Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
- O'zone
- Globalni moderator
#26 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Kratko i jasno DA. Mi se ne znamo ponašati u demokratiji, nemamo vođe dovoljno sposobne da bi nas vodile u demokratskom društvu niti smo sposobni da izaberemo iste a najbolje smo privređivali,napredovali a bogami i družili se bez obzira na naciju,vjeru i oprijedeljenje kad smo bili pod nekom vrstom diktature. Dobro bi nam došla jedna čvrsta ruka da nas dovede u red.
-
raskoljnikov06
#27 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Pa jes, jos jedan diktator jedno 40-tak godina, umre, mi uvedemo demokratiju pa se uvatimo za vratove; onda opet neki diktator da okupi ono naroda sto ostade; ope umre i taj diktator, ope demokratija, rat, diktator; tako ukrug sve dok se narod ne pokolje.
- VenomousV
#28 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
cekaj malo, da razjasnimo, ti tita nazivas diktatorom?
-
michio
#29 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Valjda se za nekog ko je 35 godina suvereno vladao zemljom bez ikakvih izbora moze reci da je bio diktator.
- VenomousV
#30 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
michio wrote:Valjda se za nekog ko je 35 godina suvereno vladao zemljom bez ikakvih izbora moze reci da je bio diktator.
aha, ok...
i narod je bio nezadovoljan?
- mO k3
#31 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
hm... i jeli ti bilo lose ?? jeli bilo lose tvojim roditeljima??michio wrote:Valjda se za nekog ko je 35 godina suvereno vladao zemljom bez ikakvih izbora moze reci da je bio diktator.
-
michio
#32 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Pa poslije rata je porodica moga oca proglasena kulackom porodicom(stekli su neku imovinu poslije rata-nije rijec o nikakvim begovima) iako je partizanska kuca. Kasnije smo zivjeli manje vise isto kao i ostali.Ženski Dr.Med wrote:hm... i jeli ti bilo lose ?? jeli bilo lose tvojim roditeljima??michio wrote:Valjda se za nekog ko je 35 godina suvereno vladao zemljom bez ikakvih izbora moze reci da je bio diktator.
Ali nije to bitno.
Po definiciji Tito je bio diktator.
A dictator is a ruler (e.g. absolutist or autocratic) who assumes sole and absolute power (sometimes but not always with military control) but without hereditary ascension such as an absolute monarch.[1] When other states call the head of state of a particular state a dictator, that state is called a dictatorship. The word originated as the title of a magistrate in ancient Rome appointed by the Senate to rule the republic in times of emergency
- mO k3
#33 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
michio sta mi zelis reci .. drug mozes mi odgovoriti da li ja tebi i tvojima bilo lose i zasto???
-
michio
#34 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Sta ti zelim reci
Sta je tvoja definicija diktatora, de reci.
- mO k3
#35 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
izbjegavas .... ali ok je.michio wrote:Sta ti zelim reci![]()
spamas forum...
-
michio
#36 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Ma sta izbjegavam
Najgore kad se natakare ovi sto im se ne svidja definicija necega cime su se bavili pametniji ljudi od njih.
Znam ja da bi Bosanci najradije da neko drugi rijesava njihove probleme.
Najgore kad se natakare ovi sto im se ne svidja definicija necega cime su se bavili pametniji ljudi od njih.
Znam ja da bi Bosanci najradije da neko drugi rijesava njihove probleme.
- mO k3
#37 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
michio... ti mozda imas sefa i radis ono sta ti on kaze ,znaci on je diktator?
kod kuce ti zena kaze moras ovo moras ono znaci i ona je diktator??
joj michi izbjegavas odgovor na jednostavno pitanje jeli ti bilo lose za vrijeme juge ili ne??
kod kuce ti zena kaze moras ovo moras ono znaci i ona je diktator??
joj michi izbjegavas odgovor na jednostavno pitanje jeli ti bilo lose za vrijeme juge ili ne??
-
michio
#38 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Kakve to veze ima sa time je li Tito bio diktator ili ne?
Sreca i boljitak pojedinca ili porodice cesto nema veze sa drzavom.
- mO k3
#39 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
pito si me definiciju diktatora..michio wrote:Kakve to veze ima sa time je li Tito bio diktator ili ne?
