Cerić islamski poglavar ili političar

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#401 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by plain vanilla »

popajic wrote:
Ahmmed wrote: ....
I opet, ponavljam, nema para da se petsto Srebreničana pokopa 11 jula ove godine, u Potočarima.....Nema para, a svi šute.....Zajedno sa reisom.
eh, Ahmede...para ima , ali nema ni humanosti ni postenja !Vec odavno.
Sto je najgore,nece biti sutnje 11.07. Izlazit ce za govornicu svi i svi ce grlato ubirati politicke poene na srebrenickom zgaristu.Farsa se nastavlja...
bolje da smo energiju usmjerili na ovaj problem, nego sto se bavimo Cericem
od toga zasto nema para, gdje su pare, pa do onoga sta mi mozemo uciniti
Ponosan

#402 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Ponosan »

KenCo wrote:kao vjernik musliman, koji prakticira vjeru, mogu reci da sam ostao sokiran ovom hajkom na ministra. prosto ne mogu da vjerujem kakve sam tekstove procitao i kakve sam izjave cuo.
Reis se koristi jako ruznim nacinom rasprave, bukvalno stavlja rijeci u usta ministru. doticni NIKAD nije pomenuo ukidanje vjeronauke,nego samo opisno ocjenjivanje. a Reis od prvog dana donosenja odluke tretira istu kao UKIDANJE vjeronauke. i onda se jos usudi reci kako je on protiv islama, pa na vjeronauci se uci o svim religijama! cak se ministar naziva protivnikom islama, da mu se nece dzenaza klanjati. odvratije stvari nisam odavno cuo. musliman nema pravo suditi na taj nacin ljudima.
inace mislim da vjeronauci nije mjesto u skolama, jer za to trebaju posebne institucije, a pogotovo nisam za ocjenjivanje, jer to nema smisla. ako odziv bude manji posto se vjeronauka ne ocjenjuje onda je ocigledno da je odredjeni broj dzaka isao samo radi sigurne petice. plus, cuo sam da oko 2,5 miliona iz drzavnog budzeta (nase pare) ode na plate vjeroucitelja.

sokiran sam ovim izjavama vjerskih sluzbenika i daju jako ruznu sliku o islamu.
kao ateista,nevjernik,smatram da je ova odluka ministra Suljagica skandalozna i da proizvodi ustvari radikalne islamiste! ja jesam ateista,ali normalni ateista,a ne radikalni kao ministar Suljagic! on i njegova stranka SDP ce biti najzasluzniji za "sarajevsko ljeto" i demoliranje naseg grada..za to ce neko morati odgovarati! radikalni ateisti su se grubo poigrali vjernicima i IZ,za to ce i da ispastaju..a ja cu u medjuvremenu ozbiljno razmisliti da vise ne budem ateista!
Usput smatram da je Reis Ceric apsolutno upravu,ovo govorim kao objektivni i posteni ateista!
Kupalo

#403 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Kupalo »

Ponosan wrote:
KenCo wrote:kao vjernik musliman, koji prakticira vjeru, mogu reci da sam ostao sokiran ovom hajkom na ministra. prosto ne mogu da vjerujem kakve sam tekstove procitao i kakve sam izjave cuo.
Reis se koristi jako ruznim nacinom rasprave, bukvalno stavlja rijeci u usta ministru. doticni NIKAD nije pomenuo ukidanje vjeronauke,nego samo opisno ocjenjivanje. a Reis od prvog dana donosenja odluke tretira istu kao UKIDANJE vjeronauke. i onda se jos usudi reci kako je on protiv islama, pa na vjeronauci se uci o svim religijama! cak se ministar naziva protivnikom islama, da mu se nece dzenaza klanjati. odvratije stvari nisam odavno cuo. musliman nema pravo suditi na taj nacin ljudima.
inace mislim da vjeronauci nije mjesto u skolama, jer za to trebaju posebne institucije, a pogotovo nisam za ocjenjivanje, jer to nema smisla. ako odziv bude manji posto se vjeronauka ne ocjenjuje onda je ocigledno da je odredjeni broj dzaka isao samo radi sigurne petice. plus, cuo sam da oko 2,5 miliona iz drzavnog budzeta (nase pare) ode na plate vjeroucitelja.

