Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelovanja?

Locked
Kolt12

#1 Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelovanja?

Post by Kolt12 »

Sta mislite, da li je SPC velikosrpska nacionalisticka ili vjerska organizacija, pogotovo dijelovi SPC u BiH, HR i Crnoj Gori?
Kolt12

#2 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by Kolt12 »

Recimo, da li je skrivanje ratnih zlocinaca po SPC manastirima vjersko ili ultranacionalisticko velikosrpsko djelovanje?

Koliku ulogu je SPC imala u napadima Srbije na BiH i HR?

Da li je SPC velikosrpska nacionalisticka organizacija kojoj je vjera sporedna stvar i kojom upravlja vjerska, vojno-obavijestajna hunta iz Beograda i ista takva iz Moskve i da li su isti stvarni narucitelji atentata na pokojnog srbijanskog premijera Zorana Djindjica?

Da li je borba protiv velikosrpstva uzaludna u BiH i CG pa i postratnoj HR, dok god se ne obracuna sa ekstremizmom u SPC i dok SPC zaista ne postane iskljucivo i jedino vjerska organizacija?

Da li je na JI Balkanu u opste moguc dugotrajan i stabilan mir pored takve SPC?
Last edited by Kolt12 on 18/11/2012 14:17, edited 1 time in total.
harač

#3 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by harač »

Da.

Case closed.
Aziz_Bešlagić

#4 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by Aziz_Bešlagić »

jest, al nisu ni ovi drugi bogomoljci nista bolji.
Skijaš

#5 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by Skijaš »

Nije. SPC je kidnapovana od strane nekolicine velikosrpskih ideologa, SPC je živ organizam i to što se iza mantije krije loš čovjek, ne dovodi u pitanje vrijednost SPC-a u bosanskohercegovačkom mozaiku.
Kolt12

#6 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by Kolt12 »

Skijaš wrote:Nije. SPC je kidnapovana od strane nekolicine velikosrpskih ideologa, SPC je živ organizam i to što se iza mantije krije loš čovjek, ne dovodi u pitanje vrijednost SPC-a u bosanskohercegovačkom mozaiku.
Nije sija, nego je vrat?

Niko njima ne brani da propovijedaju bogu, medjutim generalno gledano, njima generalno govoreci (cast malobrojnim izuzetcima) je propovijedanje bogu sporedno i jedino iz razloga da skriva njihov primarni cilj, velikosrpsko nacionalisticko djelovanje sa glavnim ciljem prosirenje Srbije na zapad i jug. Propovijedanje bogu njima daje imunitet protiv policijskih premetacina, imunitet koje ne-vjerske organizacije nemaju izvan Srbije.

Mislim razmisli, sa kakvom alatkom bi ultra-nacionalisticki Beograd mogao djelovati u centru Zagreba ili Sarajeva, izuzev SPC objekata? Ni sa jednom. SPC mreza u BiH, HR i CG je idealna alatka ultranacionalistickog Beograda za podrivanje i destabiliziranje tih drzava.

I BIH i HR bi to skrsili za par sati da se SPC ne izdaje za vjersku organizaciju, medjutim svako djelovanje bilo ono politicko ili obavijestajno iz objekata SPC na podrucju BiH, HR i CG, fakticki je neograniceno. Vlasti tih drzava im nista ne mogu, pa cak ni vrsiti policijsku premetacinu, jer bi to odmah bilo "ugrozavanje vjerske organizacije i sloboda".

Sto znaci, velikosrpstvo i kad dozivi poraz izvan Srbije, je lako obnovljivo, pogotovo u podrucjima gdje ima srpskog zivlja, ali ni to ne mora biti primarno, SPC u Bosni, Hrvatskoj i Crnoj Gori je veza ultra nacionalistickog Beograda sa precanima u BiH, HR i CG, i u slucaju da Beograd odluci ponovo pobuniti Srbe iz BiH, HR i CG, svakako da bi se to odradilo ponovo preko SPC za vrlo kratko vrijeme.
Skijaš

#7 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by Skijaš »

Kolt12 wrote:
Skijaš wrote:Nije. SPC je kidnapovana od strane nekolicine velikosrpskih ideologa, SPC je živ organizam i to što se iza mantije krije loš čovjek, ne dovodi u pitanje vrijednost SPC-a u bosanskohercegovačkom mozaiku.
Niko njima ne brani da propovijedaju bogu, medjutim generalno gledano, njima je propovijedanje bogu sporedno i jedino iz razloga da skriva njihov primarni cilj, velikosrpsko nacionalisticko djelovanje sa glavnim ciljem prosirenje Srbije na zapad i jug. Propovijedanje bogu njima daje imunitet protiv policijskih premetacina, imunitet koje ne-vjerske organizacije nemaju izvan Srbije.

Mislim razmisli, sa kakvom alatkom bi ultra-nacionalisticki Beograd mogao djelovati u centru Zagreba ili Sarajeva, izuzev SPC objekata? Ni sa jednom. SPC mreza u BiH, HR i CG je idealna za podrivanje i destabiliziranje tih drzava.

