Nigdje nije rečeno da je Palestina država, nego "sažalili" su se nad njima i dali im Palestinu za državu. Znači Jevrejima je data Palestina za jevrejsku državu - Izrael. Mada ne vidim u čemu bi vele bila greška da je i tako rečeno. Bit je da je zemlja koju su u najvećem broju naseljavali Palestinci data da se na njoj izgrađuje Izrael i da je on izgrađivan terorizmom i brutalnim nasiljem nad Palestincima.
Nemojmo biti sitničavi, raspravljaćemo se oko sitnica i zamaglićemo glavnu raspravu.
Da li ste znali o Izraelu?
-
paratrooper
#402 Re: Da li ste znali o Izraelu?
aranzer wrote:svaka tebi cast papakparatrooper wrote:ja licno podrzavam i izraelce i palestince
mozes to preko neta , jarane ne bi znao gdje si da mi to u lice kazes. haj sad vozdra u p.m
usput , moje misljenje o izraelu je skroz pozitivno i mislim da ljudi imaju i previse nerava sa tim muslimanima.
- bogoljub
#403 Re: Da li ste znali o Izraelu?
moje misljene o Izraelu je da je postao prije 60 god. Da nepostuje prava Ljudi u samom Izraelu, da mrze Muslimane, i da ce kako to kaze jedan predsjednik jedne drzave: " nestati sam po sebi"!
- bogoljub
#404 Re: Da li ste znali o Izraelu?
postoje smo dva faktora zasto Izrael prezivljava:
1. Pomoc Amerike i odbrana izraela u svim segmentima, Koliko ono puta stavise veto u zastitu izraela?
2. Pasivnost Arapa. Isto su kakvi misevi. pored toliko ekonomske moci, nisu u stanju da pogledaju u komsiluk i da pomognu svog komsiju koji je njihove vjere njihove nacije.
Bilo koji od ova dva faktora ukoliko se promjeni, promijenit ce se i stanje u Izraelu. Amerika je pocela slabiti, to je i pticama na granama jasno, Dolar pada i dalje, problemi veliki, Narod nezadovoljan, veliki troskovi za vojsku, itd.---auomatski slabi pomoc izraelu. uostalom, danasnjem svijetu je Amerika postala ogavna, i to je svima jasno.
druga stvar je ukoliko dodje do opameccivanja Arapa, i budu li oni imali koliko trun osjecaja i ponosa, ponovo ce doci do promjene Zar ne?
1. Pomoc Amerike i odbrana izraela u svim segmentima, Koliko ono puta stavise veto u zastitu izraela?
2. Pasivnost Arapa. Isto su kakvi misevi. pored toliko ekonomske moci, nisu u stanju da pogledaju u komsiluk i da pomognu svog komsiju koji je njihove vjere njihove nacije.
Bilo koji od ova dva faktora ukoliko se promjeni, promijenit ce se i stanje u Izraelu. Amerika je pocela slabiti, to je i pticama na granama jasno, Dolar pada i dalje, problemi veliki, Narod nezadovoljan, veliki troskovi za vojsku, itd.---auomatski slabi pomoc izraelu. uostalom, danasnjem svijetu je Amerika postala ogavna, i to je svima jasno.
druga stvar je ukoliko dodje do opameccivanja Arapa, i budu li oni imali koliko trun osjecaja i ponosa, ponovo ce doci do promjene Zar ne?
- helo
#405 Re: Da li ste znali o Izraelu?
necko_sa wrote:- Da li ste znali da svi oni koji nisu židovi, a žive u Izraelu, ne mogu u toj državi kupiti niti pak iznajmiti zemlju. - Da li ste znali da su registarske tablice Palestinaca u Izraelu u boji, kako bi se židovi mogli razlikovati od ostalih?
- Da li ste znali da se Jerusalem - i istočni i zapadni dio - od cijele svjetske zajednice, uključujući i USA, smatra okupiranom teritorijom, a ne dijelom Izraela? - Da li ste znali da je Izrael 85% resursa vode dodijelio židovima, dok se preostalih 15% dijeli na sve Palestince? Na primjer, u Hebronu 85% vode je dato za 400 židovskih doseljenika, dok preostalih 15% mora biti podijeljeno medju 120000 palestinaca koji žive u Hebronu.
- Da li ste znali da USA svake godine Izraelu dodjeli pomoć u visini od 5 milijardi dolara? - Da li ste znali da godišnja pomoc Amerike Izraelu nadmašuje pomoć koju Amerika daje čitavom afričkom kontinentu?
- Da li ste znali da je Izrael jedina zemlja na Srednjem istoku koja ima atomsko oružje?
- Da li ste znali da je Izrael jedina zemlja na Bliskom istoku koja je odbila da potpise sporazum o nuklearnoj proliferaciji, uskrativši sa svoje strane gostoprimstvo medjunarodnim inspektorima?
- Da li ste znali da je Izrael okupirao dvije suverene nacije ( Liban i Siriju ), uprkos rezolucija viječa Ujedinjenih nacija?
- Da li ste znali da je Izrael decenijama trenirao i plačene ubice slao u druge zemlje, kako bi tamo ubijali izraelske političke neprijatelje?
- Da li ste znali da su visoko rangirani vojni oficiri u izraelskim snagama odbrane, javno dozvoljavali da se nad nenaoružanim ratnim zatvorenicima provode egzekucije od strane IDF-a?
- Da li ste znali da je Izrael odbio da procesuira svoje vojnike koji su priznali da su vršili egzekucije nad ratnim zarobljenicima?
- Da li ste znali da Izrael konfiskuje bankovne račune, biznis i zemlju, odbijajući da plati odštetu onima kojima je konfiskovana imovina?
- Da li ste znali da je Izrael digao u zrak američko diplomatsko predstavništvo u Egiptu, i da su u medjunarodnim vodama napali američki brod, ubivši 33, a ranivši 177 američkih mornara?
- Da li ste znali da je prema nedavnoj anketi magazina Fortune, koja je provedena u Vašingtonu, obznanjeno da drugi po snazi lobi u Americi ima izraelski AIPAC?
- Da li ste znali da Izrael postoji uprkos 69 rezolucija vijeca UN?
- Da li ste znali da je današnji Izrael prisvojio vise od 400 sada nestalih palestinskih sela, i da je davši im nova izraelska imena promijenio njihov fizički izgled, prekrivši tako tragove svoje rabote?
Nije ni cudo što ih je Hitler masovno ubijao, vjerovatno i tada su bili kao i sada najveci teroristi, ili ti dobro organizovana (nacijonalna mafija).
Smijem i ruku u vatru staviti da su i oni srušili trgovacki centar u New York-u, a ne Bin Laden... Jer baš me cudi kako taj dan se nije našao ni jedan jevrej u istoj zgrad, a imali su dobar dio prostora svojih u tim zgradama. Jevreji = Pogan narod.
-
shin
#406 Re: Da li ste znali o Izraelu?
Dupla banana, jedna za pismenost druga za idiotizam.
-
Leonid Breznjev
#407 Re: Da li ste znali o Izraelu?
dobar vam dan forumski narode!
a dobrodosao ja na ovu temu...
cek da malo zatvorim, pa da malo prelistam, zar ne @helo?

linije uvijek ima....jel nema linije za banovice danas ?