Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
-
vetvadi
#1 Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Postovani Forum Pisaca,
znamo da je međunarodna zajednica ponovno tisina o nevjerojatnim zločinima u Siriji, kao što je bio u ratu u Bosni..
I danas je stav da nam pokazuju da ih ne možemo vjerovati da će nas zaštititi, oni neće, akcije su na temelju interesa ..
Jesmo li spremni za takav slučaj?
Šta trebamo raditi ?
s postovanjem,
Emir,
Istanbul
znamo da je međunarodna zajednica ponovno tisina o nevjerojatnim zločinima u Siriji, kao što je bio u ratu u Bosni..
I danas je stav da nam pokazuju da ih ne možemo vjerovati da će nas zaštititi, oni neće, akcije su na temelju interesa ..
Šta trebamo raditi ?
s postovanjem,
Emir,
Istanbul
Last edited by vetvadi on 26/08/2013 09:15, edited 1 time in total.
-
felichi
#2 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
istanbul stvarno prelijep grad...
-
Revoltage
#3 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Imamo premalo bradonja u drzavi da bi sa nama zakuhali
. Kad saberes radikale sva tri naroda onda od toga nema nista.
Dajte ljudi zatvarajte ovakve teme, nemaju nikakvog smisla. Jednom smo se mi na Balknu zajebali posteno, necemo valjda opet.
Dajte ljudi zatvarajte ovakve teme, nemaju nikakvog smisla. Jednom smo se mi na Balknu zajebali posteno, necemo valjda opet.
-
ulciscorr
#4 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Koji mi?Revoltage wrote:Jednom smo se mi na Balknu zajebali posteno, necemo valjda opet.
-
udrch
#5 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
ja nisam baš skontao šta je u uvodu napisano..
-
barpy
#6 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
ovi koji su maštali o gVanici KaVlobag-KaVlovac-ViVoviticaulciscorr wrote:Koji mi?Revoltage wrote:Jednom smo se mi na Balknu zajebali posteno, necemo valjda opet.
- zateznistub
#7 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
vetvadi wrote:Postovani Forum Pisaca,
vidimo da je ovaj korumpiran međunarodna zajednica ponovno tisina o nevjerojatnim zločinima u Siriji, kao što je bio u ratu u Bosni..
Iako je baza EUFOR-a i vojnika u ovoj zemlji, danas je stav da nam pokazuju da ih ne možemo vjerovati da će nas zaštititi, oni neće, akcije su na temelju interesa ..
Što nam je činiti?
s postovanjem,
Emir,
Istanbul
Možel' prevod!
-
vetvadi
#8 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
izvini ovo je zbog google translate ali tekst je vec na bosanskom jeziku?
Last edited by vetvadi on 26/08/2013 09:53, edited 1 time in total.
-
nisam_ni_ja
#9 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Pa napiši ga na srpskom.vetvadi wrote:ma kakakv prjevod tekst je vec na bosanskom jeziku?
neznam sta nije jasno vama
-
Hafis
#10 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Evo ja sam uz pomoć riječnika preveo na hrvatski
Štovani forumski spisatelji.
Svi znamo da međunarodna zajednica ponovno šuti o nevjerojatnim zločinima koji se zbivaju u Siriji, kao što je to činila i u primjeru rata u u Bosni i Hercegovini.
I danas je u potpunosti razvidno da ne možemo vjerovati u mogućnost njihove zaštite, budući se njihovo cjelokupno djelovanje svodi isključivo u njihovu osobnu korist.
Jesmo li spremni na takove činjenice?
Što trebamo činiti?
Sa štovanjem
Emir,
Istanbul
Svi znamo da međunarodna zajednica ponovno šuti o nevjerojatnim zločinima koji se zbivaju u Siriji, kao što je to činila i u primjeru rata u u Bosni i Hercegovini.
I danas je u potpunosti razvidno da ne možemo vjerovati u mogućnost njihove zaštite, budući se njihovo cjelokupno djelovanje svodi isključivo u njihovu osobnu korist.
