Cestitamo na plati preko 3.000 KM
- nosara
#26 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
sarajevo63 mozes se ti jezit do sutra, birali ste ih i tako sto niste izasli na izbore!
Da ste glasali pametnije ne bi morali na ulice! Ko sto i necete, jer je zima, klizavo, a za kafe i cigara se uvijek moze skuckat!
Da ste glasali pametnije ne bi morali na ulice! Ko sto i necete, jer je zima, klizavo, a za kafe i cigara se uvijek moze skuckat!
-
sarajevo63
#27 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
zaboravio si: PDv se firmama vraća, a nama ne, a kroz sve plaćaš PDV
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#29 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Bio vec na ulici... i skontao (na moje zaprepastenje) da je vecini ocito sasvim dobro (barem se tako ponasaju).
Sad guram politiku... kad svi krenu ja cu biti prvi.
- South Blue Mama
#30 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Da Bog da hljeb bio 100 KM, pa nama doslo iz guzice u glavu i proradila gradjanska svijest cije nemanje nas je dovde i dovelo. Nisu nama krivi politicari, sami smo sebi krivi.barby02 wrote:Od sveg srca, sve povale nasim vodjama i "vodjicama koje traze razrjesenje u toniku", da bi svacijem uhu prijalo . . To je human potez jer mogli su i vise traziti ali oni se zrtvuju za nas koji siti svega vicemo "hljeba, hljeba gospodaru". . . Odanost svojoj gramzivosti je vrlina naseg covjeka a trebalo bi se oduziti bar sa koncertom uvazene Seke , koju ce sami gradjani finansirati dobrotvornim radom ispred VF marketa i skupiti sredstva za za momacko/staracko vece sa Sekicom poslije oficijelnog nastupa . . .pozivom na besplatni telefon 666, mozemo donirati po 124 KM i sto bi bilo od velike koristi za tu "operaciju slijepih i slabovidnih "sa prozora, na sarajevska desavanja
-
sarajevo63
#31 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Pogrešnom se obraćaš.nosara wrote:sarajevo63 mozes se ti jezit do sutra, birali ste ih i tako sto niste izasli na izbore!
A kad svi izađu na ulicu, ja ću gledati na TV-u šta se dešava na ulici, jer iako je klizavo, kako Ti kažeš, i zima je, i cigara ima, mi smo od februara na ulici. E zato neka, neka bude plata 10.000,00KM.
Možda izađem da slikam ili snimam kamerom, baš kao što su i nas.
- zlatiborka
#32 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Pridruzujem se cestitkama nasim dragim federalcima, parlamentarcima, kantonalcima i ostaloj stoci krupnog zuba...South Blue Mama wrote:Da Bog da hljeb bio 100 KM, pa nama doslo iz guzice u glavu i proradila gradjanska svijest cije nemanje nas je dovde i dovelo. Nisu nama krivi politicari, sami smo sebi krivi.barby02 wrote:Od sveg srca, sve povale nasim vodjama i "vodjicama koje traze razrjesenje u toniku", da bi svacijem uhu prijalo . . To je human potez jer mogli su i vise traziti ali oni se zrtvuju za nas koji siti svega vicemo "hljeba, hljeba gospodaru". . . Odanost svojoj gramzivosti je vrlina naseg covjeka a trebalo bi se oduziti bar sa koncertom uvazene Seke , koju ce sami gradjani finansirati dobrotvornim radom ispred VF marketa i skupiti sredstva za za momacko/staracko vece sa Sekicom poslije oficijelnog nastupa . . .pozivom na besplatni telefon 666, mozemo donirati po 124 KM i sto bi bilo od velike koristi za tu "operaciju slijepih i slabovidnih "sa prozora, na sarajevska desavanja
Raja, narode, gradjani, stoko sitnog zuba, sutite i trpite, sabura imajte jer cete dobiti nagradu na onom svijetu....govore nam nase vjerske vodje dok nas politicari izabrani vode u svijetlu buducnost.....
Vodje moraju biti dobro placene da bi nas sto bolje vodili, jel' tako? I zato, tisu misu.....
- nosara
#33 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Ma sarajevo63, nista licno, samo si postavio tezu da se nista ne postize na izborima, sto je nonsens.
Znam ja da vecina formasa glasa za promjene, ali nas nema dovoljno.
Znam isto tako da veliki broj ljudi, posebno urbano stanovnistvo, apstinira i ne glasa, jer, kao, sta moze promijenit moj glas. Da su Amerikanci tako rezonovali, Huso nikad ne bi dobio onog dedicu.
Znam isto tako da veliki broj ljudi, posebno urbano stanovnistvo, apstinira i ne glasa, jer, kao, sta moze promijenit moj glas. Da su Amerikanci tako rezonovali, Huso nikad ne bi dobio onog dedicu.
