Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
NataliDizdar

#1051 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by NataliDizdar »

kritichar wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Ne ismijavamo mi licnost, nego fasisticku ideologiju koja unizava ljudska bica. A za drugi odgovor, prepricaj mi ukratko.
Znači ismijavate islam, jer islam ne daje ista prava ženi i muškarcu.
Samo da znamo gdje smo.
BINGO!

Ako islam, kako sam kazes, ne daje ista prava zeni i muskarcu onda APSOLUTNO kritikujem islam.

Hvala na iskrenosti!
klixlove

#1052 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by klixlove »

_BataZiv_0809 wrote:
klixlove wrote:
pod a) Ovaj forum prate svi. I pošto imate namjeru da ismijavate dr. Kuduzovića, ja osjećam dužnost da kažem istinu o jednom od najučenijih muslimana u regionu.

pod b) https://www.youtube.com/watch?v=lXGoETobXhA od 21. minute odgovara ti čovjek na pitanje koji je također jedan od najpriznatijih učenjaka islamske uleme.
Ne ismijavamo mi licnost, nego fasisticku ideologiju koja unizava ljudska bica. A za drugi odgovor, prepricaj mi ukratko.
Nije mi mrsko, hoću iako nemaš volje da odvojiš 4 minute za gledanje dijela videa:

Nemuslimani imaju ista prava da se postupa prema njima kao i prema muslimanima. Ali to sve je pod jednim uvjetom, da ih nemuslimani ne napadaju, ne ubijaju i ne istjeruju iz domova. Kada se muslimani bore? U samoodbrani. Allah dž.š. ne voli oni koji zapodijevaju kavgu. Ukratko, muslimani nikad ne počinju prvi, ali se zato žestoko brane. Selam Živojinoviću.
kritichar

#1053 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

NataliDizdar wrote: BINGO!

Ako islam, kako sam kazes, ne daje ista prava zeni i muskarcu onda APSOLUTNO kritikujem islam.

Hvala na iskrenosti!
kritikuj!

BOLI NAS ĐON!!!
razonoda

#1054 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by razonoda »

Margita81 wrote:Sve golo musko ne lazi :mrgreen:
:lol: ENO JEDNA --sesta udesnooooooooo

:) nije lijepo pisati .....lazes , itd ,,,imamo mi za to rijec --kao----ne slazem se sa tobom.
Last edited by razonoda on 29/07/2015 17:38, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1055 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by _BataZiv_0809 »

kritichar wrote: Znači ismijavate islam, jer islam ne daje ista prava ženi i muškarcu.
Samo da znamo gdje smo.
Odlika fasizma je da pravi razliku medju ljudima na osnovu bioloskih parametara.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1056 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by _BataZiv_0809 »

klixlove wrote:
Nije mi mrsko, hoću iako nemaš volje da odvojiš 4 minute za gledanje dijela videa:

Nemuslimani imaju ista prava da se postupa prema njima kao i prema muslimanima. Ali to sve je pod jednim uvjetom, da ih nemuslimani ne napadaju, ne ubijaju i ne istjeruju iz domova. Kada se muslimani bore? U samoodbrani. Allah dž.š. ne voli oni koji zapodijevaju kavgu. Ukratko, muslimani nikad ne počinju prvi, ali se zato žestoko brane. Selam Živojinoviću.
Nije mi mrsko, nego hocu da cujem tvoju interpretaciju. Nacitao se Zivojinovic i naslusao vase ideologije. Kao Katsumoto u filmu Posljednji Samuraj.
LolaLola

#1057 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by LolaLola »

kritichar wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Ne ismijavamo mi licnost, nego fasisticku ideologiju koja unizava ljudska bica. A za drugi odgovor, prepricaj mi ukratko.
Samo da znamo gdje smo.

Pa jel imaju ista prava? Nikad mi nisi odgovorio?
Smije li zena pustiti muskarca samog do Zenice?
razonoda

#1058 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by razonoda »

LolaLola wrote:
kritichar wrote:
Samo da znamo gdje smo.

