Buducnost bosnjaka?

Casteneda

#51 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by Casteneda »

petkov09 wrote:postavlja se pitanje šta bi bilo da su bošnjaci glasali za ostanak u jugoslaviji,ili ako hoćete velikoj srbiji,bio bi izbegnut rat i krvoproliće,srbi iz bosne ne bi mogli da dominiraju u bih,jer bošnjaka ima više,srbija da je htela asimirala bi sandžak,nije se izvela pouka iz drugog svetskog rata kad su se svi medjusobno klali,toliko patnje i bola su bošnjacveli,da bi na kraju opet zavisili od onih protiv kojih su ratovali

To već spada u ŠBBKBB.
Svitanje

#52 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by Svitanje »

petkov09 wrote:postavlja se pitanje šta bi bilo da su bošnjaci glasali za ostanak u jugoslaviji,ili ako hoćete velikoj srbiji,bio bi izbegnut rat i krvoproliće,srbi iz bosne ne bi mogli da dominiraju u bih,jer bošnjaka ima više,srbija da je htela asimirala bi sandžak,nije se izvela pouka iz drugog svetskog rata kad su se svi medjusobno klali,toliko patnje i bola su bošnjaci doživeli,da bi na kraju opet zavisili od onih protiv kojih su ratovali
Mi sada glasamo za zajedničku državu sa Srbijom.Europsku Uniju. :bih: Ne možete vi birati kada ćete sa kim zajedno već kad ljudi hoće.Dakle,hoćemo u zajedničku državu sa Srbijom!EU :run:
zemo_online

#53 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by zemo_online »

petkov09 wrote:postavlja se pitanje šta bi bilo da su bošnjaci glasali za ostanak u jugoslaviji,ili ako hoćete velikoj srbiji,bio bi izbegnut rat i krvoproliće,srbi iz bosne ne bi mogli da dominiraju u bih,jer bošnjaka ima više,srbija da je htela asimirala bi sandžak,nije se izvela pouka iz drugog svetskog rata kad su se svi medjusobno klali,toliko patnje i bola su bošnjaci doživeli,da bi na kraju opet zavisili od onih protiv kojih su ratovali

-po meni bi bosnjaci jos gore prosli jer se sds filijala u bih i srbijnski rezim nisu borili za yugoslaviju(to je bio izgovor) vec za prosirenu srbiju i to sa sto manje nesrba u njoj.
taj izgovor je koristen i u hrvatskoj.
-sto se dominacije tice,pa u hrvatskoj su dominirali a kamoli da nece u bih. zato je i bio rat.
Svitanje

#54 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by Svitanje »

zemo_online wrote: -po meni bi bosnjaci jos gore prosli jer se sds filijala u bih i srbijnski rezim nisu borili za yugoslaviju(to je bio izgovor) vec za prosirenu srbiju i to sa sto manje nesrba u njoj.
taj izgovor je koristen i u hrvatskoj.
-sto se dominacije tice,pa u hrvatskoj su dominirali a kamoli da nece u bih. zato je i bio rat.
Ima tu još jedan važan aspekt a taj je da su se Bošnjaci u Kraljevini SHS,NDH a posebno u FNRJ/SFRJ debosnizirali i poćafirili i pitanje je da li bi ikada došli svijesti da ih Srbi svojom ludjačkom politikom nisu razbudili.
Koliko god bilo degutantno,obzirom na žrtve i dogadjaje,Srbi su pomogli BiH i Bošnjacima da se razbude i osvijeste.A pomalo i Hrvati.
Zahvaljujem dragim susjedima na tome.
petkov09

#55 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by petkov09 »

bošnjaci bi sačuvali svoj nacionalni korpus,kolki su hrvati prijatelji bošnjacima videlo se u u ahmićima,ko je najgore prošao u ratu,bošnjaci najviše stradali,udrani sa svih strana,ko ji je postignut cilj,100.000 poginulih bošnjaka,24% teritorije u kojoj se bošnjak slobodno oseća,živiš u kvazi zajedničkoj državi u kojoj 60 %stanovništva želi otcepljenje,svaki od tri naroda da je on upravu,da je cuvao svoj erodno mestoo od četnika,ustaša,balija
hrustic

#56 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by hrustic »

"_Sarajka"

Ja Bošnjake vidim u budućnosti kao savremene evropske gradjane
Daj ne zajebavaj!
Sa "sarajevoxxx", "udrchom", "heklerom", "Opetja" i ovakvim sa slike dole mjesto nam je u misjoj rupi.

