Cerić islamski poglavar ili političar

Locked
zlafa

#576 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by zlafa »

Tratinčica84 wrote: Kakvo stanje?Nije valjda to BiH psihijatrijska ustanova a Cerić psihijatar.Na moje stanje ne treba niko "paziti"!Ako osjetim potrebu i dođem do saznanja da moje dijete treba više no sto mu ja mogu pružiti,znam tačno na koju ću se adresu obratiti.
Tvoje shvatanje stanja u bih i moje pa u najmanju ruku mozemo reci da se ne podudara. A ovo na stanje je odg na tvoje da insan LICNO odg za odg. Sto vise znanja o Islamu imas veca je tvoja obaveza a Reis koji vodi Bosnjake/muslimane u tom obliku ima najvecu odgovornost. I da bit ce pitan na Sudnjem danu sta je radio itd. I ovo je glavna razlika shvatanja. Ti gledas iz skroz drugog aspekta i sto je najgore ne zelis da barem malo pokusas shvatiti sta pokusava reci.
Sijalica60W

#577 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Sijalica60W »

ultima_palabra wrote:
Sijalica60W wrote:Jel to Ahmede znači da Islamska zajednica treba jedina da brine novcu za ukop srebreničana? Tada, kada pare trebaju, iako je IZ na hiljade puta dokazala svoju brigu na polju povratka i sličnih stvari, svi upiru prstom u IZ kako to ona treba da organizuje i finansira. Vidiš komentara tipa kako je Reis oslobođen plaćanja poreza, vjernici i sične gluposti.

De der mi reci, koja je to institucija u BiH uradila više od Islamske zajednici na svim poljima koja si pomenuo i na još više. Znam ja da su ti namjere korektne i razumijem šta tebe boli. Reis te naljutio obraćanjem u Blagaju, i to je OK. Međutim, sve što si pobrojao i gdje je po tebi problem, problem je koji se najmanje treba spočitavati Reisu ili IZ jer su prvi u podršci. To je činjenica.
Naravno da ne treba... ali treba da digne glas bar onoliko kao što je digla za vjeronauku. I da mobilizira "bošnjačke privrednike" bar onoliko kao za zgradu Rijaseta...
Pa dizala je glas, samo što to tada mnogima nije bilo bitno jer su komentari koji su izlazili iz IZ bili isto ili slično okupani kritikama ali je išlo na "zajedničkog neprijatelja" - uglavnom protiv RS-a. Druga stvar je što su ovi problemi sa RS-om nešto što je realnost u Bosni i s manjom se oštrinom reaguje na provokaciju koja dolazi sa mjesta odakle se očekuje.

Privrednici i bošnjaci su mobilizirani svakog petka (najmanje) na džumama prikupljanjem sergija za stradale u poplavama, za japan, za srebrenicu, za uspješne učenike, za bolesne, za bolnice. Ne prikupljaju se sredstva samo za održavanje džamija. Islamska zajednica je mnoge instuticije ponizila, a nije u islamskoj praksi faliti se sa učinjenim. Sve vi to znate, samo što je to nerelavantno i offtopic, zar ne.

Kada je sve to tako, a jeste i malo ko će da spori, kako onda ne razumijete da boli, i to mnogo boli, kada vas vaš ujeda, a bespotrebno. Nemojte molim vas...
Sijalica60W

#578 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Sijalica60W »

plain vanilla wrote:
Sijalica60W wrote:Postoji li institucija u BiH, državna institucija koja je trebala, eto kulturnije, reći ono što je reis kazao? Vi pričate o državi BiH isto ko da je to uređeno aman.
Reis je kulturnije trebao reci to sto je rekao..ima on pravo reci, i pravo i obavezu, ali je nacin sporan
Uvijek se može bolje i kulturnije. Griješi se. Ljudski je to. Međutim, de makar trunku budite realni kada je IZ i Reis u pitanju i priznajte da on i muslimani moraju dat najmanje 5 golova da bi im se jedan prizvnao.
ultima_palabra

#579 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by ultima_palabra »

Sijalica60W wrote:
ultima_palabra wrote:
Sijalica60W wrote:Jel to Ahmede znači da Islamska zajednica treba jedina da brine novcu za ukop srebreničana? Tada, kada pare trebaju, iako je IZ na hiljade puta dokazala svoju brigu na polju povratka i sličnih stvari, svi upiru prstom u IZ kako to ona treba da organizuje i finansira. Vidiš komentara tipa kako je Reis oslobođen plaćanja poreza, vjernici i sične gluposti.

