Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Locked
theTruePath

#1 Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by theTruePath »

Da smo krscanski ,dal bi danas bili u boljoj situaciji? T.j dal bi bas Evropa vise pazila? Ili je problem druge prirode ?
travnik

#2 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by travnik »

theTruePath wrote:Da smo krscanski ,dal bi danas bili u boljoj situaciji? T.j dal bi bas Evropa vise pazila? Ili je problem druge prirode ?
Po čemu Europa danas više pazi Hrvate iz BiH, nego Bošnjake, odnosno bh katolike, nego bh muslimane?
theTruePath

#3 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by theTruePath »

travnik wrote:
theTruePath wrote:Da smo krscanski ,dal bi danas bili u boljoj situaciji? T.j dal bi bas Evropa vise pazila? Ili je problem druge prirode ?
Po čemu Europa danas više pazi Hrvate iz BiH, nego Bošnjake, odnosno bh katolike, nego bh muslimane?
Pa recimo da ih nema ni 10% a vladaju vise nego bosnjaci,bogatiji od bosnjaka...itd
Yamcha

#4 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by Yamcha »

Pa bili smo nekada kršćani, tj bogumili pa su vodili kršćanske ratove protiv nas. Vala, ako mogu kršćani u Indoneziji (Istočni Timor) i Sudanu (Južni Sudan) živjeti i dobiti čak svoju vlastitu državu, onda neka mi kršćani u Evropi...ono što je šešelj rekao Carli Del Ponte :D Ja sam Bošnjak i musliman, i ne bih nikada mijenjao ni jedno ni drugo, koliko god mi nudili zauzvrat. Tačka.
Romanija

#5 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by Romanija »

Daj ba ukljuci loma mozak. Da ste krscanski, to bi predpostavljalo da ste katolici ili ortodoksni, onda ne bi ste bili Bosnjaci, i velika je vjerovatnoca ne bi bilio Bosne i Hercegovine sem kao dva geografska pojma.
travnik

#6 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by travnik »

theTruePath wrote:
travnik wrote:
Pa recimo da ih nema ni 10% a vladaju vise nego bosnjaci,bogatiji od bosnjaka...itd

1. Kako vladaju više nego Bošnjaci?
- H su jedini konstitutivvni narod koji ne može ništa blokirati u PS BiH, a B i S to mogu kroz entitetsko glasanje
- H su jedini narod koji nema većinu niti u jednoj od tri ključne vlade (BiH, RS i FBiH). B su većina u FBiH, a S u RS
- H su jedini narod bez kojeg se može donijeti odluka u RS, BiH i FBiH, a da se pri tome niti jedan H ne složi neovisno o regionalnoj, stranačkoj i sl. pripadnosti. Naime, u NS RS, ZD BiH i ZD FBiH može da ne dođe niti jedan H na sjednicu ili da svi H glasuju protiv, a da odluka prođe. Bez S je to moguće samo u ZD FBiH, a bez B u RS.
- H su jedini narod koji de facto ne može izabrati člana PBiH

2. 10%?
- Jedini (za sada) validan popis je iz 1991. i tada nije bilo 10% H. Budući da danas u RS živi 90% S, to znači da bi trebalo biti 14 ministara Srba u Vladi RS. Je li to ta tvoja logika ili da se igraš sa aktualnim postocima samo kada tebi odgovara?

3. Bogatiji?
- Po kojem osnovu? Ja vidim da su svi siromašni i da svi bježe iz BiH, a H još i više zbog papira RH.
- Je li to H računovođa ima plaću samo što je H veću od B ili S u javnim ustanovama, kod privatnika i sl.
megaman4

#7 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by megaman4 »

Evropa je oduvijek radila na uništenju Bosne, još od vremena srednjeg vijeka, pa sve do današnjih dana...nisu naši stari rekli za džaba da je Evropa k.urva.

Da smo na nekom drugom kontinentu možda bi bili više poštovani, ali ovako treba priznati, da nas oni ne mogu očima gledati. Rat i sva ostala sranja su došla od njih. Bošnjake mrze na svakom koraku, a o islamu da i ne kažem.

Nemojmo zaboraviti zloglasni Berlinski kongres 1878. koji je direktan krivac za sve probleme kroz koje BiH prolazi, pa oni su svojim odlukama dali mandat AU da nas okupira, a ista ta AU je 1907. je ukinula naziv Bošnjak i jezik Bosanski, a s druge strane pod uticajem dvaju crkvi, Bošnjaci pravoslavci i katolici odjednom postadoše Srbi odnosno Hrvati, a šta se dalje dešavalo, svi znamo.

Prema tome EVROPA je naš najveći neprijatelj još od doba srednjeg vijeka, to zapamtite za sva vremena.
neki

#8 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by neki »

theTruePath wrote:
travnik wrote:
Za to nije kriva religijska pripadnost nego neke druge osobine
neki

#9 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by neki »

megaman4 wrote:Evropa je oduvijek radila na uništenju Bosne, još od vremena srednjeg vijeka, pa sve do današnjih dana...nisu naši stari rekli za džaba da je Evropa k.urva.

Da smo na nekom drugom kontinentu možda bi bili više poštovani, ali ovako treba priznati, da nas oni ne mogu očima gledati. Rat i sva ostala sranja su došla od njih. Bošnjake mrze na svakom koraku, a o islamu da i ne kažem.

