Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
klixlove wrote:
Teško tebi jrne, da te Allah s.w.t. uputi.
Ovo je status žene u islamu:
mene ne zanimaju mastarije arapskih pustinjaka od prije milenijum i po. ako ti svoj zivot ravnas po istim, tvoja stvar. ali ako zabranjujes ili odredjujes zeni kako ce se i kuda kretati, kako ce razmisljati, sta ce oblaciti, onda ti ja kazem da je to pogresno. imas pravo da odlucjujes za sebe koliko ti je volja, ali ne mozes nametati drugima svoje nazore. a pitanje iz naslova teme govori upravo o tome. znaci, ja uopste ne govorim o tvom bajkovitom primitivnom vjerovanju u nadnarvna bica. nego reagujem na tvoj stav o uskracivanju sloboda drugima na osnovu tvojih mastarija i mastarija tvojih uzora.
Dobro.
Samo napravio si greškicu kad si me citirao pa nije prikazana slika u mom postu koji si citirao. Evo ispravio sam greškicu.
Jedno znam samo da se SIPA POLICIJA a ako treba i međunarodne vojne i sigurnosne službe ozbiljno treba da se pozabave ovim fanaticima ljudi moji njima da se pusti na volju mi bi bili gori od Sirije svi ovi iza sebe imaju u policiji dosije kao telefonski imenik sve narkomani ubice šljam od zla oca od gore matere pustili te bradurine i kao povukli se u vjeru samo sad čekaju priliku da im neko tutne nož u ruke i da krenu redom ... Ove kozojebe kako ih neko nazva a i nisu ništa drugo treba sve pohapsiti i Gvantanamo odmah !
Leo_alfa wrote:Krajnje neozbiljno je sto on nosi tituli doktora, a ne sto se komentarise sve i svasta, na to se lako odgovori.
Jedan očev jaran koji nije više među živima, a koji je dobro poznavao te relacije je jednom rekao da je doktorat u Medini u rangu maturskog rada kod nas...
Ne mislim uopste na nivo obrazovanja koje se moze steci u ustanovi gdje je doticni i stekao, nego na iskoristavanje zvanja doktora nauka u necemu sto nije nauka. Svaka dalja usporedba sa obrazovnim ustanovama koje se zaista bave naukom je apsurd sam po sebi.
klixlove wrote:Titulu doktora su mu dali ljudi koji su također prije njega posvetili živote izučavanju islama, Kur'ana i sunneta. Njima su titule dr. dali oni prije njih koji su također posvetili živote izučavanju islama i tako neprekidni lanac ide do Poslanika s.a.w.s..
Mnogi od tih pr.mr.dr. učenjaka i kvazi-uleme su posvetili život dukatima i novcu (u novije vrijeme petrodolarima) izmišljajući fikhska i "šerijatska" pravila i živeći lagodnim životom pod skutima Vladara...
Leo_alfa wrote:Krajnje neozbiljno je sto on nosi tituli doktora, a ne sto se komentarise sve i svasta, na to se lako odgovori.
Opet se smatraš previše kompetentnim. Titulu doktora su mu dali ljudi koji su također prije njega posvetili živote izučavanju islama, Kur'ana i sunneta. Njima su titule dr. dali oni prije njih koji su također posvetili živote izučavanju islama i tako neprekidni lanac ide do Poslanika s.a.w.s.. Šta misliš koji su faktor ovi ljudi ovdje da ocjenjuju da li je on doktor ili nije i što ismijavaju bez ikakvog znanja o islamu. Al' eto treba biti zahvalan bar što nenamjerno vršite propagandu čovjeka, pa i oni što nikad nisu slušali čovjeka poslušaju. I Poslanika s.a.w.s. su ismijavali na početku objave kad je bilo nekoliko muslimana pa sad imaš skoro 2 milijarde muslimana na svijetu.