Što trebamo činiti?
Sa štovanjem
Emir,
Istanbul
- Tesla10
#11 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Novi rat je pripremljen, to je sigurno, zato što u ovom našem proteklom ratu nije bilo pobjednika, i sada se samo čeka trenutak da se taj rat ponovo pokrene. Da ne bude zabune, međunarodna zajednica je i ovaj naš prošli rat pripremila, samo je bilo pitanje iz koje će zemlje krenuti agresija. Ko u ovo ne vjeruje, neka lijepo pročita nekoliko knjiga od Edwarda Luttwaka, i sve će mu biti jasno kao dan.
-
Hafis
#12 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Samo još ne reče gdje će biti taj novi pripremljeni rat?
- Tesla10
#13 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Lijepo sam ti napisao u prvoj rečenici.Hafis wrote:Samo još ne reče gdje će biti taj novi pripremljeni rat?
-
tesanj
#14 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Hoce da nas zavadeTesla10 wrote:Novi rat je pripremljen, to je sigurno, zato što u ovom našem proteklom ratu nije bilo pobjednika, i sada se samo čeka trenutak da se taj rat ponovo pokrene. Da ne bude zabune, međunarodna zajednica je i ovaj naš prošli rat pripremila, samo je bilo pitanje iz koje će zemlje krenuti agresija. Ko u ovo ne vjeruje, neka lijepo pročita nekoliko knjiga od Edwarda Luttwaka, i sve će mu biti jasno kao dan.
-
vetvadi
#15 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Hvala za RedakcijuHafis wrote:Evo ja sam uz pomoć riječnika preveo na hrvatski![]()
Što trebamo činiti?
Sa štovanjem
Emir,
Istanbul
Last edited by vetvadi on 26/08/2013 10:13, edited 1 time in total.
-
Hafis
#16 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Aha.Tesla10 wrote:Lijepo sam ti napisao u prvoj rečenici.Hafis wrote:Samo još ne reče gdje će biti taj novi pripremljeni rat?
A piše li u toj knjizi gdje će najmanji dernek biti?
Ono, treba na vrijeme misliti na sve?
- Mister Yes
#17 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Dragi Emire,
Hvala ti što si se javio i što pratiš naš forum.
Glede tvog pitanja, moram ti reći da sve zavisi od čovjeka do čovjeka. Neko je spreman a neko nije. Ratovi su uvijek bili i biće a mogu se desiti svuda na planeti. Kod nas se, doduše, dešavaju češće ali gledajući evolucijski to i nije loše jer bolji preživljavaju i tako to. Vidi recimo one truhle Švajcarce koji nikad ne ratuju. Ili one jadne skandinavce. Fuj.
Pametan čovjek je na sve spreman (pogledaj filmove Clinta Eastwooda) a glup se svemu čudi pa hoda svijetom otvorenih usta (pogledaj filmove Jim Carreya).
E sad da ogovorim na to drugo pitanje. Šta trebamo činiti? Opet sve zavisi od čovjeka do čovjeka. Pametno bi bilo pokušati uteći na vrijeme. Ali nismo svi pametni. Ako već ne utekneš onda se bar skrivaj od mobilizacije. Ako ni to ne uspije onda zna se: ukočeno, rafalno i jedinačno. I uvijek gas masku imati pri ruci zlu ne trebalo
Hvala ti što si se javio i što pratiš naš forum.
Glede tvog pitanja, moram ti reći da sve zavisi od čovjeka do čovjeka. Neko je spreman a neko nije. Ratovi su uvijek bili i biće a mogu se desiti svuda na planeti. Kod nas se, doduše, dešavaju češće ali gledajući evolucijski to i nije loše jer bolji preživljavaju i tako to. Vidi recimo one truhle Švajcarce koji nikad ne ratuju. Ili one jadne skandinavce. Fuj.
