Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
- pitt
#26 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
dobra ideja i dobar start......vidjet cemo kako ce se zavrsiti. od neceg se poceti mora. bolje sacuvajte kritike za kasnije 
-
doktor30
#27 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
ovo je bezvezno trosenje vremena i igranje sa zivcima ovih ljudi. kakva crna nasa stranka, da mi dva rezisera promijene klimu. nek se nose i oni i njihova stranka.
-
bihmak
#28 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
ponekad je vaznija volja nego znanje!!!!doktor30 wrote:ovo je bezvezno trosenje vremena i igranje sa zivcima ovih ljudi. kakva crna nasa stranka, da mi dva rezisera promijene klimu. nek se nose i oni i njihova stranka.
nasi stranacki "eksperti" nezele da nesto promijene u korist gradjana, nego rade samo za licni profit-to je problem.
NS-samo naprijed
-
doktor30
#29 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
bihmak wrote:ponekad je vaznija volja nego znanje!!!!doktor30 wrote:ovo je bezvezno trosenje vremena i igranje sa zivcima ovih ljudi. kakva crna nasa stranka, da mi dva rezisera promijene klimu. nek se nose i oni i njihova stranka.
nasi stranacki "eksperti" nezele da nesto promijene u korist gradjana, nego rade samo za licni profit-to je problem.
NS-samo naprijed
ma eto ti ih zaposve. ovo je bezvezna ujudurma, nek snimaju filmove, jos mi samo oni u politici fale.
- fantom slobode
#30 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Ideja je odlicna, a naravno da se stranka ne stvara u 7 dana, mene ne pogadja sto je covjek reziser, bolje i to nego da je lopov iz Laktasa, tajkun iz Z. Hecegovine, borac za fotelju iz poznate begovske kuce.Ovdje se izvinjavam svim postenim gradjanima svih dijelova nase zemlje.Zaboravio sam napomenuti i dobre komunisticke kadrove koji su se dobro podzonili u "tranziciji " ni njih nije za zaboraviti, klepe ga oni umjetnicki.Zelim da vidim da li ce ova "nasa stranka" biti popunjena kadrovima bez oraha u dzepovima koji su svoj novac stvorili znanjem, radom i koji imaju pozitivna razmisljanja o Bosni i Hercegovini.Zelim joj da privuce clanove i kadrove iz citave zemlje, da pokaze alternativu ucmalim "politicarima" u vlasti i opoziciji.Ako se razvije u vecu stranku i do ulaska u Evropu, nije bitno, bitno je da se ta stranka razvija i da zadrzi pozitivan impuls u sebi.
- Epitop
#31 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Neka dodjele Colin Farrellu državljanstvo i neka bude kandidat na izborima pa će dobiti ženske glasove. Muškarcima neka kandiduje neku glumicu tipa Angelina Jolie pa cemo i mi glasati za Našu Stranku.
Iskreno na lokalnom nivou ako se pojave u Zenici kao opcija ja neču glasati za našu stranku. Za gradonačelnika Zenice imamo izbor iz SDA kojeg je 100% podržala pozicija i opozicija na zadnjem opštinskom viječu.
Na državnom nivou bih glasao za neke njihove kandidate, jer mislim da su pristojna alternativa zbog toga što nisu nacionalno orijentisani.
Iskreno na lokalnom nivou ako se pojave u Zenici kao opcija ja neču glasati za našu stranku. Za gradonačelnika Zenice imamo izbor iz SDA kojeg je 100% podržala pozicija i opozicija na zadnjem opštinskom viječu.
Na državnom nivou bih glasao za neke njihove kandidate, jer mislim da su pristojna alternativa zbog toga što nisu nacionalno orijentisani.
- pitt
#32 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
ma jasta .........bolje zivjeti u sivilu gdje se niko ne talasa i lajat na one sto bi da se nesto promjeni. kakve veze sto su reziseri? Zar moras imati diplomu sa "prestiznog" FPNa da se mozes politikom baviti?doktor30 wrote:ovo je bezvezno trosenje vremena i igranje sa zivcima ovih ljudi. kakva crna nasa stranka, da mi dva rezisera promijene klimu. nek se nose i oni i njihova stranka.
