Condolleezi smjesno - blago njoj

Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

jeza u ledja wrote:glupaca isto ko i sef joj
rashid

Post by rashid »

Jokovich wrote:Bošnjak sam, ali ne želim ovakvu BiH. Neću da u svojoj zemlji budem jedan od 3, ako što sam nekako jedva bio jedan od 6 u SFRJ. Svi su u svojim državama, jedino Bošnjaci ne mogu. Zašto? E, pa i sami smo krivi. Dok su okolni narodi svoje kulturne, intelektualne, ekonomske i prirodne i tehnološke reurse ulagali u svoj nacionalni brand, Bošnjaci su ulagali u nešto što druga dva naroda nisu htjela, u ono što i danas ne funkcionira. Za koga i zašto? Da ja branim propale ideale kompleksa od intelektualaca 99, preko nezadovoljnih boračkih marionetskih skupina, do silajdžićevskih ptsp prjenosa o građanskoj državi. Pa kako više ne skontamo da će nam grebe, pejanovići, ive komšići i ostali glave doći. To je opasna zajebancija postala. Kome mi sada moramo da dokazujemo svoj multi legitimitet kada to više očito nije na cijeni ni u EU ni u SAD-u. Hallooooooooo, ratno predsjedništvo i ostalo, ciao ba. Nista nisu uradili, a narod propada. Svi smo taoci i seperatizma Hrvata i Srba i iluzionizma građanske opcije.
Ti si meni jedan obicni balija. Isti si mi oni sto govore/pisu NOZ,ZICA,SREBRENICA!
Vedoni

Post by Vedoni »

"Kosovo, suštinski, još nema ekonomiju. BiH još nije prava država prema načinu na koji funkcionira. Ima tri predsjednika. Tri predsjednika! Tri policije i tri vojske", rekla je Rice kroz smijeh.
Pa i jes komicno
artzy

Post by artzy »

Dobro je da i Kondi zna gdje je problem i da Dejton nije dobro niti trajno rjesenje. Vjerujem da ce i uraditi nesto u vezi s tim cim bude imala prilike. Dakle; policija i entiteti.
BiH još nije prava država prema načinu na koji funkcionira. Ima tri predsjednika. Tri predsjednika! Tri policije i tri vojske", rekla je Rice kroz smijeh.

Istaknula je kako je ideja bila da se na Balkanu zaustavi rat, ocijenivši da tranzicija nije dala tako dobre rezultate.
jefferson

Post by jefferson »

ZZZlica wrote:Stanite malo, poštovani forumaši, gospođica Rice je, po ugledu na svog šefa, ipak malčice neinformisana: 3 predsjednika, 3 policije, 3 vojske (buahaha)...

Condo, Condo, WTF, Condo?!

Razumijemo mi, g-đice Rice, da je težište vašeg, tj. US interesa odavno preneseno sa Balkana na Afganistan, Irak i Iran, ali... get a grip, woman :-?

Policije su dvije - MUP FBiH i MUP RS, a vojska je jedna (Alelujah)

Sjedi, 1!
Nekontam kada je US interes bio na balkanu?
BiH je kolateralna steta post-hladnoratovskih odnosa gdje je amerika prebacila odgovornost na evropu, tj. da im pokaze da nece uvijek oni biti tu da ciste nered.
Malo se treba raspitati o odnosima US-Evropa poslije II sv. rata pa da se to razumije.
Medjutim, dejtonski sporazum je pokusaj amerike da spasi ono sto se moze spasiti nakon sto je evropa pokazala da je zaboli k... za ono sto se desava u BiH.
Medjutim, da USA ima nekih interesa na balkanu (nevezano za naftu, s nafton nije ni poceo niti ce se zavrsiti ovaj svijet) je stvarno smijesno.
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