I BIH i HR bi to skrsili za par sati da se SPC ne izdaje za vjersku organizaciju, medjutim svako djelovanje bilo ono politicko ili obavijestajno iz objekata SPC na podrucju BiH, HR i CG, fakticki je neograniceno. Vlasti tih drzava im nista ne mogu, pa cak ni vrsiti policijsku premetacinu, jer bi to odmah bilo "ugrozavanje vjerske organizacije i sloboda".

Sto znaci, velikosrpstvo i kad dozivi poraz izvan Srbije, je lako obnovljivo, pogotovo u podrucjima gdje ima srpskog zivlja, ali ni to ne mora biti primarno, SPC u Bosni, Hrvatskoj i Crnoj Gori je veza ultra nacionalistickog Beograda sa precanima u BiH, HR i CG, i u slucaju da Beograd odluci ponovo pobuniti Srbe iz BiH, HR i CG, svakako da bi se to odradilo ponovo preko SPC za vrlo kratko vrijeme.
Znam par popova koji su velikosrpski ideolozi, znam par popova koji su samo kriminalci, a znam i par popova koji su deset puta bolji ljudi od mene. Sasvim dovoljan argument da se ne usuđujem donijeti neki generalizirajući stav o SPC.
Kolt12

#8 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by Kolt12 »

Skijaš wrote: Znam par popova koji su velikosrpski ideolozi, znam par popova koji su samo kriminalci, a znam i par popova koji su deset puta bolji ljudi od mene. Sasvim dovoljan argument da se ne usuđujem donijeti neki generalizirajući stav o SPC.
Ma cast izuzetcima, medjutim SPC je u rukama velikosrpskih ideologa, ne tih popova koji su bolji od prosjeka. Drugim rijecima, kakvo je sad stanje stvari, malo koristi od tih normalnih popova, i ako je pohvalno da takvih ima, ali oni su danas u SPC presitna manjina, fakticki statisticka greska bez ikakvog utjecaja.

Drugim rijecima, ako trazimo glavne krivce za nedavne sukobe na Balkanu, svakako da ce se oni naci u Srbiji (vjerovatno i Rusiji), ako zelimo preciznije odgovoriti, svakako da ce se oni naci u zlocinackoj organizaciji iz Beograda, koja je sastavljena od pripadnika vojne i obavijestajne hunte Srbije, plus SPC i SANU, kojom nije iskljuceno da upravlja ista takva ruska iz Moskve, gdje su politicari kao sto je bio Milosevic, samo pijuni koji se koriste i odbace u datom trenutku.

Predsjednicka inauguracija Putina. Zna se vrlo dobro sta Kusturica predstavlja u Bosni, petokolonasa i klasicnog izdajicu, medjutim on se nalazi u prvom redu na predsjednickoj inauguraciji jednog ruskog predsjednika. Poruka je ocita, Rusija duboko ima svoje prste u Bosni. Osim toga, znamo da su Milosevic i Jovic isli po blagosloslov za agresiju na Bosnu u Moskvu.
Image

Sta je to Kusturica uradio da je zasluzio ovaj orden od strane ruskog patrijarha? Izdao svoj grad, drzavu, naciju, zbog toga sto mu je supruga Srpkinja? Da li znaci da bi sutra dobio orden od pape da mu je kojim slucajem supruga Talijanka? Naravno da ne.

Iza srbijanske zlocinacke organizacije (vojna i obavijestajna hunta, SPC i SANU) koja upravlja Srbijom i buni precane u BiH, HR i CG, stoji identicna ruska. Najvjerovatnije iste su likvidirale Djindjica i Stambolica jer nisu imali kontrole nad njima.

Image

Image

Image

Sto opet znaci, cijela strategija borbe protiv velikosrpstva je bila pogresna i skoncentrisana na mete pijune, tipa Milosevic, Karadzic, Mladic, a ta zlocinacka glava u Beogradu je i danas netaknuta, slobodna i vrlo aktivna (likvidacije Stambolica i Djindjica).

Uglavnom SPC u BiH, HR i CG je vazna poluga te zlocinacke organizacije (vojno-obavijestajna hunta, SPC i SANU), jer preko nje zlocinacka organizacija destabilizira Bosnu, Hrvatsku i Crnu Goru, u krajnjem slucaju, moze to raditi kad joj se hoce.
Last edited by Kolt12 on 18/11/2012 15:24, edited 2 times in total.
CungaLunga

#9 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by CungaLunga »

Mogao si i postaviti pitanje, je li zemlja okrugla
Halcyon

#10 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by Halcyon »

Aziz_Bešlagić wrote:jest, al nisu ni ovi drugi bogomoljci nista bolji.
Upravo tako. Sjećam se za vrijeme rata kad su reis i muftija tuzlanski blagosiljali zločine nad srpskom nejači na području Tuzle i okoline, te širili mržnju i netrepeljivost po džamijama dok je nejač strahovala od razularenih islamističkih hordi koje su, uz blagoslov reisa naravno, napravile i logor na stadionu Tušanj, a to nije bilo dovljno pa su nejač bacali i u rijeku Jalu.

