Da li ste Yugonostalgičari ?

Locked

Da li ste Yugonostalgičari ?

Jesam i žalim za " Titinom " SFRJ ;
120
58%
Nisam, moja domovina, zavičaj i u mislima država je uvjek bila BiH ;
87
42%

Total votes: 207

_tulumba_

#351 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by _tulumba_ »

neka konekcija bas zna zaj.....t :D :D
carlo21

#352 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by carlo21 »

Yugonostalgičar nisam,i glupi su mi svi koji žale za pokojnim državama Jugoslavijom,Austro-Ugarskom,Osmanlijskim Carstvom...A ima i takvih,još uvijek! Za pokojnim čovjekom je u redu žaliti i tugovati,ali za državom NE!
Ali zato se,s pravom,mogu sjećati lijepih trenutaka,prijatelja,pjesama i pjevača,filmova i glumaca,djetinjstva i mladosti...
I,zato,pozdrav svim ljudima dobre volje,gdje god se oni danas nalazilil,i u kojoj god državi živjeli! :)
mofo33

#353 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by mofo33 »

ja bog'me jesam jugonostalgicna i nimalo se ne osjecam glupom zbog toga :P
stavise ponosim se ex-jugovickom dusom,
meni je kreten vazda bio samo kreten, bez ikakvog obzira na vjeroispovjest ili nacionalnost
moje pozicije se nisu promijenile, i dan danas isto gledam ljude,tacka.
Edin H.

#354 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by Edin H. »

Tito vodi protiv Alije 94 naspram 71 :D
mofo33

#355 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by mofo33 »

Edin H. wrote:Tito vodi protiv Alije 94 naspram 71 :D
ma nije to nista,bolan, bilo bi 100% kad bi neki razmislili malo bolje :-D
lakse je lagati drugima nego samom sebi...
palermo

#356 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by palermo »

mofo33 wrote:
Dobar ti odgovor na pitanje odakle si (location:pogrešna država). Želim ti da nađeš sebi pravu državu, a nama ostavi ovu i ne sekiraj se , mi je osjećamo svojom.......
mofo33

#357 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by mofo33 »

palermo wrote:
mofo33 wrote:
Dobar ti odgovor na pitanje odakle si (location:pogrešna država). Želim ti da nađeš sebi pravu državu, a nama ostavi ovu i ne sekiraj se , mi je osjećamo svojom.......
eh, da je srece bilo...ne bih ja bila u pogresnoj drzavi...
DiplomataSaSela

#358 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by DiplomataSaSela »

mofo33 wrote: eh, da je srece bilo...ne bih ja bila u pogresnoj drzavi...
A koja je to toliko pogresna drzava pa nisi imala srece....
b@tto

#359 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by b@tto »

ja jesam nostalgičar za onim vremenima,živilo se bolje,ali biti nostalgičar za državom u kojoj nije bilo demokratije je smiješno.
sekspir

#360 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by sekspir »

I ja sam za demokratiju ako nam ucini zivot boljim,pa stoga,zalim za onom drzavom iako nije bilo demokratije,ali je,eto,btto,priznas-bilo bolje!
coek

#361 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by coek »

Jesam nostalgicar za normalnom zemljom u kojem se moze normalno zivjeti i raditi i gdje ce pojedinac biti slobodan. Da li se ta zemlja zove Jugoslavija, BiH ili sutra EU manje je bitno.
hare1964

#362 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by hare1964 »

odkad je drug TITO umro ja druga nemam
sad se pusite
turban

#363 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by turban »

Ovo je vasa Yugoslavija!!
http://www.youtube.com/watch?v=fSgIU_pZ ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=0fUsoh3i24Y&NR=1

Ako se moze neko identifikovati sa ovom Yugoslavijom onda neka mu je na cast.Yugoslavija jeste produkt srpske zelje da svi Srbi zive u jednoj drzavi.Srbi su drzali sve poluge vlasti,medije obrazovani i informativni preogram.Ekonomiju te vojsku.Bivsa JNA bila je sto se tice vojnog-oficirskog kadara 90%srpska.
DAKLE CRVENO I CRVENO DAJU CRNO,to je formula Yugoslavije.Ova tema vrjedja zrtve te vase Yugoslavije... :x
Vodenjak

#364 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by Vodenjak »

_tulumba_ wrote:
The Cult wrote:Bratstvo-Jedinstvo=srpstvo=Jugoslavija=SHIT!!!!