rashid wrote:
Jokovich wrote:Bošnjak sam, ali ne želim ovakvu BiH. Neću da u svojoj zemlji budem jedan od 3, ako što sam nekako jedva bio jedan od 6 u SFRJ. Svi su u svojim državama, jedino Bošnjaci ne mogu. Zašto? E, pa i sami smo krivi. Dok su okolni narodi svoje kulturne, intelektualne, ekonomske i prirodne i tehnološke reurse ulagali u svoj nacionalni brand, Bošnjaci su ulagali u nešto što druga dva naroda nisu htjela, u ono što i danas ne funkcionira. Za koga i zašto? Da ja branim propale ideale kompleksa od intelektualaca 99, preko nezadovoljnih boračkih marionetskih skupina, do silajdžićevskih ptsp prjenosa o građanskoj državi. Pa kako više ne skontamo da će nam grebe, pejanovići, ive komšići i ostali glave doći. To je opasna zajebancija postala. Kome mi sada moramo da dokazujemo svoj multi legitimitet kada to više očito nije na cijeni ni u EU ni u SAD-u. Hallooooooooo, ratno predsjedništvo i ostalo, ciao ba. Nista nisu uradili, a narod propada. Svi smo taoci i seperatizma Hrvata i Srba i iluzionizma građanske opcije.
Ti si meni jedan obicni balija. Isti si mi oni sto govore/pisu NOZ,ZICA,SREBRENICA!
jokovich je bosnjak pravoslavne vjeroispovjesti 8-)
zemo_online

Post by zemo_online »

jefferson wrote:
ZZZlica wrote:Stanite malo, poštovani forumaši, gospođica Rice je, po ugledu na svog šefa, ipak malčice neinformisana: 3 predsjednika, 3 policije, 3 vojske (buahaha)...

Razumijemo mi, g-đice Rice, da je težište vašeg, tj. US interesa odavno preneseno sa Balkana na Afganistan, Irak i Iran, ali... get a grip, woman :-?

Sjedi, 1!
BiH je kolateralna steta post-hladnoratovskih odnosa gdje je amerika prebacila odgovornost na evropu, tj. da im pokaze da nece uvijek oni biti tu da ciste nered.
Malo se treba raspitati o odnosima US-Evropa poslije II sv. rata pa da se to razumije.
Medjutim, dejtonski sporazum je pokusaj amerike da spasi ono sto se moze spasiti nakon sto je evropa pokazala da je zaboli k... za ono sto se desava u BiH.
Medjutim, da USA ima nekih interesa na balkanu (nevezano za naftu, s nafton nije ni poceo niti ce se zavrsiti ovaj svijet) je stvarno smijesno.
Ako nemaju interes ,zasto su bombardovali Srbiju i hoce nezavisno Kosovo?
Mozda pokazuju misice. :D
jefferson

Post by jefferson »

test01 wrote:
jefferson wrote:

