Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude?
-
motorola01
#26 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nesto su ucestali ovakvi tekstovi u zadnjih par dana. Prvo ovaj iz prvog posta ove teme NY Times-a, ovaj
http://www.klix.ba/vijesti/bih/fauske-s ... /131201035 i ima jos jedan tekst gdje Austrija i jos jedna zemlja, ostavljaju jos po 250 vojnika (uz redovnih 400) u slucaju nemira na Kosovu i u BIH-a u 2014. godini.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/fauske-s ... /131201035 i ima jos jedan tekst gdje Austrija i jos jedna zemlja, ostavljaju jos po 250 vojnika (uz redovnih 400) u slucaju nemira na Kosovu i u BIH-a u 2014. godini.
-
Bodkin
#27 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
jer ce 650 vojnika znaciti u pm puno u mogucem sukobumotorola01 wrote:Nesto su ucestali ovakvi tekstovi u zadnjih par dana. Prvo ovaj iz prvog posta ove teme NY Times-a, ovaj
-
dudlov
#28 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nick ti je za 10. Nekako se odmah sjetim onog dokumentarca kad je zec (miloš) potjero vučjaka (murathansa)murathans wrote:Ne potcjenjuj sposobnost usijanih glava da izvrše ono što su naumili...Hafis wrote:A nešto i kontam. Da bi netko nekoga ''pobijedio'' u tom fiktivnom budućem ''ratu'', treba ipak imati i određena ofenzivna MTS, jer kako se prebaciti do ''neprijatelja''. Taxijima ili za tu namjenu prikupljenim golfovima dvojkama (dizel)
-
motorola01
#29 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Naravno da nece, ali sama pomisao da za iducu godinu rade to sto rade, dosta toga govori. Nesto znaju ili ?Bodkin wrote:jer ce 650 vojnika znaciti u pm puno u mogucem sukobumotorola01 wrote:Nesto su ucestali ovakvi tekstovi u zadnjih par dana. Prvo ovaj iz prvog posta ove teme NY Times-a, ovaj
- Skijaš
#30 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nije šta ako, tu nema dileme i u slučaju pokušaja secesije, do krvoprolića bi sigurno došlo. A scenario bi ličio na ovo što se dešava sa povratnicima u Konjević Polje.murathans wrote: Šta ako secesija RS -a izazove novi rat?
Dodik stavlja van snage neki od državnih zakona na tlu manjeg entiteta
-Tihić, Lagumdžija i Radončić to "oštro osuđuju" ne čineći ništa konkretno
--OHR ne želi da interveniše jer ako to valja Sarajevu, valja i OHR-u
---inicijativu preuzimaju povratničke sredine, i u Podrinju se stvaraju džepovi slobodne teritorije
----tek tada dolazi do mobilizacije intelektualnog i oružanog potencijala kako bi se pomoglo izolovane povratnike.
To je individualna odluka i ne treba kritikovati ni one koji bi ponovo branili državu, ni one koji za to nisu spremni.Kako se postaviti? Boriti se? Bježati?
Svi gube, rat je takav ali bi zbog odnosa snaga i okolnosti velikosrpski element izgubio puno više.Ko eventualno gubi a ko dobiva?
-
dudlov
#31 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Oni uvijek znaju. Jedna komšinica je u junu 1991. godine dobila upozorenje iz ambasade pod hitno da razjebe emocije prema stanu, stvarima, raji itd. i da dolazi u australiju (inače je njihova državljanka).motorola01 wrote:Naravno da nece, ali sama pomisao da za iducu godinu rade to sto rade, dosta toga govori. Nesto znaju ili ?Bodkin wrote:jer ce 650 vojnika znaciti u pm puno u mogucem sukobumotorola01 wrote:Nesto su ucestali ovakvi tekstovi u zadnjih par dana. Prvo ovaj iz prvog posta ove teme NY Times-a, ovaj
- Država
#32 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ja sam siguran samo u jedno:
OVAJ PUT BI IH POJELI ZA DORUČAK!!!

OVAJ PUT BI IH POJELI ZA DORUČAK!!!
-
murathans
#33 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Hafis wrote:Ja stvarno među ovim svim likovima koji drmaju BiH političkom scenom ne vidim kompletnu osobu koja bi sutra mogla biti ''ratni lider''. To su sve klasični kokošari i sjecikese, i zadnje što im pada na pamet je rat.