- BSn
#33 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
pitt wrote:ma jasta .........bolje zivjeti u sivilu gdje se niko ne talasa i lajat na one sto bi da se nesto promjeni. kakve veze sto su reziseri? Zar moras imati diplomu sa "prestiznog" FPNa da se mozes politikom baviti?doktor30 wrote:ovo je bezvezno trosenje vremena i igranje sa zivcima ovih ljudi. kakva crna nasa stranka, da mi dva rezisera promijene klimu. nek se nose i oni i njihova stranka.
Naravno! Evo ovi na vlasti svi imaju "strucne" diplome, pa vidimo kako su sposobni.
Last edited by BSn on 05/04/2008 20:33, edited 1 time in total.
-
Slatanic
#34 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Svaka cast momci. Imate moju podrsku u svakom pogledu. To je ono sto fali nama srednjih godina i nasoj djeci, i djeci nase djece. 
- fantom slobode
#35 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
E u pravu si, taj FNP je cudo pravo, u mojoj generaciji je tu najvise bilo onih sto se nigdje nisu drugo mogli upisati :)To su kadrovi za slike, pametni, lijepi i puni dobrih ideja.pitt wrote:ma jasta .........bolje zivjeti u sivilu gdje se niko ne talasa i lajat na one sto bi da se nesto promjeni. kakve veze sto su reziseri? Zar moras imati diplomu sa "prestiznog" FPNa da se mozes politikom baviti?doktor30 wrote:ovo je bezvezno trosenje vremena i igranje sa zivcima ovih ljudi. kakva crna nasa stranka, da mi dva rezisera promijene klimu. nek se nose i oni i njihova stranka.
A ne samo u vlasti, nego i u opoziciji ima ih koliko hoces sa diplomama, ali svi nekako imaju moralne vrijednosti na niskom nivou, licna dobit, prije svega i politika guranja nove generacije poslusnika.
- Bugs_Bunny
#36 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
....dio razgovora koji je objavljen u magazinu DANI ........
Danis Tanović: Stranka se zove "NAŠA STRANKA" a osnivačka skupština je 5. aprila
DANI: Gospodine Tanoviću, Vaša nedavna najava o osnivanju nove političke stranke izazvala je pravu medijsku buru u Bosni i Hercegovini, a i šire. Kako ste doživjeli različite komentare koji su se mogli čuti u javnosti: od iznimno pohvalnih do neskriveno ciničnih?
TANOVIĆ: I jedni i drugi su uglavnom zasnovani na emocijama kojih kod nas ima i previše. Nama sada treba hladna glava i mi svemu ovome pristupamo ozbiljno i bez neke euforije jer će trebati dosta rada da se stvari pokrenu iz ćorsokaka u koji smo zapali. Raduje me da nam se javilo mnogo pametnih i poštenih ljudi koji do sada nisu bili uključeni ni u jednu stranku. Neki od njih su se već uključili i pomažu nam oko profiliranja programa i statuta stranke. Vrijeme će pokazati da li je ova inicijativa došla u pravo vrijeme, ali, ako je suditi po broju ljudi koji nam se javljaju iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, čini se da je većini ljudi postalo jasno da više nemamo prava šutjeti i ništa ne činiti dok se sve oko nas raspada. Sve u svemu, imam osjećaj, nakon ovih mjesec dana, da nisam jedini koji želi da živi u slobodnom, naprednom i istinski demokratskom društvu koje vode najbolji među nama, u kojem svi ljudi imaju iste šanse i u kojem su naše razlike prednosti a ne razlog za strah.
DANI: Dokle se, zapravo, došlo kad je riječ o stranci? Imate li već konkretan datum osnivačke skupštine? Da li je izabrano ime za stranku?
TANOVIĆ: Stranka se zove "Naša stranka", a osnivačka skupština je zakazana za peti april.
DANI: Sigurno ste svjesni apatičnosti koja već neko vrijeme vlada među stanovnicima Bosne i Hercegovine. Mnogo ljudi, naročito među mladima, na izbore uopće i ne izlazi jer ne vidi nikakvu alternativu. Mislite li da vaša stranka može navesti te dugogodišnje izborne apstinente da prekinu tradiciju i da za pola godine iziđu na općinske izbore?
