sta sad svi imaju pravo na demonstracije osim pripadnika IZ . Ovdje je carstvo duplih standarda ....palermo wrote:Da, ali on prijeti neredima, izlaskom na ulice, anarhijom.........a to je nešto što se ne tiče samo članova Islamske zajednice.arte.fakt wrote:kad se reis bude opet birao u CK bice po volji bakira zlaje i sl. Ajmo ponovit osnove IZ je NVO ili NGO kako hocete bazirana na dobrovoljnom clanstvu. Ko hoce biti clan bujrum ko nece VOZ . Nigdje ne pise da je vjera i vjerovanje uvjetovano clanstvom u IZ .Ako clanovima IZ odgovara reis ovakav zasto ljude ne ostavite na miru , ili je spas u zabranama , znam da nije lako se odvici zabranjivanja 50 godina se branilo i zabranjivalo pa sad od jednom treba stati i postati libelaran , nije lako ...
Cerić islamski poglavar ili političar
- arte.fakt
#101 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
- Adriatic
#102 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Vlast nije branila da se ide u crkvu i džamiju ali je branila da se vjera bavi politikom i vodi državu.arte.fakt wrote:vlast je zabranjivala i petljala se u rad IZ i kotrolisala istu kroz UBDU i slicne institucije. zna se veoma dobro kako su zavrsavali nepodobni ...Adriatic wrote:Ko je kome zabranjivao 50 godina?arte.fakt wrote:kad se reis bude opet birao u CK bice po volji bakira zlaje i sl. Ajmo ponovit osnove IZ je NVO ili NGO kako hocete bazirana na dobrovoljnom clanstvu. Ko hoce biti clan bujrum ko nece VOZ . Nigdje ne pise da je vjera i vjerovanje uvjetovano clanstvom u IZ .Ako clanovima IZ odgovara reis ovakav zasto ljude ne ostavite na miru , ili je spas u zabranama , znam da nije lako se odvici zabranjivanja 50 godina se branilo i zabranjivalo pa sad od jednom treba stati i postati libelaran , nije lako ...
- seln
#103 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Elhamdulillah.studenat wrote:Ima ovdje dosta crvenila..
- nosara
#104 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
seln wrote:Elhamdulillah.studenat wrote:Ima ovdje dosta crvenila..
- MrBega
#105 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Bas zato druze, sto on i jest politicar, i oni znaju kad sta i kome govori.Mene plasi slicnost njegove izjave o "sarajevskom proljecu", sa Rašinim istupom o mogucem nestanku muslimana na ovim prostorima. Zvuce i odzvanjaju na isti naci.Adriatic wrote:Zanima me zašto Reis ovakav govor ne održi u Davosu napr.
-
popajic
#106 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
A kakvi su i ko su pravi, certificirani Bosnjaci ?metronom wrote:Ko je spomenuo Bosnjake? Ja na ovoj temi vidim samo kvazibosnjake koji se proglasavaju samo i iskljucivo Bosancima.nosara wrote:Vrlo dobro...metronom wrote:Kao Bosnjak i kao musliman, podrzavam ef. Cerica u borbi za prava muslimana. Kad vidim koliko ima ovih kojima smeta ne samo to sto se muslimani bore za pravo na vjersko obrazovanje, nego i to sto uopste jesu muslimani, sto idu u dzamije, sto se deklarisu kao pripadnici Bosnjackog naroda, onda u meni proradi onaj nas poznati inat pa cu biti jso duplo veci Bosnjak i musliman nego sto jesam. Jedan mali broj ljudi si je ocigledno za vrhunski zivotni cilj postavio razbijanje jedinstva muslimana i Bosnjaka. Takvi namjerno pokusavaju da unesu sjeme razdora, da zbune obicnog covjeka u pogledu njegovog vjerskog i etnickog i nacionalnog identiteta. Srbima i Hrvatima se uopste ne spocitava to sto imaju vjeronauku, ne osporava im se nacionalni identitet, ne smeta sto im vjerski poglavari vode haman glavnu rijec o skoro svim bitnim politickim pitanjima. Ne, oni su se izborili za svoje, ali hajmo sad razbiti Bosnjake, ne dozvoliti im da se etabliraju kao bitan politicki faktor, kao najbrojniji narod u BiH. Jer znamo svi mi da bez snaznog Bosnjackog naroda, Bosne i Hercegovine nema. Jedino jos Bosnjaci odrzavaju ovu drzavu u zivotu. Kad nas slome i razjedine, onda znamo sta nas ceka...Bosnjaci rade na razbijanju jedinstva Bosnjaka... Razborito nadasve...