De der mi reci, koja je to institucija u BiH uradila više od Islamske zajednici na svim poljima koja si pomenuo i na još više. Znam ja da su ti namjere korektne i razumijem šta tebe boli. Reis te naljutio obraćanjem u Blagaju, i to je OK. Međutim, sve što si pobrojao i gdje je po tebi problem, problem je koji se najmanje treba spočitavati Reisu ili IZ jer su prvi u podršci. To je činjenica.
Naravno da ne treba... ali treba da digne glas bar onoliko kao što je digla za vjeronauku. I da mobilizira "bošnjačke privrednike" bar onoliko kao za zgradu Rijaseta...
Pa dizala je glas, samo što to tada mnogima nije bilo bitno jer su komentari koji su izlazili iz IZ bili isto ili slično okupani kritikama ali je išlo na "zajedničkog neprijatelja" - uglavnom protiv RS-a. Druga stvar je što su ovi problemi sa RS-om nešto što je realnost u Bosni i s manjom se oštrinom reaguje na provokaciju koja dolazi sa mjesta odakle se očekuje.

Privrednici i bošnjaci su mobilizirani svakog petka (najmanje) na džumama prikupljanjem sergija za stradale u poplavama, za japan, za srebrenicu, za uspješne učenike, za bolesne, za bolnice. Ne prikupljaju se sredstva samo za održavanje džamija. Islamska zajednica je mnoge instuticije ponizila, a nije u islamskoj praksi faliti se sa učinjenim. Sve vi to znate, samo što je to nerelavantno i offtopic, zar ne.

Kada je sve to tako, a jeste i malo ko će da spori, kako onda ne razumijete da boli, i to mnogo boli, kada vas vaš ujeda, a bespotrebno. Nemojte molim vas...
Mojne me persirati :D
Ne sporim ja te stvari, samo mi se čini da se to radi sa mnogo manje truda i žara... a kada treba napasti sugrađanina i komšiju, to je nekako najslađe :roll: A to važi i za drugu stranu u ovom "sukobu"...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#580 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by plain vanilla »

Sijalica60W wrote:
plain vanilla wrote:
Sijalica60W wrote:Postoji li institucija u BiH, državna institucija koja je trebala, eto kulturnije, reći ono što je reis kazao? Vi pričate o državi BiH isto ko da je to uređeno aman.
Reis je kulturnije trebao reci to sto je rekao..ima on pravo reci, i pravo i obavezu, ali je nacin sporan
Uvijek se može bolje i kulturnije. Griješi se. Ljudski je to. Međutim, de makar trunku budite realni kada je IZ i Reis u pitanju i priznajte da on i muslimani moraju dat najmanje 5 golova da bi im se jedan prizvnao.
Pa nek prizna da je pogrijesio, pa mozda ovaj autogol postane gol.
Mislim da sam sasvim realna po pitanju IZ, ali ne mogu slijepo odobriti svaki njihov potez.

Pa na ovom forumu se kukalo sto je Bin Laden bacen u more, i nije sahranjen prema islamskim propisima, a istovremeno se prica o fetvi kako jednog dana Suljagicu nece biti klanjana dzenaza.
Tuzno je ako ti mislis da je to gol IZ.
Bayraktar

#581 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Bayraktar »

Chisum wrote:
Bayraktar wrote:"ovdje se vidi konstanta svake rasprave na ovom forumu a to je da pojedinci nisu u stanju odvojiti svoju vjeru, svoju politiku i svoju naciju. Kod mnogih ove tri stvari postaju sveto jedinstvo i ako kažeš : de malo ljud stanite na loptu i razmislite o čemu pričate i kamo to vodi? odmah si neprijatelj.

Svak normalan na evropskom kontinentu će u ovo vidjeti kao problem. I u praksi to i predstavlja problem jer dolazi do vjerske uzurpacije političkih (državnih) institucija. Tako se ne ide u Evrope već u Aziju."
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zašto bi ja odvojio Vjeru, Politiku i naciju. Ja sam što jesam i ne moram se nikome da sviđam zbog toga. Meni takva ateistička europa ne treba. A kako se ide u Europu???
Jel treba da se odreknem Vjere da bi otišo u europi.
Mi smo već u Europi..ustvari...o čemu pričaš ???
Jel možda onoj Europi u kojoj je bista Pape Inoćentija iznad poglavara.
Jesul se oni odrekli svoje Vjere da bi ušli u tu tvoju "EUROPU" ???
Jel onoj Europi što je dopustila pokolj i genocit u 21. stoljeću ????
Ma 'ta ce tebi Evropa? Sjedi gdje jesi.

