Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?

Locked

Plaše li vas najave novog rata u BiH?

Plaše i vjerujem u novi rat
127
36%
Ne plaše, rata neće biti
165
46%
Ne znam
63
18%

Total votes: 355

SkyLimit

#51 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by SkyLimit »

murathans wrote: Ne brini Bakir će u slučaju izbijanja uredno uputiti protest međunarodnoj zajednici.
U vrijeme dok je Armija BiH izgledala ovako
Image

VRS je izgledala ovako
Image

Valjda imamo negdje dobrih čizama u rezervi u slučaju nečega,patike upijaju puno vode u jesen i zimu,a ne podnosim vlagu.
Hafis

#52 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Ja bih u tom budućem fiktivnom ratu, ipak izabrao defanzivnu stranu, to jest onu koja se brani.
Nekako je lakše braniti se, motiviraniji si, bliže je vikendom skoknuti do kuće, utvrđen si i ne moraš jurišati, i u svakom slučaju imaš status branitelja (što nije zanemarivo u poslijeratnom razdoblju, zbog stjecanja braniteljskih privilegija) a ujedno imaš i simpatije MZ :).
SkyLimit

#53 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by SkyLimit »

Hafis wrote:Ja bih u tom budućem fiktivnom ratu, ipak izabrao defanzivnu stranu, to jest onu koja se brani.
Nekako je lakše braniti se, motiviraniji si, bliže je vikendom skoknuti do kuće, utvrđen si i ne moraš jurišati, i u svakom slučaju imaš status branitelja (što nije zanemarivo u poslijeratnom razdoblju, zbog stjecanja braniteljskih privilegija) a ujedno imaš i simpatije MZ :).
Čovjek bi očekivao više od štovatelja ostavštine slavnoga HVO-a,baš mi jučer priča jedan bivši borac Armije BiH kako je bio sa HVO zajedno na Brčkom,reko "p**** jelda?",kaže nije vala,znali su se momački potuć.
rekla-kazala

#54 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by rekla-kazala »

Ko me pozove u rat njega ću srokat. :twisted:
S obzirom da nijednu vlast ne zanima boljitak naroda, socijalna i zdravstvena zaštita, uređenje zemlje po mjeri poslodavaca i uposlenih,...ni mene ne zanimaju nikakve države, nikakva uređenja, ko će uzimati porez, hoće li biti vjeronauke u školi ili ne, koji političari će da me potkradaju i kako će da se zovu.
Tako da nemam razloga da ratujem.
Last edited by rekla-kazala on 01/12/2013 19:07, edited 1 time in total.
Hafis

#55 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

Upravo tako.
Alfons Kauders

#56 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Alfons Kauders »

rata mere bit bidne, ali nece biti ko prosli... nema vise ljudi, nema magacina jna, nema para... dakle neki sukob nizeg intenziteta, teroristicki napadi, napadi na povratnike itd...

ima li podrske za novi rat? pa eto, ne zavisi od nas... srbija je zadnjih 25 godina de facto fasisticka drzava... jedinog normalnog lika kojeg su ikad imali u vladi su upucali, i mnogi slave sto su ga upucali... ogromna vecina stanovnistva rodjena iza titinog vremena i ne zna nista drugo osim fasizma... tu je i srpska pravoslavna crkva, koja nije nista bolja od ostatka drzave - zapravo i gora je, puno gora... moramo se pomiriti s tim da cemo uvijek s one strane drine imati par miliona jebenih ludaka ispranog mozga koji su spremni za sve... (ako prije ne pocrkaju od gladi)

na zapadu je malo bolje, mada ni hrvatskoj ne fali budala i vjerskih fanatika... srecom manje ih je nego kod komsija i hrvatska je vec u eu, nato... tako da se moze na neki nacin kontrolisati...

srbija ce ostati problem... nikad se nece promijeniti i trenutno ima barem 50% stanovnistva koje je indoktrinirano i totalno sjebano, sto crkvom, sto politikom... davno sam govorio da bi bilo najbolje obale drine posuti stroncijem i nuklearnim otpadom jer druge nema... rijec je o par miliona totalno iracionalnih i manje vise ludih ljudi...
Mister Yes

#57 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Mister Yes »

