Da li ste za ulazak BiH u EU?
-
mr.nice
#1 Da li ste za ulazak BiH u EU?
Do ovog trenutka 1044 puta glasano! 61%-da ; 28%-ne ; 11%-svejedno.
Interesuje me ako neko ima da mi objesni zasto je protiv ulaska BiH u EU hvala. Jer posmatrajuci trenutnu situaciju u BiH ja bi ocekivao bar 90% ljudi da afirmativno odgovori na ovo pitanje....
Interesuje me ako neko ima da mi objesni zasto je protiv ulaska BiH u EU hvala. Jer posmatrajuci trenutnu situaciju u BiH ja bi ocekivao bar 90% ljudi da afirmativno odgovori na ovo pitanje....
-
hemac
Ne brate, tu smo gdje smo jer nemamo snažnu dijasporusffovac wrote:tu smo gdje jesmo zbog te EU i domacih kokosara (politicara), zemlja svakim danom ide u qrac, a mi pricamo o integracijma, sva sreca pa necu dozivjeti ulazak BiH u EU
Vidi šiptara lola, uzeše kosovo
-
mr.nice
[quote="sffovac"]tu smo gdje jesmo zbog te EU i domacih kokosara (politicara), zemlja svakim danom ide u qrac, a mi pricamo o integracijma, sva sreca pa necu dozivjeti ulazak BiH u EU[/quoteJ
Jesmo li tu zbog EU ili zbog toga što nećemo da izađemo na izbore? Mani se izlizanih fraza da su svi krivi za nešto, a mi uvijek jadni i iskorišteni....
Jesmo li tu zbog EU ili zbog toga što nećemo da izađemo na izbore? Mani se izlizanih fraza da su svi krivi za nešto, a mi uvijek jadni i iskorišteni....
- sffovac
hehe ta ti je dobra, koji crni izbori, opet svi koaliraju i opet sve isto
na posljednjim izborima odziv omladine je bio veci nego i na jednim prije i da li se nesto promijenilo, e pa nije, isto sranje drugo pakovanje
na posljednjim izborima odziv omladine je bio veci nego i na jednim prije i da li se nesto promijenilo, e pa nije, isto sranje drugo pakovanje
-
mr.nice
Odziv omladine veci nego ikadasffovac wrote:hehe ta ti je dobra, koji crni izbori, opet svi koaliraju i opet sve isto
Pa izaslo 30% ljudi na izbore
- sffovac
pa da li ti zelis da idemo u EU ili ne
pogledaj kolika je izlaznost u zemljama EU pa onda kometarisi
ali opet mi srendamo i skrecemo sa onog sto je bitno, kako god da se glasa, isti ljudi ostaju na vlasti, ko sto tihi kaze, mi smo morali koalirati s njima da bi ostali na vlasti
ali ja znam jednu stvar, da su ovo bili zadnji izbori na koje sam otiso
ali opet mi srendamo i skrecemo sa onog sto je bitno, kako god da se glasa, isti ljudi ostaju na vlasti, ko sto tihi kaze, mi smo morali koalirati s njima da bi ostali na vlasti
-
hemac
Cigarete su luskuz, samo ćemo drinu izvozitikekec wrote:ZA EU, ako ce cijene ostati iste.![]()
Koliko ce kostati, npr. kutija cigareta ako se udje u EU ????
Ima li strucnjaka za EU da dadnu odgovor?
Cijene će se povećati ali će se i pojaviti ljudi spremni da ulože u industriju u fabrike i proizvodnju u infrastrukturu a ne samo u otvaranje kolonijalnih postova tipa merkator, konzum...
