Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post Reply
coek

#101 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by coek »

...
Last edited by coek on 22/03/2010 14:08, edited 1 time in total.
vlast

#102 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by vlast »

Maloprije sam gledao na Hayatu vedete nove stranke Mustafica i Tanovica kako odj.... novinare isto kao da su polticari vec deset godina. To su vjesnici promjena, nema sta...
nihoniho

#103 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by nihoniho »

Bugs_Bunny wrote:Iz satatuta stranke:
---
Naša stranka prihvata postojeće ustavno uređenje, te polazi od stanovišta da se ono može mijenjati isključivo u Parlamentu Bosne i Hercegovine, u skladu sa postojećim Ustavom BiH, na način da svaka promjena obezbjeđuje najviši nivo međunarodno priznatih ljudskih prava i da rezultira stvaranjem funkcionalnih organa i institucija države na svim razinama vlasti;
---

U prevodu ovo znaci da NJIHOVA STRANKA prihvata ustavno uredjenje pravljeno tenkovima, ucjenom, masovnim grobnicama i genocidom.

KAKVO RAZOCARENJE!!

Sta se desilo sa unutarnjim pravom i internacinalnim pravomm koje obavezuje nosioce vlasti da sankcioniraju rezultate ostvarene genocidom i zlocinima. Nazalost ovo je jos jedan beogradski YUTEL, ovaj puta ne u reziji Gorana Milica, vec Danisa Tanovica, Bojana Bajica and CO. Jos jedna potvrda da u BiH od doba Huseina kapetana Gradascevica do danas rastu samo beogradske ikebane, podrepasi, konjusari, ublehe, podrumasi, stakori i td.-nidje covjeka da ga svijecom trazis.

Image
ti si ,garant, neki strasni bosanski patriota, najvjerovatnije dijasporaskog tipa,pa te pol.koncepti koji ne sadrze 100% bih dovode do ocaja!?
da te podsjetim,u ovoj drzavi zive i ""drugi", svidjelo ti se to ili ne
kicky

#104 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by kicky »

vlast wrote:Maloprije sam gledao na Hayatu ...
enough said!!!
edinbug

#105 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by edinbug »

Po ko zna koji put ponavlja se euforija kod Bosanaca i Hercegovaca, koja ce zavrsiti kao i svaki put do sada. Ja njima ne dajem ni 1-2 % glasova, izuzev mozda Sarajeva, gdje mogu "nafatati" maksimalno jednog poslanika. To je stranka bez infrastrukture, bez iskusnih ljudi u politici (doduse imaju Fadila Šeru- :zzzz: ), nekolicina od njih ce profitirati i na kraju corak.
pitt

#106 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by pitt »

eh sad......vi bi preko noci da se isprave sve greske i propusti prethodnih vlasti. polako .....sabur djeco :D :D :D :D
pitt

#107 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by pitt »

edinbug wrote:Po ko zna koji put ponavlja se euforija kod Bosanaca i Hercegovaca, koja ce zavrsiti kao i svaki put do sada. Ja njima ne dajem ni 1-2 % glasova, izuzev mozda Sarajeva, gdje mogu "nafatati" maksimalno jednog poslanika. To je stranka bez infrastrukture, bez iskusnih ljudi u politici (doduse imaju Fadila Šeru- :zzzz: ), nekolicina od njih ce profitirati i na kraju corak.
pa naravno da euforija postoji, ali mora se krenuti od necega. Sta je alternativa.....sutiti i pokriti se usima .....ne talasati :?
Bosanac in Lederhosen

#108 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Bosanac in Lederhosen »

kicky wrote:

oni samo prihvaćaju realnost koju nijedna druga stranka ne želi prihvatiti! nama svaki dan europski političari od kušnera do rena poručuju da nema izdvajanja rs-a iz BiH, ali da nema ni ukidanja RS-a, a mi jadni stalno živimo u nekoj iluziji da će nam jednog dana mesija sić na zemlju i oslobodit nas RS-a! Kolko se god smijali iluzornim pričama Mile Dodika o neovisnosti RS-a ili kojekakvim referendumima, toliko bi se trebali zapitat živimo li mi u nekoj iluziji koju kreiraju naši političari čija politička misija postaje ukidanje RS-a. Vidim kako im dobro ide po tom planu!!!
Takodjer sam tog misljenja. SDA i pogotovo Stranka za BiH je kriva za tako negativno stanje u BiH zato sto lazu narod (mozda su i sami ubjedjeni) da ce se RS ukinut "jednoga dana" samo ako budemo dovljno patrioti i davali im glasove. To je put bez kraja...treba biti realan !
vlast

#109 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by vlast »