Slijedeci...!
Oni sto ovu zadnju Cerinu besjedu smatraju valjanom , intelektualnom , umjerenom , nimalo huskackom i izgovorenom nimalo jalijaskim rijecnikom
Pozdrav od samo i iskljucivo Bosanca
-
palermo
#107 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Imaju.....kao što imaju pravo na demonstracije i oni koji se ne slažu sa onim što je Reis izgovorio u Blagaju. I šta onda dobijemo.arte.fakt wrote: sta sad svi imaju pravo na demonstracije osim pripadnika IZ . Ovdje je carstvo duplih standarda ....
A ja nešto mislim da bi Reis između ostalog trebao da svojim djelovanjem smanjuje podjele a ne da ih raspiruje.
- seln
#108 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Zalosno je vidjeti kako "muslimani" lazu.liliput wrote: Ali je zalosno da se protiv vjeronauke bori Zlatko, Emir, BakirH, ... a ne smeta ta ista vjeronauka uopce Marku, Slavku, Ivanu, ...
Zalosno, zaista!
- arte.fakt
#109 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Islam po mjeri CK ...Adriatic wrote:Vlast nije branila da se ide u crkvu i džamiju ali je branila da se vjera bavi politikom i vodi državu.arte.fakt wrote:vlast je zabranjivala i petljala se u rad IZ i kotrolisala istu kroz UBDU i slicne institucije. zna se veoma dobro kako su zavrsavali nepodobni ...Adriatic wrote:
Ko je kome zabranjivao 50 godina?
- nosara
#110 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
E, lijepa vremena...Adriatic wrote:Vlast nije branila da se ide u crkvu i džamiju ali je branila da se vjera bavi politikom i vodi državu.arte.fakt wrote:
vlast je zabranjivala i petljala se u rad IZ i kotrolisala istu kroz UBDU i slicne institucije. zna se veoma dobro kako su zavrsavali nepodobni ...
- bailaor
#111 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Sa ove vremenske distance gledajuci iskreno mi je zao sto sam glasao za SDP...pored tolikih problema u skolstvu oni su se uhvatili vjeronauke...dokaz nemoci te stranke.
- seln
#112 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
zlafa wrote:
Sada Reis poziva po tvom na raskol a ne Suljagic koji ubija Bosnjake te iste. Samim brisanjem vjeronauke gube identitet. Ma uglavnom imate duple standarde
- nosara
#113 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Mustafi to nije smetalo, naprotiv, napredovao je strelovito u vrijeme CK...arte.fakt wrote:Islam po mjeri CK ...Adriatic wrote:Vlast nije branila da se ide u crkvu i džamiju ali je branila da se vjera bavi politikom i vodi državu.arte.fakt wrote:
vlast je zabranjivala i petljala se u rad IZ i kotrolisala istu kroz UBDU i slicne institucije. zna se veoma dobro kako su zavrsavali nepodobni ...
- arte.fakt
#114 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Kakve podjele ? Gdje ste ba demokrate i socijalisti svih ovih godina da odete u stolac ili npr u zepce da dignete svoj glas protis stvarnih podjela u skolamapalermo wrote:Imaju.....kao što imaju pravo na demonstracije i oni koji se ne slažu sa onim što je Reis izgovorio u Blagaju. I šta onda dobijemo.arte.fakt wrote: sta sad svi imaju pravo na demonstracije osim pripadnika IZ . Ovdje je carstvo duplih standarda ....