Sjedi, 1!
Ako nemaju interes ,zasto su bombardovali Srbiju i hoce nezavisno Kosovo?
Mozda pokazuju misice. :D
Nemaju oni direktan interes na Blakan. Za jedan dan dejstava u Iraku 2003 godine amerikanci su ispalili 20% vise projektila i bombi nego u BiH tokom citavog rata.
napad na srbiju i kosovo je takodje bio ogranicenog dejstva s obzirom da avioni nisu smjeli da dejtvuju ispod 15.000ft, ali su tada morali pokazati da amerika ima snage da reaguje na potencijalne probleme.
Amerika danas kao jedini globalni hegemon ima obaveze da reaguje kako u darfuru (sto je izuzetno komplikovano s obzirom na kinesku podrsku vladi Sudana) tako i na kosovu ili Bih.
U jednu ruku problem biH je sto se nalazi preblizu evropi i hoce u EU, zato amerika to gleda po strani i dozvolila je EU da rjesava taj problem kao i problem kosova, naravno u konsultacije sa USA> medjutim, kako Rusija bude ulazila agresivnije u ovaj problem (sto nema bas neke veze sa BiH i kosovom koliko sa cinjenicom da rusi protezu misice osokoljeni prihodima od nafte) jer USA nece dozvoliti rusiji tek tako da ponovo gura glavu u svaku rupu na svijetu a i dan danas im nuklearni arsenal u zivotu amerikanci odrzavaju (Nunn-Lugar program).
To sto Rice nezna koliko vojski ima u BiH je razumljivo jer je BiH danas siromasna, nerzavijena i besperspektivna zemlja koja samo stvara probleme i nema sta ponuditi svijetu. BiH nedoprinosi medjunarodnoj zajednici uopce, nego samo trazi pomoc, pare itd, i ocekuje da niko nepita kako su te pare utrosene ili kako ce biti utrosene.
Amerikanci to gledaju kroz svoju istoriju, da njima niko nije pisao ustav, niko nije oformio drzavu te to oni ocekuju i od drugih drzava u nastajanju. Pomoce oni parama i progledat kroz prste, ali samo dok su politicari kao i narod odlucni u tome da naprave funkcionalnu drzavu koja nece biti raskrsce trgovine bjelim robljem, drogom i oruzjem. Zapadni lideri BiH gledaju kroz taj problem, sto BiH svojim ponasanjem direktno ugrozava sigurnost evrope a onda i konsekventno amerike. Medjutim, ovo sto radi evropa i amerika treba shvatiti dobronamjerno, jer postoji jeftiniji izlaz iz bosanskog problema, a to je izolacija BiH, jer nama niko nije duzan ni napisat ustav, ni reformisati policiju. A gradjani konacno moraju shvatiti da MZ moze davati savjete ali je do politicara koje oni IZABERU da rade na boljoj BiH.
Last edited by jefferson on 13/11/2007 18:18, edited 1 time in total.
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

jefferson wrote:

Sjedi, 1!
Interes imaju itekako. Zasto postavljaju protivraketni stit u Poljskoj i Ceskoj? Jel to iz zajebancije ili sta? Na Balkanu imaju interes i veci nego gore jer je tu Srbija koju podrzava Rusija, tu se ogleda njihov interes. Srbija i RS su pijun Rusa u njihovom podkusurivanju sa EU i sa SAD.

A da ne govorimo o strahu od islamskog terorizma...

Btw, SAD haman pa svugdje imaju nakav interes.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Bolje da imamo i tri, nego jednog koji moze da drzavu sa svog mandata dovesti u krizu za koju treba najmanje 10 godina da se oporavi. Condolizu ismijava i njen narod, a tako i cijeli svijet.
Sjetim se Cazinske audicije gdje Condoliza kaze: "e sade ja ode rastirati trahanu", hehe
Bolja buducnost Bosne ponosne samo zavisi od njenih gradjana, ako dusmani nastoje je razbiti, neko od gradjana ce se naci da je brani kao sto je to vijekovima radjeno.
Neka nama nase ponosne Bosne i Hercegovine :bih:
Jokovich

Post by Jokovich »

uh
Last edited by Jokovich on 13/11/2007 21:01, edited 1 time in total.
Jokovich

Post by Jokovich »

Ne bih komentirao ova etiketiranja. Meni su malo i šega, obzirom da se u internoj zezanciji s prijateljima volim šaliti sa etiketama.

Meni je jasno da je cijela priča o jedinstvenoj BiH zapravo bijeg od suočavanja sa stvarnošću. Zapravo i ja sam uvijek bio naklonjen građanskoj opciji. Ti ljudi su bili humaniji, civiliziraniji i obrazovaniji, rječju s njima je bilo ljepše živjeti, njih je bilo ljepše slušati. Njihova priča je logičnija od od partikularnih etno -nacionalizama. Njihova priča se temelji zaista na izvanrednom iskustvu življenja u nekoj zajednici razlika. BiH je zaista jedan unikat. Međutim, BiH je takva bila. Ja ne kažem da treba nasjesti na priču o podjeli. Zapravo, ovo što sam u par postova napisao vjerovatno tako i izgleda. Međutim, duboko sam sa svojih 30 godina zabrinut za svoj, odnosno više za budućnost svoga djeteta.

