oridjidji wrote:Ima jedna prica, isaret je pametnome.
Ogovara nepokrivena muslimanka drugu pokrivenu muslimanku i od vjere i govori, ona je ovakva, onakva, sipa joj pepeo po glavi, a sve to slusa jedan momak i odgovara joj "ako su takve pokrivene danas, kakve li su tek otkrivene?".
Ovo pitanje se moze primjeniti i na ovu temu, ako ne valja musliman, koji je pokoran jednom Bogu, uci i praktikuje svoju vjeru, posten je, ne vara svijet, ne krade, nikome nepravdu ne cini, vec opominje i govori o Islamu kako je naucio, iskreno bez prilagodjavanja i mjenjanja njegove ostrine i takav nam je najgori, kakvi smo to mi muslimani danas koji takvo sto ne radimo? Da li smo mi gori ili bolji od njega?
Safet Kuduzovic je prenjeo jedno misljenje, meselu, koja ima svoju tezinu i o kojoj se da raspravljati i sa aspekta serijata i iz naseg proevropskog demokratskog drustvenog ugla. Covjek je posvecen Islamu, izucava ga otkad znam za njega, najmanje zadnjih 10 godina studiozno se bavi naukom o hadisu tj. sunnetu poslanika Muhammeda a.s. i kao takav ima kompetencije da iznese svoje misljenje ma kome se dopalo ili ne. Najgore je sto njega kritikuju ljudi za koje je i Ilmihal Bilala Hasanovica stran pojam.
Napokon realan i posten post.
Ljudi ovdje mnogo toga izvlace iz konteksta, pogledaju 30 sekundi nekog predavanja i komentarisu, ne poznaju ni propise ni islam,a gledaju prvo da pljuju islam, zatim i muslimane pa i ljude poput Dr Kuduzovica.
a nisu stari ljudi bili budale, pogledajte proglas iz Šehera, tako da ostavite Vi islam muslimanima.