kao ateista,nevjernik,smatram da je ova odluka ministra Suljagica skandalozna i da proizvodi ustvari radikalne islamiste! ja jesam ateista,ali normalni ateista,a ne radikalni kao ministar Suljagic! on i njegova stranka SDP ce biti najzasluzniji za "sarajevsko ljeto" i demoliranje naseg grada..za to ce neko morati odgovarati! radikalni ateisti su se grubo poigrali vjernicima i IZ,za to ce i da ispastaju..a ja cu u medjuvremenu ozbiljno razmisliti da vise ne budem ateista!
Usput smatram da je Reis Ceric apsolutno upravu,ovo govorim kao objektivni i posteni ateista!
Ja suplje :-)
Gandalf

#404 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Gandalf »

U školi se uči nauka
U vjerskim objektima se uči vjeronauka
A Cerića bi u zatvoru trebalo naučiti da ne krade od usta svog gladnog naroda
_Sarajka

#405 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by _Sarajka »

Ponosan wrote:

Što proizvodi Cerić svojim istupima u javnosti,pozivanjem na linč i nasilje?Tolerante džematlije možda,prepune sabura i uvažavanja drugih?
Kupalo

#406 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Kupalo »

Gandalf wrote:U školi se uči nauka
:thumbup:
Admjus

#407 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Admjus »

Ja molim muslimane na ovom forumu da nešto konkretno učine kako bi Islamsku zajednicu spasili i sačuvali od ef. Cerića i sličnih. Dok IZ upire prstom u komuniste i ateiste, pravi neprijatelj muslimana je reis Cerić a da nije toga ni svjestan. Islamska zajednica je muslimane učinila podanicima jednog čovjeka koji predstavlja muslimane bez ikakve odgovornosti prema bilo kome. DANAS NE POSTOJI NAČIN DA SE IZRAZI NESLAGANJE SA STAVOVIMA ISLAMSKE ZAJEDNICE A DA TO NE BUDE OKARAKTERISANO KAO ISLAMOFOBIJA. Čelnici IZ odgovaraju samo sebi, ni državi ni narodu a Boga se ne boje. IZ je država u državi BIH a problem je što taj položaj ljudi koji predstavljaju muslimane zloupotrebljavaju. Da Bog do imamo za reisa mudrog čovjeka a ne galamdžiju.
Kada bi neko pokrenuo peticiju sa zahtjevom da se reis Cerić razrješi dužnosti, ili da se provedu prijevremeni izbori za Reisa te tu peticiju uputio ka Saboru IZ siguran sam da bi sabornici glasali po svjesti savjesti. jer ovaj reis može još puno negativnog imidža i zla nanijeti muslimanima u BIH.
Država

#408 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Država »

Meni je Cerić baš simpatičan. Pravi političar. :mrgreen:
BiH-x

#409 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by BiH-x »

Admjus wrote:ovaj reis može još puno negativnog imidža i zla nanijeti muslimanima u BIH.
Ne razumijem kako to kada su reisovi kriticari uglavnom sami muslimani i Bosnjaci? Hrvatima i Srbima uglavnom boli uvo za reisa, a niko van BiH ni ne zna da postoji.
popajic

#410 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by popajic »

plain vanilla wrote:
popajic wrote:
Ahmmed wrote: ....
I opet, ponavljam, nema para da se petsto Srebreničana pokopa 11 jula ove godine, u Potočarima.....Nema para, a svi šute.....Zajedno sa reisom.
eh, Ahmede...para ima , ali nema ni humanosti ni postenja !Vec odavno.
Sto je najgore,nece biti sutnje 11.07. Izlazit ce za govornicu svi i svi ce grlato ubirati politicke poene na srebrenickom zgaristu.Farsa se nastavlja...
bolje da smo energiju usmjerili na ovaj problem, nego sto se bavimo Cericem
od toga zasto nema para, gdje su pare, pa do onoga sta mi mozemo uciniti
Znam na sta mislis, ALI - zna se zasto nema para , zna se i gdje su zasnjirane ...pa da pocnemo i o ovome razglabati opet bi u nekom momentu nabasali i na Oba Cerica ( i vjerskog poglavara i politicara ).
Sta mi mozemo uciniti ?
Prvo da prestanemo biti duduci, glupani , slijepci...pozamasan zahvat, cini mi se ....
Uzasavam se cinjenice da se 11.7. svake godine sve vise pretvara u pozornicu na kojoj ublehasi ubiru jos koji poen...ne gine i Cerin "merhametli" politicki govor. Onda se svi "naguraju " u kokuzli limuzinice, a nesretnici ostaju nesretni do slijedecg 11.07.
Fuj religija na balkanski nacin :x Fuj i narod koji to ko halvu guta !
Admjus

#411 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Admjus »