VIVA BOSNIA!!! :bih: :bih:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
neka se raspala, vala sto jest jest!
i mislim da i ovi sto su nostalgicari, dobar dio njih je sad u inostranstvu, znaci nekad vam je bilo dobro, ni sad vam nije lose...pa sta se ljudi vise zalite i kukate???
Pa bolje ikakva nezavisna Bosna nego potlacena Bosna!!
Hvala Bogu pa su izrasle generacije koje nece nikad vise dozovliti nikakvo "bratstvo i jedinstvo" na ovim prostorima, i hvala Bogu da je EU jedina opcija!! :bih: :bih: :bih: :bih:
To sto je dobar dio nas zavrsio u inostranstvu vjerovatno nije tvoja greska, ali ti i ljudi koji razmisljaju poput tebe su sasvim sigurno medju prvim krivcima sto mi i ostasmo ovdje.
Ako mi ne vjerujes, procitaj svoj post jos jednom!
Pa onda jos jednom...
I tako redom... :zzzz: :roll:
popajic

#365 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by popajic »

_tulumba_ wrote:

i mislim da i ovi sto su nostalgicari, dobar dio njih je sad u inostranstvu, znaci nekad vam je bilo dobro, ni sad vam nije lose...
pa sta se ljudi vise zalite i kukate???
Hvala Bogu pa su izrasle generacije koje nece nikad vise dozovliti nikakvo "bratstvo i jedinstvo" na ovim prostorima, i hvala Bogu da je EU jedina opcija!! :bih: :bih: :bih: :bih:
Hvala bogu pa ne misle svi da ce nove generacije bolje zivjeti razdvojene visokim zidom u 3 avlije.
Ograditi se od zlocinaca treba.I svojih i tudjih.Ali biti ponosan na prebrojavanje krvnih zrnaca novim generacijama i barikadiranjem u torove je jako zalosno i nezdravo.I za njih i za BiH.
seln

#366 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by seln »

Sto jest, jest...onda su sve koke bile tvoje...od Vardara pa do Triglavaaaa.
A sad mozes zaradit belaja u susjednoj mahali.
skorpija1S

#367 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by skorpija1S »

Meni je lakse,cim sam vidjela onoliko naroda u subotu na obiljezavanju 65.godina Bitke na Neretvi,ima jos onih sa zdravim rasudjivanjem. Srecom.
palermo

#368 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by palermo »

Jel može meni neko da objasni šta je poenta riječi ovih jugonostalgičara. Što tema duže traje, ja sve zbunjeniji.Jel možda nismo trebali se boriti za nezavisnost, jel treba možda da odavde krene ponovno ideja za novom Jugosalvijom.De, prosvijetlite me..........nikako da shvatim
mofo33

#369 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by mofo33 »

DiplomataSaSela wrote:
mofo33 wrote: eh, da je srece bilo...ne bih ja bila u pogresnoj drzavi...
A koja je to toliko pogresna drzava pa nisi imala srece....
francuska :-? a sve i da je neka druga, evo 17 godina svaka mi je pogresna
skorpija1S

#370 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by skorpija1S »

palermo wrote:Jel može meni neko da objasni šta je poenta riječi ovih jugonostalgičara. Što tema duže traje, ja sve zbunjeniji.Jel možda nismo trebali se boriti za nezavisnost, jel treba možda da odavde krene ponovno ideja za novom Jugosalvijom.De, prosvijetlite me..........nikako da shvatim
Pa sto dolazis na ovu temu,ja ne idem na teme koje me ne zanimaju....
palermo

#371 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by palermo »

skorpija1S wrote:
palermo wrote:Jel može meni neko da objasni šta je poenta riječi ovih jugonostalgičara. Što tema duže traje, ja sve zbunjeniji.Jel možda nismo trebali se boriti za nezavisnost, jel treba možda da odavde krene ponovno ideja za novom Jugosalvijom.De, prosvijetlite me..........nikako da shvatim
Pa sto dolazis na ovu temu,ja ne idem na teme koje me ne zanimaju....
Jel tebi suviše teško da pročitaš do kraja par rečenica i učiniš misaoni napor da ih razumiješ, nisam ja rekao da me ne zanima, štoviše, nego ne shvatam............što bi se reklo, jako sam zainteresiran, al sam izgleda glup da shvatim...............dakle, pročitaj ponovno moj post, pa ako imaš štogod da mi odgovoriš , a ti odgovori.......
Prpa.ba