Pa jel imaju ista prava? Nikad mi nisi odgovorio?

niko je nece ni pitati
kritichar

#1059 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

_BataZiv_0809 wrote:
kritichar wrote: Znači ismijavate islam, jer islam ne daje ista prava ženi i muškarcu.
Samo da znamo gdje smo.
Odlika fasizma je da pravi razliku medju ljudima na osnovu bioloskih parametara.
zbog te biologije, žena i muškarac se razlikuju, i fizički i mentalno
Towelie

#1060 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Towelie »

Kako se samo sa kritike i ismejavanja "kozojepskog" razumevanja Islama (sa kojim se i sam u dobroj meri slazem) preslo na kritiku samog Islama. Odjednom je ono sto govori dr mr Kuduzovic zvanicni stav svih muslimana, odjednom vehabije, kojih je plafon 5% u ummetu, postase predstavnici Islama. Tom logikom je i KKK predstavnik autenticnog krscanstva.
Pa tako kolege forumasi zakljucuju da su bi 90% posto zena napustilo Islam da imaju priliku, da je Islam svugde u svetu kao sto je u Saudiji danas, da se zena smatra svojinom sa kojom se trguje i koja se prodaje u roblje. Sa sve fotografijama.
Povrsnost nije dobra ni u cemu, ni pristup Islamu nije izuzetak.
kritichar

#1061 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

LolaLola wrote: Pa jel imaju ista prava? Nikad mi nisi odgovorio?
ženino je da šuti i trpi, nema pravo ni da plače dok je mlatiš
5 0 5

#1062 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

kritichar wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Samo da znamo gdje smo.
zbog te biologije, žena i muškarac se razlikuju, i fizički i mentalno
da. i zbog te razlike, zeni treba staviti lanac oko vrata k'o dzukeli i za nju odluciti dokle moze. :lol: :lol:
5 0 5

#1063 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

kritichar wrote:
super. :thumbup: daj jos ovakvih mudrosti. kad zene ovo saznaju ima da lete prema islamu ko muhe.
LolaLola

#1064 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by LolaLola »

Dobro towelie, smije li zena sama ici do Ze? Do Holandije? Do Spanije?
kritichar

#1065 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

Towelie wrote:Kako se samo sa kritike i ismejavanja "kozojepskog" razumevanja Islama (sa kojim se i sam u dobroj meri slazem) preslo na kritiku samog Islama. Odjednom je ono sto govori dr mr Kuduzovic zvanicni stav svih muslimana, odjednom vehabije, kojih je plafon 5% u ummetu, postase predstavnici Islama. Tom logikom je i KKK predstavnik autenticnog krscanstva.
Pa tako kolege forumasi zakljucuju da su bi 90% posto zena napustilo Islam da imaju priliku, da je Islam svugde u svetu kao sto je u Saudiji danas, da se zena smatra svojinom sa kojom se trguje i koja se prodaje u roblje. Sa sve fotografijama.
Ovo kaže Ljevaković:
Opći princip prema kojemu žena treba putovati u društvu mahrema ustanovljen je radi zaštite, a ne sputavanja žene i njene slobode.

znači kompletan ummet je složan u vezi putovanja žene sa mahremom
razlikuju se samo nijanse, koje i kakvo putovanje
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1066 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by _BataZiv_0809 »

Towelie wrote:Kako se samo sa kritike i ismejavanja "kozojepskog" razumevanja Islama (sa kojim se i sam u dobroj meri slazem) preslo na kritiku samog Islama. Odjednom je ono sto govori dr mr Kuduzovic zvanicni stav svih muslimana, odjednom vehabije, kojih je plafon 5% u ummetu, postase predstavnici Islama. Tom logikom je i KKK predstavnik autenticnog krscanstva.
Netacno. Mada je viktimizacija najcesci odgovor na kritiku. Ali inteligentniji si ti od toga :wink:
LolaLola

#1067 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by LolaLola »

kritichar wrote:

Smije li zena pustiti muza samog do Ze?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1068 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by _BataZiv_0809 »

Razumijem ja muslimane, jer jebeno je kad ti zena krene vrtiti guzicom u minicu, lakse ju je zamotati, ali pitanje je rade li to prave muskarcine 8-)
kritichar

#1069 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

5 0 5 wrote: da. i zbog te razlike, zeni treba staviti lanac oko vrata k'o dzukeli i za nju odluciti dokle moze. :lol: :lol:
mi za svoje žene pravimo boksove, ne stavlajmo ih više na lance
ipak boks je siguran, zaključaš ga i niko ne može ući,
daš joj hrane i vode, zraka ima
šta će joj više šta
kritichar

#1070 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

LolaLola wrote:
kritichar wrote:

Smije li zena pustiti muza samog do Ze?
Žena ako pita muža kud si krenuo, on joj odmah sveže jedan šamar, ako žuri, a ako ne žuri, onda dva tri šamara.
NataliDizdar

#1071 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by NataliDizdar »

Towelie wrote:Kako se samo sa kritike i ismejavanja "kozojepskog" razumevanja Islama (sa kojim se i sam u dobroj meri slazem) preslo na kritiku samog Islama.
Valjda zato sto je njihovo tumacenje Islama blize izvornom islamu nego tumacenje (recimo) reisa Kavazovica.