Helem, identični smo. :thumbup:
stokton

#11 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by stokton »

harač wrote:Da.

Case closed.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Skijaš

#12 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by Skijaš »

Kolt12 wrote:
Skijaš wrote: Znam par popova koji su velikosrpski ideolozi, znam par popova koji su samo kriminalci, a znam i par popova koji su deset puta bolji ljudi od mene. Sasvim dovoljan argument da se ne usuđujem donijeti neki generalizirajući stav o SPC.
Ma cast izuzetcima, medjutim SPC je u rukama velikosrpskih ideologa, ne tih popova koji su bolji od prosjeka.
Pa tako reci, dakle problem su ti velikosrpski ideolozi, ne možeš čitavu SPC uzeti na nišan.
Kolt12

#13 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by Kolt12 »

Skijaš wrote:
Pa tako reci, dakle problem su ti velikosrpski ideolozi, ne možeš čitavu SPC uzeti na nišan.
Mogu, zato sto ti sto ih ti nazivas "normalni popovi" su statisticka greska u SPC-u i nimaju nikakav utjecaj na SPC. I bivsi SPC patrijarh (ne znam mu ime) je izjavio da su popovi SPC zamijenili bibliju sa puskom i to je za njega bilo nesto pohvalno i OK?

SPC je na papiru vjerska organizacija, u stvarnosti to je glavna velikosrpska poluga za destabilizaciju Bosne, Hrvatske i Crne Gore. Da li u njoj postoje neki koji su normalni, vjerovatno da, ali je njihov broj beznacajan i bez ikakvog utjecaja, da ih u opste izdvajamo. Medjutim cinjenica je da sa SPC kako je to Beba Popovic srocio, vladaju ziloti i da je zilot i pukovnik amfilohije Radovic onaj koji vlada sa SPC.

Čitalac

#14 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by Čitalac »

Mislim da je SPC, od trenutka kada joj je "učenje" Nikolaja Velimirovića postalo ideja vodilja, definitivno otišla u tri lepe.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Što li se ovo Kusta smanjio?

Autokefalna hrvatska pravoslavna crkva:

http://amac.hrvati-amac.com/index.php?o ... Itemid=192
cyprus

#16 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by cyprus »

Mislim da se značaj SPC preuveličava... Iako bi se reklo da im velikosrpska ideja nije naročito mrska, oni su u tome svemu više statisti nego nosioci...
MuaDib

#17 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by MuaDib »

Ja se samo pitam jel onda IZ BiH leglo nacionalista, jer evo govori i narodu kako se treba izjasniti, valjda bdije nad narodom da ne zabludi.
Ovakve i slične teme, liče na čisto trolanje po forumu. Položaj SPC u svim događanjima u bivšoj Jugoslaviji je bio inferioran, glavnu riječ su vodili akademici iz kancelarija, kao što je vode i danas, a SPC se uglavnom držala po strani. I u vremenu ludila nije imala snage da se obračuna sa kvazo-popovima, što najblje svjedoče djela patrijarha Pavla pisana tokom 1990-tih godina, koja u svojoj dubini iskazuju nemoć crkve da se izbori sa zlom sponzoriranim od političke. O moći SPC u tom vremenu dovoljno govori podatak, da je država Srbija uvela vjeronauku u šokle tek za vrijeme vlade pokojnog Đinđića.
Challenger__

#18 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by Challenger__ »

MuaDib wrote:Ja se samo pitam jel onda IZ BiH leglo nacionalista, jer evo govori i narodu kako se treba izjasniti, valjda bdije nad narodom da ne zabludi.
Ovakve i slične teme, liče na čisto trolanje po forumu. Položaj SPC u svim događanjima u bivšoj Jugoslaviji je bio inferioran, glavnu riječ su vodili akademici iz kancelarija, kao što je vode i danas, a SPC se uglavnom držala po strani. I u vremenu ludila nije imala snage da se obračuna sa kvazo-popovima, što najblje svjedoče djela patrijarha Pavla pisana tokom 1990-tih godina, koja u svojoj dubini iskazuju nemoć crkve da se izbori sa zlom sponzoriranim od političke. O moći SPC u tom vremenu dovoljno govori podatak, da je država Srbija uvela vjeronauku u šokle tek za vrijeme vlade pokojnog Đinđića.
Slažem se.

Ova tema je zrela za ključ.
ArthurSpooner

#19 Re: Da li je SPC srce velikosrpskog nacionalistickog djelova

Post by ArthurSpooner »

Jeste, lego cetnika a vrlo cesto i pedofila.

I dobar broj Srba (u Srbiji, ne ovdje) je protiv SPC i njenog uticaja na njihovo drustvo.
Locked