DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
-
VolimTeAjla
#1 DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Da ste ministar, direktor u jakoj drzavnoj firmi, i da imate priliku da uzmete finu svotu novaca za sebe, da li bi ste to uradili?
A recimo da u zatvor necete ici, necete nikako odgovarati, sem sto cete biti pozvani na razgovor, sve ce biti zataskano, ali ce narod pricati kako ste ukrali ovo, ono kako ste lopov i sl..
Iznos je recimo veci od 500 000 EUR-..
A recimo da u zatvor necete ici, necete nikako odgovarati, sem sto cete biti pozvani na razgovor, sve ce biti zataskano, ali ce narod pricati kako ste ukrali ovo, ono kako ste lopov i sl..
- frontalni_kokuz
#2 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
to ne bi bila kradja, nego zastita nacionalnog interesa
-
FreakyStyley
- Šveđanin
#4 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Ne.
Nije neki čas morala, ali ko jednom uđe u takvo kolo, teško iz njega izlazi.
Nije neki čas morala, ali ko jednom uđe u takvo kolo, teško iz njega izlazi.
- vaučer
#5 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Pa da me neki šupak ima u džepu.
Ne hvala.
Ne hvala.
-
klej
#6 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
drug, ne znam kakvim istrazivanjem se bavis i da li se uopste time bavis (teme koje postavljas navode me na tu pomisao), ali ti je ova bez veze skroz i ja necu 100%-no vjerovati u istinitost rezultata. odokativno, imat ces nekih 75-80% negativnih odgovora , odnosno, da ni slucajno ne bi zagrabili ako se ukaze prilika. vjerujem da velika vecina uistinu i misli tako, ali.... znas kako se kaze: "situacija cini osobu". bit cu posten i za sebe reci, ne garantujem nista. ovog razmisljanja i pameti odgovor je ne, ali da se ukaze stvarna prilika, ko to zna? naravno, bit ce i onih koji ce tvrditi da ni u ludilu ne bi krali, a itekako vec imaju oraha u dzepu. o tome nam mnogo govori situacija u nasoj drzavi. svi fini i posteni na jeziku, a iz ociju kradu
- Kosato
#7 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
hahah
ma i bi ma i ne bi posto vidim vecina ne bi ukrala to je zato sto niste u mogucnosti da ukradete toliko zato su sad svi odjednom postenjaci... dal se pojavi igrom slucaja pitao bih ja.....bil il ne bi...
- sema911s
#8 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
za 500,000 evrica da,.,
kuca na jugu francuske,.oko 200,000evrica,.
mala kafanica u blizini 200,000evrica
100,000 evrica da se nadje
ps. novi indentitet 10,000evrica,.(francuske)
kuca na jugu francuske,.oko 200,000evrica,.
mala kafanica u blizini 200,000evrica
100,000 evrica da se nadje
ps. novi indentitet 10,000evrica,.(francuske)
- Šveđanin
#9 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Ipak malo više ako hoćeš ekskluzivu.sema911s wrote:kuca na jugu francuske,.oko 200,000evrica
Manje..ps. novi indentitet 10,000evrica,.(francuske)
- JohnnyS
#10 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Ne znam, ponudite mi priliku iz uvodnog upisa pa ću vam reći 
- sema911s
#11 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
nisam za nesto veliko,., dosta 80kvadrata,. za papire sam lupio jer su ovdje od 2000evra pa navise,. zavisi ko ti radi,.,Šveđanin wrote:Ipak malo više ako hoćeš ekskluzivu.sema911s wrote:kuca na jugu francuske,.oko 200,000evrica![]()
Manje..ps. novi indentitet 10,000evrica,.(francuske)
-
FreakyStyley
#12 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Jel' stvarno toliko tesko povjerovat da neko ne bi krao jer ne bi mogao zivjeti sam sa sobom nakon toga? Ja ne bih, niti sam ikad ista u zivotu ukrao, umro bi radije.
- _mufljuz_
#13 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
imao priliku u ratu - radio par mjeseci u jednoj humanitarnoj da se dojebem za potrepstine sebi i familiji jer nije bilo nicega i nikoga da pomogne - slucajno nekako ali bas slucajno zatvorim zadnji kancelariju i zakljucam a na privjescima su bili kljucevi i od sefa i od kancelarije dok je u kasi bilo nekoliko stotina hiljada dolara i DM-ova u kesu..... bio sam glup mlad i posten al eto i danas bih promislio barem sta bi bilo kad bi bilo al - siguran sam da je bruka "dobrih mumina" imala ovakvu priliku samo sto su bili isto tako "mladi muslimani i posteni"..... jednom sam bio svjedokom covjeku koji je nosio milion ili vise dolara za oruzje ARBIH da se preda u Predsjednistvo u aktovci.VolimTeAjla wrote:Da ste ministar, direktor u jakoj drzavnoj firmi, i da imate priliku da uzmete finu svotu novaca za sebe, da li bi ste to uradili?
i sad iz ove perspektive - kontam jesam li bio glupan.....
