Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Locked
dale cooper

#401 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by dale cooper »

Uvijek je bilo zločina počinjenih u ime država i nacionalne sigurnosti, čak i u demokratijama.
Ameri su zatvarali ljude u Guantanamo i mučili ih da bi dolazili do informacije o terorističkim
mrežama. Nekima je tu zaista i bilo mjesto, ali neki su sigurno bili i nevini. Ali zbog sigurnosti
države smatrali su to ispravnim. Pa onda bacanje atomskih bombi na Japan i ubijanje toliko nevinih ljudi,
gdje se i danas osjećaju posljedice. Ali opet, Američka vlada je ovo smatrala potrebnim da bi se efektivno
završio rat. A govorimo znači o Americi, demokratskoj zemlji a ne totalitarnome režimu.
NightSkyWalker

#402 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:
Tako je. I sta je historija rekla o montiranim procesima, kazamatima za nepodobne, komunizmu itd...?? Sta??
Da je to bio jedan dobro uredjen sistem i dobro uredjena drzava :)
Pa sto se raspade preko noci kad je tako sve bilo sjajno?? Nemoj samo reci da je to bila neka svjetska zavjera i da je grupa nasih nacionalista oborila cijeli sistem :-)

Znas kako kazu -svaki diktator ili diktatura zavrsi na grobu ili u zatvoru. Juga je zavrsila na grobu.
erni3

#403 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by erni3 »

Sunrise00 wrote: postojali bi i kod nas napredni vladari da vise ljudi izlazi na izbore i da se bunimo kad nas jebu u zdrav mozak.. ne radi demokratija ako velika vecina ne glasa.. al' jok, ispijat cemo kafe citav dan, tako je svima lakse :D

Koja crna vecina? Mislis na onu vecinu koju cine okorijeli psi pusteni s lanca, nacionalisti, fasisti, ljudi niskog morala, ljudi bez radnih navika, glupi ljudi, majmuni, stoka, debili i imbecili?
Demokratija je samo jedno đubre koje je pomoglo da, ne samo kod nas, korov naraste vise od biljke.

Jos dugo ce nam biti ovako, sve dok oni imbecili glumataju sa onim sljemovima i bunkerima po Sarajevu. Sve dok se ne shvati da je Demokratija samo okidac za ono najgore u ljudima i sve dok netko ne shvati da revoluciju ne dize 5.000.000 ljudi!
Komrad

#404 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
To ti mislis. ja Boga mi Bosnu i dalje vidim na mapi, u svojim prijeratnim granicama, a Velike srbije nigdje ni na vidiku.

:wink:
I ja je vidim samo na mapi ...al je ne vidim u Srebrenici, Zepi, Doboju, Prijedoru, Kozarcu ...
ti gradovi su gruntovno u BiH ali duhovno negdje drugo i to je ono gdje smo popusili...
A velike srbije nema nigdje niti ce je kad biti al zalosnije od od toga jeste sto nam pola drzave nosi ima Republika Srpska
NightSkyWalker

#405 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:
To ti mislis. ja Boga mi Bosnu i dalje vidim na mapi, u svojim prijeratnim granicama, a Velike srbije nigdje ni na vidiku.

:wink:
I ja je vidim samo na mapi ...al je ne vidim u Srebrenici, Zepi, Doboju, Prijedoru, Kozarcu ...
ti gradovi su gruntovno u BiH ali duhovno negdje drugo i to je ono gdje smo popusili...
A velike srbije nema nigdje niti ce je kad biti al zalosnije od od toga jeste sto nam pola drzave nosi ima Republika Srpska
I meni je zao sto dio nase drzave nosi to ime. Ali, agresor je bio zao i krvavih ociju, a mi goloruki. I sjeti se, mi smo svi trebali da nestanemo, svi odreda, ukljucujuci i drzavu BiH. Ipak se nije desilo, ipak!
Komrad