Image
petkov09

#57 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by petkov09 »

u hrvatskoj su srbi izbrisani kao konstitutivni narod,od toga je počelo sve,oni su u hrvatskoj dominirali tamo gde su vecina,srbi su u bih osvajali gradove gd su bošnjaci vecina,da su bošjnaci ostali u jugoslaviji izbegli bi svakako ničim zasluženo stradanje
Svitanje

#58 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by Svitanje »

petkov09 wrote:kolki su hrvati prijatelji bošnjacima videlo se u u ahmićima,ko je najgore prošao u ratu,bošnjaci
U politici nema ljubavi a Republika Hrvatska i Hrvati su u cjelini odnosa obzirom na cilj,nezavisnost BiH,prijatelji Bošnjaka i BiH.Kao što su danas i Republika Srbija i Srbi iz BiH,prijatelji Bošnjaka i BiH na putu naše države u EU.Inače,nikad nije odgonetnuta stvarna pozadina sukoba ABiH-HVO 1993.-4. i ko je dao zeleno svjetlo Tudjmanu i Aliji za tako nešto?Da li CIA,da li KOS u redovima ABiH,da li neka druga tajna služba? Bez toga sukoba sigurno ne bi bilo jer ni RH nije bila u poziciji da vodi takav rat sa trećinom okupirane teritorije a ABiH još manje.
Ovo pitanje nikad nije razjašnjeno. :bih:
Hajvan

#59 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by Hajvan »

Budućnost nema merhameta.
Budućnost su zvijeri.
Budućnost je drugo poluverijeme.
Budućnost je azijska i afrička.
Budućnost je, a nije.

Ni komšijama.
Ni susedima.
elma89_

#60 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by elma89_ »

Imamo samo u turskoj dobrih 5 miliona potomaka...koji su svjesni svog porijekla i pomazu
Casteneda

#61 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by Casteneda »

hrustic wrote:
"_Sarajka"

Daj ne zajebavaj!
Sa "sarajevoxxx", "udrchom", "heklerom", "Opetja" i ovakvim sa slike dole mjesto nam je u misjoj rupi.

Image

Ne seri srbadine. Što je god bilo bošnjačkog u Derventi protjerali ste i pobili. Apeliram na moderaciju da uklone ove glumce Bošnjaka.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#62 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by PipiDugaDevetka »

angelo wrote:Jel to neka domaća zadaća? :D
Ajde hoću kad uzmognem. :)
Uostalom uskoro putujem u Poljsku pa ću se raspitati.
La(h)ka noć i tebi. :zzzz:
Nemoj mi doći sa podacima da je ona kćerka Srbina Tvrtka Nekog jer je tamošnji narod naziva da je Bosniazka, a nikako da je Serbska. Prema tome,...JESTE DOMAĆA ZADAĆA ZA TEBE NAFURANOG VELIKOSRBINA. Da utvrdiš gradivo iz povijesti.
.....................Elżbieta Bośniaczka
Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#63 Re: Buducnost bosnjaka?

petkov09 wrote:bosnajci taoci svoje države,negiranjem rs negiraju cjelovitu bih,tri entiteta bez otcepljenja,jedni pored drugih,minimum zajednickih organa,nek se takmiče ko će biti ekonomski jači,nikad se bošnajk iz evrope neće vraiti iz nemačke,niti srbin iz beograda u sarajevo,znam reci cete prognani,ubijeni,ali takve su činjenice
Vrijeme je ''Kad mlidijah mrjeti''. Hektolitri rakije sa pjesmom sevdalinkom ne mogu izliječiti nostalgiju za Bosnom.

Želja im je umrijeti na svom topraku. Nema te sile koja će zaustaviti taj povratak preživjelih od genocida koji izvedoste vi velikosrbi. Sram vas bilo.
kakavdanakneiskustvu

#64 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by kakavdanakneiskustvu »

Casteneda wrote:
hrustic wrote:
"_Sarajka"

Daj ne zajebavaj!