TANOVIĆ: Shvatam zašto je došlo do apatije u našem društvu, ali dok god budemo apatični, stvari se neće promijeniti i sa svakom godinom koja prođe bit će sve teže izvaditi nas iz gliba u koji tonemo. Zato od svojih sugrađana neću samo tražiti da glasaju nego ću ići puno dalje i tražiti da se aktivno uključe u politiku. Uspjeh ove stranke zavisi od toga da li će nam se priključiti mladi, pametni, školovani ljudi i zato svima onima koji kažu da ne vide alternativu ja kažem da su oni alternativa.
DANI: Predstojeći općinski izbori bit će prvi pravi izazov za vašu stranku. Jesu li postavljeni neki konkretni ciljevi? U koliko općina mislite da biste mogli osvojiti načelnička mjesta? Računate li na pobjedu u sarajevskim gradskim općinama?
TANOVIĆ: Mi ćemo izaći na izbore u općinama u kojima smatramo da imamo boljeg kandidata od onog koje nude ostale stranke. U slučaju da nemamo svog kandidata, a da neka od stranki predloži čovjeka koji u potpunosti odgovara našoj viziji, mi ćemo ga podržati. Uzet ću za primjer Jasmina Imamovića, načelnika Općine Tuzla. On je čovjek koji je dosadašnjim radom zaslužio ponovni izbor i zašto bismo mi tražili drugog kandidata u Tuzli? U slučaju Sarajeva ćemo primijeniti istu shemu. U općinama za koje smatramo da imaju neadekvatne ljude na čelnim pozicijama mi ćemo predložiti naše kandidate.
DANI: Da li bi eventualni neuspjeh na općinskim izborima mogao biti udarac od kojeg se stranka i ne bi mogla oporaviti?
TANOVIĆ: Ne, jer ovo nije trka na sto metara. Ko god misli da će se stvari promijeniti prekonoć, ne shvata dubinu krize u kojoj se nalazimo. Općinski izbori su prvi korak dugačkog maratona koji nas očekuje. Bitno je shvatiti da će do istinskih promjena morati doći kad-tad i da je bolje početi danas.
DANI: Općinske nadležnosti u našoj su zemlji svedene na minimum i jasno je da prave promjene nema bez osvajanja vlasti na višim nivoima. Ukoliko ne bude vanrednih izbora, naredni će se desiti u jesen 2010. godine. Ima, dakle, sasvim dovoljno vremena za stvaranje ozbiljne stranačke infrastrukture u cijeloj državi. S kakvim ćete programom pokušati osvojiti glasove birača? Prema nekim analitičarima, nova stranka će dosta lako dobiti podršku u većim gradskim centrima u Federaciji. Imate li recept za uspjeh u cijeloj BiH?
TANOVIĆ: Ja mislim da većina građana Bosne i Hercegovine želi istu stvar: ekonomski napredak i prosperitet, sigurnost i uređenu državu, brze komunikacije, zdravstveno osiguranje, besplatno školovanje, osigurane penzije i da ne nabrajam. Nacionalističke stranke ovo ne samo da ne mogu donijeti nego su krive za ovaj haos i nered i ništa se neće promijeniti dok god na vlasti budu ljudi kojih bi se svaka normalna država stidjela.
DANI: Najveći problem za vašu stranku mogao bi biti naš izborni zakon koji faktički favorizira stranke koje se bore za naklonost birača iz jedne etničke skupine. Mislite li da možete prevazići tu poteškoću?
TANOVIĆ: Slažem se da izborni zakon nije idealan, ali to nas neće spriječiti da nađemo najbolje ljude u našoj zemlji, ma gdje se nalazili i ma kom narodu pripadali. Pametnih, poštenih i vrijednih ljudi ima u cijeloj Bosni i Hercegovini i ja ih pozivam da nam se priključe.
DANI: Je li u Bosni i Hercegovini, u prenesenom značenju naravno, uopće moguć i zamisliv naš Barack Obama?