#406 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
I meni je zao sto dio nase drzave nosi to ime. Ali, agresor je bio zao i krvavih ociju, a mi goloruki. I sjeti se, mi smo svi trebali da nestanemo, svi odreda, ukljucujuci i drzavu BiH. Ipak se nije desilo, ipak!
Za drzavu manje vise ... i nije mi neka briga ali ljudi ... stotina hiljada ubijenih milion protjeranih
NightSkyWalker

#407 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:
Za drzavu manje vise ... i nije mi neka briga ali ljudi ... stotina hiljada ubijenih milion protjeranih
To je krivica agresora i njihovih planova, a ne onih koji su branili drzavu. Kada se vidi sta su oni imali a sta sve mi nismo imali, onda je dobro da smo uopste opstali. Mi smo ucinili sto smo mogli, i umjesto da svi nestanemo, ipak smo opstali.
Komrad

#408 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
To je krivica agresora i njihovih planova, a ne onih koji su branili drzavu. Kada se vidi sta su oni imali a sta sve mi nismo imali, onda je dobro da smo uopste opstali.
Zato se trebalo malo vise potruditi oko izbjegavanja rata pa i pristajanje na nesto sto bi te cinilo izdajicom ali bi sacuvao zivote ljudi
NightSkyWalker

#409 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:
To je krivica agresora i njihovih planova, a ne onih koji su branili drzavu. Kada se vidi sta su oni imali a sta sve mi nismo imali, onda je dobro da smo uopste opstali.
Zato se trebalo malo vise potruditi oko izbjegavanja rata pa i pristajanje na nesto sto bi te cinilo izdajicom ali bi sacuvao zivote ljudi
Jesi li siguran da bi se zivoti sacuvali?? I je li ti smatras da je Tito trebao preci na stranu Hitlera da bi izbjegao rat i zrtve na svojoj strani(nesto poput Spanije)? Znas li ko je rekao -bolje rat nego pakt??
dale cooper

#410 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by dale cooper »

NightSkyWalker wrote:
Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:
Jesi li siguran da bi se zivoti sacuvali?? I je li ti smatras da je Tito trebao preci na stranu Hitlera da bi izbjegao rat i zrtve na svojoj strani(nesto poput Spanije)? Znas li ko je rekao -bolje rat nego pakt??
Je li to i koja dobra riječ za Tita iz tvojih usta Zagore?
Komrad

#411 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
Drugacija je situacija bila:)
Tita niko nije pitao da predje... niti je bio u situaciji kao A.I
Ovaj prvi nije imao nista bas je od nule krenuo i nije imao sta izgubit
ovaj drugi je imao kakve takve institucije i imao je mnogo toga izgubit
NightSkyWalker

#412 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:
Drugacija je situacija bila:)
Tita niko nije pitao da predje... niti je bio u situaciji kao A.I
Ovaj prvi nije imao nista bas je od nule krenuo i nije imao sta izgubit
ovaj drugi je imao kakve takve institucije i imao je mnogo toga izgubit
Mogao je preci na stranu Hitlera i tako izbjeci rat i stradanja. Ali nije.
Znaci ti kazes da iza Tita nije bila nikakva drzava, nije bilo nista, vec samo nicija zemlja??
Ti izgleda zaboravljas da je BiH bila napadnuta sa ciljem njenog potpunog unistenja. Ti rat i pocetak rata prebacujes na Aliju, a odlicno znas da je imao samo dvije opcije -kapitulacija i nestanak ili odbrana zemlje.

Znas li ko je rekao -bolje rat nego pakt?????
Komrad

#413 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Komrad »

NightSkyWalker wrote:
Znaci ti kazes da iza Tita nije bila nikakva drzava, nije bilo nista, vec samo nicija zemlja??
Ti izgleda zaboravljas da je BiH bila napadnuta sa ciljem njenog potpunog unistenja. Ti rat i pocetak rata prebacujes na Aliju, a odlicno znas da je imao samo dvije opcije -kapitulacija i nestanak ili odbrana zemlje.