Fabijo wrote: Ja eto, evropska RH ce voditi neke ratove i pripajat teritorije :lol:
Hrvatska? Neće. Biće dobrovoljaca iz Hrvatske naravno. Biće i lobiranja a biće i doturanja oružja i municije. Ali zvanično neće ratovati. A isti važi i za Srbiju naravno. A u BiH će Hrvati i Srbi zajedno ratovati protiv Bošnjaka. I neće trajati previše dugo. Dvije godine u vrh glave. Bošnjaci će u te dvije godine imati vojne uspjehe ali neće moći ući ni u Banja Luku ni u Zapadni Mostar ni u Prijedor ni u Doboj ni u Brčko ni u Bijeljinu itd. Ali hoće ući u Vitez i u ostale Hrvatske enklave po Bosni. Hoće se spojiti sa Bihaćem preko Mrkonjić grada. Hoće izaći dijelom na Drinu. Ali to je to. Postat će jasno da daljnje ratovanje nema smisla ali isto tako i da zajedno više ne možemo. Usljedit će male razmjene teritorija i konačna podjela pri čemu će Srbi i Hrvati odustati od nešto procenata u zamjenu za odkidanje dijelova BiH.

Mislim ono, cijela tema je glupa. Ko može znati šta će biti u budučnosti. Ali eto ako ćemo se baviti predviđanjem ja predviđam upravo to.
Cherry-Cherry

#58 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Cherry-Cherry »

Hafis wrote:Ja bih u tom budućem fiktivnom ratu, ipak izabrao defanzivnu stranu, to jest onu koja se brani.
Bolje je napadati. Više volim da nas osuđuje međunarodna zajednica, nego da nas vade iz masovnih grobnica.
daddy-kool

#59 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by daddy-kool »

rata mere bit bidne, ali nece biti ko prosli... nema vise ljudi, nema magacina jna, nema para... dakle neki sukob nizeg intenziteta, teroristicki napadi, napadi na povratnike itd...

ima li podrske za novi rat? pa eto, ne zavisi od nas... srbija je zadnjih 25 godina de facto fasisticka drzava... jedinog normalnog lika kojeg su ikad imali u vladi su upucali, i mnogi slave sto su ga upucali... ogromna vecina stanovnistva rodjena iza titinog vremena i ne zna nista drugo osim fasizma... tu je i srpska pravoslavna crkva, koja nije nista bolja od ostatka drzave - zapravo i gora je, puno gora... moramo se pomiriti s tim da cemo uvijek s one strane drine imati par miliona jebenih ludaka ispranog mozga koji su spremni za sve... (ako prije ne pocrkaju od gladi)

na zapadu je malo bolje, mada ni hrvatskoj ne fali budala i vjerskih fanatika... srecom manje ih je nego kod komsija i hrvatska je vec u eu, nato... tako da se moze na neki nacin kontrolisati...

srbija ce ostati problem... nikad se nece promijeniti i trenutno ima barem 50% stanovnistva koje je indoktrinirano i totalno sjebano, sto crkvom, sto politikom... davno sam govorio da bi bilo najbolje obale drine posuti stroncijem i nuklearnim otpadom jer druge nema... rijec je o par miliona totalno iracionalnih i manje vise ludih ljudi...
:thumbup:

Upravo tako.

Jedini mogući scenario za rat je raspisivanje referenduma za nezavisnost RS, a to se neće desiti bez otvorene i svesrdne pomoći Srbije. Kada SANU akademici i ostali mudraci procijene da je došao pravi čas za otcjepljenje tada će se raspisati i referendum. Znači sljedeći rat će opet organizovati i provesti Srbija, iako neće smjeti odmah izravno učestvovati.

Mogući scenario je:

-provodi se referendum u RS u cilju mirnog razdruživanja
-taj isti dan oružane snage blokiraju Brčko
-politička kriza traje nekoliko dana
-oružane snage uspostavljaju "ustavni poredak" u Banjalučkoj regiji
-na istoku se može očekivati otvoreni sukob sa vojskom Srbije
-Hrvatska je neutralna

Relativno brzo (dva mjeseca) od početka do kraja.
Last edited by daddy-kool on 01/12/2013 21:09, edited 1 time in total.
palermo

#60 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by palermo »

Hafis wrote: A plus toga, nešto ne vidim u ovoj galeriji trenutnih likova što vedre BiH scenom nekakve profilirane ''ratne vođe''.
Uostalom, nek' im djeca ratuju.
Aj, pa ti si pametan čovjek iako si moj politički neprijatelj, ne ide to kako ti napisa. Vođe odjednom izniknu, i neki ljudi za koje nisi ni čuo postanu glavni a oni što si mislio da su glavni potonu u anonimnost.

