cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
- cyprus
#1 cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Kad je bal... 
-
BASS
#2 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Mislim da masovnim izjasnjavanjem kao jugosloven treba pokazati besmisao podjela na drzavice i ciniti na ustavnim reformama koje ce vratiti jugoslaviju
- cyprus
#3 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Ne govorim uopšte u podjeli na državice... I Jugoslaveni kao i Arapi mogu živjeti u više država, nije problem... Govorim o etničkom raskoluBASS wrote:![]()
Mislim da masovnim izjasnjavanjem kao jugosloven treba pokazati besmisao podjela na drzavice i ciniti na ustavnim reformama koje ce vratiti jugoslaviju
- Damir_5
#4 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Ne znam sto otvori duplu temu, eno vec jedne za Jugoslovene tamo na onoj temi sto je Mandal (ne znam je li onaj Fahrin iz Avaza) otvorio?cyprus wrote:Kad je bal...
-
BASS
#5 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
parafraziram pojedine
inace jugosi su bar iskreniji od bosanaca.
-
bosn.om
#6 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
I eto ga ste jos jednom dokazali nase stanje, 2 covjeka pa vec podijela...Bosanca je dvoljno zatvoriti u praznu prostoriju da sam sa sobom napravi haos, tucnjavu i sve rasturi 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Prilično simpatično. Imaš moju podršku moralnu jer namjeravam se izjašnjavati kao nešto slično, ali dok vidim kako će se izjasniti Srbi i Hrvati, pa ću vam se priključiti za desetak godina na sljedećem popisu. Ako poživim.
Do tada, samo moja podrška.
Opekoh se o jugoslovenstvo, pa sada pušem i u bosanstvo.
Možda je od mene pomalo qrvanjski, ali tako je.
Bošnjak-agnostik-jezik bosanski.
Do tada, samo moja podrška.
Opekoh se o jugoslovenstvo, pa sada pušem i u bosanstvo.
Možda je od mene pomalo qrvanjski, ali tako je.
Bošnjak-agnostik-jezik bosanski.
- cyprus
#8 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Pogrešno... Bosanci su samo još jedan od rezultata plemensko-torovskih nastojanja za podjelu jedinsvene jugoslavenske etnije!Damir_5 wrote:Ne znam sto otvori duplu temu, eno vec jedne za Jugoslovene tamo na onoj temi sto je Mandal (ne znam je li onaj Fahrin iz Avaza) otvorio?cyprus wrote:Kad je bal...
-
Canton
#9 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Svi smo mi bili Jugosi...BASS wrote:parafraziram pojedine![]()
Najveća glupost je bila to što se neko mogao izjasniti i kao Jugosloven, kao da eto Muslimani, Srbi, Hrvati, Makedonci nisu bili i Jugosloveni.
Pa nisu li svi stanovnici Jugoslavije, po automatizmu Jugosloveni?
Ja sam Bošnjak... ali to ne znači da nisam i Bosanac
-
amazon
#10 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
E jebiga sada, ako cemo ici u proslost onda ajmo biti Austrougari,,Bosanac jesam, Jugosloven nikad vise..
- Damir_5
#11 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Ma to je ista ona ekipa sto je pjevala "Zivi sretna u slobodi, marsal Slobo nek' te vodi ...", samo promijenili dresove.cyprus wrote:
Pogrešno... Bosanci su samo još jedan od rezultata plemensko-torovskih nastojanja za podjelu jedinsvene jugoslavenske etnije!
-
BASS
#12 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Canton wrote:Svi smo mi bili Jugosi...BASS wrote:parafraziram pojedine![]()
Najveća glupost je bila to što se neko mogao izjasniti i kao Jugosloven, kao da eto Muslimani, Srbi, Hrvati, Makedonci nisu bili i Jugosloveni.
Pa nisu li svi stanovnici Jugoslavije, po automatizmu Jugosloveni?
Ja sam Bošnjak... ali to ne znači da nisam i Bosanac
isto tako sto si kao drzavljanin drzave clanice EU - drzavljanin EU.
- cyprus
#13 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
I Južni Slaven takođerCanton wrote:Ja sam Bošnjak... ali to ne znači da nisam i Bosanac
-
BASS
#14 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
A sta cemo sa jezikom sada? 