Ali ako je vec odabrao odbranu zemlje nije smjelo biti odstupanja od toga ....
NightSkyWalker

#414 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by NightSkyWalker »

Komrad wrote:
NightSkyWalker wrote:

Ali ako je vec odabrao odbranu zemlje nije smjelo biti odstupanja od toga ....
Odstupanja nije ni bilo, zato je zemlja i odbranjena. A Dejton je prica za sebe, nije se samo Alija pitao.
Vertex_bh

#415 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Vertex_bh »

Odoste svi malo sa teme, poceli ste porediti Aliju, Tita, Staljina itd.
nije to bas za poredjenje, ali dobro sada...

Ja bih rekao da nam treba neko karizmatican, a to je problem u citavom svijetu - nema vise velikih lidera.
Na ovim nasim prostorima, Titu se mora priznati da se postavio kao vodja kojeg su podrzavali svi, odnosno velika vecina. Mozete se slagati ili ne sa njegovom vladavinom, ali mora mu se priznatio da je znao kako se vlada ... i kako se "ovce" drze na okupu :-)
psydelija

#416 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by psydelija »

dale cooper wrote:Bolje reći da nije baš bio u prilici. Da jeste, vjerovatno bi do sada razvalio Izrael, a vjerovatno bi poslao i koju bombu na neke druge nevjernike u regionu.
iskreno, ti nemas blage veze...

koga su oni i kada napali?
zonbirile

#417 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by zonbirile »

Mali Aga wrote:Jugokomunistički zločini

Jugokomunistički zločini nakon završetka Drugog svjetskog rata označavaju niz zločina genocidarnog razmjera nad zarobljenim Hrvatima, Bošnjacima, Slovencima, Srbima i pripadnicima drugih naroda bivše države od strane totalitarnog režima pod Titovim vrhovnim zapovjedništvom.

Bez suđenja masovno su ubijani vojnici i civili, među kojima je bilo najviše Hrvata ali i brojnih pripadnika drugih naroda iz svih bivših jugoslavenskih republika. Veliki broj intelektualaca, uglednika, bivših državnih službenika NDH i osoba koje su bili nepodobne zbog vjerskog ili nacionalnog opredjeljenja jugokomunisti su oduzeli pravo na život. Jugoslavenska komunistička nomenklatura desetlječima je skrivala i relativizirala svoje strašne zločine. Javne rasprave i istrage bile su zabranjene.

Križni put

Pod imenom Križni put (1945.) podrazumjevaju se marševi smrti i komunistički teror uglavno nad Hrvatima 1945. i kasnije. Većina zarobljenika ubijena je tjekom marševa kroz SFR Jugoslaviju i u zarobljeničkim logorima tijekom slijedećih mjeseci.

Zarobljenički i koncentracijski logori

Komunistička vlast je nakon završetka rata uz njemačku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj, i Vojvodini Hrvate izlagala sustavnoj represiji. U prvim mjesecima nakon preuzimanja vlasti (koje su komunisti eufemistički nazvali "oslobođenje") uhitili ili likvidirali velik broj intelektualaca i drugih ne-komunista. Partizanska vojska u Hrvatskoj je od rujna 1944. do svibnja 1945. upravljala u Hrvatskoj s 19 zarobljeničkih i koncentracijskih logora, u kojima je Titov režim držao zatočeno desetci tisuča hrvatskih civila i manji dio vojnih ratnih zarobljenika. Među nazloglasnije logore spadaju Logor Knićanin, Radni logor Valpovo, Sabirni logor Josipovac i dr.

Politički zatvori i logori

Postojali su i politički zatvorenici, koji su bili zatvarani zbog djelovanja koja su označena kao suprotna onima jugokomunističkih i titoističkih podobnika. Primjer je Politički logor Goli otok, gdje su često završavali i ljudi koji nisu djelovali protiv jugokomunističkoga režima, već su zasmetali uspinjanju pojedinih komunista unutar partije i državnih režimskih struktura.

