Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Locked
kritichar

#1001 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

5 0 5 wrote:
kritichar wrote: Ma vidi se da vladate materijom :-)

vi ste čuli za kamenovanje i sad vam to ne izlazi iz glave, ne znam kako možete spavati.
pa zar nisu kozojebi kamenovali izlozbu na likovnoj akademiji? spada li i to pod njihove duznosti?
nisam upoznat
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1002 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Velkoski »

LolaLola wrote:
Velkoski wrote:ma vala, otkad žene imaju prava sve je o'šlo u kurac :sad: :mrgreen:

ni globalnog zagrijavanja nije bilo prije nego sho su one dobile prava :sad:

Hoce u Zenicu, same.
Oshlo u klinac. :-)

ti si dokaz kuda ide ovaj sveeet :josipalisac:
deer_hunter

#1003 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by deer_hunter »

treba zabraniti muskarcima da se voze sa zenama, onaj jucer otisao do Trebevica sa zenom i platio glavom :mrgreen:
NataliDizdar

#1004 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by NataliDizdar »

klixlove wrote:
NataliDizdar wrote:
klixlove wrote: Natali, a ti? Odakle pišeš?
Provjeri slobodno IP :)
Aaaaaaaaaaa blizu si. Skroz...
Bliza nego Malme svakako, bosnian ruler :-D Mada kontam da je ovo doba za godisnji za vas tamo, pa se mozda nekim slucajem nalazis u Sarajevu na par sedmica :D
žena muslimanka prihvatanjem vjere, dobrovoljno prihvata i sve te propise, zabrane, naredbe i ono između, tako sve to može ako hoće i odbiti
Mislim da je istina negdje izmedju tebe i Lole sto se tice ovoga.

Sa jedne strane si u pravu - licno sam cula i citala da se zene iz islamskog svijeta slazu sa nekim od najmisoginistickijim propisima u islamu (tipa kamenovanje u slucaju preljube ili da se zena smije udarati pod odredjenim okolnostima). Da ne pricam o nosenju burke, nikaba ili hidzaba.

Sa druge strane, koliko je to doista do poboznosti i istinskog vjerovanja a koliko do straha, okoline i vaspitanje, to bismo tek vidjeli kad bi samo zene praktikovala islam, a muskarci ne.

Sama sam observirala mnogo puta da su npr u porodicama u kojima je otac odsutan (bilo da je poginuo ili napustio porodicu) mnogo manje sklone nosenju hidzaba recimo.
NataliDizdar

#1005 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by NataliDizdar »

klixlove wrote: Aaaaaaaaaaa blizu si. Skroz...
Bliza nego Malme svakako, bosnian ruler :-D Mada kontam da je ovo doba za godisnji za vas tamo, pa se mozda nekim slucajem nalazis u Sarajevu na par sedmica :D
žena muslimanka prihvatanjem vjere, dobrovoljno prihvata i sve te propise, zabrane, naredbe i ono između, tako sve to može ako hoće i odbiti

Sa jedne strane si u pravu - licno sam cula i citala da se zene iz islamskog svijeta slazu sa nekim od najmisoginistickijh propisa u islamu (tipa kamenovanje u slucaju preljube ili da se zena smije udarati pod odredjenim okolnostima). Da ne pricam o nosenju burke, nikaba ili hidzaba.

Sa druge strane, koliko je to doista do poboznosti i istinskog vjerovanja a koliko do straha, okoline i vaspitanje, to bismo tek vidjeli kad bi samo zene praktikovala islam, a muskarci ne.

