a?
Jazuk onoliko zrtava onoliko invalida a sve je moglo i lakse .Podijeliti se na samom pocetku ,kad se oparala Yuga ,trebalo je napraviti drzave po uzoru na Africka plemena,svako pleme svoja drzava Shaka ZUlu,e to smo mi moj Andreja.
ZIv mi i posten bio[/quote]
Florida junace,ne mogu ja vise da pisem i ponavljam se,ti vidim ostajes onakav kakvog su te indokrinirali u porodici i uzem krugu drustva,mozda za ognjistem uz gusle..ali nema veze,...vidim ja da ti ne spominjes pozive "Srne" sa Pala,i Krajisnikov apel nakon Dejtona da se srbi isele iz Sarajeva i da nema suzivota s balijama,ti koji su ga poslusali a prezivjeli egzodus sa ostalom rajom u gradu,bas su dobro dosli i njima gore na Pale i dobro dosli ovima sa kojima su propatili sve te ratne nedace od svoje brace sa brda..Na You Tube imas apel Momcila Krajisnika,gdje on apeluje na srbe da bjeze iz Sarajeva,pa pogledaj..ali znas li brate koliko mi o ovome pricamo,i opet se ti sluzis tom propagandom srba koji su nista drugaciji od onog vaseg folk pjevaca Knindje, sto pjeva onu; Ne volim te Alija samo sto si balija.
Smijesno mi to sad kad cujem,uplasili srbi Aljine deklaracije(koju nisu ni 1% procitali,pa se otselili u brda da turke malo zaplase topovima..
smeta ti islam i hodza,a ne smeta ti cetnistvo i propaganda,ubij,zakolji da balija ne postoji..
bas si mi ti Florida cetnicic,ali neka si ba,upisi onaj kurs u Trebinju pa budi pravi kad diplomiras