Konfiskacije

Jugoslavenski su komunisti od 1941. do 1990. pod tzv. antifašističkom pokretom podrazumjevali i socijalističku revoluciju. Nakon zavšetka rata provedena je nacionalizacija privatne imovine. Konfiscirana je imovina osoba koje su bile povezane s institucijama NDH, ratnih zločinaca, poljoprivrednih gospodarstva gotovo cijele njemačke nacionalne manjinete oduzimanjem kapitala jugoslavenske industrije metalurgije, kemijske industrije, tekstilne industrije, drvne industrije itd.
Do kraja 1945. država je oduzela gotovo cijelu imovinu na području industrije, rudarstva, metalurgije i naftnu industriju bivšim vlasnicima.
28. travnja 1948. ukinut je privatni sektor u sitnoj trgovini, ugostiteljstvu i ostalim granama sitne proizvodnje i na području usluga.

Aristocid

Komunisti su likvidirali velik broj intelektualaca, pisaca, gospodarstvenika. Tu je bilo i brojnih hrvatskih inženjera, tehničara, časnika, svećenika itd.

Literatura

Mitja Ferenc i Želimir Kužatko: Prikrivena grobišta Hrvata u Republici Sloveniji
Dusper, Zvonimir: U vrtlogu Bleiburga, Rijeka: Vitagraf, 1996. (2. nadopunjeno izdanje)
Mate Rupić: Partizanska i komunistička represija i zločini u Hrvatskoj 1944. - 1946. - Dokumenti, Zagreb
Jurčević, Josip: Bleiburg, Zagreb: Dokumentacijsko informacijsko središte

Nakon svih ovih cinjenica sta reci... Ne mogu vjerovati da ima danas ljudi koji teze ovom sistemu. Fasizam i komunizam dva zla koja teze unistenu jedno drugog.
----------------------------------------
ko o čemu ,kurva o poštenju.Dalje ne čiam,ali samo da ti kažem za početak i kako se stvaraju fame.

Jugokomunistički zločini nakon završetka Drugog svjetskog rata označavaju niz zločina genocidarnog razmjera nad zarobljenim Hrvatima, Bošnjacima, Slovencima, Srbima i pripadnicima drugih naroda bivše države od strane totalitarnog režima pod Titovim vrhovnim zapovjedništvom.

najmanje se tu radilo o pobrojanim nacijama,nego o ustašama,četnicima,Rupnikovoj gardi,Vlasovljevim kozacima itd,doduše sve pripadnici pobrojanih nacija..Dokle je išla ta bježaninja i solidarnost,da je lično Pavelić garantirao prolazak četnika kroz Zagreb.Sem toga ima knjiga L.Tolstoja engleskog historičara koji nimalo nježno po Engleze opisuje događaje na Blajburgu.I na kraju lijepo je to poentirao Mesić u Jasenovcu na provokativno pitanje zašto ne ide i u Blajburg,rekavši da su u Blajburgu ubijeni oni koji su činili zloćine,pa i u jasenovcu,pobijeni u Jasenovcu,nisu učinili nikakav zločin.
quasar

#418 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by quasar »

@mali aga i zagor & ostali agići

vas su natantali nekakvom ideologijom a vidi se da vam fali gradiva. Provjerite prvo činjenice o događajima, u kontekstu postojećih zakona i običaja.

Zagore ti popij lexilium, srce će te spucat...