- Alfons Kauders
#34 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
samo 3000km?
ja bi im dao 30000 hladno...
hajmo napravit inicijativu, trazit da im se povecaju plate na npr. 10000, skupljat potpise, napravit kampanju...
hajmo napravit inicijativu, trazit da im se povecaju plate na npr. 10000, skupljat potpise, napravit kampanju...
-
sarajevo63
#35 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Ništa lično, al to je zamjena teza.nosara wrote:Ma sarajevo63, nista licno, samo si postavio tezu da se nista ne postize na izborima, sto je nonsens.
-
sarajevo63
#36 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Računaj na mene!Alfons Kauders wrote:samo 3000km?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#37 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
ja sam zaAlfons Kauders wrote:samo 3000km?
gdje treba potpisati
- Alfons Kauders
#38 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
treba nam slika neka, jebiga, dje je fair, on je lijepio onog lika sto nosi transparent "napusim vam se ja svima kurca"...
moramo skontat takve neke "jebite nas" transparente...
moramo skontat takve neke "jebite nas" transparente...
- Arc_Angel
#39 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
tražili ste gledajte
tražiliste evo vam ga
ovo sa transparentima nije loša ideja
građanska svijet nepostoji. zašto?
pa zato što svoju djecu odgajamo sa onom pralom ja hocu ja mogu ja imam štelu, relano znanje i ljudski kvaliteti se više i ne spominju, nema etike, morala, kritike i samokritike. djecu roditelji uče od malena da se sve završava tako što se daje na kafu "ivo andrić"
i tu nema više zdravog tkiva, ne onog političkog nego uopšte, pa vidjeste li anketu onu u startu zadnjem od Gallup Europeveze nam idu ipred zanja, 63% ispitanika izajvilo da ih nedostatak veza sprečava da nadju posao, korupcije gotovo da nema jer prema ispitanicima 87% njih je reklo da ima niko nikada nije zatražio novac za uslugu, tj onii nikome nikada nisu ponudili mito
ma mi smo stvarno za lobotomije

tražiliste evo vam ga
ovo sa transparentima nije loša ideja
građanska svijet nepostoji. zašto?
pa zato što svoju djecu odgajamo sa onom pralom ja hocu ja mogu ja imam štelu, relano znanje i ljudski kvaliteti se više i ne spominju, nema etike, morala, kritike i samokritike. djecu roditelji uče od malena da se sve završava tako što se daje na kafu "ivo andrić"
i tu nema više zdravog tkiva, ne onog političkog nego uopšte, pa vidjeste li anketu onu u startu zadnjem od Gallup Europeveze nam idu ipred zanja, 63% ispitanika izajvilo da ih nedostatak veza sprečava da nadju posao, korupcije gotovo da nema jer prema ispitanicima 87% njih je reklo da ima niko nikada nije zatražio novac za uslugu, tj onii nikome nikada nisu ponudili mito
ma mi smo stvarno za lobotomije
-
emina_22
#40 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
.
Last edited by emina_22 on 28/11/2008 10:35, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#41 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
a neeeeeeeeeeeeeeeeeee...bices DRUGI...ja sam prva....Big Boy wrote:Bio vec na ulici... i skontao (na moje zaprepastenje) da je vecini ocito sasvim dobro (barem se tako ponasaju).
- Alfons Kauders
#42 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
beee e e e e e e
-
sarajevo63
#43 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Mirc pozivam te na razum i u pozadinu, s kamerama i fotoaparatima. Ko nekad anamo oni u februaru, martu, aprilu...pa sve do prošle subote.mIRCerka wrote:a neeeeeeeeeeeeeeeeeee...bices DRUGI...ja sam prva....Big Boy wrote:Bio vec na ulici... i skontao (na moje zaprepastenje) da je vecini ocito sasvim dobro (barem se tako ponasaju).
BEeeeee eeee
-
The 51st State
#44 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
nema mjesta ironiji, drzava svoje sluzbenike mora adekvatno placati.
- frakson
#45 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Pa zasto se cudite, dok se niko ne buni oni ce da rade sto im je volja,
NARODE TREBATE STEDJETI DA BI MI MOKLI DIZATI PLACE
Naj cudnije je da mediji na ovo ne reagiraju ili ne vrše pritisak ... ovako ispade da su Bogom dati i nedodirljivi, gok na vlast ne dodu bizbismeni, i menderi od ove drzave nema nista, jer je ovi kokuzi izmuzose skroz.
Volio bi da dode dan kada ce KM ovisiti o privredi, a ne da je slepa EU, riknula bi drzava za jedan dan.
NARODE TREBATE STEDJETI DA BI MI MOKLI DIZATI PLACENaj cudnije je da mediji na ovo ne reagiraju ili ne vrše pritisak ... ovako ispade da su Bogom dati i nedodirljivi, gok na vlast ne dodu bizbismeni, i menderi od ove drzave nema nista, jer je ovi kokuzi izmuzose skroz.