Vozace se reis Evropom umjesto tebe, u spupim autima.... kao sto i govori umjesto tebe, misli umjesto tebe, a bogami, i uzima pare umjesto tebe... :-D
Reis nema nikakve veze sa mojim ekonomskim stanjem i kakve veze ima to sto ce se vozat u skupim autima. Voza se i Komsic, Tihic, Bakir, Radoncic ali ne brane moja prava..vec ih ruse..i jos uz to su dobro odgovorni za dzep gradjana...dok Reis nema veze sa tim. Reis i treba da ide po Europi...a to vas najvise boli. Treba da upoznaje, kao što i radi...Europu sa tim da su musliumani u BiH najtolerantniji narod Europe...da su pretrpili genocid i stradanje bez i jedne osvete.

http://www.youtube.com/watch?v=5Fv3k-xpFhs
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#582 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by -LIBERO- »

islambosna atakuje opet :D

Interesantna je kolicina novih nikova,a i ovi nikovi spavaci koji samo reaguju na odradjeni profil tema naglo se povecava :D

Isvaki put isto... :dance: :sax:
seln

#583 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by seln »

Sijalica60W wrote: Privrednici i bošnjaci su mobilizirani svakog petka (najmanje) na džumama prikupljanjem sergija
Sergije su sitnis.
Bayraktar

#584 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Bayraktar »

Interesantno je to da na ovom forumu...forumu boljševika...svaki dan treba da čitamo o atacima na sve Bošnjačko. Svako drugo mišljenje je popraćeno sa salvom pljuvanj...banovanja a tako se dicite demokratijom. :run:
Bloo
Globalna šefica

#585 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Bloo »

Bayraktar wrote:Interesantno je to da na ovom forumu...forumu boljševika...svaki dan treba da čitamo o atacima na sve Bošnjačko. Svako drugo mišljenje je popraćeno sa salvom pljuvanj...banovanja a tako se dicite demokratijom. :run:

o da boljsevicki forum, a tamo hrpa raje na Vritualnom dzematu
vaučer

#586 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by vaučer »

Totalne gluposti u bujicama isplivaju čim se dirne u osinje gnijezdo religije.
Vjeronauk nitko ne brani, ali to je izborni predmet ako je ikad išta igdje trebalo da bude izborni predmet.
Još se čini usluga vjerskim zajednicama što uopće ima vjeronauk u školama jedne sekularne države, ali ne, nije dovoljno već trebaju mali vjernici skupljati ocjene a mali ateisti biti učenici drugog reda. Ustvari bilo bi najbolje da e stavi neka odredba pa da i mali ateisti moraju biti dogmatizirani. Svima bi nam bilo lakše. :-)
Dosta više bome, dosta.
nosara

#587 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

Bayraktar wrote:Interesantno je to da na ovom forumu...forumu boljševika...svaki dan treba da čitamo o atacima na sve Bošnjačko. Svako drugo mišljenje je popraćeno sa salvom pljuvanj...banovanja a tako se dicite demokratijom. :run:
:lol:
nosara

#588 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

Bloo wrote:

o da boljsevicki forum, a tamo hrpa raje na Vritualnom dzematu
To su nase guje iz njedara... :lol:
seln

#589 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by seln »

nosara wrote:
Usijalo sunce danas :D
Bayraktar

#590 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Bayraktar »

vaučer wrote:Totalne gluposti u bujicama isplivaju čim se dirne u osinje gnijezdo religije.
Vjeronauk nitko ne brani, ali to je izborni predmet ako je ikad išta igdje trebalo da bude izborni predmet.
Još se čini usluga vjerskim zajednicama što uopće ima vjeronauk u školama jedne sekularne države, ali ne, nije dovoljno već trebaju mali vjernici skupljati ocjene a mali ateisti biti učenici drugog reda. Ustvari bilo bi najbolje da e stavi neka odredba pa da i mali ateisti moraju biti dogmatizirani. Svima bi nam bilo lakše. :-)
Dosta više bome, dosta.
Bujrum...ko brani maloj djeci ateista i boljševika da imaju svoj predmet marksizma i darvinizma..titoizma...jugoslovenizma..To je vaše pravo..i treba da se borite da vaša djeca imaju takav predmet...Ne diraj me ..ne diram te
nosara

#591 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

seln wrote:
nosara wrote:
Usijalo sunce danas :D
:D
Chisum

#592 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Chisum »

nosara wrote:
:lol: :lol: :lol:

Forum boljsevika....