Ako mislite da ste u pravu, pogurajte inicijativu da se zabrani sve što ima veze sa komunistima i Titom i da se Partizani proglase zločinicima, pa vidite koliku ćete podršku imati.
To se lafe neće desiti, i svak ko ima imalo soli u glavi zna da se to ne dira jer su partizani pobjedili u ratu, a sad bi porazena strana da preispituje "zločine". Vi ste poraženi, mi smo pobjedili i tačka. Ne čitaj samo ustaške pamflete nego se malo okreni i pogledaj šta kažu svjedoci, engleski oficiri, o križnom putu (kako su sebi nadjeli ime da izgleda kao da su sveci).
Galamom i trolanjem nećeš nikoga ni u šta ubijediti nego samo pokazuješ koliko rupa ima u tvojim tvrdnjama. Ne kontaš neke stvari uopšte. Ja sam pokušao lijepo da ti nacrtam sve, da te naučim da se događaji MORAJU smjestiti u vremenski kontekst, a ne uzimati kako ti se svidi iz istorije. Naravno da će se naći tvojih istomišljenika ali svi padate na argumentaciji i vremenskom kontekstu.
Bujrum, nađite parlamentarca koji će pokrenuti pitanje zabrane komunista i osudu zločina partizana. Ja vam kažem da takve budale nema (ili možda ima :mrgreen: ) koja će napraviti političko samoubistvo. Za razliku od vas, većina patriotskih Bosanaca je svjesna da su Tito i komunisti od svih bivših jugoslovenskih republika učinili najviše za BiH. BiH vam nije bogom dana, partizani - bosanci su izborili pravo da postoji, kao i da postoji autohtoni narod u njoj.
Možda ćete naći nekog iz SBB ili HDZ ili SNSD, SDS, ali mislim da čak ni pravaši ne bi to predložili danas. :lol:

Ajde u zdravlje i nađite nešto pametnije da na to trošite energiju. Ovo je skroz šuplja priča.
michio

#419 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by michio »

Ima na zapadu Guantanamo, bila je potjera za komunistima u Hollywoodu. Ima toga, ali ima i onih koji dignu glas protiv toga.

Bosanci bi diktatora, zatvore i progone gledali onako -samozadovoljavajuci se. I pored toga sto su prezivjeli rat. :? :cry: Strava
HAVANA

#420 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by HAVANA »

Komrad wrote: Rekao sam ti
Ostati u Jugi

E jebi ga sad... :-) :roll:
Jesi li ti bio sudionik svog zla koje se desilo?Kojoj jugi?
Klodovik

#421 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Klodovik »

Kakva bi tek kuknjava započela da neko uvede režim kao 1946. godine.
Mali Aga

#422 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Mali Aga »

zonbirile wrote: ko o čemu ,kurva o poštenju.Dalje ne čiam,ali samo da ti kažem za početak i kako se stvaraju fame.

najmanje se tu radilo o pobrojanim nacijama,nego o ustašama,četnicima,Rupnikovoj gardi,Vlasovljevim kozacima itd,doduše sve pripadnici pobrojanih nacija..Dokle je išla ta bježaninja i solidarnost,da je lično Pavelić garantirao prolazak četnika kroz Zagreb.Sem toga ima knjiga L.Tolstoja engleskog historičara koji nimalo nježno po Engleze opisuje događaje na Blajburgu.I na kraju lijepo je to poentirao Mesić u Jasenovcu na provokativno pitanje zašto ne ide i u Blajburg,rekavši da su u Blajburgu ubijeni oni koji su činili zloćine,pa i u jasenovcu,pobijeni u Jasenovcu,nisu učinili nikakav zločin.
Znaci djeca i zene koji su pobijeni na kriznom putu isto su ustase i cetnici??? Ljudi koji su strijeljani tokom rata a koji nisu bili ni cetnici ni ustase sta je s njima? Vrlo dobro znamo da su partizani u svojim redovima imali strasnu cifretinu broja cetnika u sebi. Kako licemjerno borili se protiv cetnika a u svom sastavu imali cetnike. Ja Jasenovac ne negiram da pace to je gnusan zlocin i nikad ne ponovio se. Al Jasenovac i Goli otok isti mantrak drugo pakovanje. U njima su ginule nevine zrtve sistema.
quasar wrote:@mali aga i zagor & ostali agići

vas su natantali nekakvom ideologijom a vidi se da vam fali gradiva. Provjerite prvo činjenice o događajima, u kontekstu postojećih zakona i običaja.

