A mozemo onda lakse igrati polufinale u svim sportovoma......
da vidimo... trade RS za Sandzak, da ili ne i zasto?
-
FFK as Lucy01
A sto ne bi za Sar u NjemackojforUMASH wrote:....jebo te Sandzak.........bolje je da RS mjenjamo za Monako.....
-
Protuparajlija
RS za Sandzak... ponizavate nas, pa valjda vrijedimo malo vise? 
- fantom slobode
U potpunosti podrzavam.Madjare za 4 narod!
- Bosanac sa dna kace
sta je ovo danas, sta se desava, daj ba kakav Sandzak, sta vam je!
dosta nam je sto smo nako u govnima po pitanju ekonomije jos treba i njih na grbacu da uzmemo!
dosta nam je sto smo nako u govnima po pitanju ekonomije jos treba i njih na grbacu da uzmemo!
-
Ritam & blouse
Dio Bosne koji se zove tzv rs vrijedi zaista vise , ali onaj ko tamo zivi ne vrijedi Bog zna sta , gotovo pa nistaProtuparajlija wrote:RS za Sandzak... ponizavate nas, pa valjda vrijedimo malo vise?
-
Harrys
#35 Re: da vidimo... trade RS za Sandzak, da ili ne i zasto?
hajde malo zanimaj se kako da BiH krene putem ekonomskog prosperiteta,da svaki covjek zivi dostojno ljudskog bica.bl4ever wrote:... zanima me, onako... jer zna se da ne moze oboje...
- spreca
Pa ljuuudiiiiiiiiiiii jel to moguce(slavni Mladen Delic)
Ljudi sta radite kad nemate sta da radite?
Ako nista drugo proljece je izadite na ulicu gledajte trebe imacete bar dusevno zadovoljstvo a ovako suha kurca mokrih opanaka.
Ljudi sta radite kad nemate sta da radite?
Ako nista drugo proljece je izadite na ulicu gledajte trebe imacete bar dusevno zadovoljstvo a ovako suha kurca mokrih opanaka.
-
Sandzaklija1
#37 Re: da vidimo... trade RS za Sandzak, da ili ne i zasto?
zasto ne moze obadvoje?bl4ever wrote:... zanima me, onako... jer zna se da ne moze oboje...
- Prpa.ba
Sliver wrote: kad bismo uzeli za primjer da samo u Novom Pazaru ima vise milionera nego u cijeloj BiH, da je jedan od najbogatijih na Balkanu iz Sandžaka
Odakle li mu pare tolike da mi je znati. Mora da je iskoristio velike privredne potencijale Sandzaka i na posten nacin zaradio grdne novce
Sliver wrote:pitam se ko bi kome bio na grbači.
Ne znam, stalno vidjam slucajeve kada u SA dolazi jedan sandzo, nalazi posao (citaj: placa grdan mito da bi se zaposlio), onda dolazi uza, sira uza, sira, najsira rodbina i svi se zaposljavaju umjesto domicilnih sarajlija. Ko je kome na grbaci i odakle pare tvojim milionerima (tja nisu valjda srbima pare uzimali i sakom i kapom
- fantom slobode
ja sam cuo da ce se sada Srbija odvojiti od te tri preostale opstine Sandzaka.Valjda da milioneri budu sami.Sliver wrote:hmmm... kad bismo uzeli za primjer da samo u Novom Pazaru ima vise milionera nego u cijeloj BiH, da je jedan od najbogatijih na Balkanu iz Sandžaka, pitam se ko bi kome bio na grbači.
i BTW da li ste se zapitali, da li bi Sanžaklije, odnosno Bošnjaci iz Sandžaka većinom željeli da se Sandžak pripoji BiH. Vrlo diskutabilno, jer oni koji su željeli živjeti u BiH već su došli, a većina ih je pak ostala u Sandžaku. Vjerujte mi, u Sandžaku, među Bošnjacima su veoma podjeljenja mišljenja u vezi ovog pitanja.