A hoće li biti novog rata, pa sad zavisi šta se definiše pod ratom. Rata kao što je bio prošli neće biti (valjda, mada nikad ne reci nikad) ali zar recimo prekinute komunikacije, nemogućnost normalnog putovanja, zapravo općenito nemogućnost normalnog života već samo po sebi nije rat. A to može da se desi...
Hafis

#61 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hafis »

"daddy-kool"
Mogući scenario je:

O kojim ''oružanim snagama'' je riječ? Misliš OS BiH onako đuturile, ili nakon njihovog raspada na tri djela, onaj patriotskiji dio.
Što nije problem za oružane snage, koje bi nakon nekoliko dana pošto uspostave ustavni poredak u BL regiji, odbacile i tog neprijatelja do Šabca.
Relativno brzo (dva mjeseca) od početka do kraja.
I čiča mića - gotova priča. I onda hajd kući na vopi i TV prijenos tekme.
murathans

#62 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by murathans »

daddy-kool wrote:

:thumbup:

Upravo tako.

Jedini mogući scenario za rat je raspisivanje referenduma za nezavisnost RS, a to se neće desiti bez otvorene i svesrdne pomoći Srbije. Kada SANU akademici i ostali mudraci procijene da je došao pravi čas za otcjepljenje tada će se raspisati i referendum. Znači sljedeći rat će opet organizovati i provesti Srbija, iako neće smjeti potpuno otvoreno postupati.

Mogući scenario je:

-Hrvatska je neutralna

Relativno brzo (dva mjeseca) od početka do kraja.[/quote]
Ovo dva mjeseca, odnosno da će se neprijatelj razbježati kada kažeš BUUH je mnoge vojske i vojskovođe pa i države koštalo glave...Turke pod Bečom, Engleze u borbi protiv američke nezavisnosti, Napoleoan kod Moskve, Austrugarske generale u WWI, Hitlera u pohodu na Rusiji, arapske konjine u prvom ratu protiv Izraela, Francuze u Alžiru, Ameriknece u Vijetnamu, Ruse u Afganistanu, Slobu na šim prostorima, Tuđžmana takođe, Ruse u Čečeniji, Amerikace u Afganistanu i Iraku...

Kad se zapuca onda su vrata pakla otvoreana i niko ne zna kada će se zatvoriti...
Last edited by murathans on 01/12/2013 21:20, edited 1 time in total.
SmokingMan

#63 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by SmokingMan »

Hafis wrote:Ja stvarno među ovim svim likovima koji drmaju BiH političkom scenom ne vidim kompletnu osobu koja bi sutra mogla biti ''ratni lider''. To su sve klasični kokošari i sjecikese, i zadnje što im pada na pamet je rat.
Prvi pucanj,i odoše oni preko granice... :D

Onda klasika,gromoglasno navijanje sa zapada:"Izdržite,dijaspora je uz vas",već viđeno... :-?
daddy-kool

#64 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by daddy-kool »

Hafis wrote: O kojim ''oružanim snagama'' je riječ? Misliš OS BiH onako đuturile, ili nakon njihovog raspada na tri djela, onaj patriotskiji dio.
OS BiH, legalna vojska. Bilo bi napuštanja, ali dosta bi i ostalo.

Misliš da bi istovremeno došlo do pokušaja otcjepljenja HB?
muzicar_iz_parka

#65 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by muzicar_iz_parka »

A kao nagradu za uspjeh svaki vojnik dobija po jednu splavarušu sa Dunava nakon izbijanja na granicu sa Rumunijom. :lol:
Cherry-Cherry

#66 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Cherry-Cherry »

muzicar_iz_parka wrote:A kao nagradu za uspjeh svaki vojnik dobija po jednu splavarušu sa Dunava nakon izbijanja na granicu sa Rumunijom. :lol:
Bosna do Temišvara ! Pa kad nam Drakula bude prvi komšija :lol: :D
muzicar_iz_parka

#67 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by muzicar_iz_parka »

Cherry-Cherry wrote:
muzicar_iz_parka wrote:A kao nagradu za uspjeh svaki vojnik dobija po jednu splavarušu sa Dunava nakon izbijanja na granicu sa Rumunijom. :lol:
Bosna do Temišvara ! Pa kad nam Drakula bude prvi komšija :lol: :D
Rumuni su miroljubiv narod, poštujemo njihov suverenitet, dalje od granice ne idemo.
Skijaš

#68 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Skijaš »

Oružanog sukoba neće biti ako ne bude teritorijalnog ugrožavanja države. Postojanje manjeg entiteta je regulisano mirovnim sporazumom i ako bude pokušaja izdvajanja, nastavak krvoprolića je logična posljedica. Meni teško pada sadašnje stanje jer znam koliku cijenu plaćaju najslabiji članovi ovog društva, i među Srbima, i među Bošnjacima i među Hrvatima. Ali je bolje i ostaviti stvari kakve jesu za sljedećih pet decenija nego četnike pobjediti oružjem za pet dana. Međutim, ako dođe do pokušaja rastakanja BiH, izbora neće biti i krv će se ponovo liti. Uglavnom četnička. Zato, ako ljudi oko Dodika imaju imalo pameti, obuzdaće budalu prije nego zaista pokuša nešto ozbiljno.
Hasharijast

#69 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Hasharijast »

Ne daj Bože više ikad.