- sema911s
#14 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
nikada nista,. niste nikada ni drotu dali cvaju, niste zdusli sa posla ranije, niste prepisivali na ispitim,.,.FreakyStyley wrote:Jel' stvarno toliko tesko povjerovat da neko ne bi krao jer ne bi mogao zivjeti sam sa sobom nakon toga? Ja ne bih, niti sam ikad ista u zivotu ukrao, umro bi radije.
najbolji ste vi sto kazete nebiste ukrali nema nadelje a taki nas vode od 80-tih pa gledaj sta uradiste,.,
iskreno da se nadjem u takvoj situaciji i znam da necu odgovarat viva la france,.,
-
muzicar_iz_parka
#15 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Kod nas i jeste nastao problem kad su svi počeli krasti, a nije bilo nekih sankcija za to niti kažnjavanja.
To je u 80im godinama doživilo vrhunac, mogao si prolaskom kroz naselje skontati gdje ko radi u kojoj firmi prema stvarima koje su gomilali, a još više su krali direktori u saradnji sa izabranim radnicima. Jedan moj komšija 1989/90 iako je bio obični radnik srednje stručne spreme u firmi kupi plac od 25000 DM i građevinskog materijala za otprilike 10-15000 DM, niti kredita niti se moglo reći dugo je čuvao i štedio, tad imao 23 godine. A u "biznis" sa direktorom ušao kroz slučajnost da je ovaj tražio 50 litara fine šljivovice, koju je onda ispekao djed od mog komšije na selu.
Naravno što je bila veća firma, više lopovluka, slučajno sam saznao koliko se mutilo u zeničkoj željezari u to vrijeme, milioni su otišli u džepove "rukovodećih organa", a nikog to zanimalo nije.
Čak i ako ostavimo političke probleme, propagandu, nesuglasice iz tog vremena po strani, sa ekonomske strane gledano bilo je izvjesno da ćemo doživiti bankrot i propast, nema te privrede koja bi toliki lopovluk mogla podnijeti, na svim nivoima, i Njemačka bi bankrotirala u roku od par mjeseci kad bi tako bilo kod njih.
To je u 80im godinama doživilo vrhunac, mogao si prolaskom kroz naselje skontati gdje ko radi u kojoj firmi prema stvarima koje su gomilali, a još više su krali direktori u saradnji sa izabranim radnicima. Jedan moj komšija 1989/90 iako je bio obični radnik srednje stručne spreme u firmi kupi plac od 25000 DM i građevinskog materijala za otprilike 10-15000 DM, niti kredita niti se moglo reći dugo je čuvao i štedio, tad imao 23 godine. A u "biznis" sa direktorom ušao kroz slučajnost da je ovaj tražio 50 litara fine šljivovice, koju je onda ispekao djed od mog komšije na selu.
Naravno što je bila veća firma, više lopovluka, slučajno sam saznao koliko se mutilo u zeničkoj željezari u to vrijeme, milioni su otišli u džepove "rukovodećih organa", a nikog to zanimalo nije.
Čak i ako ostavimo političke probleme, propagandu, nesuglasice iz tog vremena po strani, sa ekonomske strane gledano bilo je izvjesno da ćemo doživiti bankrot i propast, nema te privrede koja bi toliki lopovluk mogla podnijeti, na svim nivoima, i Njemačka bi bankrotirala u roku od par mjeseci kad bi tako bilo kod njih.
-
HM 2011
#16 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Zavisi od načina na koji sam došao do pozicije..........
SVE ZAVISI OD TOGA.
SVE ZAVISI OD TOGA.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
sve zavisi
od pojedinaca i ljudi ne bih krao ( fond za liječenje, pomoć humanitarnu, za školu tako to...)
od istitucija bih zasigurno krao jer POŠTENO ne možeš živjeti samo lagano umirati i pošteno ne možeš ništa imati... samo da preživiš taj dan i mjesec... kupuješ sandale na rate i moraš biti sretan što i to možeš
od pojedinaca i ljudi ne bih krao ( fond za liječenje, pomoć humanitarnu, za školu tako to...)
od istitucija bih zasigurno krao jer POŠTENO ne možeš živjeti samo lagano umirati i pošteno ne možeš ništa imati... samo da preživiš taj dan i mjesec... kupuješ sandale na rate i moraš biti sretan što i to možeš
- vildemar
#18 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Neko, dosta ogorčen, mi jednom reče, da svi kradu u skladu sa mogućnostima... Običnom čovjeku, kojemu je, za primjer, tek karta gradskog prijevoza dostupna, iskorištava tu mogućnost.. Poenta je na kraju bila: Ne kradu jer ne mogu.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#19 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
500k €? Odmah. 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#20 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
To ne bih. Jer bi krala bosansku sirotinju. Ali, zato bi bez posljedica ako može ukrala tajkuna ili banku.
- S4mpion
#21 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Ako ne ukradem ja, ukrašće neko drugi, da se ne lažemo, zagrabio bih što više mogu, ali bi 100% od te love hajra imali i drugi pošteni ljudi.
- elmirčo
- Mister Yes
#23 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Da, naravno.
-
cindrlimindrli
#24 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Ne bih, puno je to para i ne bih da ostatak zivota spavam sa jednim okom vazda otvorenim, plus karma je zajebana stvar. 
- DanteX
#25 Re: DA LI BI STE UKRALI DA IMATE PRILIKU?
Ne, nisu me roditelji odgojili da kradem.