Image

Ne seri srbadine. Što je god bilo bošnjačkog u Derventi protjerali ste i pobili. Apeliram na moderaciju da uklone ove glumce Bošnjaka.

što bi moderacija nekog glumca bošnjaka uklonila sa foruma?
PipiDugaDevetka

#65 Re: Buducnost bosnjaka?

kakavdanakneiskustvu wrote:što bi moderacija nekog glumca bošnjaka uklonila sa foruma?
Zašto ga ne bi moderacija uklanjala ako se nepravilno registrovao kao klon?!
nezavisni

#66 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by nezavisni »

elma89_ wrote:Imamo samo u turskoj dobrih 5 miliona potomaka...koji su svjesni svog porijekla i pomazu
A zasto se ne vrate u Bosnu?
PipiDugaDevetka

#67 Re: Buducnost bosnjaka?

nezavisni wrote:
elma89_ wrote:Imamo samo u turskoj dobrih 5 miliona potomaka...koji su svjesni svog porijekla i pomazu
Vratiće se ako ih pozovemo na Izbore, ako stvorimo uslove za državljanstvo BiH.
escobar__

#68 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by escobar__ »

nezavisni wrote:
A zašto bi se vraćali u državu u kojoj veća prava ostvaruju neBošnjaci?
RATM56

#69 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by RATM56 »

PipiDugaDevetka wrote:
nezavisni wrote:
Kako će se vratiti i kako ćeš stvoriti uslove za državljanstvo ako se radi o ljudima koji već generacijama tamo žive i potpuno su integrisani u tursko društvo?
nezavisni

#70 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by nezavisni »

PipiDugaDevetka wrote:
nezavisni wrote:
Mislis da su izbori i drzavljanstvo odlucujuci da bi se neko vratio? Nece se oni nikad vratiti, oni su Bosnu davno zaboravili a i tamo im je svakako bolje.
PipiDugaDevetka

#71 Re: Buducnost bosnjaka?

RATM56 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
nezavisni wrote: A zasto se ne vrate u Bosnu?
Kako će se vratiti i kako ćeš stvoriti uslove za državljanstvo ako se radi o ljudima koji već generacijama tamo žive i potpuno su integrisani u tursko društvo?
Pa pomogli bi turski Bošnjaci Bosni ako ih neko od političara pozove uz medijsku kampanju.
nezavisni

#72 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by nezavisni »

escobar__ wrote:
nezavisni wrote:
Moje pitanje je bilo vise retoricko. Racunati na 5 miliona potomaka Bosnjaka koji su otisli prije vise od 100 godina, je glupost. Pa mi ne mozemo vise racunati ni na vecinu onih sto su otisli u zadnjih 20 godina.
PipiDugaDevetka

#73 Re: Buducnost bosnjaka?

nezavisni wrote:
escobar__ wrote:
nezavisni wrote: A zasto se ne vrate u Bosnu?
Moje pitanje je bilo vise retoricko. Racunati na 5 miliona potomaka Bosnjaka koji su otisli prije vise od 100 godina, je glupost. Pa mi ne mozemo vise racunati ni na vecinu onih sto su otisli u zadnjih 20 godina.
Zašto su uopšte ''odlazili''?
nezavisni

#74 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by nezavisni »

PipiDugaDevetka wrote:
nezavisni wrote:
escobar__ wrote:
Zašto su uopšte ''odlazili''?
Daj ne trazi dlaku u jajetu. Poenta je da ljudi i dan danas odlaze (eto ti nazovi to kako hoces), a ne dolaze u ovu drzavu. Zato ne vidim razlog da se spominje nekakvih 5 miliona Bosnjaka koji nikakve veze s Bosnom nemaju i to u kontekstu buducnosti Bosnjaka.
slazemse_neslazemse

#75 Re: Buducnost bosnjaka?

Post by slazemse_neslazemse »

Ja mislim da je buducnost Bosnjaka u mijesanju sa Srbima, tacnije sa Srpkinjama. Nemojte moj post shvatiti kao provokaciju, ali s obzirom na veliku belu kugu koja je pogodila Nebeski narod, mislim da im je jedini spas u tome da im Bosnjaci poprave natalitet, i krvnu sliku...ova trenutna je jako losa...dakle, buducnost Bosnjak lezi u mijesanju sa Srpkinjama. 8)
Locked