Ako mislite da ste u pravu, pogurajte inicijativu da se zabrani sve što ima veze sa komunistima i Titom i da se Partizani proglase zločinicima, pa vidite koliku ćete podršku imati.
To se lafe neće desiti, i svak ko ima imalo soli u glavi zna da se to ne dira jer su partizani pobjedili u ratu, a sad bi porazena strana da preispituje "zločine". Vi ste poraženi, mi smo pobjedili i tačka. Ne čitaj samo ustaške pamflete nego se malo okreni i pogledaj šta kažu svjedoci, engleski oficiri, o križnom putu (kako su sebi nadjeli ime da izgleda kao da su sveci).
Galamom i trolanjem nećeš nikoga ni u šta ubijediti nego samo pokazuješ koliko rupa ima u tvojim tvrdnjama. Ne kontaš neke stvari uopšte. Ja sam pokušao lijepo da ti nacrtam sve, da te naučim da se događaji MORAJU smjestiti u vremenski kontekst, a ne uzimati kako ti se svidi iz istorije. Naravno da će se naći tvojih istomišljenika ali svi padate na argumentaciji i vremenskom kontekstu.
Bujrum, nađite parlamentarca koji će pokrenuti pitanje zabrane komunista i osudu zločina partizana. Ja vam kažem da takve budale nema (ili možda ima :mrgreen: ) koja će napraviti političko samoubistvo. Za razliku od vas, većina patriotskih Bosanaca je svjesna da su Tito i komunisti od svih bivših jugoslovenskih republika učinili najviše za BiH. BiH vam nije bogom dana, partizani - bosanci su izborili pravo da postoji, kao i da postoji autohtoni narod u njoj.
Možda ćete naći nekog iz SBB ili HDZ ili SNSD, SDS, ali mislim da čak ni pravaši ne bi to predložili danas. :lol:

Ajde u zdravlje i nađite nešto pametnije da na to trošite energiju. Ovo je skroz šuplja priča.
Ti uporno meni spocitavas da ja nesto gotivim nacionalne stranke i danasnje cetnike i ustase. Halo dozovi se! Ja zelim da zivim u drzavi u kojoj cu imati puna prava bez obzira na rasu i nacionalnost. Da imam mogucnost slobode vjere, da sam nevin dok mi se suprotno ne dokaze i da budem biran i da biram. Sta je tebi? Jesi vidio kako je bilo u Istocnoj Njemackoj a kako je bilo u Zapadnoj? Ti zivis u nekoj cudnoj ideologiji gdje ne vidis cinjenice. Komunizam je zlocinacki sistem kao i fasizam. Ti nemas rijeci i presucujes neke cinjice. Kako su Bosnjaci mogli biti 30 godina ostali a kazano je u ZAVNOBIH-u da je BiH i srbska i hrvatska i bosnjacka. Komunizam je jedno veliko zlo koje je hvala Bogu zavrsilo i nadam se da se nikad nece vratiti. Sistem u kojem opozicija zavrsava u zatvoru je dobar sistem, quasar? Nemojte kakiti i priznajte cinjenice!

A za zakon o zabrani komunisticke i fasisticke ideologije bi bio dobar zakon pa ne bi danas ljudi ismijavali zrtve udba-e, goli otok, jasenovac itd. Nadam se da ce ljudi progledati i uvidjeti cinjenice o komunizmu. Onaj ko zagovara komunizam je osoba koja je imala posao i stan u jugi, boli ga q za njegovu historiju postojanja, nije ga tad ni zanimalo gdje mi je nesto komsija, bio je robot tada i danas ostao. Jadni ste!
zonbirile

#423 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by zonbirile »

Mali Aga wrote:
zonbirile wrote: ko o čemu ,kurva o poštenju.Dalje ne čiam,ali samo da ti kažem za početak i kako se stvaraju fame.

