Dakle jedno malo drugacije pitanje, sta mislite koliko koja stranka ima clanova i zasto se to javno ne pokazuje? Nego dolazi samo do lupanja, jasno mi je da je to zbog politickih istupa, ali ne bi bilo lose da ima neka baza podataka? Ima li ko kakva saznanja o tome?
Idemo...
Clanovi stranaka
- _BaD_BoY
#2 Re: Clanovi stranaka
nas messija(
) fahro rece da imamo oko 100 000
iako ja ne vjerujem u tu brojku
uvijek nam je "vodja" bio skroman tako da imamo sigurno oko 200 000 
-
ibizza
#3 Re: Clanovi stranaka
on da toliko ima,siguran bi bio pobjdenik,ali posto nema,nastavit ce i dalje da uzima telefonski imenik pa po redu zvati narod na fiksne i moliti da dodju u SBB_BaD_BoY wrote:nas messija() fahro rece da imamo oko 100 000
- cyprus
#4 Re: Clanovi stranaka
Pa teško je za jednu mjesnu zajednicu dat tačan broj članova, kamoli za državu...
- _BaD_BoY
#5 Re: Clanovi stranaka
pa mogu ti reci i jeftinije izadje da poziva na telefon nego da pred izbore kupuje krave i dijeli po selima ko nekibermiin wrote:on da toliko ima,siguran bi bio pobjdenik,ali posto nema,nastavit ce i dalje da uzima telefonski imenik pa po redu zvati narod na fiksne i moliti da dodju u SBB_BaD_BoY wrote:nas messija() fahro rece da imamo oko 100 000
sto ti je rec demokratije..al nebitno..kad je doslo vrijeme da ljudi pocnu branit ovu bagru na vlasti koja nas 15 godina u govnima drzi sve je ovo onda postalo normalno
-
ibizza
#6 Re: Clanovi stranaka
al si ti cudan lik...sta je novo u SBB-i osim samog imena???pa ti svi vasi clanovi su bili na vlasti,bili su clanovi odbora,savjeta itd.sta su uradili???NISTA!_BaD_BoY wrote:pa mogu ti reci i jeftinije izadje da poziva na telefon nego da pred izbore kupuje krave i dijeli po selima ko nekibermiin wrote:on da toliko ima,siguran bi bio pobjdenik,ali posto nema,nastavit ce i dalje da uzima telefonski imenik pa po redu zvati narod na fiksne i moliti da dodju u SBB_BaD_BoY wrote:nas messija() fahro rece da imamo oko 100 000
..il da daju po 500 maraka nekolicini ljudi da skupljaju po selima narod i obecavaju festu u slucaju da SDP pobijedi..doduse nije losa ni metoda da platis volonterima(omladini) po 20-30 maraka pa nek uvode djedove i nane i redom zaokruzuju ime clanove sda ili sdp-a iako je nana namijenila svoj glas recimo nekom BPS-u..ima tu jos dosta provjerenih metoda..slobodno dopuni
sto ti je rec demokratije..al nebitno..kad je doslo vrijeme da ljudi pocnu branit ovu bagru na vlasti koja nas 15 godina u govnima drzi sve je ovo onda postalo normalno
Vi(potencijalni glasaci SBB-a) stvarno sami sebe lazete( a i nas
- _BaD_BoY
#7 Re: Clanovi stranaka
pa dobro..et ja cu glasati samo zbog novog imena..a ti ces izgleda opet za ona stara imena zbog kojih i jesmo ovdje gdje smo..bermiin wrote: al si ti cudan lik...sta je novo u SBB-i osim samog imena???pa ti svi vasi clanovi su bili na vlasti,bili su clanovi odbora,savjeta itd.sta su uradili???NISTA!
Vi(potencijalni glasaci SBB-a) stvarno sami sebe lazete( a i nas),sa tim,"treba nam nesto NOVO,dosta nam je ovih 15 god."
- sodom
#8 Re: Clanovi stranaka
nema niti jedna stranka vise od 100-200 aktivnih ljudi,
a koliko ih ima na papiru... max 50.000
a koliko ih ima na papiru... max 50.000
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#9 Re: Clanovi stranaka
Ko bi trebao da ima službeni uvid(ako ta kategorija evidentiranja uopšte postoji) u brojnost bilo koje stranke?
Ne kontam...pa nije valjda da svako može lupati brojeve, bez mogućnosti da bude provaljen
Ne kontam...pa nije valjda da svako može lupati brojeve, bez mogućnosti da bude provaljen
-
privremeni
#10 Re: Clanovi stranaka
Moze, mozedr.gog wrote:Ko bi trebao da ima službeni uvid(ako ta kategorija evidentiranja uopšte postoji) u brojnost bilo koje stranke?
Formalan broj clanova, mislim da nije primaran jer mi smo uvijek posebni. Ako si clan stranke moras placati makar neku simbolicnu clanarinu, a ovako tebi plate svaki put kad su izbori,bez obzira sto ni u snu ne bi mijenjao svoju politicku opciju, makar i junicom koju kasnije zakoljes ili prodas, jer ti ne pada napamet da nesto radis kad ima i drugih "zasluzenih" primanja.