TANOVIĆ: Pretpostavljam da jeste, ali čini mi se da su Bosni i Hercegovini potrebniji Washington ili Jefferson.
DANI: Priču o umjetnicima u politici mogu zgodno ilustrirati dvije paradigme: ona Václava Havela (uspješan predsjednik Češke) i ona Marija Vargasa Llose (poraz na izborima za predsjednika Perua). Bojite li se da bi se Vaš politički angažman mogao negativno odraziti na Vašu umjetničku karijeru?
TANOVIĆ: Ovdje je očigledno došlo do nesporazuma. Moj politički angažman se sastoji u tome da osnujem stranku, pomognem da okupimo najpametnije ljude među nama i da se izborimo da oni dođu na rukovodeća mjesta. Ja nemam namjeru da budem kandidat za neku državnu funkciju te nema osnova za vaše poređenje.
Danis Tanović: Stranka se zove "NAŠA STRANKA" a osnivačka skupština je 5. aprila
DANI: Gospodine Tanoviću, Vaša nedavna najava o osnivanju nove političke stranke izazvala je pravu medijsku buru u Bosni i Hercegovini, a i šire. Kako ste doživjeli različite komentare koji su se mogli čuti u javnosti: od iznimno pohvalnih do neskriveno ciničnih?
TANOVIĆ: I jedni i drugi su uglavnom zasnovani na emocijama kojih kod nas ima i previše. Nama sada treba hladna glava i mi svemu ovome pristupamo ozbiljno i bez neke euforije jer će trebati dosta rada da se stvari pokrenu iz ćorsokaka u koji smo zapali. Raduje me da nam se javilo mnogo pametnih i poštenih ljudi koji do sada nisu bili uključeni ni u jednu stranku. Neki od njih su se već uključili i pomažu nam oko profiliranja programa i statuta stranke. Vrijeme će pokazati da li je ova inicijativa došla u pravo vrijeme, ali, ako je suditi po broju ljudi koji nam se javljaju iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, čini se da je većini ljudi postalo jasno da više nemamo prava šutjeti i ništa ne činiti dok se sve oko nas raspada. Sve u svemu, imam osjećaj, nakon ovih mjesec dana, da nisam jedini koji želi da živi u slobodnom, naprednom i istinski demokratskom društvu koje vode najbolji među nama, u kojem svi ljudi imaju iste šanse i u kojem su naše razlike prednosti a ne razlog za strah.
DANI: Dokle se, zapravo, došlo kad je riječ o stranci? Imate li već konkretan datum osnivačke skupštine? Da li je izabrano ime za stranku?
TANOVIĆ: Stranka se zove "Naša stranka", a osnivačka skupština je zakazana za peti april.
DANI: Sigurno ste svjesni apatičnosti koja već neko vrijeme vlada među stanovnicima Bosne i Hercegovine. Mnogo ljudi, naročito među mladima, na izbore uopće i ne izlazi jer ne vidi nikakvu alternativu. Mislite li da vaša stranka može navesti te dugogodišnje izborne apstinente da prekinu tradiciju i da za pola godine iziđu na općinske izbore?
TANOVIĆ: Shvatam zašto je došlo do apatije u našem društvu, ali dok god budemo apatični, stvari se neće promijeniti i sa svakom godinom koja prođe bit će sve teže izvaditi nas iz gliba u koji tonemo. Zato od svojih sugrađana neću samo tražiti da glasaju nego ću ići puno dalje i tražiti da se aktivno uključe u politiku. Uspjeh ove stranke zavisi od toga da li će nam se priključiti mladi, pametni, školovani ljudi i zato svima onima koji kažu da ne vide alternativu ja kažem da su oni alternativa.
DANI: Predstojeći općinski izbori bit će prvi pravi izazov za vašu stranku. Jesu li postavljeni neki konkretni ciljevi? U koliko općina mislite da biste mogli osvojiti načelnička mjesta? Računate li na pobjedu u sarajevskim gradskim općinama?