Volio bi da dode dan kada ce KM ovisiti o privredi, a ne da je slepa EU, riknula bi drzava za jedan dan.
-
sarajevo63
#46 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Polupo lončiće. Žmiri.The 51st State wrote:nema mjesta ironiji, drzava svoje sluzbenike mora adekvatno placati.
Država je platila svoje. Sad federalci trebuju svoje, u kantonima ne znam dokle su stigli, u gradu sarajevu povećanje do 25%, oni to rade iz pozadine, tiho.
Dok engleska kraljica prepravlja garderobu, zbog recesije, naši poklanjaju lipicanere i dižu plate. Sumnja se da je lipicanera platio iz svog džepa.
Last edited by sarajevo63 on 28/11/2008 11:03, edited 1 time in total.
- Liberalism
#47 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Trzisna ekonomija i demokratija funkcionisu samo treba vremena. Jednostavno ljudi na vlasti bi ce uvijek povecavati plate do iznosa koji granici sa iznosom koji će proizvesti reakciju kod ostalih ljudi koji nisu na vlasti.
Vjerujem da 3.000 KM nije neki iznos koji ce probuditi reakciju ostalih ljudi. Da je plata 10.000 KM tad bi reakcija vec mogla biti ocekivana. Ali i tada imamo dvostruke reakcije. Prva je negodovanje a druga je aktivno ukljucivanje u politiku. Po meni, Bosnu stranci sputavaju u svom prirodnom tranzicijskom periodu. Ako je vlast losa uzece sve sebi a ne samo 3.000 KM. Ako su losi imali bi plate 30.000 KM ili cak i vise sve dok se narod ne pobuni.
Vjerujem da 3.000 KM nije neki iznos koji ce probuditi reakciju ostalih ljudi. Da je plata 10.000 KM tad bi reakcija vec mogla biti ocekivana. Ali i tada imamo dvostruke reakcije. Prva je negodovanje a druga je aktivno ukljucivanje u politiku. Po meni, Bosnu stranci sputavaju u svom prirodnom tranzicijskom periodu. Ako je vlast losa uzece sve sebi a ne samo 3.000 KM. Ako su losi imali bi plate 30.000 KM ili cak i vise sve dok se narod ne pobuni.
-
mg
#48 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Evo i ja da uputim cestitke dragim nasim poslanicima...
Na proteste cu izaci samo onda kada se bejzbol palice budu organizovano nosile umjesto transparenata.
Ovako da me neko iz kozne fotelje posmatra kroz prozor i konta "vidi ti kretena" a ja kao dole stojim sa transparetom i kao cekam ponedeljak kad ce osvanut pravna drzava a napolju nije kao minus...e necu...
Dosta je vise price, sve je to ispricano...ispuljirano...recirkulirano...reciklirano...ispljunuto...
Pacifizam i transparente mos na balkanu nosat citav zivot...i onda te mogu zakopat tako da ti guzica iz zemlje viri i u nju ti nabit transparent i nista se promjenilo ne bi...
Da vi uzimate 3000-7000 KM mjesecno ja vjerujem da bi vas bilo briga za neke tu sto stoje sa transparentima...ili za neku provokaciju u kojoj vam skupljaju pare...ma daj...
Nego nac nekog da donira nekih par stotina palica...i lijepo natenane...
Na proteste cu izaci samo onda kada se bejzbol palice budu organizovano nosile umjesto transparenata.
Ovako da me neko iz kozne fotelje posmatra kroz prozor i konta "vidi ti kretena" a ja kao dole stojim sa transparetom i kao cekam ponedeljak kad ce osvanut pravna drzava a napolju nije kao minus...e necu...
Dosta je vise price, sve je to ispricano...ispuljirano...recirkulirano...reciklirano...ispljunuto...
Pacifizam i transparente mos na balkanu nosat citav zivot...i onda te mogu zakopat tako da ti guzica iz zemlje viri i u nju ti nabit transparent i nista se promjenilo ne bi...
Da vi uzimate 3000-7000 KM mjesecno ja vjerujem da bi vas bilo briga za neke tu sto stoje sa transparentima...ili za neku provokaciju u kojoj vam skupljaju pare...ma daj...
Nego nac nekog da donira nekih par stotina palica...i lijepo natenane...
-
Mobile_Disco
#49 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
Sve na lijekove potrosili... 
-
The 51st State
#50 Re: Cestitamo na plati preko 3.000 KM
ding dong,sarajevo63 wrote:Polupo lončiće. Žmiri.The 51st State wrote:nema mjesta ironiji, drzava svoje sluzbenike mora adekvatno placati.
Država je platila svoje. Sad federalci trebuju svoje, u kantonima ne znam dokle su stigli, u gradu sarajevu povećanje do 25%, oni to rade iz pozadine, tiho.
Dok engleska kraljica prepravlja garderobu, zbog recesije, naši poklanjaju lipicanere i dižu plate. Sumnja se da je lipicanera platio iz svog džepa.