Bošnjaci su ostali bez jako mnogo teritorija. Ko je kriv za to? Ja nisam. nisam bio u vojnim, obavještajnim ni političkim strukturama. Nisam mogao utjecati uopće. Međutim, razmišljati o politici i rješenjima je pitanje gologa opstanka. Etnički Srbi i Hrvati bi očito sjedili na dvije stolice. Bili bi i konstitutivni, htjeli bi imati suverenitet nad BiH, a da u isto vrijeme taj suverenitet drže u ime država koje su im draže i bliže. Dok se otvoreno u koordinaciji etnički Srbi i Hrvati u medijima i na sastancima izjašnjavaju o federalizaciji zemlje, Bošnjaci nemaju adekvatnoga odgovora. U defanzivi su. Čekaju intervenciju međunarodne zajdnice, kao na početku rata vojnu intervenciju. Žive u iluziji da ''svijet ovo neće dozvoliti''. Koji svijet i koji interesi su u pitanju. Zar se Silajdžić nije dovoljno otrijeznio od prijedloga ''da se mirno raziđemo'' i to je došlo iz prijateljske USA. Dajte molim vas! Situacija nije dobra i to moramo, imamo pravo znati. Nešto se mora ovdje raščistiti, ali ne može kada Bošnjaci ne nastupaju otvoreno. Najviše su bili kooperativni, a tzv. međunarodna zjednica to ne nagrađuje.
Više su objekt, nego subjekt regionalne strateške politike.
Dakle, bolje biti nacija nego narod. Više prava i obaveza. Zašto da u naše ime upravljaju snage koje rade više za susjedne zemlje nego za onu, od koje dobijaju plaće. Zašto živjeti s ljudima koji misle da je srpsko domaće da je bolje dati pare Srbiji, da je bolje izmjestiti mašine u Srbiju (kao za vrijeme rata) nego da to ostane ovdje.

Iz ovo situacije nastaje samo stagnacija. U kojoj su Bošnjaci jedini izolirani, dok su ostali, putem paralelenih i drugih veza i mogućnosti gotovo nepogođeni time. Nekada možemo zahvaliti Bogu dragom što se životne stvari rješevaju na razini kantona ili FBiH, jer bi ovako Srbi mogli blokirati i vodoopsrkbu, dovod struje, komunalne usluge, da nas blokiraju kao za vrijeme rata, svojim suludim zahtjevima i događanjima naroda, zamjenom teza. Za koga! za Srbiju i Kosovo, koje, o koje patetike, smatraju svojim, više od bilo kog dijela BiH kojeg ne naseljavaju Srbi.

Je 'l treba da još budemo taoci komprimisa, jer treba da, kao idioti i kreteni od bošnjačkih zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, glasamo za zakon o javnom servisu po kojem Bošnjaci djelomično plaćaju RTRS, taj šovinistički relikt najgorih dana zločinačke propagande. Jel treba da Bošnjaci financiraju servis ( a po revizijskome izvještaju iz 2006. godine plaćaju čak preko 60 posto ukupne pretplate u zemlji) koji je njihov jedan kroz 3, da FTV svoje zarađene pare dijeli sa neradnicima iz RS-a. E, pa ne može, jer to nije normalno, jer to vrijeđa zdrav razum i inteligenciju. Koja je cijena cjelovite BiH? Da pola RS-a radi u institucijama, da se svi Hrvati uhljebe, a da, obzirom na bošnjački populaciju, samo mali dio, prema konceptu 1/3, bude u administraciji, a da ostali moraju, kao nekada Albanci na Kosovu, otvarati čajdžinice, piljare ili da rade po rudnicima. Nema veze što su školovani, jednostavno za njih nema mjesta, jer bi Dodik i kompanija zavapili kako ih Bošnjaci preglasavaju. I ako spomeneš građansku državu, opet ide priča da su je Bošnjaci izmislili radi majorizacije. pa šta treba, iseliti još Bošnjaka p d sve bude OK. Oni bi federlizacijom je li, populaciju od skoro 50 posto ljudi, sveli na 26 posto. E, pa neće moći, ali sa ovakvim političarima, ko zna. BiH, po principu 1/3 bi bila prava tamnica i rezervat za Bošnjake. E tu se moraju Bošnjaci oduprijeti pa kazati, šta me boli kurac da, ako živim u Europi, tražim državu jer ionako ovu nismo niti će mo moći izgraditi saSrbima i Hrvatima, jer oni neće. Odnosno hoće, al da se Bošnjaci u zemlji u koju su najviše uložili, što manje pitaju.
Ja mislim da je to suludo.
jefferson