TANOVIĆ: Mi ćemo izaći na izbore u općinama u kojima smatramo da imamo boljeg kandidata od onog koje nude ostale stranke. U slučaju da nemamo svog kandidata, a da neka od stranki predloži čovjeka koji u potpunosti odgovara našoj viziji, mi ćemo ga podržati. Uzet ću za primjer Jasmina Imamovića, načelnika Općine Tuzla. On je čovjek koji je dosadašnjim radom zaslužio ponovni izbor i zašto bismo mi tražili drugog kandidata u Tuzli? U slučaju Sarajeva ćemo primijeniti istu shemu. U općinama za koje smatramo da imaju neadekvatne ljude na čelnim pozicijama mi ćemo predložiti naše kandidate.
DANI: Da li bi eventualni neuspjeh na općinskim izborima mogao biti udarac od kojeg se stranka i ne bi mogla oporaviti?
TANOVIĆ: Ne, jer ovo nije trka na sto metara. Ko god misli da će se stvari promijeniti prekonoć, ne shvata dubinu krize u kojoj se nalazimo. Općinski izbori su prvi korak dugačkog maratona koji nas očekuje. Bitno je shvatiti da će do istinskih promjena morati doći kad-tad i da je bolje početi danas.
DANI: Općinske nadležnosti u našoj su zemlji svedene na minimum i jasno je da prave promjene nema bez osvajanja vlasti na višim nivoima. Ukoliko ne bude vanrednih izbora, naredni će se desiti u jesen 2010. godine. Ima, dakle, sasvim dovoljno vremena za stvaranje ozbiljne stranačke infrastrukture u cijeloj državi. S kakvim ćete programom pokušati osvojiti glasove birača? Prema nekim analitičarima, nova stranka će dosta lako dobiti podršku u većim gradskim centrima u Federaciji. Imate li recept za uspjeh u cijeloj BiH?
TANOVIĆ: Ja mislim da većina građana Bosne i Hercegovine želi istu stvar: ekonomski napredak i prosperitet, sigurnost i uređenu državu, brze komunikacije, zdravstveno osiguranje, besplatno školovanje, osigurane penzije i da ne nabrajam. Nacionalističke stranke ovo ne samo da ne mogu donijeti nego su krive za ovaj haos i nered i ništa se neće promijeniti dok god na vlasti budu ljudi kojih bi se svaka normalna država stidjela.
DANI: Najveći problem za vašu stranku mogao bi biti naš izborni zakon koji faktički favorizira stranke koje se bore za naklonost birača iz jedne etničke skupine. Mislite li da možete prevazići tu poteškoću?
TANOVIĆ: Slažem se da izborni zakon nije idealan, ali to nas neće spriječiti da nađemo najbolje ljude u našoj zemlji, ma gdje se nalazili i ma kom narodu pripadali. Pametnih, poštenih i vrijednih ljudi ima u cijeloj Bosni i Hercegovini i ja ih pozivam da nam se priključe.
DANI: Je li u Bosni i Hercegovini, u prenesenom značenju naravno, uopće moguć i zamisliv naš Barack Obama?
TANOVIĆ: Pretpostavljam da jeste, ali čini mi se da su Bosni i Hercegovini potrebniji Washington ili Jefferson.
DANI: Priču o umjetnicima u politici mogu zgodno ilustrirati dvije paradigme: ona Václava Havela (uspješan predsjednik Češke) i ona Marija Vargasa Llose (poraz na izborima za predsjednika Perua). Bojite li se da bi se Vaš politički angažman mogao negativno odraziti na Vašu umjetničku karijeru?
TANOVIĆ: Ovdje je očigledno došlo do nesporazuma. Moj politički angažman se sastoji u tome da osnujem stranku, pomognem da okupimo najpametnije ljude među nama i da se izborimo da oni dođu na rukovodeća mjesta. Ja nemam namjeru da budem kandidat za neku državnu funkciju te nema osnova za vaše poređenje.
- pitt
#37 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
upravo kao sto kaze u zadnjem paragrafu. ne moras ti biti pametan u svemu....niko nije.....ali ako uspijes okupiti mlade i sposobne strucnjake onda sve mozes.