Moj komentar se odnosi na to da se ovdje radi o kvazidoktorima, jer se uopste ne radi o nauci. Naucni metod prema kojem bi se vrsilo istrazivanje na istu temu bi izgledao sasvim drugacije te masa tvrdnji koje doticni iznosi ne bi uopste mogle biti spomenute.
Slaganje ogromnog broja ljudi sa ideologijom ovog covjeka je jedna sasvim druga tema pri cemu nema uticaj na to da li su iznesene tvrdnje ustanovljene cinjenice ili ne.
Cega je doktor svega vam??
Doktorisanje teoloskih nebuloza nije nauka. Zalud gubljenje vremena.
O mentalnom proljevu koji doticni ispoljava ne bih ni rijeci da utrosim.
Opet se smatraš previše kompetentnim. Titulu doktora su mu dali ljudi koji su također prije njega posvetili živote izučavanju islama, Kur'ana i sunneta. Njima su titule dr. dali oni prije njih koji su također posvetili živote izučavanju islama i tako neprekidni lanac ide do Poslanika s.a.w.s.. Šta misliš koji su faktor ovi ljudi ovdje da ocjenjuju da li je on doktor ili nije i što ismijavaju bez ikakvog znanja o islamu. Al' eto treba biti zahvalan bar što nenamjerno vršite propagandu čovjeka, pa i oni što nikad nisu slušali čovjeka poslušaju. I Poslanika s.a.w.s. su ismijavali na početku objave kad je bilo nekoliko muslimana pa sad imaš skoro 2 milijarde muslimana na svijetu.
A mozda su ova dvojica bolji tumaci islama od njega, samo se muskadija prepala da ne izgubi povlasten polozaj.
Moj komentar se odnosi na to da se ovdje radi o kvazidoktorima, jer se uopste ne radi o nauci. Naucni metod prema kojem bi se vrsilo istrazivanje na istu temu bi izgledao sasvim drugacije te masa tvrdnji koje doticni iznosi ne bi uopste mogle biti spomenute.
Slaganje ogromnog broja ljudi sa ideologijom ovog covjeka je jedna sasvim druga tema pri cemu nema uticaj na to da li su iznesene tvrdnje ustanovljene cinjenice ili ne.
Ne poznaješ lafe, to zaista jeste jako široka i duboka nauka. A bitnost postojanja iste jeste upravo da muslimane o vjeri ne bi učili laici nego islamska ulema koja ima lanac prenosilaca do Poslanika s.a.w.s.. Ali nema potrebe da se dalje raspravljamo.
sheilak wrote:
Ma ne. Nije Poslsnik bio nerazuman, zadrt extrem kao neki koji smatraju da su cijeli zivot posvetili njegovom putu. A ne shvataju da on ga slijede na pogresan nacin.
asurbanipal wrote:
Jedan očev jaran koji nije više među živima, a koji je dobro poznavao te relacije je jednom rekao da je doktorat u Medini u rangu maturskog rada kod nas...
Vokabular prosjecnog piljara i narativ prolagodjen djetetu do 7 godina kljucan je na "predavanjima" ovog tipa, jer vecina ovih zaostalih nesretnika jedva da se zna i potpisati... O tome svjedoce imbecilni web portali, te fejsbuk profili na kojima pisu... Osim "Mashallah, brat moj, mumin, Allah ga nagradio", i slicnih gluposti kojima se kao papagaji caste, svaki pokusaj smislene recenice zavrsi katastrofalno i nije ni za sta drugo nego za sprdnju.... Pa koliko su samo puta komentari sa VijestiUmmeta izazivali smijeh do suza.
Ali, o ovome smo vec ranije pisali.