A ja nešto mislim da bi Reis između ostalog trebao da svojim djelovanjem smanjuje podjele a ne da ih raspiruje.
-
_Sarajka
#115 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Ma kakvim neredima, ono je bio miroljubiv govorpalermo wrote:Da, ali on prijeti neredima, izlaskom na ulice, anarhijom.........a to je nešto što se ne tiče samo članova Islamske zajednice.arte.fakt wrote:kad se reis bude opet birao u CK bice po volji bakira zlaje i sl. Ajmo ponovit osnove IZ je NVO ili NGO kako hocete bazirana na dobrovoljnom clanstvu. Ko hoce biti clan bujrum ko nece VOZ . Nigdje ne pise da je vjera i vjerovanje uvjetovano clanstvom u IZ .Ako clanovima IZ odgovara reis ovakav zasto ljude ne ostavite na miru , ili je spas u zabranama , znam da nije lako se odvici zabranjivanja 50 godina se branilo i zabranjivalo pa sad od jednom treba stati i postati libelaran , nije lako ...
Last edited by _Sarajka on 17/05/2011 12:36, edited 1 time in total.
- nosara
#116 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Dobro si... Pamet u glavu na slijedecim izborima...bailaor wrote:Sa ove vremenske distance gledajuci iskreno mi je zao sto sam glasao za SDP...pored tolikih problema u skolstvu oni su se uhvatili vjeronauke...dokaz nemoci te stranke.
- Adriatic
#117 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Nego bi država trebala da bude po mjeri islama? Reci slobodno.arte.fakt wrote:Islam po mjeri CK ...Adriatic wrote:
Vlast nije branila da se ide u crkvu i džamiju ali je branila da se vjera bavi politikom i vodi državu.
- arte.fakt
#118 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Mora da si ti bio u CK ili u prvom safunosara wrote:Mustafi to nije smetalo, naprotiv, napredovao je strelovito u vrijeme CK...arte.fakt wrote:Islam po mjeri CK ...Adriatic wrote:
Vlast nije branila da se ide u crkvu i džamiju ali je branila da se vjera bavi politikom i vodi državu.
- bailaor
#119 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Da da....nosara wrote:Dobro si... Pamet u glavu na slijedecim izborima...bailaor wrote:Sa ove vremenske distance gledajuci iskreno mi je zao sto sam glasao za SDP...pored tolikih problema u skolstvu oni su se uhvatili vjeronauke...dokaz nemoci te stranke.
- arte.fakt
#120 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Naravno sta je u tome lose , ako drzava bude po mjeri ljudi koji u njoj zive ako se cijene sve vrijednost i postuju sve vrijednosti sto se cijene i postuju svuda u moralnom svijetu ...Adriatic wrote:Nego bi država trebala da bude po mjeri islama? Reci slobodno.arte.fakt wrote:Islam po mjeri CK ...Adriatic wrote:
-
metronom
#121 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Jah, eto ti si Bosanac, nisi Bosnjak. Jesam li sta pogrijesio? Sam si sebi udario certifikat.popajic wrote:A kakvi su i ko su pravi, certificirani Bosnjaci ?
Oni sto ovu zadnju Cerinu besjedu smatraju valjanom , intelektualnom , umjerenom , nimalo huskackom i izgovorenom nimalo jalijaskim rijecnikom![]()
Pozdrav od samo i iskljucivo Bosanca
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#122 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
zlafa wrote:
Sada Reis poziva po tvom na raskol a ne Suljagic koji ubija Bosnjake te iste. Samim brisanjem vjeronauke gube identitet. Ma uglavnom imate duple standarde
i ko brise vjeronauk?
Last edited by plain vanilla on 17/05/2011 12:35, edited 1 time in total.