Post by jefferson »

jeza u ledja wrote:
jefferson wrote:

Sjedi, 1!
Interes imaju itekako. Zasto postavljaju protivraketni stit u Poljskoj i Ceskoj? Jel to iz zajebancije ili sta? Na Balkanu imaju interes i veci nego gore jer je tu Srbija koju podrzava Rusija, tu se ogleda njihov interes. Srbija i RS su pijun Rusa u njihovom podkusurivanju sa EU i sa SAD.

Rusi mogu javno da se protive necemu kao sto je raketni stit koji uopce nepodriva MAD doktrinu izmedju SAD i Rusije kao sto Rusi tvrde, a mozes na internetu naci kako funkcionise rakteni stit pa ces vidjeti. Rusija malo isteze misice, ali jos zavisi od finansijske pomoci SAD, posebno Nunn-Lugar programa.
balkan+amerika+interesi= mozda, ali nebitno toliko na globalnoj sceni!
Topla voda

Post by Topla voda »

jefferson wrote:
jeza u ledja wrote:
jefferson wrote: Nekontam kada je US interes bio na balkanu?

Rusi mogu javno da se protive necemu kao sto je raketni stit koji uopce nepodriva MAD doktrinu izmedju SAD i Rusije kao sto Rusi tvrde, a mozes na internetu naci kako funkcionise rakteni stit pa ces vidjeti. Rusija malo isteze misice, ali jos zavisi od finansijske pomoci SAD, posebno Nunn-Lugar programa.
to ona prica...bice nam kako nam odrede velike sile?
ma jasta...
kao ...ovo je pitanje raketnih stitova,ingusetije,ovog onog...daj ba
samo nasa snaga omogucava da nasi ciljevi budu ispunjeni.
ne pita se gruzija ,ni srbija ako si faktor koji posjeduje silu i cilj.
to smo vec vidjeli i znamo da se, kad smo bili jaki, i nas pitalo.
kad si kurton...onda se sve veze za tvoje politicko pitanje i postanes moneta za podkusurivanje.kad si jak ,naoruzan i lud...svi te respektuju i onda nema geopolitickih analiza i ostalih blebetanja
jefferson

Post by jefferson »

Topla voda wrote:
jefferson wrote:
jeza u ledja wrote: Interes imaju itekako. Zasto postavljaju protivraketni stit u Poljskoj i Ceskoj? Jel to iz zajebancije ili sta? Na Balkanu imaju interes i veci nego gore jer je tu Srbija koju podrzava Rusija, tu se ogleda njihov interes. Srbija i RS su pijun Rusa u njihovom podkusurivanju sa EU i sa SAD.

to ona prica...bice nam kako nam odrede velike sile?
ma jasta...
kao ...ovo je pitanje raketnih stitova,ingusetije,ovog onog...daj ba
samo nasa snaga omogucava da nasi ciljevi budu ispunjeni.
ne pita se gruzija ,ni srbija ako si faktor koji posjeduje silu i cilj.
to smo vec vidjeli i znamo da se, kad smo bili jaki, i nas pitalo.
kad si kurton...onda se sve veze za tvoje politicko pitanje i postanes moneta za podkusurivanje.kad si jak ,naoruzan i lud...svi te respektuju i onda nema geopolitickih analiza i ostalih blebetanja
Osvrni se na onaj duzi post sto sam napisao.
Onoliko koliko mi budemo htjeli ici naprijed toliko ce nas zapad postovati i toliko ce nam pomoci.
SAD pored problema u iraku, turskoj, afganistanu, Tajvanu, sjevernoj koreji, venecueli, njihova ekonomija, izbori 2008, da se opterecavaju sa maloumnim idiotima koje je birao narod jedne zemlje? Ma daj....
Oni su tu samo da cir nepukne, a hocemol mi u EU 2012 ili 2112 to je njima nebitno sve dok smo izolovani toliko da oni mogu nelegalnu trgovinu oruzjem, drogom i bjelim robljem imati koliko toliko pod nadzorom!
gumifufna

