Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
-
doe.johndoe
#376 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
hoces da ti ja odgovorim?
ne dovolnjo...
ne dovolnjo...
- Komrad
#377 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Danas ne podrzavam ali to je bilo drugo vrijeme o tome se radi i u tome je glavni fol...NightSkyWalker wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Je li ti misis da je ispravno ljude poslati na robiju zbog onoga sto kazu? Podrzavas li verbalni delikt?
Koji su ti argumenti za to sto si rekao o Aliji??
Napomenuo bih te da je tokom rata Alija stitio nebosnjake i njihove svetinje i tamo gdje je kontrolu drzala Alijina vojska se zivjelo relativno normalno i niko nikome nije naredjivao u sta da vjeruje.
Od svih komunistickih diktatora Tito je bio nekako najvise Soft... i ne mozes ga porediti recimo sa staljinom
Tacno jeste da je Alija stitio nebosnjake i tacno je da je vecina njihovih objekata sacuvana i zasticena od njegove vlasti medjutim ne zamjeram ja njemu odnos prema nebosnjacima nego prema Bosnjacima
niti sam rekao da je on bio diktator ...
Jednostvano nije bio dorastao situaciji, nije nas pripremio za rat i sto je po meni najbitnije nije imao kontinuitet politike ... cas je bio za cjelovitu, cas je bio za bosnjakistan, cas je bio za unitarnu, cas je bio za decentralizovanu
i dok je on tako cas ovako cas onako Bosnjaci su gubili zivote
- NightSkyWalker
#378 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
I ti podrzavas takav sistem? A ko je mjerio pamet kod ljudi??Komrad wrote:Takvo je vrijeme bilo, takav je sistem bio... Ko je bio pametan nije mnogo pricaoNightSkyWalker wrote:Donekle se slazem. Ali to ne znaci da trebas umanjivati i relativizovati komunisticke zlocine. Jer mnogi ljudi su i zivote izgubili jer su bili nepodobni partiji.Komrad wrote: Nije isto baciti granatu medju omladinu
i nekoga poslati u zatvor sto je ispricao vic ....
Ovaj drugi je imao sansu da ga ne isprica a ovi prvo nisu imali nikakvu sansu
- Komrad
#379 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
U ono vrijeme podrzavamNightSkyWalker wrote:
I ti podrzavas takav sistem? A ko je mjerio pamet kod ljudi??
Pa kazem ti ... ako nisi puno petljao protiv drzave imao si sta si htio ...
Ako si kakio protiv drzave i sistema imao si u najboljem slucaju plava ledja
- NightSkyWalker
#380 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Ovo sto si napisao je fasizam, i nadam se da to nisi zaista mislio. To je isto kao kada bi rekao da Hitler nije bio dovoljno ucinkovit. Sramota za tebe.doe.johndoe wrote:hoces da ti ja odgovorim?
ne dovolnjo...
- dale cooper
#381 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Odmah se sjetim Ilije Čvorovića.doe.johndoe wrote:hoces da ti ja odgovorim?
ne dovolnjo...
- NightSkyWalker
#382 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Dakle ti podrzavas ono sto su Staljin i Mao uradili? Jbg, takvo je vrijeme bilo i ko je narodu kriv sto su pricali pritiv svojih vodja. Zar ne...?Komrad wrote:U ono vrijeme podrzavamNightSkyWalker wrote:
I ti podrzavas takav sistem? A ko je mjerio pamet kod ljudi??
Pa kazem ti ... ako nisi puno petljao protiv drzave imao si sta si htio ...
Ako si kakio protiv drzave i sistema imao si u najboljem slucaju plava ledja
- Komrad
#383 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Staljin i Mao me ne zanimaju potpuno drugaciji tipovi od TitaNightSkyWalker wrote:Komrad, je li ti podrzavas onakav sistem kakav je bio u Jugoslaviji??
I nisi mi odgovorio na pitanje, koliko su ljudi pobili Staljin, Mao, i Tito??