Kinetoni, tramali, artani, pa sve zalijes vlahovom... i onda pocne da te kupa....
Last edited by Chisum on 18/05/2011 13:33, edited 2 times in total.
vaučer

#593 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by vaučer »

Bayraktar wrote: Bujrum...ko brani maloj djeci ateista i boljševika da imaju svoj predmet marksizma i darvinizma..titoizma...jugoslovenizma..To je vaše pravo..i treba da se borite da vaša djeca imaju takav predmet...Ne diraj me ..ne diram te

Pa ni vama nitko ne brani vjeronauk.Imate li ga? Imate.
U čemu je problem dakle?
nosara

#594 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nosara »

Bayraktar wrote:
vaučer wrote:Totalne gluposti u bujicama isplivaju čim se dirne u osinje gnijezdo religije.
Dosta više bome, dosta.
Bujrum...ko brani maloj djeci ateista i boljševika da imaju svoj predmet marksizma i darvinizma..titoizma...jugoslovenizma..To je vaše pravo..i treba da se borite da vaša djeca imaju takav predmet...Ne diraj me ..ne diram te
Neka cvjeta ateizam u nasoj socijalistickoj zajednici ravnopravnih naroda i narodnosti... Amin...
nihoniho

#595 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by nihoniho »

pa hoce li bit' neko "forumsko ljeto",da se malo desi narod,ipak ste ugrozeni?
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#596 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by prljavi Hare »

nosara wrote:
Bayraktar wrote:
Dosta više bome, dosta.
Neka cvjeta ateizam u nasoj socijalistickoj zajednici ravnopravnih naroda i narodnosti... Amin...
:lol: :lol: :lol: :lol:
mrtva kokoš

#597 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by mrtva kokoš »

ja zelim da moje djete uci o titoizmu, jugoslovenizmu i vjeronauci. gdje ce moje djete :?

ceric je trenutno islamski poglavar koji ima sve predekspozicije da bude politicar. sve ostalo je
pitanje njegove ambicije.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#598 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by plain vanilla »

Ozren Kebo: Mirno spavajte, nama je ionako svako ljeto – sarajevsko

Odluka Emira Suljagića, kantonalnog ministra obrazovanja i nauke, da se od ove školske godine vjeronauka u osnovnim i srednjim školama ocjenjuje opisno, što znači da ovaj predmet više ne ulazi u prosjek ocjena, spada u one rijetke političke poteze koji svojom inovativnom prirodom, pragmatičnom svježinom i – teško je povjerovati, teško je čak i izustiti takav pojam, ali evo ispostavlja se da je neophodan – političkom hrabrošću, uvodi nove standarde u političku praksu Bosne i Hercegovine.

UMJESTO OTVORENOG DIJALOGA

Teorijski, u jednoj običnoj, sekularnoj državi, za odluku da se vjeronauka vrati u normalne okvire ne bi trebala nikakva hrabrost. Suštinski, svaki pokušaj da se politički život u Bosni i Hercegovini uozbilji i unormali mora, nažalost, imati karakteristike nabrojane na početku ovog teksta: inovativnost, svježinu i hrabrost. Odluka kantonalnog ministra da suzbije diskriminaciju djece i spriječi manipulacije jednim važnim predmetom, izazvala je bujicu oprečnih reakcija. Umjesto da to bude povod za otvoren dijalog o prirodi bosanskohercegovačkog društva, o kontekstualizaciji religije, o obrazovnom sistemu i njegovim nedostacima, o multietničkom društvu i njegovim izazovima, na ministra Emira Suljagića stuštio se primitivni gnjev vjerskih poglavara i službenika. Već sedmicama ministar je izložen prijetnjama, u pomoć se prizivaju šehidi i Srebrenica, a dobili smo i jedan od najživopisnijih političkih gafova ove godine, najavu sarajevskog ljeta, što nije sarajevski pandan onim divnim manifestacijama kakve su, recimo, Maglajsko studentsko ljeto ili Mostarsko kulturno ljeto, nego je to bila neumjesna, opskurna aluzija na – kako nam je objašnjeno s najvišeg mjesta – nemirno egipatsko proljeće. U javni prostor Bosne i Hercegovine čak je puštena i jedna fetva, za sada neodređenog roka trajanja (još nije jasno da li se konstruktivni prijedlog Rijasetovog kolumniste Muhameda Velića odnosi na stogodišnju ili pedesetogodišnju zabranu dženaze za Suljagića. Velić nije decidno poručio koju od predloženih opcija preferira, a Rijaset za sada decidno šuti). Uglavnom, izostala je jedino argumentirana rasprava.