E'o ga... savrsen materijal za buduceg vehabiju, samo jos bradica da se uzgoji, a sve ostalo je tu:
Ne znam. Ne znam. Ne znam. Vjerujes da ne znam. (jok, ne vjerujem ) Ne znam ni to. Ne znam. To tek ne znam... ali znam da je Allah jedan... i da ljudi malo okrenu...i da ne smatraju mnogo bogova... (da nije bilo ovog maestralnog zavrsetka, i vec tradicionalnog saplitanja o smisao - i maternji jezik, naravno - pomislio bih da je zajebancija, da se neko sprda)
Ovakve nesretnike, svojom voljom izbjegle i izopstene iz stvarnog svijeta, kojih se bio kakva prica o drzavi, naciji, drzavotvornosti tice kao lanjski snijeg (kao i kod "brace" im po arapskim vukojebinama, pa i ne cudi sto im isklucivo drugi crtaju granice i kroje sudbinu), pozelio bi svaki neprijatelj, a mi takvih imamo na bacanje - od cerge zvane RS, preko bijelih carapa po kamenjaru, te "prijatelja" iz susjedstva i komsiluka.
Last edited by Chisum on 29/07/2015 15:30, edited 1 time in total.
klixlove wrote:Ne poznaješ lafe, to zaista jeste jako široka i duboka nauka. A bitnost postojanja iste jeste upravo da muslimane o vjeri ne bi učili laici nego islamska ulema koja ima lanac prenosilaca do Poslanika s.a.w.s.. Ali nema potrebe da se dalje raspravljamo.
Nema potrebe, sve sto dalje mogu pisati bilo bi ponavljanje. Poenta je da ne pisem o potrebi da se vjera uci i ko je relevantan da uci nekoga vjeru (lijepo receno, mada je prema mom misljenju adekvatnije reci ubjedjuje, a ne uci bar kada se radi o ovoj temi), nego da to "ucenje" vjere nije nauka. Ali ok, ne slazemo se .
5 0 5 wrote:
a ma nemoj. znaci postoje legalne sekte i nelegalne sekte. one koji se kriju iza islama mogu porobljavati zene. a ja koji sam samo "psihopata" i drzim svoju djecu vezanu u podrumu, ne moze.znaci, ja samo mogu reci, pa to je po islamu, i onda mi "vjerska tolerancija" drzi ledja. sta vidis ti ispravno u necijem prijedlogu da se zenama oduzme sloboda (u ovom slucaju sloboda odlucivanja i kretanja)?
iako ti je to teško povjerovati, žene u islamu imaju pravo izbora, one nisu zarobljenice strašnih bradatih tipova
ako misliš suprotno pokreni akciju oslobađanja žena pod nikabom, bolje to nego da ovdje truniš do besvijesti
kritichar wrote:
iako ti je to teško povjerovati, žene u islamu imaju pravo izbora, one nisu zarobljenice strašnih bradatih tipova
ako misliš suprotno pokreni akciju oslobađanja žena pod nikabom, bolje to nego da ovdje truniš do besvijesti
ja govorim o pitanju iz naslova teme. o tome se prica, ne?
5 0 5 wrote:
a ma nemoj. znaci postoje legalne sekte i nelegalne sekte. one koji se kriju iza islama mogu porobljavati zene. a ja koji sam samo "psihopata" i drzim svoju djecu vezanu u podrumu, ne moze.znaci, ja samo mogu reci, pa to je po islamu, i onda mi "vjerska tolerancija" drzi ledja. sta vidis ti ispravno u necijem prijedlogu da se zenama oduzme sloboda (u ovom slucaju sloboda odlucivanja i kretanja)?
Reci to Malali i njenim sestrama po vjeri i naciji. Npr.
5 0 5 wrote:
Kakvog izbora kad joj bradonja odlucuje dokle da se vozi? Sve zene su izabrale svojom voljom da hodaju ko nindje? Jesu al malo sutra. Sve i jednu zabranu i nekakve fetve govore bradati muskarci koji nemaju 3 razreda osnovne skole. Zene svojom voljom zabranjuju sami sebi da imaju vozacku? Zene svojom voljom ne smiju maketi iz kuce bez svog muza? Hajmo malo pitati zene sta misle o ovome, a ne bradate kozojebe. Sta mislis o tome?