BiH-x wrote:
Admjus wrote:ovaj reis može još puno negativnog imidža i zla nanijeti muslimanima u BIH.
Ne razumijem kako to kada su reisovi kriticari uglavnom sami muslimani i Bosnjaci? Hrvatima i Srbima uglavnom boli uvo za reisa, a niko van BiH ni ne zna da postoji.
Ne boli njih uvo za reisa. Vjeruj da znaju situaciju u IZ bolje nego neki muslimani. Ipak drže nivo i ne prozivaju vjerskog poglavara za SVE njegove gafove (samo je par puta Dodik rekao da je glavni političar u Sarajevu Reis Cerić). Reis Cerić nije bio u stanju urediti IZ, svojim govorima šteti jedinstvu muslimanskog bića a da o zloupotrebi termina Bošnjak i država BIH s reisove strane i ne govorim.
MyCore

#412 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by MyCore »

BiH-x wrote:
Pa naravno, nećemo kritikovati Kačaevndu, reis je naš problem , ne njihov!
studenat

#413 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by studenat »

XXS wrote:Ceric je agresivni islamista koji bi volio da nas provuce kroz svoj kalup. Sto smo gluplji, manje kontamo i manje se bunimo.
U toku agresije je poginulo 68.101 muslimana.

U toku agresije na BiH srušeno je: 614 džamija, 218 mesdžida, 69 mekteba, 4 tekije, 37 turbeta i 405 drugih vakufskih objekata.

Karadžićevi Srbi srušili su 534 džamija i 175 mesdžida, a Bobanovi Hrvati 80 džamija i 43 mesdžida.

KOME CES DA KAZES DA JE AGRESIVNI ISLAMISTA???
Da li imas opravdanje za takvu glupost.
Mi Bošnjaci koji smo najveće žrtve u Europi poslje 2. sv. rata...uz to ni jedan čin osvete nije zabilježen. Mi Bošnjaci branimo i ima da branimo svoja prava od crvenih ateista koji su istinski naši neprijatelji.
Imamo pravo da budemo i agresivni ISLAMISTI...i bićemo...ova zemlja je opstala krvlju šehida a ne komunjara, bezboznika koji su nam stavili maske na oči tokom svog "bratstva i jedinstva".
Mjesanac

#414 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Mjesanac »

studenat wrote:
XXS wrote:Ceric je agresivni islamista koji bi volio da nas provuce kroz svoj kalup. Sto smo gluplji, manje kontamo i manje se bunimo.

U toku agresije na BiH srušeno je: 614 džamija, 218 mesdžida, 69 mekteba, 4 tekije, 37 turbeta i 405 drugih vakufskih objekata.

Karadžićevi Srbi srušili su 534 džamija i 175 mesdžida, a Bobanovi Hrvati 80 džamija i 43 mesdžida.

Mi Bošnjaci koji smo najveće žrtve u Europi poslje 2. sv. rata...uz to ni jedan čin osvete nije zabilježen. Mi Bošnjaci branimo i ima da branimo svoja prava od crvenih ateista koji su istinski naši neprijatelji.
Imamo pravo da budemo i agresivni ISLAMISTI...i bićemo...ova zemlja je opstala krvlju šehida a ne komunjara, bezboznika koji su nam stavili maske na oči tokom svog "bratstva i jedinstva".

Meni se cini da je jedini tvoj istinski neprijatelj pamet :roll:
Tvrtko II Kotromanić

#415 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

studenat wrote:

eto nijedan bezboznicki komunjara nije dao krv za ovu zemlju, a ne treba ni spominjatu i one krivovjerne vlasine koji su branili ovu zemlju da bi ti danas mogao prosipati ovakve gluposti :-)
ultima_palabra

#416 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by ultima_palabra »

Ovaj je asli imao zadatak da četnicima baca lug u oči :mrgreen:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#417 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by prljavi Hare »

Gandalf wrote:U školi se uči nauka
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

A u ovom slučaju obratiti pažnju na KRIVIČNI ZAKON BOSNE I HERCEGOVINE. :D

Pogledati članove-

Učešće u pobuni!

Pozivanje na otpor i pobunu!

Učestvovanje u oružanoj pobuni!