Ma dajte ovi likovi poput Mustafica i Bajica do sada su uglavnom zivjeli od budzeta! Malo im para, pa skontali u politiku! Od ulaznica koje proda za svoje predstave Mustafic ne bi imao ni za kifle! Ali sve je to dobro odbice glasove komunjara, pa ja nemam nista protiv!
pitt

#110 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by pitt »

e nek si nam ti rekao :D nek tvoji zato zemlju iz pepela digose :D
kicky

#111 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by kicky »

vlast wrote:Ma dajte ovi likovi poput Mustafica i Bajica do sada su uglavnom zivjeli od budzeta! Malo im para, pa skontali u politiku! Od ulaznica koje proda za svoje predstave Mustafic ne bi imao ni za kifle! Ali sve je to dobro odbice glasove komunjara, pa ja nemam nista protiv!
vrlo površno! očekivano s obzirom na indoktrinaciju određenim medijima!
edinbug

#112 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by edinbug »

pitt wrote:
edinbug wrote:Po ko zna koji put ponavlja se euforija kod Bosanaca i Hercegovaca, koja ce zavrsiti kao i svaki put do sada. Ja njima ne dajem ni 1-2 % glasova, izuzev mozda Sarajeva, gdje mogu "nafatati" maksimalno jednog poslanika. To je stranka bez infrastrukture, bez iskusnih ljudi u politici (doduse imaju Fadila Šeru- :zzzz: ), nekolicina od njih ce profitirati i na kraju corak.
pa naravno da euforija postoji, ali mora se krenuti od necega. Sta je alternativa.....sutiti i pokriti se usima .....ne talasati :?
Bojan Bajic je trebao ostati u SDP-u i boriti se za svoja uvjerenja, kao i Mustafic koji je bio tu kad je bilo "kajmaka".
Tanovic je mogao birati izmedu SDP, SDU,Liberala, BPS ... Ja mislim da je tu iznad svega prisutan ego, pogotovo Danisa, ja sam oskarovac, sta meni ima tu Lagumdzija, Lamija, Sefer, Pecanac i drugi soliti pamet, ja cu osnovati stranku pa cu ja biti hadzija, sto mu na startu nije uspjelo. Mislim da sve konce vuce Fadil Sero, koji je prije svega pohlepan, ali i mudar, i covjek koji nikada nije u "prvom safu", nego tama gdje je stvarna moc, znaci oko love.
vlast

#113 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by vlast »

Istina je obicno takva stura i jednostavna, ali ne povrsna! Tako ti je to sa istinom se najteze nositi!
kicky

#114 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by kicky »

vlast wrote:Istina je obicno takva stura i jednostavna, ali ne povrsna! Tako ti je to sa istinom se najteze nositi!

jedino obično i jednostavno u ovoj državi je pljačka i kriminal koji vlada ovom zemljom zadnjih 18 godina...a mi smo površni što šutimo, gledamo i ponovno iste biramo, i kad se pojavi netko tko pokuša biti drugačiji nama naravno ne odgovara! Zašto? Jer smo opet površni, jadni i čemerni! Živjeli 100 godina! 100%!
nihoniho

#115 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by nihoniho »

jasno je da ce sada SDP-ovci osuti paljbu i pokusati da diskredituju sve oko NS ali neka se zapitaju sta je razlog nezadovoljstva gradjanski orjentiranog birackog tijela, po pitanju pol. opcija koje im se nude?
potpuno su besmislene price o navodnom dijeljenju ionako slabog gradjanskog bloka na dva dijela, razvodnjavanju itd.
je li to salabajzerskonm SDP-u treba dozvoliti da monopolizira gradjansku misao!? jesu li to oni neprikosnoveni vlasnici modernog, europskog opredjeljenja!?
SDP se uljuljko u opziciju, ko kakvi nadobudni tinejdzeri uzivaju u ulozi alternativaca, e evo im sad.
kucuk

#116 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by kucuk »

Bajiceva platforma za vodjenje nove srpske politike u BiH je kontradiktorna sa odredbom statuta stranke koja se odnosi na prihvatanje postojecek ustavnog uredjenja. Ova odredba je 100% saglasna sa Dodikovom platformom a ne sa Bajicevom.
pitt