Sto se tice Tita ubio je mnogo manje od Alije, Milosevica, Tudzmana i Bulatovica
- NightSkyWalker
#384 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Zlocin ne zastarijeva. I Jugoslavija nije postojala prije nekoliko vijekova, vec je to sve bilo prije par decenija. Relativno skoro. I prestani se kriti iza vela vremena. To sto se radilo je bila nepravda i to je tako.Komrad wrote:Danas ne podrzavam ali to je bilo drugo vrijeme o tome se radi i u tome je glavni fol...NightSkyWalker wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
Je li ti misis da je ispravno ljude poslati na robiju zbog onoga sto kazu? Podrzavas li verbalni delikt?
Koji su ti argumenti za to sto si rekao o Aliji??
Napomenuo bih te da je tokom rata Alija stitio nebosnjake i njihove svetinje i tamo gdje je kontrolu drzala Alijina vojska se zivjelo relativno normalno i niko nikome nije naredjivao u sta da vjeruje.
Jednostvano nije bio dorastao situaciji, nije nas pripremio za rat
Alija je itekako bio dorastao situaciji. Pogledaj sta smo mi imao a sta su agresori imali, i opet smo opstali i odbranili drzavu. Alija nas nije mogao naoruzati jer smo mi bili u vrlo losoj poziciji. I zasto se sam narod nije naoruzao, ko nam je kriv sto smo gubili vrijeme na pjesme o Titu i vjerovanju u lazno bratstvo.
- NightSkyWalker
#385 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Tito je dijelio istu ideologiju sa Staljinom i Maom. Sve je to isto.Komrad wrote:Staljin i Mao me ne zanimaju potpuno drugaciji tipovi od TitaNightSkyWalker wrote:Komrad, je li ti podrzavas onakav sistem kakav je bio u Jugoslaviji??
Sto se tice Tita ubio je mnogo manje od Alije, Milosevica, Tudzmana i Bulatovica
Koliko je ljudi pobio Alija?
- Komrad
#386 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Koju si drzavu odbranio?NightSkyWalker wrote:
Zlocin ne zastarijeva. I Jugoslavija nije postojala prije nekoliko vijekova, vec je to sve bilo prije par decenija. Relativno skoro. I prestani se kriti iza vela vremena. To sto se radilo je bila nepravda i to je tako.
Alija je itekako bio dorastao situaciji. Pogledaj sta smo mi imao a sta su agresori imali, i opet smo opstali i odbranili drzavu. Alija nas nije mogao naoruzati jer smo mi bili u vrlo losoj poziciji. I zasto se sam narod nije naoruzao, ko nam je kriv sto smo gubili vrijeme na pjesme o Titu i vjerovanju u lazno bratstvo.
Ova drzava nije ni B od Bosne koju smo imali 1992
- Komrad
#387 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Pojedinacno se ne zna ali ce Historija i o tome dati sud...NightSkyWalker wrote:Tito je dijelio istu ideologiju sa Staljinom i Maom. Sve je to isto.Komrad wrote:Staljin i Mao me ne zanimaju potpuno drugaciji tipovi od TitaNightSkyWalker wrote:Komrad, je li ti podrzavas onakav sistem kakav je bio u Jugoslaviji??
Sto se tice Tita ubio je mnogo manje od Alije, Milosevica, Tudzmana i Bulatovica![]()
Koliko je ljudi pobio Alija?
Ali evo mnogi mu pripisuju prodaju Srebenice al ja necu biti toliko strog
- NightSkyWalker
#388 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
A moglo je BiH danas nikako ne biti. Koji izbor je imao Alija '92 godine??Komrad wrote: Koju si drzavu odbranio?
- NightSkyWalker
#389 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Neces, jer nemas nikakakv argument.Komrad wrote: Ali evo mnogi mu pripisuju prodaju Srebenice al ja necu biti toliko strog
- Komrad
#390 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Moglo je svasta biti i ne bitiNightSkyWalker wrote:A moglo je BiH danas nikako ne biti. Koji izbor je imao Alija '92 godine??Komrad wrote: Koju si drzavu odbranio?
