GADIM SE NA TAKVE MUSLIMANE...
I SVE CU DIJECI DA PRICAM, DA SMO MUSLIMANI I TURCIIIII!!!!!
A ja cujem za CD sa Senadom Hadjifejzovicem i u njemu za gostujuci dvojac koji se zucno svadjao okouvjek dobar gost wrote:Sve smo mi zaboravili, jesmo li se trudili il nas je sredina natjerala da sve zaboravimo. Do jucer smo bili gladni, bilo nam je hladno, pucali su na nas, ginuli su nam clanovi familija, ginule su nam komshije.... no tad smo bili zajedno.
Da nekako nismo imali nista a imali smo sve, sitnice su nas cinile neizmjerno sretnima....cjenili smo sebe i ljude oko nas, a nije bilo struje, ni plina, ni vode nije bilo nicega...
Sta imamo danas, stigao je kapitalizam u nase gradove, natjerao nas je da zivimo od danas do sutra, natjerani smo da zivotarimo, natjerani smo da zaboravimo.
Nas u Sarajevu su natjerali da zivimo sa zlocincima, radimo sa njima, gledamo ih dok nam se u lice smiju... ovo nije poziv na linch, vec poziv na ISTINU i PRAVDU, poziv svima Vama da ne zaboravi ono sto je bilo, pa nisu valjda momci djevojke, djeca i stari ubijani badava ? Nisu valjda ljude po logorima mucili iz razonode, nije valjda da nismo nista naucili ???
Ma nismo, mi smo ionako kao ribe, memorija nam traje par sekundi, poslije toga nema memorije nema nicega, ja licno kad god pregledam slike koje su postavljene iznad imam neki osjecaj praznine, da to je onaj osjecaj bespomocnosti i zaprepascenosti koji se javi kad osjecam nepravdu.
Mnogi me smatraju utopistom, da neka sam u mojoj glavi ja vidim zemlju koja se ne stidi antifashisticke tradicije, vidim ljepu zemlju punu sretnih ljudi, vidim i pune zatvore i sudnice da ja vidim svjetlo na kraju tunela jer sam sa sobom rascistio. Da ja sam shvatio da je ovo drustvo oko mene .... sve samo ne normalno, ja ne pristajem na nametnuti mi APARTHEJD.
Pozdrav domovini !!!!
Hercegovci i Bosanci svih zemalja ujedinite se !!!!
Verbalni duel su vodili oba, i lijevi i desni a finalni dio duela rezimirao je Senadovim pitanjem kouvjek dobar gost wrote:NA pomenutom CD ljevi sugovornik je meni izgledao svakako samo ne normalno, pun nekakvih tikova i suplje price.... treba sve takve biti strah... strah sudbine, jer ko radi dobro moze ocekivat dobro, no ko radi loshe loshe mu se i vraca....
Ponovicu samo jedno, ja sam sa sobom rascistio, ovo nije to, ovo drustvo je aparthejd na koji smo mi navikli, meni je DOSTA !!!! Ja hocu za svoju djecu, koju josh nemam nesto bolje, hocu njima da ostavim humanije drustvo, a nikako ne presutni APARTHEJD !!!!
Pozdrav domovini !!!!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!!
Pogledaj na stranicama pa vidjet ces da sam doprinijela ovoj temi, tako da si totalno pogresno shvatio/ la moju poruku.da pamtis wrote:zbog sjBvnja teme
To je ok ,ali po meni nije to tema, ta dva covjeka umjesto da se udruze oni se kao nesto prepiru i produzavaju agoniju ljudi koji jos uvjek traze svoje najmilije.... to je nase licemjerje, nesto sto me pravo nervira.senada wrote:Verbalni duel su vodili oba, i lijevi i desni a finalni dio duela rezimirao je Senadovim pitanjem kouvjek dobar gost wrote:NA pomenutom CD ljevi sugovornik je meni izgledao svakako samo ne normalno, pun nekakvih tikova i suplje price.... treba sve takve biti strah... strah sudbine, jer ko radi dobro moze ocekivat dobro, no ko radi loshe loshe mu se i vraca....
Ponovicu samo jedno, ja sam sa sobom rascistio, ovo nije to, ovo drustvo je aparthejd na koji smo mi navikli, meni je DOSTA !!!! Ja hocu za svoju djecu, koju josh nemam nesto bolje, hocu njima da ostavim humanije drustvo, a nikako ne presutni APARTHEJD !!!!
Pozdrav domovini !!!!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!!finansira projekat
JEDNOG a ko DRUGOG
gost, jezio sam se dok su Cekic i Tokaca "pricali"uvjek dobar gost wrote:To je ok ,ali po meni nije to tema, ta dva covjeka umjesto da se udruze oni se kao nesto prepiru i produzavaju agoniju ljudi koji jos uvjek traze svoje najmilije.... to je nase licemjerje, nesto sto me pravo nervira.senada wrote:Verbalni duel su vodili oba, i lijevi i desni a finalni dio duela rezimirao je Senadovim pitanjem kouvjek dobar gost wrote:NA pomenutom CD ljevi sugovornik je meni izgledao svakako samo ne normalno, pun nekakvih tikova i suplje price.... treba sve takve biti strah... strah sudbine, jer ko radi dobro moze ocekivat dobro, no ko radi loshe loshe mu se i vraca....
Pozdrav domovini !!!!
Bosanci i Hercegovci svih zemalja ujedinite se !!!!finansira projekat
JEDNOG a ko DRUGOG
A zadnje pitanje je bilo, do kad planiorate uraditi veci dio istrazivanja .... Tokacha je rekao negdje do marta, a onaj ludi covjek je lupao nebulozeeeeeee........
Ovo je najstrasnija slika koju sam vidio. Uvijek gledamo posljedice ovih zlocina i otkopane grobnice, ali sam nekako mislio da je sve to radjeno krisom, po mraku, ne znam kako. Jok, evo u po bijela dana, i jos se frajer slika...maccarona wrote:da pamtis wrote:
![]()
![]()