Ceric bi trebao osnovati stranku.

spreca

#51 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by spreca »

IBM wrote:Kada bi vi utrosili svu vasu energiju na recimo :http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=47920
umjesto prepucavanja na vec prozvakane teme, svasta bi postigli.

Kao sto bi rekao rahmetli Prof. Avdo Suceska: "bosnjacki ahmakluk!"

Pa nije ni cericu zabranjeno ili mozda on vise voli L&S tobeestakfirulah :D
margina

#52 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by margina »

turban wrote:Bilo bi dobro da se uvazeni reis razrjesi funkcije u IVZ te da osnuje stranku.Isti uziva veliko postovanje i uvazavanje u svim Evropskim zemljama,pa i kod kuce tjs u Bosni.Mudar,obrazovan ima harizmu.Nesto kontam u Njemackoj imas CDU u Holandiji cak dvije stranke sa religiskim predznakom CDA-kriscanska demokratska i CDU-kriscanska demokratska unija.Obadvije cine okosnicu Holandske vlade.Hajde da se i mi malo ugledamo na Holandeze,ko zna mozda bude pun pogodak???
Stanka bi se mogla zvati sta mislite kako???

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Radi takvih kao sto si ti sutra bih otisla odavdje, ali niti imam gdje, niti mi se Bosna ostavlja nacionalistima kao sto si ti. Cudo kako taj nacionalizam pojede mozak, valjda nam je zato tako, u ovoj zemlji je vecina maloumna.
zrikavac48

#53 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by zrikavac48 »

turban wrote:Necemo ici u krajnost,Ceric je rekao dosta o Bosni.Ceric se pokazao kao dobar Bosnjak i Bosanac.Pamtim ja i njegove rjeci a u vezi vehabija.Kad je rekao da nama netreba niko nametati kako cemo mi u Bosni vjerovati i svemocnom se moliti.Pamtim ja njegov govor iz Srebrenice i jos puno toga.
Pa se Vehabije ponasaju, kako se vec ponasaju.
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#54 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by karabaja-x »

treba zakon koji regulise petljanje vjerskih zvanicknika u dnevno politicka zbivanja, eto sta treba
Luke Perry

#55 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by Luke Perry »

:D Lik je zreo za Popovacu, ali kako mu reci a da se ne uvrijedi :-?
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#56 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by karabaja-x »

turban wrote:Bilo bi dobro da se uvazeni reis razrjesi funkcije u IVZ te da osnuje stranku.Isti uziva veliko postovanje i uvazavanje u svim Evropskim zemljama,pa i kod kuce tjs u Bosni.Mudar,obrazovan ima harizmu.Nesto kontam u Njemackoj imas CDU u Holandiji cak dvije stranke sa religiskim predznakom CDA-kriscanska demokratska i CDU-kriscanska demokratska unija.Obadvije cine okosnicu Holandske vlade.Hajde da se i mi malo ugledamo na Holandeze,ko zna mozda bude pun pogodak???
sta poredis te njemacke stranke, nema to nikakve veze s ovim, nije njima predsjednik neki pop il nesto, to kriscansko u imenu je samo formalnost
turban

#57 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by turban »

karabaja-x wrote:
sta poredis te njemacke stranke, nema to nikakve veze s ovim, nije njima predsjednik neki pop il nesto, to kriscansko u imenu je samo formalnost
Pa ja sam vec naglasio da bi se reis trebao prvo razrjesiti te funkcije.Nakon toga osnovati stranku.

P.S
CDA I CDU-Holandske parlamentarne stranke imaju dodira sa nekim vjerskim principima.Reciomo po pitanju abortusa.Apsolutno djele misljenje Vatikana.Imaju jos nekih elemenata koji se mogu povezati sa religijom.
incognito071

#58 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by incognito071 »

:( :( :( :( :(

sto ljudi, sto cudi

@turban
preispitaj se malo , moj ti je savjet
turban

#59 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by turban »

incognito071 wrote::( :( :( :( :(

sto ljudi, sto cudi

@turban
preispitaj se malo , moj ti je savjet
Hvala na savjetu ali,tema nije "savjetovanje"vec nesto drugo?!
Rado cu procitati nesto kostruktivniji post od ovoga.
Svako dobro.
Diskusija jeste razmjena ideja i misljenja... :-)

p.s
ne umijem da odgovorim drukcije,sta ces ne uklapm se... :D
politicar

#60 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by politicar »