Post by gumifufna »

WizzardFromBOZ wrote:i sta je zena slagala?!
Nije nista :D Ja znam da sam cigan,ali ako mi ti kazes da sam cigan e onda si me uvrijedio :-)
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Jokovich wrote:Ne bih komentirao ova etiketiranja. Meni su malo i šega, obzirom da se u internoj zezanciji s prijateljima volim šaliti sa etiketama.

Meni je jasno da je cijela priča o jedinstvenoj BiH zapravo bijeg od suočavanja sa stvarnošću. Zapravo i ja sam uvijek bio naklonjen građanskoj opciji. Ti ljudi su bili humaniji, civiliziraniji i obrazovaniji, rječju s njima je bilo ljepše živjeti, njih je bilo ljepše slušati. Njihova priča je logičnija od od partikularnih etno -nacionalizama. Njihova priča se temelji zaista na izvanrednom iskustvu življenja u nekoj zajednici razlika. BiH je zaista jedan unikat. Međutim, BiH je takva bila. Ja ne kažem da treba nasjesti na priču o podjeli. Zapravo, ovo što sam u par postova napisao vjerovatno tako i izgleda. Međutim, duboko sam sa svojih 30 godina zabrinut za svoj, odnosno više za budućnost svoga djeteta.

Bošnjaci su ostali bez jako mnogo teritorija. Ko je kriv za to? Ja nisam. nisam bio u vojnim, obavještajnim ni političkim strukturama. Nisam mogao utjecati uopće. Međutim, razmišljati o politici i rješenjima je pitanje gologa opstanka. Etnički Srbi i Hrvati bi očito sjedili na dvije stolice. Bili bi i konstitutivni, htjeli bi imati suverenitet nad BiH, a da u isto vrijeme taj suverenitet drže u ime država koje su im draže i bliže. Dok se otvoreno u koordinaciji etnički Srbi i Hrvati u medijima i na sastancima izjašnjavaju o federalizaciji zemlje, Bošnjaci nemaju adekvatnoga odgovora. U defanzivi su. Čekaju intervenciju međunarodne zajdnice, kao na početku rata vojnu intervenciju. Žive u iluziji da ''svijet ovo neće dozvoliti''. Koji svijet i koji interesi su u pitanju. Zar se Silajdžić nije dovoljno otrijeznio od prijedloga ''da se mirno raziđemo'' i to je došlo iz prijateljske USA. Dajte molim vas! Situacija nije dobra i to moramo, imamo pravo znati. Nešto se mora ovdje raščistiti, ali ne može kada Bošnjaci ne nastupaju otvoreno. Najviše su bili kooperativni, a tzv. međunarodna zjednica to ne nagrađuje.
Više su objekt, nego subjekt regionalne strateške politike.
Dakle, bolje biti nacija nego narod. Više prava i obaveza. Zašto da u naše ime upravljaju snage koje rade više za susjedne zemlje nego za onu, od koje dobijaju plaće. Zašto živjeti s ljudima koji misle da je srpsko domaće da je bolje dati pare Srbiji, da je bolje izmjestiti mašine u Srbiju (kao za vrijeme rata) nego da to ostane ovdje.