Izbor? Ovako
Prvi izbor Prihvatanje Kutiljerovog plana
Drugi izbor prihvatanje sporazuma Zulfikarpasic-Milosevic
- NightSkyWalker
#391 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Samo zato sto su bili takvi zakoni u bivsoj drzavi, to ne znaci da su bili dobri i da nisu uzrokovali veliku nepravdu. Ti kazes -takvo je bilo vrijeme. Hmmm, pa eto onda, takvo je bilo vrijeme i Hitler pobi 6 miliona jevreja. takvo je bilo vrijeme i Staljin pobi milione rusa itd... Samo pratim tvoju logiku...

- Komrad
#392 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Nemam ja al ima Hakija Meholjic ... al neka Historija kaze svojeNightSkyWalker wrote:Neces, jer nemas nikakakv argument.Komrad wrote: Ali evo mnogi mu pripisuju prodaju Srebenice al ja necu biti toliko strog
- NightSkyWalker
#393 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Drugim rijecima, kapitulacija! Bosna bi tako sapatom pala. E tu muziku necemo slusati.Komrad wrote:Moglo je svasta biti i ne bitiNightSkyWalker wrote:A moglo je BiH danas nikako ne biti. Koji izbor je imao Alija '92 godine??Komrad wrote: Koju si drzavu odbranio?
Izbor? Ovako
Prvi izbor Prihvatanje Kutiljerovog plana
Drugi izbor prihvatanje sporazuma Zulfikarpasic-Milosevic
- Komrad
#394 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Opet cu ti reci ... Jevreji nisu imali izboraNightSkyWalker wrote:Samo zato sto su bili takvi zakoni u bivsoj drzavi, to ne znaci da su bili dobri i da nisu uzrokovali veliku nepravdu. Ti kazes -takvo je bilo vrijeme. Hmmm, pa eto onda, takvo je bilo vrijeme i Hitler pobi 6 miliona jevreja. takvo je bilo vrijeme i Staljin pobi milione rusa itd... Samo pratim tvoju logiku...![]()
A ove sto su Tito i njegov rezim tamanili su imali izbora
- NightSkyWalker
#395 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Tako je. I sta je historija rekla o montiranim procesima, kazamatima za nepodobne, komunizmu itd...?? Sta??Komrad wrote:Nemam ja al ima Hakija Meholjic ... al neka Historija kaze svojeNightSkyWalker wrote:Neces, jer nemas nikakakv argument.Komrad wrote: Ali evo mnogi mu pripisuju prodaju Srebenice al ja necu biti toliko strog
- Komrad
#396 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Pa pala je 1995 u DaytonuNightSkyWalker wrote:
Drugim rijecima, kapitulacija! Bosna bi tako sapatom pala. E tu muziku necemo slusati.
- NightSkyWalker
#397 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Opet cu ti reci ... Jevreji nisu imali izboraKomrad wrote:
A ove sto su Tito i njegov rezim tamanili su imali izbora[/quote]
Ti mislis da se ne traba boriti protiv opresije i nepravde, vec treba samo sutiti i trpiti??
- Komrad
#398 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Da je to bio jedan dobro uredjen sistem i dobro uredjena drzavaNightSkyWalker wrote:
Tako je. I sta je historija rekla o montiranim procesima, kazamatima za nepodobne, komunizmu itd...?? Sta??
- NightSkyWalker
#399 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
To ti mislis. ja Boga mi Bosnu i dalje vidim na mapi, u svojim prijeratnim granicama, a Velike srbije nigdje ni na vidiku.Komrad wrote:Pa pala je 1995 u DaytonuNightSkyWalker wrote:
Drugim rijecima, kapitulacija! Bosna bi tako sapatom pala. E tu muziku necemo slusati.
- Komrad
#400 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Treba se boriti ... ali trebas i biti svjestan da mozes dobiti po guzici ako te uhvate .. zato nemoj kukatiNightSkyWalker wrote:
Ti mislis da se ne traba boriti protiv opresije i nepravde, vec treba samo sutiti i trpiti??