- ultima_palabra
#123 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Da, postoje takvi ljudi... a najpoznatiji među njima je Mustafa Cerić. Upravo on je najveći generator podjela kod Bošnjaka... prvo ih dijeli na muslimane i nevjernike, pa onda na jednake i jednakije muslimane... podsjetimo se ušutkivanja efendija Hafizovića, Spahića, Karića itd. Ljude koji su mnogo veći islamski autoriteti i naučnici od Udbinog čikaškog doušnika nemilosrdno je čerečio lešinar i Cerićev guzni haver Fahro Radončić preko Avaza i oficijelno glasilo IZ Preporod.metronom wrote:Kao Bosnjak i kao musliman, podrzavam ef. Cerica u borbi za prava muslimana. Kad vidim koliko ima ovih kojima smeta ne samo to sto se muslimani bore za pravo na vjersko obrazovanje, nego i to sto uopste jesu muslimani, sto idu u dzamije, sto se deklarisu kao pripadnici Bosnjackog naroda, onda u meni proradi onaj nas poznati inat pa cu biti jso duplo veci Bosnjak i musliman nego sto jesam. Jedan mali broj ljudi si je ocigledno za vrhunski zivotni cilj postavio razbijanje jedinstva muslimana i Bosnjaka. Takvi namjerno pokusavaju da unesu sjeme razdora, da zbune obicnog covjeka u pogledu njegovog vjerskog i etnickog i nacionalnog identiteta. Srbima i Hrvatima se uopste ne spocitava to sto imaju vjeronauku, ne osporava im se nacionalni identitet, ne smeta sto im vjerski poglavari vode haman glavnu rijec o skoro svim bitnim politickim pitanjima. Ne, oni su se izborili za svoje, ali hajmo sad razbiti Bosnjake, ne dozvoliti im da se etabliraju kao bitan politicki faktor, kao najbrojniji narod u BiH. Jer znamo svi mi da bez snaznog Bosnjackog naroda, Bosne i Hercegovine nema. Jedino jos Bosnjaci odrzavaju ovu drzavu u zivotu. Kad nas slome i razjedine, onda znamo sta nas ceka...
- male_okice
#124 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Za mene je Ceris osoba koja samo gleda kako da izvuce vecu korist za sebe licno i kao i svi ostali da se ne bi pricalo o tome kako nam je pola naroda nezaposleno i kopa za veceru po kontejnerima okrenu na nacionalnu retoriku; Ceric sad ima svoju vjeronauku u skolama Dodik svoj referendum itd. To je sve cisto naglabanje i gluposti a oni lijepo kradu sa strane. Sto se tice samo institucije IZ-a, ona je sramotna i ni na koji nacin ne opravdava svoje postojanje kao instituacija koja bi trebala da predstavlja muslimane ove drzave i vodi ih u neko bolje sutra. Mijesaju se u one sfere u kojima oni licno imaju svoju korist, a ne pokazuju ni Boziju milost niti bilo sta prema bilo kome. Kad je IZ bila nosioc neke velike humanitarne akcije i pomagala ljudima (izbacite merhamet koji naplacuje clanstvo od 20 KM mjeseceno da bi dobili litru ulja secera i brasna-ovo je primjer za koji pouzdano znam iz svog grada). Kad je bilo koji imam pokusao organizovati bilo kakva druzenja, ucenja u sklopu dzamije sa svojim dzematlijama? hodza u mojoj MZ je vlasnik kafica) kad je pokusao da prica o sve vecem broju abortusa medju teenagerime, drogi alkoholu u smislu da stvarno zele pomoci tim ljudima??? da nadju posao da pomognu na bilo koji nacin u svojim MZ? Nikad, jer od toga necega oni nemaju licne koristi!!! 
- nosara
#125 Re: Cerić islamski poglavar ili političar
Ma kakav prvi saf... Samo loza...arte.fakt wrote:Mora da si ti bio u CK ili u prvom safunosara wrote:Mustafi to nije smetalo, naprotiv, napredovao je strelovito u vrijeme CK...arte.fakt wrote:
Islam po mjeri CK ...