Pametan čovjek je na sve spreman (pogledaj filmove Clinta Eastwooda) a glup se svemu čudi pa hoda svijetom otvorenih usta (pogledaj filmove Jim Carreya).
E sad da ogovorim na to drugo pitanje. Šta trebamo činiti? Opet sve zavisi od čovjeka do čovjeka. Pametno bi bilo pokušati uteći na vrijeme. Ali nismo svi pametni. Ako već ne utekneš onda se bar skrivaj od mobilizacije. Ako ni to ne uspije onda zna se: ukočeno, rafalno i jedinačno. I uvijek gas masku imati pri ruci zlu ne trebalo
- Mister Yes
#18 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Bojim se da si pomiješao rat sa sportom. Mada i u sportu može biti nerješen rezultat. Ne ratuje se za pobjedu već za teritorije, odbranu sistema vrijednosti i slično. Teritorije su prošlim ratom podjeljene i jedino gdje se još može ratovati je grad Brčko. Ostalo je podjeljeno. Međutim ovakva BiH odgovora MZ i neće biti rata sigurno sljedećih 20-30 godina. A nakon toga ko zna.Tesla10 wrote:Novi rat je pripremljen, to je sigurno, zato što u ovom našem proteklom ratu nije bilo pobjednika, i sada se samo čeka trenutak da se taj rat ponovo pokrene. Da ne bude zabune, međunarodna zajednica je i ovaj naš prošli rat pripremila, samo je bilo pitanje iz koje će zemlje krenuti agresija. Ko u ovo ne vjeruje, neka lijepo pročita nekoliko knjiga od Edwarda Luttwaka, i sve će mu biti jasno kao dan.
- Red Wolf
#19 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Nebih se bas slozio da je sve rjeseno,slozicemo se oko brckog(kome,cemu??),al nije rjeseno pitanje Srebrenice,Sarajeva(ovakvo stanje je neodrzivo),a tek Mostara,pa aspiracije jednog djela na odvajanje,ima tu dosta "nerjesenih" i nedovrsenih pitanja,a rat ko rat mi se ionako o tome necemo pitati previse a on ce doci kad tadMister Yes wrote:Bojim se da si pomiješao rat sa sportom. Mada i u sportu može biti nerješen rezultat. Ne ratuje se za pobjedu već za teritorije, odbranu sistema vrijednosti i slično. Teritorije su prošlim ratom podjeljene i jedino gdje se još može ratovati je grad Brčko. Ostalo je podjeljeno. Međutim ovakva BiH odgovora MZ i neće biti rata sigurno sljedećih 20-30 godina. A nakon toga ko zna.Tesla10 wrote:Novi rat je pripremljen, to je sigurno, zato što u ovom našem proteklom ratu nije bilo pobjednika, i sada se samo čeka trenutak da se taj rat ponovo pokrene. Da ne bude zabune, međunarodna zajednica je i ovaj naš prošli rat pripremila, samo je bilo pitanje iz koje će zemlje krenuti agresija. Ko u ovo ne vjeruje, neka lijepo pročita nekoliko knjiga od Edwarda Luttwaka, i sve će mu biti jasno kao dan.
-
vetvadi
#20 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
moramo imati nacionalni(a) planovi(a), projekti za slijeduci desetljeća. Ne za današnje prijetnje, ali za buduće mogućih prijetnji u narednih 50 pa čak i 100 godina. mozda danasnji Međunarodna zajednica nece postati sutra. Moramo imati planovi za iduci 50 godina. Bosne moje draga . Bjelasnica jedina moja.....Mister Yes wrote:Bojim se da si pomiješao rat sa sportom. Mada i u sportu može biti nerješen rezultat. Ne ratuje se za pobjedu već za teritorije, odbranu sistema vrijednosti i slično. Teritorije su prošlim ratom podjeljene i jedino gdje se još može ratovati je grad Brčko. Ostalo je podjeljeno. Međutim ovakva BiH odgovora MZ i neće biti rata sigurno sljedećih 20-30 godina. A nakon toga ko zna.Tesla10 wrote:Novi rat je pripremljen, to je sigurno, zato što u ovom našem proteklom ratu nije bilo pobjednika, i sada se samo čeka trenutak da se taj rat ponovo pokrene. Da ne bude zabune, međunarodna zajednica je i ovaj naš prošli rat pripremila, samo je bilo pitanje iz koje će zemlje krenuti agresija. Ko u ovo ne vjeruje, neka lijepo pročita nekoliko knjiga od Edwarda Luttwaka, i sve će mu biti jasno kao dan.