Ja uopste ne krijem da kritikujem islam. Neki izgleda misle da se to ne smije dozvoliti na ovom forumu :-) Zamisli da na nekom (lupam) franucskom forumu implicirate da se krscanstvo ne smije kritikovati.

Svasta.
Razumijem ja muslimane, jer jebeno je kad ti zena krene vrtiti guzicom u minicu, lakse ju je zamotati, ali pitanje je rade li to prave muskarcine
Bas imam zelju pitati ove hardcore islamske vjernike na temi koji kazu da njihove zene dobrovoljno nose hidzab, sta bi oni radili kad bi te hanume jednog dana odlucile da vise vole minice?
kritichar

#1072 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

_BataZiv_0809 wrote:Razumijem ja muslimane, jer jebeno je kad ti zena krene vrtiti guzicom u minicu, lakse ju je zamotati, ali pitanje je rade li to prave muskarcine 8-)
Maloprije jedan išao do hotela holivud na Ilidži (poznato okupljalište arapa) i kaže cccc sve pokriveno, ništa nisam mogao vidjeti :mrgreen:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1073 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by _BataZiv_0809 »

Mislim nije lose zenama izbaciti mogucnost manipulacije, jer zbog one stvari su padala carstva, ali islamisti su ipak otisli u ekstrem.
kritichar

#1074 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

NataliDizdar wrote: Bas imam zelju pitati ove hardcore islamske vjernike na temi koji kazu da njihove zene dobrovoljno nose hidzab, sta bi oni radili kad bi te hanume jednog dana odlucile da vise vole minice?
u 98% slučajeva bi to značilo da su poludjele, napustile vjeru, i razvod braka

znači odgovor nije kamenovanje kao što si se nadala :cry:
Towelie

#1075 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Towelie »

LolaLola wrote:Dobro towelie, smije li zena sama ici do Ze? Do Holandije? Do Spanije?
Da. Svrha mahrema je bila zastita zena tokom pustinjskih putovanja od razbojnika. Danas nema takvih opasnosti i putovanja automobilom, avionom itd. su u 99,9% situacija sigurna.
Ovo kaže Ljevaković:
Opći princip prema kojemu žena treba putovati u društvu mahrema ustanovljen je radi zaštite, a ne sputavanja žene i njene slobode.
Slazem se. Postavlja se pitanje je li danas bezbedno putovati do Zenice recimo? Ili do Holandije?
Netacno. Mada je viktimizacija najcesci odgovor na kritiku. Ali inteligentniji si ti od toga :wink:
Ja apsolutno jesam za kritiku, ali onu konstruktivnu. Hajde iskreno, smatras li da su svi koji su pisali zeleli kritikovati s ciljem poboljsanja stanja? Ili je bilo i malicioznih komentara?
Valjda zato sto je njihovo tumacenje Islama blize izvornom islamu nego tumacenje (recimo) reisa Kavazovica.
Cime ovo potkrepljujes? Njihovo tumacenje je bukvalnije, ali ne i blize autenticnom Islamu jer se izgubio duh Kur'ana i prakse Poslanika saws.
Bas imam zelju pitati ove hardcore islamske vjernike na temi koji kazu da njihove zene dobrovoljno nose hidzab, sta bi oni radili kad bi te hanume jednog dana odlucile da vise vole minice?
Ne znam da li se mogu svrstati u hardcore vernike, ali vernik jesam. Ako bi moja hanuma jednog dana odlucila da nosi minic, pokusao bih je odgovoriti od toga, ali ne batinama nego argumentima. U krajnjoj meri, ne bih mogao da joj to zabranim.
Last edited by Towelie on 29/07/2015 17:57, edited 1 time in total.
Locked