Martinez _ je napisao :
Ja jedno osamdeset peti put ponavljam da Bošnjaci trebaju učiti iz primera Srba i Jugoslavije ali to će osamdeset peti put biti dočekano refleksno na nož kao ''pokušaj izjednačavanja'' i slične gluposti
. Jugoslavija je mogla da preživi i ustaše, i Mlade muslimane, i slovenačku Mladinu ali srpske nacionaliste nije mogla. BiH takođe može preživeti svačiji nacionalizam izuzev bošnjačkog. Kome to nije jasno taj nit ima pameti niti poznaje istorij
u
Niti imam pameti niti poznajem istoriju ali poznajem Ustav SFRJ i Ustav Bosne i Hercegovine . Prvi je dozvoljavao da se Jugoslavija raspadne a drugi ni pod razno ne podrazumijeva raspad . Sta ce ti tu pamet i istorija , eto ti je imas a ja samo procitao jednu recenicu iz Ustava !
ps Inace mladi muslimani i slovenacka ,, Mladina ,, su bili bas ,,velika opasnost,, za Jugoslaviju . Prvi put cujem da su oni bili ikakava opasnost za Jugoslaviju niti su oni imali ista protiv Jugoslavije . Veca opasnost je bila najezda komaraca . Cuj jugoslavija prezivila Mlade muslimane i ,, Mladinu ,,( satiricki tjednik slovenackih anarhista , heretika , studenta i punkera o.a . )