Imam 2-3 pitanja za tebe.VerticalHairFactor wrote:Pa idi na tu teritoriju, ja sam tamo često, tamo Bosne nema, ja je ne vidim, i niko ne radi ništa da se ona vrati, i nikada se neće vratiti jer su ljudi poubijani. I pored svega toga oni je ne mogu dobiti, ja ne kontam kako ljudi to ne razumiju, ne mogu je nikada dobiti onako kako oni to hoće, ali postoji način da je dobiju od "realnih", samo im "realni" mogu dati zadnju tapiju na nju. U procesu reintegracije PC u BiH - jer PC je sada neovisna država, klasična paradržava pod krinkom Dejtonskog sporazuma, samo što nema pasoške kontrole kad ulaziš u nju, sa onako jasno izvješenim trobojkama, velikim panoima, i ismijavanjem i minoriziranjem svega što podsjeća na BiH, nastavljanjem ratne retorike, prijetnjama, destabilizacijom - treba otvoreno reći, želite destabilizirati Bosnu, tada idite, napravite korak koji je korak ka vašem uništenju, pa ja ne razumijem kako ljudi ne vide da je PC apsolutno besmislena tvorevina, žele nasloniti istočnu Bosnu na Krajinu, a usko grlo je nekakvo Brčko, koje opet nije njihovo, i koje bi trebalo vojno zauzeti i koje opet nije dovoljno za normalnu robnu razmjenu i život, a u tom slučaju i Hrvatska bi im vrata zatvorila i bili bi priznati nikada. Ne bi mogli živjeti. Evo ti teritorija i postani toliko siromašan i očajan i nelegalan i šta sve ne na njoj da bi kasnije kao zadnja fukara pristajao na sve, jer kad bi ih Srbija "integrirala" bye bye Evropo i svijete, to je realno. Tih 49% teritorije se treba ili suštinski reintegrirati, ili neka idu ako imaju gdje, vidjet e da tamo i nije baš tako ružičasto, naprotiv, sve će biti crno. U mojoj porodici svaka muška glava je ratovala od 41. na ovamo, iz moje familije i porodice na desetke je mrtvih, ponajviše tamo do 45. misliš da ja to želim svom djetetu, ja to ne želim više ni sebi, dosta je bilo. Kao ja bih po svaku cijenu trebao željeti 49% teritorije čak i kad ih bildam da ne budu BiH, idite već jednom pa da vidim možete li. Popuštanje je davanje realne šanse da oni stvarno dobiju to što žele. Mala fajda od BiH u kojoj umireš od straha na tih famoznih 49% teritorije.
Koliko ti je godina?
Gdje si rodjen?
Gdje sada zivis?
A ovo sto si napisao je toliko naivno (ili je trolovanje nekog RS-ovca) da se zemlja povija od toga. Idi lijepo pa reci svima onima koji su ostavili ruke ili noge boreci se za Bosnu da bi sad trebali mirno gledati odvajanje RS. Idi djeci ubijenih Srebrenicana i reci im da ce grobovi njihovih roditelja biti u drugoj drzavi.
I samo budala moze vjerovati u reintegraciju neke drzave koja se jednom odvoji. Npr. Srbija jos uvijek vjeruje da ce se Kosovo vratiti.