malo šale za kraj, a da se BiH, Srbija i Crna Gora pripoje Sandžaku!? Šta mislite o tome
- jeza u ledja
Pitati gradjanina BiH da li bi da im se pripoji Sandzak je kao pitati gradjanina RH da li bi da im se pripoji Z. Hercegovina. I jedni i drugi se obogatili upravo bivajuci u poziciji u kakvoj jesu. Njima ovakvo stanje i odgovara. I sto je ovaj Banjalucanin zloban, eto njima Sandzak pa nek im se oni pripajaju, a ne mi. 
- Bosanac_21
To bi bila onda jedinstvena sansa da se predje preko neduzno pobijenogemir101 wrote:Ja sam za.
S tim da bi to napravilo cistu muslimansku drzavu
naroda. Bosna nikad nije ni zeljela "cistu" drzavu, vec drzavu ravnopravnih
naroda koji su njeni gradjani.
-
Maksim
Drago mi je da se sluzbeno polako vraca historijsko ime tom tzv. Sandzaku, naime Raska oblast. Radi se o Raskoj, prvoj srpskoj drzavi a Novi Pazar je nekad bio Milesevo gdje je i kralj Tvrtko krunjen za kralja Raske pored sto je bio kralj Bosne, Huma, Hrvata i Primorja. Ta Raska oblast je danas prepolovljena na srbijanski i crnogorski dio, tako da je sve to vec nekom pripojeno. To nikad nije ni bilo Bosna osim tijekom Otomanskog carstva kada je jednostavno ukljuceno u bosanski pasaluk a onak tko vrslja u tako daleko doba je slican i velikohrvatskim ideolozima koji vole ici cak nazad u rano 10. stoljece i kroz kralja Tomislava opravdavati "hrvatsko pravo" na BiH.
Plus, u Raskoj vlada ravnoteza izmedju samoproglasenih Bosnjaka i Srba tako da je ideju odnio vjetar.
Najveci problemi koje BiH ima su prvo nezaposlenost, korupcija u politici i rasprodaja bh. gospodarstva, unistavanje prirodnog okolisa i historijskih blaga, povratak odnosno Aneks 7 koji jos uvijek nije sproveden kako treba, infrakstruktura, siromastvo, skolstvo, previse adminstracija za jednu malu zemlju a to znaci pocevsi od drzave pa preko entiteta do kantona i opcina i jos distrikta..... koliko li je samo suvisnih ministarstava izmisljeno da bi badje i rodjaci imali sto raditi.... to su problemi BiH a tko se pored toga bavi necim sto je u drugoj drzavi, tome ili je dosadno ili ne shvata da tamo nema sto traziti i da bi preko 60 % bh. stanovnistva jedva cekalo da se BiH podijeli. Ovo samo u/iz Bosni/Bosne ima.
Plus, u Raskoj vlada ravnoteza izmedju samoproglasenih Bosnjaka i Srba tako da je ideju odnio vjetar.
Najveci problemi koje BiH ima su prvo nezaposlenost, korupcija u politici i rasprodaja bh. gospodarstva, unistavanje prirodnog okolisa i historijskih blaga, povratak odnosno Aneks 7 koji jos uvijek nije sproveden kako treba, infrakstruktura, siromastvo, skolstvo, previse adminstracija za jednu malu zemlju a to znaci pocevsi od drzave pa preko entiteta do kantona i opcina i jos distrikta..... koliko li je samo suvisnih ministarstava izmisljeno da bi badje i rodjaci imali sto raditi.... to su problemi BiH a tko se pored toga bavi necim sto je u drugoj drzavi, tome ili je dosadno ili ne shvata da tamo nema sto traziti i da bi preko 60 % bh. stanovnistva jedva cekalo da se BiH podijeli. Ovo samo u/iz Bosni/Bosne ima.