Sama sam observirala mnogo puta da su zene npr u porodicama u kojima je otac odsutan (bilo da je poginuo ili napustio porodicu) mnogo manje sklone nosenju hidzaba recimo.
Last edited by NataliDizdar on 29/07/2015 16:40, edited 1 time in total.
5 0 5

#1006 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by 5 0 5 »

kritichar wrote: nisam upoznat
naravno da nisi. svega cega te je stid, a tvoji kozojebi rade, ne znas. sve je bajka. kamenovanje, porobljavanje, zabranjivanje, napadi na gradjane, policiju, ambasade, svoju rodjenu majku... izlapio mozak.

idi popusti lanac malo zeni, steze je oko grla. uradi nesto korisno. alahimanet. :thumbup:
k3ngur

#1007 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by k3ngur »

Nego kad smo kod zenskih prava u islamu, interesantno je da kur'an govori i potvrdjuje o zenskom pravu o nasljedstvu prije 1400 godina, dok na primjer jedna britanija je to tek ozakonila i potvrdila 1882. godine ili cak Francuska 1930. godine.

Al hajde to nas ne interesuje, nama je vazno da sve sto se lose desava u KSA posebno o zenskim pravima da se to dovezuje sa pravim islamskim shvacanjem odnosno ucenjem.

I za kraj, navedite mi da li su ikad u ratovima u zadnjih 1400 godina islamske vojske i tkzv bradati muslimani silovali hiljade nemuslimanki?
Last edited by k3ngur on 29/07/2015 16:41, edited 1 time in total.
Novak20

#1008 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Novak20 »

k3ngur wrote:Nego kad smo kod zenskih prava u islamu, interesantno je da kur'an govori i potvrdjuje o zenskom pravu u nasljedstvu prije 1400 godina, dok na primjer jedna britanija je to tek ozakonila i potvrdila 1882. godine ili cak Francuska 1930. godine.

Al hajde to nas ne interesuje, nama je vazno da sve sto se lose desava u KSA posebno o zenskim pravima to se dovezuje sa pravim islamskim shvacanjem odnosno ucenjem.

I za kraj, navedite mi da li su ikad u ratovima u zadnjih 1400 godina islamske vojske i tkzv bradati muslimani silovali hiljade nemuslimanki?
Jel' se to ti zezaš ?
LolaLola

#1009 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by LolaLola »

Nisu silovali jer im se gade.
Gdje ce jedan musliman silovati nevjernicu. Ne bije pipno, a da ne peicam o silovanju.
madner

#1010 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

Pa uzimanje robinja za seks je jedan od prihvacenih razloga.
Trgovanje zenskim robljem je cesto bilo veceg obima nego muskim. Dok su muskarci primarno iskoristeni kao radna snaga.

Posto su Arapi najvise volili dovlaciti robinje iz crne Afrike, doslo je do odredjenog mjesanja. Tako da se slobodno moze reci da je bilo masovnog silovanja.
NataliDizdar

#1011 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by NataliDizdar »

k3ngur wrote:Nego kad smo kod zenskih prava u islamu, interesantno je da kur'an govori i potvrdjuje o zenskom pravu u nasljedstvu prije 1400 godina, dok na primjer jedna britanija je to tek ozakonila i potvrdila 1882. godine ili cak Francuska 1930. godine.

Al hajde to nas ne interesuje, nama je vazno da sve sto se lose desava u KSA posebno o zenskim pravima to se dovezuje sa pravim islamskim shvacanjem odnosno ucenjem.

Pa valjda je relevantnije ono sto se dogadja danas nego prije 1400 godina? :-) Fakat ne kontam ovu logiku - to sto je nesto bilo progresivno prije 1500 ne znaci da je to progresivno danas. To sto islamski svijet nije evoluirao od tada ne znaci da ostatak svijeta nije.

Sto se zadnjeg pitanja tice: borci islamske drzave su masovno ali masovno silovali krscanke i jezidkinje. Turci su u toku armenskog genocida silovali hiljade armenke. To su dva primjera
klixlove

#1012 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by klixlove »

NataliDizdar wrote: Bliza nego Malme svakako, bosnian ruler :-D Mada kontam da je ovo doba za godisnji za vas tamo, pa se mozda nekim slucajem nalazis u Sarajevu na par sedmica :D

Sa jedne strane si u pravu - licno sam cula i citala da se zene iz islamskog svijeta slazu sa nekim od najmisoginistickijim propisima u islamu (tipa kamenovanje u slucaju preljube ili da se zena smije udarati pod odredjenim okolnostima). Da ne pricam o nosenju burke, nikaba ili hidzaba.