Ovo su samo neki od članova zakona koji se mogu prepoznati u Cerićevom govoru.
Ko želi da sazna više neka googla,pojam je KRIVIČNI ZAKON BiH! :D

Da ne bude zabune,ovo piše totalna žrtva četničkog genocida i veteran AR BiH!!!Čisto da napomenem jer će se
vjerovatno početi javljati žaštitnici lika i djela gospodina Cerića!!Ah da,i Bošnjak,musliman! :dance: :bih:
XXS

#418 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by XXS »

studenat wrote:

Drago mi je da se slazes sa mojom prvom recenicom. Mozda, da procitas jos jedno moju drugu recenicu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#419 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Chmoljo »

studenat wrote: U toku agresije je poginulo 68.101 muslimana.

Jovan Divjak, agresivni islamista :oops:

haj ti ljudino malo odmori...

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» studenat

30 dana
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#420 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote:Ovaj je asli imao zadatak da četnicima baca lug u oči :mrgreen:
pored onih Behmenovih dova to je bio pakleni plan za odbranu od četničkih kama :cry: (smijao bih se ja ovdje rado, al crnjak je da su dove kao odbrambeno sredstvo istina)
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#421 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by prljavi Hare »

JoseMujica wrote:
ultima_palabra wrote:Ovaj je asli imao zadatak da četnicima baca lug u oči :mrgreen:
pored onih Behmenovih dova to je bio pakleni plan za odbranu od četničkih kama :cry: (smijao bih se ja ovdje rado, al crnjak je da su dove kao odbrambeno sredstvo istina)
Ih,šta im se tenkova pokvarilo,sve od sihira!!! :D
Admjus

#422 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Admjus »

Ja bih predložio da ljudi koji nisu vjernici ne učestvuju u debati o vjerskom lideru jer na taj način otežavaju vjernicima nihovo nastojanje da utiču na izbor vjerskog poglavara. Naime bilo kakav istup protiv aktuelnog reisa okarakteriše se kao komunistički, ateistički ili islamofobični. Kad god vjernik musliman digne glas i iskaže svoje mišljenje koje se kosi sa Cerićevim biva okarakterisan kao komunjara i islamofob. Ne kažem da ljudi ateisti nemaju pravo na mišljenje ali ovu stvar trebaju prepustiti vjernicima. Hvala

Ne razumijem ljude koji podržavaju Cerića zato što mrze ateiste, a većina onih koji ga podržavaju podržavaju ga zato što su protiv "komunjara". Cerić igra upravo na tu kartu.
puharska

#423 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by puharska »

Nezelim da branim Cerica ali je cinjenica ta da nam ni slijedeci reis nece valjati
ma ko to bio jer mi smo narod koji obozava da omalozava svoje vodje i poglavara...
svojevremeno je Alija bio previse "mekan" , Ceric je "preostar"...
Nazalost ljudi smo koji vide trun u tudjem oku a u svom nevide ni balvan...trebali bi se svi , pa
tako licno i ja , zapitati sta mozemo uraditi na samome sebi i sta pojedinacno i kao
grupa mozemo uraditi za Bosnu ...Sinoc gledam na HTV-u emisiju u kojoj se postavlja pitanje
da li je realna uopce opstojnost BiH kao drzave...
Bosna se nalazi pred najvecom krizom nakon rata a nama je najveci problem Ceric.....
a nismo ni svjesni koliko nam komsije i sa istoka i zapada rade na rusenju drzave a mi samo
jednu Bosnu imamo...nama je izgleda bitnije ko je osvojio Farmu ili Big Brother...
Meni je licno stalo do svih Bosnjaka bez obzira jesu li vjernici ili ateisti jer je to moj narod
ali bi zaista morali otvoriti oci ....
udrch

#424 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by udrch »

Ne znam zašto se svi fataju da se ovdje brani Cerić..
Ja uglavnom vidim da se većina ne slaže s njim..
On je svoje ispuhao..
Treba se brinuti o opstojnosti države ujedinjenjem probosanske političke scene..
Sve ostalo je nevažno..
Admjus

#425 Re: Cerić islamski poglavar ili političar

Post by Admjus »

Nama jeste najveći problem pomesti ispred svoga praga i dok to ne uradimo ne trebamo zavirivati u komšijsko dvorište. Naravno da ćeš slušati kako neki dovode u pitanje opstojnost države BiH. Dali znaš koliko je reis Cerić zla nanio Bošnjacima kao narodu a samim tim i državi BiH? Naravno da će napadati na BiH jer smatraju da treba iskoristiti trenutak kada muslimani imaju konfuznog vjerskog vođu koji smatra da je jači od države ako IZ ima autonomiju u odnosu na državu. Cerić je kočnica jedinstvu muslimanskog naroda i kamen spoticanja u nastojanjima Bošnjaka da zajedno sa Srbima i Hrvatima učine državu BiH održivom.
Locked