Sve te reakcije pokazuju nekoliko flagrantnih činjenica o stanju duha u vrhu Islamske zajednice. Taj je duh zalutao u vremenu, navikao na privilegije i nenavikao na državu i dijalog, bez elementarne svijesti o poštovanju drugog i različitog, pogrešno kontekstualiziran, baždaren na priču o ugroženosti, što je najgori mogući politički okvir, koji nikad nikome nije donio ništa dobro. Pa kad se desila ovakva stvar, na površinu su isplivali sav jad i bijeda religijskog diskursa namijenjenog javnosti. Doduše, treba biti iskren pa reći da nam ni medijski prostor nije mnogo uređeniji, inteligentniji i liberalniji. I ne samo medijski. Politika, religija, mediji, inteligencija – naše društvo funkcionira na principu spojenih posuda, njegovi segmenti isprepliću se, nadahnjuju i nadopunjuju, tako da afera vjeronauka ne iznenađuje toliko demonstriranim stavovima koliko žestinom i količinom nepojmljivih gluposti. Da, glupost je teška riječ, neprimjerena političkom komentaru, ali još je teže da povodom ovog slučaja bude zaobiđena.

Najfrapantnije su bile i najviše reakcija u zemlji i inozemstvu izazvale su poruke reisu-l-uleme Mustafe ef. Cerića. Njegov, ako ga tako smijemo nazvati, povijesni govor u Blagaju (povijesni ne po značaju, nego po autodestruktivnom demistificiranju) pokazao je kakve naslage nerazumijevanja određuju dominantnu političku svijest kod Bošnjaka, u kakvom ozračju se prakticira i promovira vjerski život i kakve metode političke borbe imaju na umu u vrhu Islamske zajednice. Reisovo obraćanje vjernicima u Blagaju (ne)očekivani je populizam bez logike i koncepta, s politički sumnjivom tezom da su Bošnjaci ugroženi odlukama jednog bezbožnog ministra, izniklog iz jedne bezbožničke partije.

MALO VIŠE SAMOKONTROLE

Rijaset Islamske zajednice sopstvenu je nespremnost za društvenu kritiku i dijalog pretočio u seriju nedopustivih reakcija koje mu urušavaju autoritet i umanjuju relevanciju. Emir Suljagić je – uspostavit će se to kasnije – takao u osinje gnijezdo. Možda najviše uznemirava latentno pozivanje na nasilje kao metodu političke borbe. U tom smislu suvišna je bilo kakva prijetnja kairskim scenarijem, jer u Sarajevu postoji živo sjećanje na izuzetno dobro organizirano nasilje tokom Queer Sarajevo Festivala. Sramna demonstracija sile prilikom tog događaja pokazala je svu uzaludnost i dvoličnost onih predramazanskih i bajramskih intervjua i govora. Ovdje ne postoji ni minimalno uvažavanje i razumijevanje za drugog (ali baš drugog) i različitog (uistinu različitog). Ovaj skandal s vjeronaukom u školama pokazuje da svijest koja je tada dovela do nasilja nije mnogo odmakla od ondašnjeg nerazumijevanja. Mogućnost dijaloga, jedina relevantna i poželjna mogućnost u političkom životu, suspendirana je i supstituirana prijetnjama, podmetanjima i zlokobnim aluzijama.