Neznam sta vam smeta uvazeni reis Ceric.Jedna od duznosti reisa i hodza jeste borba za vjernike, za njihove interese i bolji polozaj u drustvu.Takodje i bolji zivot.ovo sve ukljucuje i davanje politickih izjava i razgovor sa politicarima jer politika odredjuje sve u drustvu.Reis samo ispunjava svoju duznost.To sto uziva ugled u BIH i svijetu je samo dobra stvar za BIH i Bosnjake.Reisa ne podnose samo ateisti,komunjare i SDP-ovci.Zasto, ne znam.Valjda ostatak od SK.Da se mrze vjerski sluzbenici.
zemo_online

#61 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by zemo_online »

turban wrote:
karabaja-x wrote:
Pa ja sam vec naglasio da bi se reis trebao prvo razrjesiti te funkcije.Nakon toga osnovati stranku.

P.S
CDA I CDU-Holandske parlamentarne stranke imaju dodira sa nekim vjerskim principima.Reciomo po pitanju abortusa.Apsolutno djele misljenje Vatikana.Imaju jos nekih elemenata koji se mogu povezati sa religijom.

ako se te stranke nazivaju krscanskim,zasto ne bi postojale i islamske stranke,po istoj logici?
Luke Perry

#62 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by Luke Perry »

MBO :run:
zemo_online

#63 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by zemo_online »

Luke Perry wrote:MBO :run:
jeli akademik Filipovic jos uvijek predsjednik?
MuaDib

#64 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by MuaDib »

politicar wrote:Neznam sta vam smeta uvazeni reis Ceric.Jedna od duznosti reisa i hodza jeste borba za vjernike, za njihove interese i bolji polozaj u drustvu.Takodje i bolji zivot.ovo sve ukljucuje i davanje politickih izjava i razgovor sa politicarima jer politika odredjuje sve u drustvu.Reis samo ispunjava svoju duznost.To sto uziva ugled u BIH i svijetu je samo dobra stvar za BIH i Bosnjake.Reisa ne podnose samo ateisti,komunjare i SDP-ovci.Zasto, ne znam.Valjda ostatak od SK.Da se mrze vjerski sluzbenici.
Daj Boga ti ne pričaj nebuloze. Svaki normalni čovjek ne podnosi kleronacionaliste, tipa Cerića. On nije vjerski službenik već političar. Ne bavi se reis izborima, ne ide na politička sijela niti drži političke govore. Muslimanima u BiH treba pravi reis koji će se na pravi način boriti za vjernike, protiv sektaštva - vehabija, za pravedno društvo, doprinositi međuvjerskoj saradnji i pomirenju. A ne reis koji štiti bošnjačke kriminalce i ratne profitere, koji putuje na sve strane i promovira samo sebe, koji širi mržnju, u ime vjere pravi diskriminaciju itd.. :x :x :x :x
politicar

#65 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by politicar »

Mua Dibe kakve gluposti pricas.Reis nije kleronacionalista. po cemu si to zakljucio da je reis kleronacionalista i da stiti kriminalce?Na politickim sijelima reis politicarima prenosi stavove i zelje naroda sa kojima reis i hodze cesto komuniciraju i sa narodom koji je birao te politicare.Reis putujuci svijetom lobira za BIH i Bosnjake jer lobiranje je danas sve.Reis je takodje i intelektualac pa u tom svojstvu ima pravo prisustvovati politickim sastancima.Ovo sto ti pricas je glas SDP-ovca.
Luke Perry

#66 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by Luke Perry »

jeli akademik Filipovic jos uvijek predsjednik?
Ne znam ali glasace su valjda vidjeli u muslimanima Bosnjacima, a ne u automehanicarima Bosnjacima.
Luke Perry

#67 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by Luke Perry »

Moze li stranac osnovati stranku u BiH?
politicar

#68 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by politicar »

Luke Perry vidi se da se ne razumijes u politiku a dajes politicke komentare.Smijesno.MBO nepostoji vec dugo vremena.Ta stranka je ukinuta pa Filipovic ili neko drugi ne moze biti predsjednik necega sto ne postoji.Prati malo vise politicka desavanja u BIH pa onda komentarisi.
Luke Perry

#69 Re: Ceric bi trebao osnovati stranku.

Post by Luke Perry »

Vau, reci mi, reci mi.

Ah ko bi se u politiku razumio ako ne politicar
Post Reply