Last edited by vetvadi on 26/08/2013 11:47, edited 1 time in total.
- _mufljuz_
#21 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
bjelasnico moja draga - na vlasti su sve odrtani korumpirani minderski kvazimuslimanski izdajnicki balijanderi koji gledaju kako da odrezu skoro po pola miliona maraka za sluzbena auta jos sutra i uhljebe svoje zenice u privatiziranu bolnicu a totalno ih boli kiton za pozare u hercegovini i ti pricas o planiranju odbrane u iducih 50 godina.... koji ba nacionalni planovivetvadi wrote:
moramo imati nacionalna planovi, projekti za slijeduci desetljeća. Ne za današnje prijetnje, ali za buduće mogućih prijetnji u narednih 50 pa čak i 100 godina. mozda danasnji Međunarodna zajednica nece postati sutra. Moramo imati planovi za iduci 50 godina. Bosne moje draga . Bjelasnica jedina moja.....
sad je srbima pravi cas za pravljenje referenduma i otcjepljenje jer u posljednjih 20 godina nismo nikad bili jadniji.... u ratu gladi jadu i cemeru je to o cemu ti pricas bilo kompaktnije nego sad....
- Paranoid
#22 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
...znači sad je čas...yupiiii....jedva čekam da vidim taj referendum i to famozno "otcjepljenje"..._mufljuz_ wrote:bjelasnico moja draga - na vlasti su sve odrtani korumpirani minderski kvazimuslimanski izdajnicki balijanderi koji gledaju kako da odrezu skoro po pola miliona maraka za sluzbena auta jos sutra i uhljebe svoje zenice u privatiziranu bolnicu a totalno ih boli kiton za pozare u hercegovini i ti pricas o planiranju odbrane u iducih 50 godina.... koji ba nacionalni planovivetvadi wrote:
moramo imati nacionalna planovi, projekti za slijeduci desetljeća. Ne za današnje prijetnje, ali za buduće mogućih prijetnji u narednih 50 pa čak i 100 godina. mozda danasnji Međunarodna zajednica nece postati sutra. Moramo imati planovi za iduci 50 godina. Bosne moje draga . Bjelasnica jedina moja.....kad juniora zanima hoce l imat podguznik masazu šiber i kozu
![]()
sad je srbima pravi cas za pravljenje referenduma i otcjepljenje jer u posljednjih 20 godina nismo nikad bili jadniji.... u ratu gladi jadu i cemeru je to o cemu ti pricas bilo kompaktnije nego sad....
- _mufljuz_
#23 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
jaruga tebi cast svaka nemam pojma ko si al kol'ko bi ih jos sabr'o ?
pa ljude koji su se samoorganizovali pred pocetak rata u BIH rodjena rodbina gledala k'o idiote.....
pa ljude koji su se samoorganizovali pred pocetak rata u BIH rodjena rodbina gledala k'o idiote.....
- Paranoid
#24 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
Neke znam koji bi sve dali da krenu "u boj", nekima je svejedno, a neki opet se protive i vade se da moraju "krečit".._mufljuz_ wrote:jaruga tebi cast svaka nemam pojma ko si al kol'ko bi ih jos sabr'o ?
Šta ja znam, možda je to broj dovoljan, možda nije...možda..
-
poostar
#25 Re: Danas Sirija a Sutra Opet Bosna
valjda "jucer Bosna danas Sirija".. nemoj preko reda ..