#372 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by Prpa.ba »

Poenta? Ne srati po drzavi u kojoj smo zivjeli u barem prividnom miru i daleko boljem ekonomskom stanju nego danas. Da nasi, pazi molim te: nasi (demokratski, kapitalisticki, stagod), politicari znaju ista drugo raditi osim spominjati Srebrenicu pred izbore, pozivati se na agresiju i rat, mozda se ljudi i ne bi sjecali te tamnice naroda nego bi bili zaposleni i mislili o boljem sutra, naravno sa zakopanim oruzjem da nas ne bi ovi iza brda opet iznenadili. Ali jok, do 2340. cemo se pozivati na agresiju, ukidanje Dejtona, "RS je kriv sto mi je krava crkla", a jesti cemo travu.
_tulumba_

#373 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by _tulumba_ »

Vodenjak wrote:
_tulumba_ wrote:

i mislim da i ovi sto su nostalgicari, dobar dio njih je sad u inostranstvu, znaci nekad vam je bilo dobro, ni sad vam nije lose...pa sta se ljudi vise zalite i kukate???
To sto je dobar dio nas zavrsio u inostranstvu vjerovatno nije tvoja greska, ali ti i ljudi koji razmisljaju poput tebe su sasvim sigurno medju prvim krivcima sto mi i ostasmo ovdje.
Ako mi ne vjerujes, procitaj svoj post jos jednom!
Pa onda jos jednom...
I tako redom... :zzzz: :roll:
koji tebi dio nije jasan???pa bilo vam je dobro u jugi zar ne? pa sami kazete da je?
Kad se prvi metak ispalio, tako se dobar dio ljudi ispalio u inostranstvo, pa znaci bilo vam je dobro u Jugi a ni sad vam nije lose tamo gdje ste!
i sad tu uzdisete za "onim" vremenima!!Sto se mene tice, ko se nije vratio 96. ili 97. ne treba ni sada :D :D
Sta tebi nije jasno??
Vodenjak

#374 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by Vodenjak »

_tulumba_ wrote:
koji tebi dio nije jasan???pa bilo vam je dobro u jugi zar ne? pa sami kazete da je?
Kad se prvi metak ispalio, tako se dobar dio ljudi ispalio u inostranstvo, pa znaci bilo vam je dobro u Jugi a ni sad vam nije lose tamo gdje ste!
i sad tu uzdisete za "onim" vremenima!!Sto se mene tice, ko se nije vratio 96. ili 97. ne treba ni sada :D :D
Sta tebi nije jasno??
Meni je s tobom i takvima sve jasno...
Zato i jesam gdje jesam. :oops:
_tulumba_

#375 Re: Da li ste Yugonostalgičari ?

Post by _tulumba_ »

popajic wrote:
_tulumba_ wrote:

i mislim da i ovi sto su nostalgicari, dobar dio njih je sad u inostranstvu, znaci nekad vam je bilo dobro, ni sad vam nije lose...
pa sta se ljudi vise zalite i kukate???
Hvala bogu pa ne misle svi da ce nove generacije bolje zivjeti razdvojene visokim zidom u 3 avlije.
Ograditi se od zlocinaca treba.I svojih i tudjih.Ali biti ponosan na prebrojavanje krvnih zrnaca novim generacijama i barikadiranjem u torove je jako zalosno i nezdravo.I za njih i za BiH.
:thumbup: :thumbup: :lol:
jah eto, to se da vidjeti iz mog posta, da su izrasle generacije koje ce praviti zidove od najmanje 15 m... :thumbup:
ne mislim na to, nego na neke zajednicke drzave, zato sam i napisao hvala Bogu da se to ne moze svakako desiti jer jedina moguca zajednica je EU a ne neka "balkanski (na silu naparvljen) sataras" :D :D
ne znam sta ceka ova nasa zemlja sa pravljenjem zajednicke zemlje sa Srbijom, jbg kad ne mozemo u EU mozemo sa Srbijom, bar bi kasnije zajedno u EU, eto samo pomena radi, samo 50% Srba su otvoreni radikali, a to znaci da obozavaju Bosance.... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
:bih: :bih: :bih: :bih:
Locked