Primjer ovog čovjeka
Mate Boban
Raniji život
Rođen je 12. veljače 1940. godine u mnogočlanoj obitelji Stjepana i Ive rođene Bušić, u selu Sovići kraj Gruda, u zapadnoj Hercegovini. Boban je završio osnovnu školu u Sovićima, a nakon toga odlazi u sjemenište u Zadar, te se nakon drugog razreda prebacuje u gimnaziju u Širokom Brijegu, da bi maturirao u Vinkovcima. Godine 1958., nakon što je postao punoljetan, postaje član Saveza komunista Jugoslavije. Školovanje nastavlja u Zagrebu, gdje na Ekonomskom fakultetu stječe zvanje magistra ekonomskih znanosti. S Ljubom Pejić, s kojom je imao troje djece, vjenčao se 1965.[2]
Nakon kraćeg posla u Grudama, 1966. godine zapošljava se u Imotskom. Tu je bio na čelu trgovačkog poduzeća Napredak, koje postiže izvrsne rezultate. Zbog optužbe za gospodarski kriminal zbog nestanka većih količina šećera, dvije godine provodi u istražnom zatvoru u Splitu, no njegovi suradnici su poslije tvrdili kako je optužnica bila montirana zbog hrvatskog nacionalizma. Boban je pad komunističkog režima dočekao kao šef Predstavništva Tvornice duhana Zagreb za Hercegovinu.[2]
-
glockov kolac
#34 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Da, al nema vise minobacaca i tenkova na trebevicu i lukavici i nedzaricima i rajlovcu itd, itd... Ustvari, srbi nikako nemaju ni minobacaca i tenkova, tako da automatski nemaju ni muda...murathans wrote:Kod mene ista dilema, isti slučaj...z1xter wrote:Ispravila se kuća,stavila fasada,a tek da opet počne rat...
-
murathans
#35 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Imaš dobro zapažanje. Gledali smo isti dokumantarac, neću valjda uzet nick miloš...dudlov wrote:Nick ti je za 10. Nekako se odmah sjetim onog dokumentarca kad je zec (miloš) potjero vučjaka (murathansa)murathans wrote:Ne potcjenjuj sposobnost usijanih glava da izvrše ono što su naumili...Hafis wrote:A nešto i kontam. Da bi netko nekoga ''pobijedio'' u tom fiktivnom budućem ''ratu'', treba ipak imati i određena ofenzivna MTS, jer kako se prebaciti do ''neprijatelja''. Taxijima ili za tu namjenu prikupljenim golfovima dvojkama (dizel)
-
massacre
#36 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Mislim da nista nezavisi od nas nego iskljucivo od " inteligencije " EU ako im se sto se kaze digne pocece sve opste veselje. Jedino sto ce biti najinteresantnije je dali ce ove nase guzonje voditi politiku ko i do sada zvanu ( nista ni sa cim. )
Iskreno se nadam da cemo konacno skontati da nama niko nece pomoci osim mi sami sebi, cekati opet da neko u EU ili USA uradi nesto za nas bilo bi ravno samo ubistvu.
Ako dodje do secesija RS, a svi znamo da su oni kocnicari prosperiteta i napretka ove drzave moje misljenje je da bi se mozda mogo desiti scenarij kao u HR.
@murathans
Ne vjerujem da bi ovaj put bilo drugačije, samo što ovaj put Bošnjaka u Bijejini nema. Njihovi preci u Bijeljinu su došli iz Valjeva, Užica, Sokola, Beograda. Sada žive u Tuzli.
Da neki zive u Tuzli to si u pravu, mislim da nisi bas upravu kada kazes da tamo nema Bosnjaka, Bijeljina i Janja imas oko 10.000-15.000 koju su se vratili. Ova informacija je 100% tacna i provjerena.Sto se tice predaka neznam gdje iskopa tu informaciju zaista taj izvor koji koristis zaista je promasen.
Iskreno se nadam da cemo konacno skontati da nama niko nece pomoci osim mi sami sebi, cekati opet da neko u EU ili USA uradi nesto za nas bilo bi ravno samo ubistvu.
Ako dodje do secesija RS, a svi znamo da su oni kocnicari prosperiteta i napretka ove drzave moje misljenje je da bi se mozda mogo desiti scenarij kao u HR.