- sffovac
ne zaboravi na kladionicehemac wrote:Cigarete su luskuz, samo ćemo drinu izvozitikekec wrote:ZA EU, ako ce cijene ostati iste.![]()
Ima li strucnjaka za EU da dadnu odgovor?![]()
Cijene će se povećati ali će se i pojaviti ljudi spremni da ulože u industriju u fabrike i proizvodnju u infrastrukturu a ne samo u otvaranje kolonijalnih postova tipa merkator, konzum...
ma jebes EU, da nas ameri hoce proglasiti za svoju saveznu drzavu
uvijek su pretendovali da dodju na blakan, evo im prilike
-
mr.nice
izlaznost na izbore u Francuskoj 85% . Jel osjetis razliku? A to sto neces izaci na izbore mozes zajebat samo sebe....sffovac wrote:pa da li ti zelis da idemo u EU ili ne
ali opet mi srendamo i skrecemo sa onog sto je bitno, kako god da se glasa, isti ljudi ostaju na vlasti, ko sto tihi kaze, mi smo morali koalirati s njima da bi ostali na vlasti![]()
- kekec
Tesko, pored istocnih zemalja (Kina, Malezija, Vijetnam) ili nama blizih komsijahemac wrote:Cigarete su luskuz, samo ćemo drinu izvozitikekec wrote:ZA EU, ako ce cijene ostati iste.![]()
koje je EU vec poklopila (Bugarska, Rumunija, Poljska... ).
Nama nista nece ostati.
Mogu jedino da nam izvuku sirovine, a njih nema mnogo i poslije desetak godina "Adio Mare".
Oni odose (investitori) dalje u Afriku, Aziju, Juznu Ameriku,
a vi se Bosanci Hebite.
-
mr.nice
klasicna retorika onih koji nemaju veze o EU i principima na kojim oni rade..kekec wrote:Tesko, pored istocnih zemalja (Kina, Malezija, Vijetnam) ili nama blizih komsijahemac wrote:Cigarete su luskuz, samo ćemo drinu izvozitikekec wrote:ZA EU, ako ce cijene ostati iste.![]()
koje je EU vec poklopila (Bugarska, Rumunija, Poljska... ).
Nama nista nece ostati.![]()
Mogu jedino da nam izvuku sirovine, a njih nema mnogo i poslije desetak godina "Adio Mare".
Oni odose (investitori) dalje u Afriku, Aziju, Juznu Ameriku,
a vi se Bosanci Hebite.
-
mr.nice
pa bas zato sto ljudi ne znaju sta bi od sebe nego kukaju pogotovo mladi. Nece nas EU podici na njihov standard nego mi sami... O tome sto je EU gleda na rat u BiH, oni tako gledaju na sve.... nazalost....pike wrote:To je ona EU sto je gledala rat u BiH i nista nije ucinila. Nema nista odvratnije od te EU gdje su sve zemlje robovi osim znase koga.
A meni je sega da ljudi misle kad udjemo u EU da ce odmah nastupit blagostanje
- kekec
Svi iz EU ce se polomiti da nama naprave blagostanje.mr.nice wrote: klasicna retorika onih koji nemaju veze o EU i principima na kojim oni rade..
Daleko je Bosna od EU, bez obzira na njene principe.
A princip je njima samo jedan.
Muzi i izvuci sto vise, a ti pricaj sta hoces.
- Sensei
Ne fali nista ni Svicarskoj i Norveskoj.zanzibar wrote:I Amerika nije u EU, pa šta joj fali
Norway, per capita the third richest country in the world, is like most other Scandinavian states in that it is reluctant to surrender sovereignty to a supranational entity. The Norwegian government also wishes to keep control of oil, gas and fishery resources in their territorial waters.kekec wrote:Svi iz EU ce se polomiti da nama naprave blagostanje.
Daleko je Bosna od EU, bez obzira na njene principe.
A princip je njima samo jedan.
Muzi i izvuci sto vise, a ti pricaj sta hoces.
- Sensei
Based on World Bank Development Indicators published in July 2006, here are the 10 richest countries in the world. GNP per capita for each country is shown in US dollars.
Ten World Richest Countries (based on 2004 GNP per capita in US$)
Luxembourg ... $56,380
Norway ... $51,810
Switzerland ... $49,600
United States ... $41,440
Denmark ... $40,750
Iceland ... $37,920
Japan ... $37,050
Sweden ... $35,840
Ireland ... $34,310
United Kingdom ... $33,630
Ten World Richest Countries (based on 2004 GNP per capita in US$)
Luxembourg ... $56,380
Norway ... $51,810
Switzerland ... $49,600
United States ... $41,440
Denmark ... $40,750
Iceland ... $37,920
Japan ... $37,050
Sweden ... $35,840
Ireland ... $34,310
United Kingdom ... $33,630