-
breuer
#15 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Jugosloveni kao Arapi već žive u više država, tačnije, svi skupa živimo u više protektorata al haj...cyprus wrote:Ne govorim uopšte u podjeli na državice... I Jugoslaveni kao i Arapi mogu živjeti u više država, nije problem... Govorim o etničkom raskoluBASS wrote:![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#16 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Jugonostalgičari, shvatite već jednom da bratstvo i jedinstvo ne postoje. 2 rata u 50 godina vas nisu ništa naučila 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#17 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
A sta mislis da prestanes sa etiketiranjima i satanizacijom, bilo koga, pa tako i tih koji su, ocito, po tebi najveci problem u ovoj drzavi. I da na koncu, svi zajedno dozvolimo jedno od osnovnih ljudskih prava da se samodeklarise i odredi svoj, izmedju ostalih identiteta, i ovaj nacionalno/etnicki.Damir_5 wrote:Ma to je ista ona ekipa sto je pjevala "Zivi sretna u slobodi, marsal Slobo nek' te vodi ...", samo promijenili dresove.cyprus wrote:
Pogrešno... Bosanci su samo još jedan od rezultata plemensko-torovskih nastojanja za podjelu jedinsvene jugoslavenske etnije!
Postajete dosadni sa tom pricom i raznim satanizacijama i pokusajima nametanja.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#18 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Damir_5 wrote:Ma to je ista ona ekipa sto je pjevala "Zivi sretna u slobodi, marsal Slobo nek' te vodi ...", samo promijenili dresove.cyprus wrote:
-
Canton
#19 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Što ne znači da ga ne treba graditi. Ono nije postijalo ni prije 30 godina, al to ne znači da ga nije trebalo graditi....leet wrote:Jugonostalgičari, shvatite već jednom da bratstvo i jedinstvo ne postoje. 2 rata u 50 godina vas nisu ništa naučila
-
breuer
#20 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
(t)ko je uopšte spominjao bratstvo i jedinstvo?! Jugoslavija je starija ideja od šatro mantre bratstva i jedinstva...leet wrote:Jugonostalgičari, shvatite već jednom da bratstvo i jedinstvo ne postoje. 2 rata u 50 godina vas nisu ništa naučila
...na kraju krajeva, to nigdje ne postoji...
Last edited by breuer on 20/02/2013 00:49, edited 1 time in total.
-
Canton
#21 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
također i europljanin i intelektualaccyprus wrote:I Južni Slaven takođerCanton wrote:Ja sam Bošnjak... ali to ne znači da nisam i Bosanac
- Damir_5
#22 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Ma i ti znas da je to bila zezancija, medjutim neka se izjasne kako god hoce, pod uslovom da nisu strani placenici, preko NVO ili ne, nije bitno.-LIBERO- wrote: A sta mislis da prestanes sa etiketiranjima i satanizacijom, bilo koga, pa tako i tih koji su, ocito, po tebi najveci problem u ovoj drzavi. I da na koncu, svi zajedno dozvolimo jedno od osnovnih ljudskih prava da se samodeklarise i odredi svoj, izmedju ostalih identiteta, i ovaj nacionalno/etnicki.
Postajete dosadni sa tom pricom i raznim satanizacijama i pokusajima nametanja.
- cyprus
#23 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Da, nakon što se ga vi Srbi / Hrvati / Bošnjaci / Bosanci / Hercegovci / Crnci / Gorci (odnosno vaši nacionalisti) razbili... To ipak ne znači da se za tu plemenitu ideju ne vrijedi boriti!leet wrote:Jugonostalgičari, shvatite već jednom da bratstvo i jedinstvo ne postoje. 2 rata u 50 godina vas nisu ništa naučila
Last edited by cyprus on 20/02/2013 00:50, edited 1 time in total.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#24 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
jah, sretnoCanton wrote: Što ne znači da ga ne treba graditi. Ono nije postijalo ni prije 30 godina, al to ne znači da ga nije trebalo graditi....
znaš i sam da se pita ne pravi od nečega
-
Canton
#25 Re: cyprus: Jugoslaveni, ne dijelite se!
Pa govna su i rasturila takvu ideju... Ipak ja mislim da je više ljudi nego govana.leet wrote:jah, sretnoCanton wrote: Što ne znači da ga ne treba graditi. Ono nije postijalo ni prije 30 godina, al to ne znači da ga nije trebalo graditi....
znaš i sam da se pita ne pravi od nečega