Nemojmo zaboraviti zloglasni Berlinski kongres 1878. koji je direktan krivac za sve probleme kroz koje BiH prolazi, pa oni su svojim odlukama dali mandat AU da nas okupira, a ista ta AU je 1907. je ukinula naziv Bošnjak i jezik Bosanski, a s druge strane pod uticajem dvaju crkvi, Bošnjaci pravoslavci i katolici odjednom postadoše Srbi odnosno Hrvati, a šta se dalje dešavalo, svi znamo.

Prema tome EVROPA je naš najveći neprijatelj još od doba srednjeg vijeka, to zapamtite za sva vremena.
Sta bi bilo da nije bilo 'zloglasnog' berlinskog kongresa?? Turska je vec bila na izdisaju, u narednih 10-15 godina htjela-nehtjela morala bi se povuci iz Bosne, a sta mislis ko bi onda stavio svoju sapu na Bosnu da AU nije dobila mandat da je okupira??
RATM56

#10 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by RATM56 »

Želiš reći da je najveća historijska greška bilo:

Image

?
theTruePath

#11 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by theTruePath »

neki wrote:
theTruePath wrote:
travnik wrote: Za to nije kriva religijska pripadnost nego neke druge osobine
Ali kako bas Albanci i mi jedini imamo te osobine?
neki

#12 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by neki »

theTruePath wrote:
neki wrote: Za to nije kriva religijska pripadnost nego neke druge osobine
Ali kako bas Albanci i mi jedini imamo te osobine?
to je tvoje subjektivno zapazanje, ja se ne slazem s njim
rajvoSa0

#13 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by rajvoSa0 »

Ooooo ko nam se to vratio sa odmora. :D

Reci mi jel hladno gore kod vas u Svedskoj, jel skupo? Moze li se i to? Posto vidim dosadno ti, a na troll temama si redovan.. ;)
Bodkin

#14 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by Bodkin »

megaman4 wrote:Evropa je oduvijek radila na uništenju Bosne, još od vremena srednjeg vijeka, pa sve do današnjih dana...nisu naši stari rekli za džaba da je Evropa k.urva.

Jest jest eu nastala da sjebe bosnu. Svi krivi osim nas
theTruePath

#15 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by theTruePath »

Ovi sto me provociraju,a ja kad reagujem dobijem ban...dakle da,imao sam ban i ne zelim ga ponovo dobiti tako da tebe u buduce ignorisem rajvosa
Barbe

#16 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by Barbe »

Romanija wrote:
Daj ba ukljuci loma mozak. Da ste krscanski, to bi predpostavljalo da ste katolici ili ortodoksni, onda ne bi ste bili Bosnjaci, i velika je vjerovatnoca ne bi bilio Bosne i Hercegovine sem kao dva geografska pojma.
Ne mora znaciti.Sto ne osnujete ponovo crkvu bosansku?Ima i toliko protestantskih crkava..Ako vam se vec gadi da se vratite korenima i budete sto i vasi preci-Srbi.
escobar__

#17 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by escobar__ »

Barbe wrote:Ne mora znaciti.Sto ne osnujete ponovo crkvu bosansku?Ima i toliko protestantskih crkava..Ako vam se vec gadi da se vratite korenima i budete sto i vasi preci-Srbi.
In brlja veritas, ha?
chupacabra

#18 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by chupacabra »

escobar__ wrote:
Barbe wrote:Ne mora znaciti.Sto ne osnujete ponovo crkvu bosansku?Ima i toliko protestantskih crkava..Ako vam se vec gadi da se vratite korenima i budete sto i vasi preci-Srbi.
In brlja veritas, ha?
Na Podromaniji opet proradio internet.
Arteta

#19 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by Arteta »

Barbe wrote:
Romanija wrote:
Ne mora znaciti.Sto ne osnujete ponovo crkvu bosansku?Ima i toliko protestantskih crkava..Ako vam se vec gadi da se vratite korenima i budete sto i vasi preci-Srbi.
Ako nista, barem bi Srbi znali igrat fudbala.
Barbe

#20 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by Barbe »

escobar__ wrote:
In brlja veritas, ha?
Meša Selimović: "Potičem iz muslimanske porodice iz Bosne, a po nacionalnoj pripadnosti sam Srbin"

escobar__

#21 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by escobar__ »

Image
Barbe

#22 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by Barbe »

escobar__ wrote:Image
E tako su vam stari lepo guslali,i ponosili se Jug Bogdanom,Kraljevicem Markom...
It_is_a_Leclerc

#23 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by It_is_a_Leclerc »

Opet ovaj brojke-slova bolesnik sa suprugom Bošnjakinjom iz cazinskog naselja Ćoralići divlja Klixom... Otkad sam otkrio to za ženicu mu, načisto me ignoriše, što bi trebali primjenjivati i vi :)

Što se tiče same teme, još jedna u nizu paranoičnih bosnofobičnih trkeljaština koja nema veze s vezom. Svaki narod sam kreira svoju sudbinu.
babo_reuf

#24 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by babo_reuf »

...
escobar__

#25 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?

Post by escobar__ »

It_is_a_Leclerc wrote:Opet ovaj brojke-slova bolesnik sa suprugom Bošnjakinjom iz cazinskog naselja Ćoralići divlja Klixom... Otkad sam otkrio to za ženicu mu, načisto me ignoriše, što bi trebali primjenjivati i vi :)

Što se tiče same teme, još jedna u nizu paranoičnih bosnofobičnih trkeljaština koja nema veze s vezom. Svaki narod sam kreira svoju sudbinu.
Šta li njemu radi ta žena kad je ovoliko frustriran? :cry:
Locked