Sama sam observirala mnogo puta da su npr u porodicama u kojima je otac odsutan (bilo da je poginuo ili napustio porodicu) mnogo manje sklone nosenju hidzaba recimo.
Pametno razmišljaš.

Aaaaa ništa onda moram čekati jesen da ti dokažem da nisam dijasporac. :D
NataliDizdar

#1013 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by NataliDizdar »

klixlove wrote: Pametno razmišljaš.

Ne trebam uopste cekati zimu, imas neki forumski modus operandi po kojem te prepoznam na kilometar :D
klixlove

#1014 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by klixlove »

NataliDizdar wrote:

Ne trebam uopste cekati zimu, imas neki forumski modus operandi po kojem te prepoznam na kilometar :D
Moguće, možda bukvalno živimo udaljeni kilometar. :D
Last edited by klixlove on 29/07/2015 16:54, edited 1 time in total.
kritichar

#1015 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by kritichar »

5 0 5 wrote:
kritichar wrote: nisam upoznat
naravno da nisi. svega cega te je stid, a tvoji kozojebi rade, ne znas. sve je bajka. kamenovanje, porobljavanje, zabranjivanje, napadi na gradjane, policiju, ambasade, svoju rodjenu majku... izlapio mozak.

idi popusti lanac malo zeni, steze je oko grla. uradi nesto korisno. alahimanet. :thumbup:
ne znam kako me može biti stid nečega o čemu nisam upoznat
kao što tebe nije stid tvog neznanja
k3ngur

#1016 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by k3ngur »

Novak20 wrote:

Jel' se to ti zezaš ?
Ne zezam.
choxnox

#1017 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by choxnox »

SSP wrote:Ko bira saudijskog muftiju? Familija Saud. Kralj Fahd je izabrao ovog sadasnjeg muftiju. Ko finansira univerzitete po Saudiji? Monarhija Saud. Ko finansira dzamije poput one Fahdove u Sarajevu? Monarhija Saud. Ko skoluje razne Kuduzovice?

Mislim, moras biti preglup da ne vidis vezu. Ovaj novi Islam sto nam gurate je produkt kokainske familije Saud i Wahhabi. To su cinjenice. A da je nov dokazuju i razne fetwe. 2012. muftija saudijske arabije trazi da se sruse sve crkve u arapskim drzavama. Pa kako to da do 2012. nisu srusene? :-)

Cuj "novi Islam". Ako si Bosnjak onda si tipicni prosjecni Bosnjo, a ako nisi onda nemam s tobom o cemu vise razgovarati na ovu temu. Islam je jedan i jedini, a izvori su Kur'an i hadisi. Zasto tipicni prosjecni Bosnjo? Zato sto su takvi koji kazu "gledaj onog vehabiju sto nosi bradu, to je novo u vjeri jer se to kod nas nije prije nosilo" i slicne budalastine.

Ovo te pitam vec drugi put ali mudro zaobilazis odgovor: jesi stvarno toliko glup da mislis da neko saudijsku monarhiju zajedno sa vjerskim vrhom shvata i uzima za ozbiljno? Isto mozemo reci za egipatsku vlast zajedno sa njihovim vjerskim vrhom koji su saucesnici u masovnim ubistvima i zlocinima nad pripadnicima Muslimanske brace.