Samo mi se čini da će EU opet posmatrati rat u BiH iz fotelja. Nekako i ova dešavanja oko Eastern Partnership u kojem Rusija sprječava Ukrainu da ide prema EU imaju veze i da stanjem u BiH jer se i Srbija spominje kao zemlja kojoj će Rusija zabraniti da potpiše sporazum sa EU. Mislim da je potpisivanje pretpristupnog sporazuma Armenije i Gruzije sa EU još više razbjesnilo Rusiju što se sada osjeti i u BiH preko RS. Nemojte zaboraviti da je san o Velikoj Srbiji došao iz Rusije, te da je Gavrila Principa angažovao Apis iz tajne službe Srbije po nalogu Rusije (a neki kažu i Velike Britanije).

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
agent0007

#70 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by agent0007 »

Kao pripadnici srpskog naroda mi imamo ustavno pravo na dvojno državljanstvo (BiH i Srbije).Znači svi smo mi Srbi i u BiH i u Srbiji, jedan narod srpski.
Nama Ustav Srbije garantuje pravo na državljanstvo a i međunarodni ugovor BiH i Srbije.
Naravno da smo mi Srbi u prednosti, imamo dvije države kao svoje otadžbine.
Kad u BiH nema hljeba mi u Srbiju da gradimo ruske gasovode.

Као припадници српског народа ми имамо уставно право на двојно држављанство (БиХ и Србије).Значи сви смо ми Срби и у БиХ и у Србији, један народ српски.
Нама Устав Србије гарантује право на држављанство а и међународни уговор БиХ и Србије.
Наравно да смо ми Срби у предности, имамо двије државе као своје отаџбине.
Кад у БиХ нема хљеба ми у Србију да градимо руске гасоводе.
Zokipfc

#71 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Zokipfc »

agent0007 wrote:Kao pripadnici srpskog naroda mi imamo ustavno pravo na dvojno državljanstvo (BiH i Srbije).Znači svi smo mi Srbi i u BiH i u Srbiji, jedan narod srpski.
Nama Ustav Srbije garantuje pravo na državljanstvo a i međunarodni ugovor BiH i Srbije.
Naravno da smo mi Srbi u prednosti, imamo dvije države kao svoje otadžbine.
Kad u BiH nema hljeba mi u Srbiju da gradimo ruske gasovode.

Као припадници српског народа ми имамо уставно право на двојно држављанство (БиХ и Србије).Значи сви смо ми Срби и у БиХ и у Србији, један народ српски.
Нама Устав Србије гарантује право на држављанство а и међународни уговор БиХ и Србије.
Наравно да смо ми Срби у предности, имамо двије државе као своје отаџбине.
Кад у БиХ нема хљеба ми у Србију да градимо руске гасоводе.

:-)
Zmaj - BIH

#72 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by Zmaj - BIH »

U slucaju novog rata (napada srba na drzavu BiH i njenu cjelovitost) bosnjaci ce imati dva izbora: braniti sebe i svoju drzavu ili se predati. Koje ce biti?
agent0007

#73 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by agent0007 »

Нико више није луд да понавља лудост, неће тога бити.
agent0007

#74 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by agent0007 »

Срби желе лијеп живот са свима и са Бошњацима и са Хрватима и осталим.Покушајте мало разумјети и Србе-Срби су добар народ.Мало више разумјевања а мање негативне пропаганде и бит ће нам свима много боље.

Srbi žele lijep život sa svima i sa Bošnjacima i sa Hrvatima i ostalim.Pokušajte malo razumjeti i Srbe-Srbi su dobar narod.Malo više razumjevanja a manje negativne propagande i bit će nam svima mnogo bolje.
L u c i f e r

#75 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude

Post by L u c i f e r »

Ako ga bude: lakše ću dobiti izbjegličku vizu u Švici ili Švedskoj.

Nek ratuju malo Bakir, Zlaja i Fahro.
Locked