#117 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by pitt »

edinbug wrote:
pitt wrote:
Bojan Bajic je trebao ostati u SDP-u i boriti se za svoja uvjerenja, kao i Mustafic koji je bio tu kad je bilo "kajmaka".
Tanovic je mogao birati izmedu SDP, SDU,Liberala, BPS ... Ja mislim da je tu iznad svega prisutan ego, pogotovo Danisa, ja sam oskarovac, sta meni ima tu Lagumdzija, Lamija, Sefer, Pecanac i drugi soliti pamet, ja cu osnovati stranku pa cu ja biti hadzija, sto mu na startu nije uspjelo. Mislim da sve konce vuce Fadil Sero, koji je prije svega pohlepan, ali i mudar, i covjek koji nikada nije u "prvom safu", nego tama gdje je stvarna moc, znaci oko love.
nemoj majke ti o egu pricati i spominjati nase politicare kojima je to poslije fotelje najvaznije. sto bi morao prilaziti ikome ako covjek zeli i moze okupiti alternativu oko sebe? A to da ce samo jos vise razjediniti opoziciju je najgori argument......eto bas su ono slozni .
water

#118 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by water »

eto nemaju vise gdje pokupit kajmak pa ko vele daj novu stranku. eto neznaju nista drugo raditi ni kako koji dinar zaraditi pa ko vele kad mogu ovi hapati hajde i mi da osnujemo stranku pa da sta zahalisemo. ko ce se zajebavati sa bijelosvjetskim glumcima, novim pozorisnim trendovima, boriti sa zadriglim nacionalistima po istocnoj bosni; nego hajde da zajebemo sda, pokupimo ovo malo muslimana sto je preostalo, izmuzemo ovo malo para sto im je ostalo, pa cemo se razilaziti.

raskrinkajmo zavjeru cetnicko-yutelsku, ne dajmo da nasim najvecim sinovima i njihovoj rodbini iko na put stane, sad kad je jos malo ostalo do cijelovit bosne i dzeneta sa sedamdeset i dvije djevice nam u njoj. :x :x :x :x
Last edited by water on 06/04/2008 20:22, edited 1 time in total.
newone

#119 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by newone »

NS-u zelim svu srecu i uspjeh ovoga svijeta. Plasim se da su oni posljednja sansa i nada za Bosnu i Hercegovinu i sve njene gradjane. Lokomotive su sve prosle. Mozda je jos koji vagon zalutao. Ako jeste, onda se mora uskociti u njega.
Bice im jako tesko - mission impossible! Nacionalizam i sovinizam su duboko ukorjenjeni u sve pore Bosanskog drustva, kolo korupcije i talova je tako cvrsto da bi i na najmanje pokusaje da se ono slomi i mrtve glave pocele padati. Mafija, tajkuni, kriminalci vladaju Bosnom. Strah kod obicnog stanovnistva je opsteprisutan. Strah je vidljiv na sve strane i osjeti se u zraku. Nacionalisticke stranke su izgradile fantasticnu infrastrukturu za svoje potrebe kako ljudsku, tako i finansijsku. Svaki napor nacinjen u priblizavanju Evropi za njih ce predstavljati direktan atak na njihov integritet.
Ali treba barem pokusati nesto promjeniti da ne kazemo sebi sutra, eto mozda smo mogli, a nismo smogli snage ili nismo htjeli. Bez hitnih i neodlozivih promjena nakon Tamnog Vilajeta na red dolazi Crni Vilajet.
pitt

#120 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by pitt »

Ma ja se nadam da ce NS probuditi raju iz ovog komatiziranog stanja i osjecaja bespomocnosti.....i da ce biti neki katalizator za promjene.

Nego vodeni....3 na FSNu gledaj kako deremo philly :D :D :D :D
Soul_Sista

#121 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by Soul_Sista »

Sve najbolje Nasoj Stranci.

:roll: :D
kicky

#122 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by kicky »

pitt wrote:Ma ja se nadam da ce NS probuditi raju iz ovog komatiziranog stanja i osjecaja bespomocnosti.....i da ce biti neki katalizator za promjene.

Nego vodeni....3 na FSNu gledaj kako deremo philly :D :D :D :D
Mislim da se za takvo nešto mora stvoriti koalicija s manjim strankama (već je neko pomeno Lamiju, E5 i ostale) koja će dobiti obrise pokreta koji je doista spreman na promjene. Ako se bude zadržavalo na nekakvoj površnosti, i ako se bude dopustilo nacionalnim strankama da vode njhovu kampmanju (takvo nešto se desilo sdp-u) onda nema ništa od toga!
callmethebreeeze

#123 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by callmethebreeeze »

ako nista bice zanimljivi medijima, mozda nekoga uspiju pokrenuti iz letargije.
pitt

#124 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by pitt »

pa cekajte da se krene.....nije se stranka ni osnovala a vec su pocele kritike o njima :D bem ti balkanski mentalitet :D
callmethebreeeze

#125 Re: Danis Tanovic i Osnivacka skupstina Nase stranke

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:pa cekajte da se krene.....nije se stranka ni osnovala a vec su pocele kritike o njima :D bem ti balkanski mentalitet :D

garant danis hoce da ga zovu na iftar na hayat-u.
:D
Post Reply