-
xon_sa
Bas ces ti iz Beca govoriti nekome kojem narodu pripada i kako treba da se zove regija u kojoj zivi. Auf Wiedersehen.Maksim wrote:Drago mi je da se sluzbeno polako vraca historijsko ime tom tzv. Sandzaku, naime Raska oblast. Radi se o Raskoj, prvoj srpskoj drzavi a Novi Pazar je nekad bio Milesevo gdje je i kralj Tvrtko krunjen za kralja Raske pored sto je bio kralj Bosne, Huma, Hrvata i Primorja. Ta Raska oblast je danas prepolovljena na srbijanski i crnogorski dio, tako da je sve to vec nekom pripojeno. To nikad nije ni bilo Bosna osim tijekom Otomanskog carstva kada je jednostavno ukljuceno u bosanski pasaluk a onak tko vrslja u tako daleko doba je slican i velikohrvatskim ideolozima koji vole ici cak nazad u rano 10. stoljece i kroz kralja Tomislava opravdavati "hrvatsko pravo" na BiH.
-
_BosanaC
Jel' to vazi samo za one koji govore iz Beca ili i one iz Tutina, Sarajeva, Banja Luke?xon_sa wrote:Bas ces ti iz Beca govoriti nekome kojem narodu pripada i kako treba da se zove regija u kojoj zivi. Auf Wiedersehen.Maksim wrote:Drago mi je da se sluzbeno polako vraca historijsko ime tom tzv. Sandzaku, naime Raska oblast. Radi se o Raskoj, prvoj srpskoj drzavi a Novi Pazar je nekad bio Milesevo gdje je i kralj Tvrtko krunjen za kralja Raske pored sto je bio kralj Bosne, Huma, Hrvata i Primorja. Ta Raska oblast je danas prepolovljena na srbijanski i crnogorski dio, tako da je sve to vec nekom pripojeno. To nikad nije ni bilo Bosna osim tijekom Otomanskog carstva kada je jednostavno ukljuceno u bosanski pasaluk a onak tko vrslja u tako daleko doba je slican i velikohrvatskim ideolozima koji vole ici cak nazad u rano 10. stoljece i kroz kralja Tomislava opravdavati "hrvatsko pravo" na BiH.
-
Maksim
Pa ne govorim ja, u Srbiji se ta regija opet zove Raska oblast, provjeri malo. Kojem narodu pripadaju, e tu imam itekako sto da kazem. Opet sam ja koji sam rodjen i zivio 9 godina u toj BiH, ciji su preci svi iz BiH, blizi BiH nego bilo koji samoproglaseni Bosnjak iz Raske.xon_sa wrote:Bas ces ti iz Beca govoriti nekome kojem narodu pripada i kako treba da se zove regija u kojoj zivi. Auf Wiedersehen.Maksim wrote:Drago mi je da se sluzbeno polako vraca historijsko ime tom tzv. Sandzaku, naime Raska oblast. Radi se o Raskoj, prvoj srpskoj drzavi a Novi Pazar je nekad bio Milesevo gdje je i kralj Tvrtko krunjen za kralja Raske pored sto je bio kralj Bosne, Huma, Hrvata i Primorja. Ta Raska oblast je danas prepolovljena na srbijanski i crnogorski dio, tako da je sve to vec nekom pripojeno. To nikad nije ni bilo Bosna osim tijekom Otomanskog carstva kada je jednostavno ukljuceno u bosanski pasaluk a onak tko vrslja u tako daleko doba je slican i velikohrvatskim ideolozima koji vole ici cak nazad u rano 10. stoljece i kroz kralja Tomislava opravdavati "hrvatsko pravo" na BiH.
A ti citaj dalje omiljeni bosnjacki list Dnevni avaz koji je osnovao covjek koji nema pojma s Bosnom, nego je albanskog podrijetla (Radoncici su odlomak nekada katolicke albanske obitelji Kuc koji su slavizirali svoje prezime).