SSP wrote:Poznato mi je itekako. Danas se vozaju jahtama dok smercaju kokain s dlakavih guzova africkih djecaka. Unuk Kralja Fahda silovao muskarca u Londonu. I ti dozvoljavas da te drzava te familije preko razni Kuduzovica uci moral.
Ma sta je tebi poznato? Nisi nikad ni cuo za Hejaz zeljeznicu, a kamoli cime se porodica Saud bavila prije nego je instalirana na celo Saudijske Arabije. Nije to informacija koju mozes pronaci na Wikipediji nego se vjesto krije od "masovnih medija" koji su njihovi partneri. To s "dlakavim guzovima" ponavljas jedno 6 puta na ovom topicu, valjda pokusavas time diskreditovati Kuduzovica, Pezica i druge ucene ljude?

SSP wrote:Rekao sam ti da je broj pismeni muslimana koji podrzavaju razne Kuduzovice minimalan. Nisam rekao da je broj muslimana minimalan. Citaj sta pisem. U Bosni imas par miliona muslimana vjernika, a budala koji padaju na saudijsku propagandu Safeta Kuduzovica "samo" par hiljada.
Jesi kad slusao Kuduzovica? Ocito da si veoma upucen u ono sta Kuduzovic javno iznosi, pa mi onda objasni koji se to dio onoga sto govori kosi sa Kur'anom i hadisima? Ako nemas odgovor, a nemas, onda si lazov i to kakav.
k3ngur

#1018 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by k3ngur »

LolaLola wrote:Nisu silovali jer im se gade.
Gdje ce jedan musliman silovati nevjernicu. Ne bije pipno, a da ne peicam o silovanju.
Sta bi onda rekao/la za cete ili ustase. Logika nikakve veze. Procitaj malo vise o islamu, posebno koiki je griheh i koja je kazna za silovatelje.
madner

#1019 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

k3ngur wrote:
Sta bi onda rekao/la za cete ili ustase. Logika nikakve veze. Procitaj malo vise o islamu, posebno koiki je griheh i koja je kazna za silovatelje.
Jos jednom, imati seks sa robinjom je dozvoljeno. Uzeti robinju zbog seksa je dozvoljeno. I onda se to ne pika kao silovanje i nema kazne.
NataliDizdar

#1020 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by NataliDizdar »

k3ngur wrote:
A sljedbenici islamske drzave koji su silovali hiljade krscanke i jezidkinje?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1021 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by _BataZiv_0809 »

Pratim tvoje postove na ovoj temi, pa bih za tebe imao dva pitanja:

a) ako vec toliko omladine prelazi na taj pravi islam, sto ces ti ovdje medju nevjernicima?

b) ako preuzmete vecinu u drustvu, kakav ce biti status nas nevjernika?
k3ngur

#1022 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by k3ngur »

madner wrote:Pa uzimanje robinja za seks je jedan od prihvacenih razloga.
Trgovanje zenskim robljem je cesto bilo veceg obima nego muskim. Dok su muskarci primarno iskoristeni kao radna snaga.

Posto su Arapi najvise volili dovlaciti robinje iz crne Afrike, doslo je do odredjenog mjesanja. Tako da se slobodno moze reci da je bilo masovnog silovanja.
Druze ja pricam o silovanju kao u prethodnom ratu u bih. Ropstvo je vec druga tema.
madner

#1023 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by madner »

k3ngur wrote:
madner wrote:Pa uzimanje robinja za seks je jedan od prihvacenih razloga.

Druze ja pricam o silovanju kao u prethodnom ratu u bih. Ropstvo je vec druga tema.
Ja ti kazem da to ne bi pikali kao silovanje jer bi bile robinje.

Ili kako ti mislis da se dolazi do zenskog roblja?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1024 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by Velkoski »

Je l' halal taj sex sa robljem?
LolaLola

#1025 Re: Da li je ženi dozvoljeno da sama putuje autom do Zenice? Dr Safet Kuduzovic

Post by LolaLola »

k3ngur wrote:

Meni je silovanje i kad ne smijes odbiti muza.
Tebi nije?
Locked