Znaci djeca i zene koji su pobijeni na kriznom putu isto su ustase i cetnici??? Ljudi koji su strijeljani tokom rata a koji nisu bili ni cetnici ni ustase sta je s njima? Vrlo dobro znamo da su partizani u svojim redovima imali strasnu cifretinu broja cetnika u sebi. Kako licemjerno borili se protiv cetnika a u svom sastavu imali cetnike. Ja Jasenovac ne negiram da pace to je gnusan zlocin i nikad ne ponovio se. Al Jasenovac i Goli otok isti mantrak drugo pakovanje. U njima su ginule nevine zrtve sistema.
quasar wrote:@mali aga i zagor & ostali agići

Ti uporno meni spocitavas da ja nesto gotivim nacionalne stranke i danasnje cetnike i ustase. Halo dozovi se! Ja zelim da zivim u drzavi u kojoj cu imati puna prava bez obzira na rasu i nacionalnost. Da imam mogucnost slobode vjere, da sam nevin dok mi se suprotno ne dokaze i da budem biran i da biram. Sta je tebi? Jesi vidio kako je bilo u Istocnoj Njemackoj a kako je bilo u Zapadnoj? Ti zivis u nekoj cudnoj ideologiji gdje ne vidis cinjenice. Komunizam je zlocinacki sistem kao i fasizam. Ti nemas rijeci i presucujes neke cinjice. Kako su Bosnjaci mogli biti 30 godina ostali a kazano je u ZAVNOBIH-u da je BiH i srbska i hrvatska i bosnjacka. Komunizam je jedno veliko zlo koje je hvala Bogu zavrsilo i nadam se da se nikad nece vratiti. Sistem u kojem opozicija zavrsava u zatvoru je dobar sistem, quasar? Nemojte kakiti i priznajte cinjenice!

A za zakon o zabrani komunisticke i fasisticke ideologije bi bio dobar zakon pa ne bi danas ljudi ismijavali zrtve udba-e, goli otok, jasenovac itd. Nadam se da ce ljudi progledati i uvidjeti cinjenice o komunizmu. Onaj ko zagovara komunizam je osoba koja je imala posao i stan u jugi, boli ga q za njegovu historiju postojanja, nije ga tad ni zanimalo gdje mi je nesto komsija, bio je robot tada i danas ostao. Jadni ste!
-----------------------------
vidiš zato civilizovane zemlje uvode zakonske kazne za negaciju zločina i tamo bi išao u murdelj za svoje stupidačine.Znaš li uopšte koliko je bilo zatvorenika na g.Otoku i koliko je ubijeno.Jasenovac od 70 000-700 000 i bio je radni eliminacijski logor,po uzoru na Hitlerove sa primjesom domaće brutalnosti.
Komrad

#424 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Komrad »

HAVANA wrote:
Komrad wrote: Rekao sam ti
Ostati u Jugi

E jebi ga sad... :-) :roll:
Jesi li ti bio sudionik svog zla koje se desilo?Kojoj jugi?
Bas zato sto jesam ... Krnjoj jugi ... bilo kakvoj :)
ili napraviti Bosnjacku drzavu
Ili se boriti pak da cjelovitu BiH ali bez odstupanja od toga...

Bas zato sto smo bili sudionici dogadjaja i ti i ja znamo da nam je najvise stete donijela politika
" do podne jedno od podne drugo" jel tako?
Mali Aga

#425 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?

Post by Mali Aga »

zonbirile wrote: -----------------------------
vidiš zato civilizovane zemlje uvode zakonske kazne za negaciju zločina i tamo bi išao u murdelj za svoje stupidačine.Znaš li uopšte koliko je bilo zatvorenika na g.Otoku i koliko je ubijeno.Jasenovac od 70 000-700 000 i bio je radni eliminacijski logor,po uzoru na Hitlerove sa primjesom domaće brutalnosti.
Znaci tebi je vazni podaci, koliko cega? Meni ljudi nisu brojevi. Ako vec govoris o brojevima reci koliko je fasizam ubio ljudi a koliko komunizam? Znam sta je bilo na Golom Otoku i Jasenovcu. Ljudi su zatvarani jer se nisu uklapali u te sisteme. Vi bjezite od cinjenica. Ne kontam vas. Ja ne zelim biti sebicna osoba koja ako ima stan i auto zeli taj sistem ne zapitati se kako je ostalim bilo.

JA ZELIM BIH PO UZORU NA SVICARSKU! A VI STO ZELITE KRVNICKE SISTEME TREBATE SE ZAPITATI?!
Locked