Iz ovo situacije nastaje samo stagnacija. U kojoj su Bošnjaci jedini izolirani, dok su ostali, putem paralelenih i drugih veza i mogućnosti gotovo nepogođeni time. Nekada možemo zahvaliti Bogu dragom što se životne stvari rješevaju na razini kantona ili FBiH, jer bi ovako Srbi mogli blokirati i vodoopsrkbu, dovod struje, komunalne usluge, da nas blokiraju kao za vrijeme rata, svojim suludim zahtjevima i događanjima naroda, zamjenom teza. Za koga! za Srbiju i Kosovo, koje, o koje patetike, smatraju svojim, više od bilo kog dijela BiH kojeg ne naseljavaju Srbi.

Je 'l treba da još budemo taoci komprimisa, jer treba da, kao idioti i kreteni od bošnjačkih zastupnika u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, glasamo za zakon o javnom servisu po kojem Bošnjaci djelomično plaćaju RTRS, taj šovinistički relikt najgorih dana zločinačke propagande. Jel treba da Bošnjaci financiraju servis ( a po revizijskome izvještaju iz 2006. godine plaćaju čak preko 60 posto ukupne pretplate u zemlji) koji je njihov jedan kroz 3, da FTV svoje zarađene pare dijeli sa neradnicima iz RS-a. E, pa ne može, jer to nije normalno, jer to vrijeđa zdrav razum i inteligenciju. Koja je cijena cjelovite BiH? Da pola RS-a radi u institucijama, da se svi Hrvati uhljebe, a da, obzirom na bošnjački populaciju, samo mali dio, prema konceptu 1/3, bude u administraciji, a da ostali moraju, kao nekada Albanci na Kosovu, otvarati čajdžinice, piljare ili da rade po rudnicima. Nema veze što su školovani, jednostavno za njih nema mjesta, jer bi Dodik i kompanija zavapili kako ih Bošnjaci preglasavaju. I ako spomeneš građansku državu, opet ide priča da su je Bošnjaci izmislili radi majorizacije. pa šta treba, iseliti još Bošnjaka p d sve bude OK. Oni bi federlizacijom je li, populaciju od skoro 50 posto ljudi, sveli na 26 posto. E, pa neće moći, ali sa ovakvim političarima, ko zna. BiH, po principu 1/3 bi bila prava tamnica i rezervat za Bošnjake. E tu se moraju Bošnjaci oduprijeti pa kazati, šta me boli kurac da, ako živim u Europi, tražim državu jer ionako ovu nismo niti će mo moći izgraditi saSrbima i Hrvatima, jer oni neće. Odnosno hoće, al da se Bošnjaci u zemlji u koju su najviše uložili, što manje pitaju.
Ja mislim da je to suludo.
Ti ponavljas pricu Alije izetbegovica. Nasjeo si na iste fore kao i on, ili ste u istom mentalnom sklopu, religija ispred svega. Alija je pao zato sto je profilirao narod kao vjersku skupinu a ne drzavotvorni subjekt.

Slazem se da su Bosnjaci zbunjeni, ali ne i da nisu nacija, bili i ostali, od prvog dana samostalnosti R BiH. Problem je sto se kroz ovako koncepiranu politiku i izvrsnu vlast nacija i ne moze profilirati jer je gusi etnopolitika.

Bosnjaci su nacija na citavoj teritoriji drzave BiH i po Ustavu BiH i po Ustavima entiteta i ona se zove bosansko-hercegovacka nacija u koju spadaju svi zitelji BiH.
Bosnjaci imaju svoju naciju a to je Bosanac.
etovidis

Post by etovidis »

testament wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
venera888 wrote:pa upravu je zena,,,u BIH dva naroda ne zeli drzavu,jedan zeli-i kako to da funkcionise kako treba?!?
Slazem se, narodima koji ne zele BiH kao drzavu treba omoguciti nesmetan prolazak prema maticnim domovinama. :D
Apsolutno se slažem,eno im majke hrvatske i keve srbije pa nek se zanogetaju
Ovakav nacionalizam je pogresan i opasan za buducnost drzave.
Kao da su pitali Dodika sta bi volio cuti.
Post Reply