Sve u svemu, tužna debata, jadna argumentacija, katastrofalna društvena svijest. Teško je predvidjeti kako će ovakve reakcije uticati na ministra Suljagića, hoće li se uplašiti i povući, ili nastaviti kako je počeo, otvarajući najvažnija, što u nas po automatizmu znači i najbolnija pitanja svog resora. Ako nastavi kako je počeo, onda mora jedno imati na umu: ne samo da ne treba popuštati pred pritiscima, nego ne smije podleći provokacijama i upuštati se u neprimjerene rasprave. Njegova iskušenja moguće je sažeti ovako: morat će da trpi udarce i da ih ne uzvraća. Morat će ostati dostojanstven i pred najnižim napadima. To nije lako, ali nema više pozivanja na mrtve Suljagiće.

A za sve ove uznemirene duhove koji još jednom nisu uspjeli položiti ispit demokratije, da kažemo i ovo: malo više samokontrole, gospodo vjerski službenici. Dvaput promislite prije nego što išta kažete. Tako težak i ružan govor ne priliči vjerskim velikodostojnicima. Ako budete prijetili sarajevskim ljetom, čuvajte se jeseni; ne znate u šta se upuštate. Vaš je zadatak da smirujete strasti i otvarate dijalog, a ne da budete kolovođe nemira. Prijetnja sarajevskim ljetom, osim što je neumjesna, neadekvatna i politički štetna, u sebi sadrži i duboko nerazumijevanje egipatskih nemira. Tamošnje proljeće (a više je, kalendarski govoreći, bilo riječ o zimi) nije buknulo zbog vjeronauke, nego zbog samovolje i korupcije, zbog kaste povlaštenih bogataša koji su mislili da dovijeka mogu manipulirati siromašnim narodom. E zbog toga, a ne zbog ovoga, izbijaju egipatska proljeća i sarajevska ljeta.

Zaključimo razmatranja o ovom vjersko-političkom skandalu u skladu s odlukom novog kantonalnog ministra. Za predstavnike vjere u ovom slučaju je neuporedivo bolje da ih ocjenjujemo opisno nego numerološki. Jer ako bi ih se vrednovalo na stari, predsuljagićevski način, onda je sasvim jasno da su od najvećeg dijela javnosti dobili čistu jedinicu. A ako bismo to prebacili u segment opisnog vrednovanja, možemo reći samo jedno: izrazito loše, gospodo, izrazito loše.

I baš zato, nek budu zahvalni novom ministru, a ne ljuti na njega. Sva je sreća da više nema ocjenjivanja, jer nekima bi, gluho i daleko bilo, sarajevsko ljeto u tom slučaju moglo propasti u pripremama za popravni.
Chisum

#599 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Chisum »

nihoniho wrote:
pa hoce li bit' neko "forumsko ljeto",da se malo desi narod,ipak ste ugrozeni?
Pa kako nisu ugrozeni, haveru... Da su vjernici danas ugrozeni, istina je! U uzasno su teskoj situaciji.

Valja pljunuti na svoj obraz i sutati ga od Sarajeva do Bihaca, pa nazad, braneci ovog korumpiranog dezeretera u cijim postupcima, u cijoj raji i keshu, koji ga najvise nadrazuje, nema ni v od vjere u koju se zaklinju... :-D Nije im lako... ali da su savrseno izdresirani da i to progutaju - jesu.

Vrlo vjerovatno ce se desiti sarajevsko ljeto... kao i svakog ljeta :lol: Ono, Bascarsijske noci, SFF, shatirani dijasporci u sarenim suljama, koke, marisane... itd

Pa jos ako odvalimo one skutore sutra - onda i Horde opet u Evropi!

SARAJEVSKO LJETO! :mrgreen:

Image
Admjus

#600 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Admjus »

Sijalica60W wrote:
plain vanilla wrote:
O čemu ti pričaš bolan!? Muslimanima treba reis koji NEĆE DAVATI AUTOGOLOVE. Po tebi reisu se omakne greška tu i tamo. Ja bih rekao da mu se od 1993 omaklo par dobrih poteza. Samo jednom sam bio inpresioniran njegovom hutbom a vazio je o nefsu i ljudskoj prirodi. Možemo li mi muslimani sebi priuštiti reisa kojeg moramo stalno braniti? Pa jesmo li maloumni pa da za reisa imamo čovjeka koji SVIMA JE JASNO, NE UMIJE DA NAS KAKO TREBA PREDSTAVLJA NI KOD KUĆE NI NA STRANI.
Locked