Michio haj u redu je .. u pravu si
-
michio
#40 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Definicija diktatora je data na obicnoj wikipedia stranici i zamisli Tito je zaista bio diktator. Tvoje misljenje je nepotrebno.
- Kasips
#41 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Ako govoriš o sreći i boljitku pojedinaca u kompletu s njihovim porodicama kao društvenoj pojavi, onda ima, itekako. Ako govoriš o kriminalcima i ubicama koji profitiraju na pljački koju im je omogućio haos i rasulo, onda nema, itekako.michio wrote:Kakve to veze ima sa time je li Tito bio diktator ili ne?
-
michio
#42 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Dobro, uvedite diktaturu.
Bosansko drustvo svakako vapi za takvim likovima i ljudi vole da se klanjaju vladarima.
Bosansko drustvo svakako vapi za takvim likovima i ljudi vole da se klanjaju vladarima.
- Kasips
#43 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Diktatura ne pospješuje boljitak i napredak.
- pirmin
#44 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Nama treba Japanac, cak sam mislio da otvorim temu o tome da ih kao narod zamolimo da nas okupiraju i da uvedu red, rad i progres u ovu zemlju.
Dugo godina radim "vani" i znam da su Bosanci vrlo vrijedan narod koji bi sigurno napravio nesto od svoje drzave pod uslovom da ih neko treci vodi...eto Japanac na primjer.
Dugo godina radim "vani" i znam da su Bosanci vrlo vrijedan narod koji bi sigurno napravio nesto od svoje drzave pod uslovom da ih neko treci vodi...eto Japanac na primjer.
- O'zone
- Globalni moderator
#45 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Ma neka nas vodi bilo ko osim nas, jer nas niko ne može zajebati kao mi sami sebe.pirmin wrote:Nama treba Japanac, cak sam mislio da otvorim temu o tome da ih kao narod zamolimo da nas okupiraju i da uvedu red, rad i progres u ovu zemlju.
- fedor
#46 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Naravno da treba, diktator! Balkanci ne poznaju demokratiju, oni samo znaju za batine!Moses lake wrote:Ovo je moje misljenje i nikome ne namecem svoj stav,zelim da pricamo o ovome
Ocigledno da BIH kao drzavi treba "bosanska nacija" necemo je dobiti sa demokratijom onom stvorenom posle pada komunizma. Da se ceka da nadodje svijest Srba,Hrvata ali i nekih Bosnjaka o naciji Bosanaca? Nema nista od toga![]()
To znamo svi,jer svaka ideja dobra ili losa se brani silom.
Ljudi su zivjeli dobro u staroj Yugi jer bio Tito i strahovlada,da li je Tito bio dobar? Ne!! ali je balkanske nacije drzao zajedno.
BiH je Yuga u malom,usput je rat u BIH zavrsen bez pobjednika a BIh se ne moze podjeliti....i sta je izlaz?
Zna se da Amerika ali i Rusija nisu voljeli Tita,ali sta je bilo rijesenje?
Moje skromno misljenje BIH nije za demokratiju,a Amerika i EU ako zele da BIH opstane moraju da naprave diktatora koji se provesti njihovu zelju da se BIH ne raspadne.
Ja sam novi na ovom forumu i mozda ste vi i pricali o slicnoj temi ovde,ali da li osjecate da demokratija u BIH nije znala da se snadje?

-
michio
#47 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Tako je. Ne daj Boze imati vlastitu drzavuO'zone wrote:Ma neka nas vodi bilo ko osim nas, jer nas niko ne može zajebati kao mi sami sebe.pirmin wrote:Nama treba Japanac, cak sam mislio da otvorim temu o tome da ih kao narod zamolimo da nas okupiraju i da uvedu red, rad i progres u ovu zemlju.
- mO k3
#48 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
ja kada bi biro od ovih uzeo bih hm..Gadafija 
- fedor
#49 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Ženski Dr.Med wrote:ja kada bi biro od ovih uzeo bih hm..Gadafija
Ima nešto, čovjek u sebi....
-
michio
#50 Re: Da li nama u BIH treba diktator? Nesto kao Putin ili Tito?
Ima, nekoliko sinova kretena veci nego sto je on sam.fedor wrote:Ženski Dr.Med wrote:ja kada bi biro od ovih uzeo bih hm..Gadafija![]()
![]()
Ima nešto, čovjek u sebi....