@murathans
Ne vjerujem da bi ovaj put bilo drugačije, samo što ovaj put Bošnjaka u Bijejini nema. Njihovi preci u Bijeljinu su došli iz Valjeva, Užica, Sokola, Beograda. Sada žive u Tuzli.
Da neki zive u Tuzli to si u pravu, mislim da nisi bas upravu kada kazes da tamo nema Bosnjaka, Bijeljina i Janja imas oko 10.000-15.000 koju su se vratili. Ova informacija je 100% tacna i provjerena.Sto se tice predaka neznam gdje iskopa tu informaciju zaista taj izvor koji koristis zaista je promasen.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#37 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
kad dođu divizije i bataljoni iz malmea ulma i minhena ima da nas vode do pobjede

-
murathans
#38 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Akcija u Bratuncuglockov kolac wrote:Da, al nema vise minobacaca i tenkova na trebevicu i lukavici i nedzaricima i rajlovcu itd, itd... Ustvari, srbi nikako nemaju ni minobacaca i tenkova, tako da automatski nemaju ni muda...murathans wrote:Kod mene ista dilema, isti slučaj...z1xter wrote:Ispravila se kuća,stavila fasada,a tek da opet počne rat...
[/quote]Na tavanu Srđana Vrzića pronađeno skladište oružja
Inspektori MUP-a Republike Srpske pronašli su u ponedjeljak 14. maja 2012. godine ilegalno skladište naoružanja na krovu privatne kuće Srđana Vrzića, koja se nalazi neposredno uz šehidsko mezarje Veljaci, na kojem je u subotu 12. maja 2012, uz prisustvo oko 5.000 odoba obavljena kolektivna dženaza za 34 civilne žrtve zločina u Bratuncu. Sam čin ukopa već je bio narušen incidentom koji se desio noć ranije, kada su maloljetni Srbi u toku noći upali u mezarje i čupali nišane, praveći od njih krstove. Taj incident bio je uvod u, prema svemu sudeći, teroristički akt posjedovanja ogromne količine naoružanja i njegovoga instaliranja na krov kuće, odakle se moglo djelovati oružjem na civile koji su bili na kolektivnoj dženazi.
Pronađeno naoružnje i municija izazvali su strah kod Bošnjaka, a iz Organizacionog odbora Šeste kolektivne dženaze i iz Medžlisa Islamske zajednice Bratunac, također su izrazili sumnju da su pronađene količine naoružanja bile pripremljene za eventualni napad na ljude koji su bili na dženazi.Osnovu za stah stvorile su informacije iz policije u kojima se kaže da je prilikom pretresa pronađeno 13 automatskih pušaka, 1 puškomitraljez, 55 okvira za pušku, 6 protivpancirnih mina, 80 ručnih bombi, 2 ručna raketna bacača, 3.790 gr plastičnog eksploziva, 174 detonatorske kapsule, 7 tromblonskih mina, 2 zolje, 5 pištolja, 8 granata, više od 5.000 komada municije različitog kalibra, optički nišan, 2 noža za pušku, ručni bacač raketa, dijelovi od pištolja (navlake cijevi), kao i veća količina municije, dijelova oružja i vojne opreme.
- dječak sa šibicama
#39 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Meni jos u glavi odzvanja kukanje stranaca, ovih uhljeba iz kojekakvih medjunarodnih organizacija u BiH, ono kad se CG osamostalila a oni svi u glas "pocinje rat, pocinje rat!"
s obzirom da i ovaj put o opasnostima od novog rata opet zbori neki strendzer koji je sinoc strusio 1000 km za veceru u nekom elitnom sarajevskom restoranu... ja ne znam kako vi... ali meni se cini da se njima ne ide u Angolu i Istocni Timor, ili nedaj Boze Irak gdje ga vecera moze stajati glave, ako napravi pogresno skretanje u mraku.
Lijepo guzici u Sarajevu, a sta ce oni ovdje, ako je sve super. Logicno.
s obzirom da i ovaj put o opasnostima od novog rata opet zbori neki strendzer koji je sinoc strusio 1000 km za veceru u nekom elitnom sarajevskom restoranu... ja ne znam kako vi... ali meni se cini da se njima ne ide u Angolu i Istocni Timor, ili nedaj Boze Irak gdje ga vecera moze stajati glave, ako napravi pogresno skretanje u mraku.