- Bugs_Bunny
#38 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Iz njegovih usta u Bozije usi
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#39 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
pa možda bi i bolje bilo da imamo FPN nego doktore arhitekte diplomirane albance i tome sličnopitt wrote:ma jasta .........bolje zivjeti u sivilu gdje se niko ne talasa i lajat na one sto bi da se nesto promjeni. kakve veze sto su reziseri? Zar moras imati diplomu sa "prestiznog" FPNa da se mozes politikom baviti?doktor30 wrote:ovo je bezvezno trosenje vremena i igranje sa zivcima ovih ljudi. kakva crna nasa stranka, da mi dva rezisera promijene klimu. nek se nose i oni i njihova stranka.
- Truba
#40 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
htio sam reći oni koji su doktorirali na albancima 
- pitt
#41 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
ma takvih je najvise sa FPN ili slicnim pedigreom i komunistickim iskustvomkomi wrote:pa možda bi i bolje bilo da imamo FPN nego doktore arhitekte diplomirane albance i tome sličnopitt wrote:ma jasta .........bolje zivjeti u sivilu gdje se niko ne talasa i lajat na one sto bi da se nesto promjeni. kakve veze sto su reziseri? Zar moras imati diplomu sa "prestiznog" FPNa da se mozes politikom baviti?doktor30 wrote:ovo je bezvezno trosenje vremena i igranje sa zivcima ovih ljudi. kakva crna nasa stranka, da mi dva rezisera promijene klimu. nek se nose i oni i njihova stranka.
- Bugs_Bunny
#42 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
FPN je filijala SANU. Bilo kakav njihov angazman bilo gdje je smrad nad smradovima.
-
nihoniho
#43 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
samo da mu se ne prihelbete sarajevski kvaziintelektualci , kvaziumjetnici i ostali ublehasi i pozeri zeljni slave i slikanja.
takvih ne manjka u sarajevskim elitistickim krugovima .
- Truba
#44 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
nihoniho wrote:samo da mu se ne prihelbete sarajevski kvaziintelektualci , kvaziumjetnici i ostali ublehasi i pozeri zeljni slave i slikanja.
- pitt
#45 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
ma to ti je tako ne samo u sa. uvijek imas oportunista sto ce bilo koju ideju koristiti za vlastite interese. nadam se da ce danis znati i moci prepoznati takve i uspjesno se ograditinihoniho wrote:samo da mu se ne prihelbete sarajevski kvaziintelektualci , kvaziumjetnici i ostali ublehasi i pozeri zeljni slave i slikanja.
-
callmethebreeeze
#46 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
ja sam kontao danisu ponuditi svoje usluge u zamjenu za kakvu savjetnicku poziciju i par milja mjesecno. kad vidim kakve sve ublehe zaradjuju lovu mogao bih vala i ja hajrovati.

- pitt
#47 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Polako.....ne treba maskota joscallmethebreeeze wrote:ja sam kontao danisu ponuditi svoje usluge u zamjenu za kakvu savjetnicku poziciju i par milja mjesecno. kad vidim kakve sve ublehe zaradjuju lovu mogao bih vala i ja hajrovati.
-
water
#48 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
gdje se lova salje? 
-
callmethebreeeze
#49 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
fcuk you! ja sam kompetentni dijasporac.pitt wrote:Polako.....ne treba maskota joscallmethebreeeze wrote:ja sam kontao danisu ponuditi svoje usluge u zamjenu za kakvu savjetnicku poziciju i par milja mjesecno. kad vidim kakve sve ublehe zaradjuju lovu mogao bih vala i ja hajrovati.
![]()
![]()
![]()
![]()
- zrla_frla
#50 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke
Ne vidim nista sporno u tome sto clanovi stranke nisu politicari per se, jer nije ni 95% ljudi koje se u BiH bave politikom. Ima tu svega, od mesara do univerzitetskih profesora, ali najmanje politicara... Prema dosadasnjoj reputaciji mozemo pretpostaviti da nece biti losi, ali kada je u pitanju vlast, ne treba pretpostavljati, nego sacekati neke konkretne planove i programe... Prema tome, tek slijedi rjesenje dileme: glasati za Nasu stranku ili ne?