Je li moze neko pojasniti zasto Covic koji je osudjen na 5 godina zatvora nije trenutno u zatvoru. Ili to zatvorske kazne se ne pikaju za politicare.Zakazana sjednica Apelacionog vijeća u slučaju Dragan Čović i drugi
Prva sjednica Apelacionog vijeća Odjela II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u predmetu Dragan Čović i drugi zakazana je za sutra, 11. septembra, u sudnici 6 sa početkom u 10.00 sati, saopćeno je iz Suda BiH.
Pretresno vijeće je 17. novembra 2006. izreklo prvostepenu presudu u ovom predmetu, kojom je Dragan Čović oglašen krivim za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlasti i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od pet godina.
Pretresno vijeće je prvostepenom presudom oslobodilo Dragana Čovića, Jozu Ivankovića – Lijanovića, Slavu Ivankovića – Lijanovića, Mladena Ivankovića – Lijanovića, Jerku Ivankovića – Lijanovića, Matu Tadića i Zdravka Lučića optužbi da su počinili ostala krivična djela sadržana u optužnici.
Žalbe na presudu su uložili odbrana Dragana Čovića i Tužilaštvo BiH.
Covic na slobodi ?
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#1 Covic na slobodi ?
- burekodsira
ja koliko se sjecam da sam procito negdje da je neko dao veliku kauciju i garancije za njega...
- and
pa valjda se ceka da se apelaciono vijece oglasi u vezi zalbi.onda bi presuda trebala biti pravosnazna i covic ce vjerovatno pobjeci u hrvatsku,jer oni kao hrvati ovdje se cak ni kriminalom ne mogu baviti a da ne odgovaraju.ako bude morao u zatvor bice to novi atak na hrvate i bla,bla...
vjerovatno je dao neku kauciju i garancije da pravosnaznost presude ceka na slobodi.
vjerovatno je dao neku kauciju i garancije da pravosnaznost presude ceka na slobodi.
-
Dado dijasporitus
Jos jednom citam ovo pa vidim da je i Tuzilastvo ulozilo zalbu. Dakle postoji mogucnost da i vise dobije. Zar ne ?
-
Area_51
On je raja sutra oslobodjen, jer je odluka Apelacionog suda konacna. Zivjeli mi svi sa ovakvim sudstvom. 
Zaboravih a sta mislite kako da je bas danas HDZ prihvatio sve sto je Lajcak predlozio. Jesmo svi naivni. Tako nam i treba.
Zaboravih a sta mislite kako da je bas danas HDZ prihvatio sve sto je Lajcak predlozio. Jesmo svi naivni. Tako nam i treba.
-
Dado dijasporitus
A za koliko para bi se opkladio da ce biti oslobodjen kako ti kazesArea_51 wrote:On je raja sutra oslobodjen, jer je odluka Apelacionog suda konacna. Zivjeli mi svi sa ovakvim sudstvom.