Lijepo guzici u Sarajevu, a sta ce oni ovdje, ako je sve super. Logicno.
- sinuhe
#40 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Kad kazu da ce biti rat mozes biti siguran da ce biti mir. Vazi i u suprotnom smjeru. U nasoj kulturi to bi bilo tako.
- Fabijo
#41 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
This. Oni dobro zive, dzipovi, iskoristavanje maloljetnica, putovanja itd. znaci rata nece biti. Cak su nam poceli graditi Ali-begove dzamije u kojim cemo moci ici i moliti bozijeg poslanika Radeljasa.Hafis wrote:Ja stvarno među ovim svim likovima koji drmaju BiH političkom scenom ne vidim kompletnu osobu koja bi sutra mogla biti ''ratni lider''. To su sve klasični kokošari i sjecikese, i zadnje što im pada na pamet je rat.
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#42 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Mislim da bi tijek rata uveliko zavisio o tome pada li u vrijeme godisnjih odmora dijasporaca, jer tesko da bi recimo u martu ili aprilu dobili slobodne dane
- Mister Yes
#43 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Rata će sigurno biti kad tad. Pokrenut će ga oni koji izgube demografsku bitku. Rezultat rata će biti odvajanje 2 dijela teritorije i pripajanje Srbiji i Hrvatskoj samo što će te teritorije biti manje od onih kojima se danas nadaju istočne i zapadne komšije. Moja prognoza je da će nekih 45% BiH pripasti Srbiji a nekih 15% BiH pripasti Hrvatskoj. Ostat će nekih 40% za dobre Bošnje.
-
Rudi33
#44 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Znači ništa od kosovskog scenarija da demografija jedino pobjeđuje?
-
NeenaSa
#45 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ne zaboravit' i ne/domace profitere.Black swan wrote:kad dođu divizije i bataljoni iz malmea ulma i minhena ima da nas vode do pobjede![]()
![]()
A sto se tice teme, jos jedna u nizu.
- Fabijo
#46 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ja eto, evropska RH ce voditi neke ratove i pripajat teritorijeMister Yes wrote:Rata će sigurno biti kad tad. Pokrenut će ga oni koji izgube demografsku bitku. Rezultat rata će biti odvajanje 2 dijela teritorije i pripajanje Srbiji i Hrvatskoj samo što će te teritorije biti manje od onih kojima se danas nadaju istočne i zapadne komšije. Moja prognoza je da će nekih 45% BiH pripasti Srbiji a nekih 15% BiH pripasti Hrvatskoj. Ostat će nekih 40% za dobre Bošnje.
Nemogu izglasati zakon o braku da se ne digne cijela evropa a da pripajaju teritorije. Sto se tice Srbije njihova elita i dalje ima planove velike Srbije.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#47 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Black swan wrote:kad dođu divizije i bataljoni iz malmea ulma i minhena ima da nas vode do pobjede![]()
![]()
- SkyLimit
#48 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Nadam se da nas neće Bakir po uzoru na staroga ponovno dovesti do toga da "goloruki zaustavljamo tenkove" i budemo "vojnici u patikama",naklon herojima ali ja tako ratovati neću,al nek mi obezbjedi novu gajnc uniformu,Famas pušku u rukama,platu i tenkove kao podršku,e onda nek me slobodno šalje gdje hoće i protiv koga hoće.
-
murathans
#49 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Ne brini Bakir će u slučaju izbijanja uredno uputiti protest međunarodnoj zajednici.SkyLimit wrote:Nadam se da nas neće Bakir po uzoru na staroga ponovno dovesti do toga da "goloruki zaustavljamo tenkove" i budemo "vojnici u patikama",naklon herojima ali ja tako ratovati neću,al nek mi obezbjedi novu gajnc uniformu,Famas pušku u rukama,platu i tenkove kao podršku,e onda nek me slobodno šalje gdje hoće i protiv koga hoće.
- Cherry-Cherry
#50 Re: Da li će biti novog rata u BiH ili šta ako ga bude
Kao da bi oni i tražili slobodne dane. Bodrili bi nas preko interneta, osnivali grupe na fb "podrška Bosni", lajkali i tako...Slo Burner wrote:Mislim da bi tijek rata uveliko zavisio o tome pada li u vrijeme godisnjih odmora dijasporaca, jer tesko da bi recimo u martu ili aprilu dobili slobodne dane