Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Locked

Buduci predsjednik SDP-a bi po mome misljenju trebao biti:

Damir Hadzic
9
7%
Svetozar Pudaric
20
17%
Jasmin Imamovic
15
12%
Zeljko Komsic
29
24%
Hamdija Lipovaca
19
16%
Slavisa Sucur
2
2%
Denis Becirovic
8
7%
Sasa Magazinovic
1
1%
neko drugi/druga
18
15%

Total votes: 121

ultima_palabra

#201 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by ultima_palabra »

no_pasaran wrote:A i ne vidim potrebu jer ću vam reći kako stoje stvari. Trenutno najozbiljniji kandidat je Damir Hadžić i on će ako stvari ovako ostanu 95% biti naredni predsjednik stranke. To je Zlajin izbor, Zlaja se povlači na jednu utjecajnu poziciju i ima jak utjecaj iz sjene. Damira vole i u stranci a i narodu je drag. Priča ono što ljudi vole čuti i ima pravi narodni govor. To ima svoje prednosti i mane. Ono što je bitno jeste to da se Damir pokazao kao dobar menadžer, kako u svojoj Opštini tako i u nekim sportskim klubovima, sad u kampanji, u stranci općenito, itd.
Pa ako je ovaj forum neko mjerilo, ne bih rekao da ga narod baš pretjerano voli... meni bi bio zadnji izbor od ponuđenih, ima neku odbojnu jalijašku crtu, a i razne se afere vežu za njega.

Opet, Imamović je druga krajnost, blagi, odmjereni pjesnik... ne vidim ni njega kao dobar izbor... Lipovača prevrtljivi populista, Bećirović malo bezličan, Željko pomalo i potrošen... Sveto is the man, nema packe pored njegovog imena, a sasipa istinu u lice bez okolišanja 8-) Samo ne bih rekao da tako visoko kotira u stranci...
madner

#202 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by madner »

Forum je svasta, ali nije odraz BiH populacije. Hadzic ima sigurno najbolji prolaz od ponudjenih kandidata u opstoj populaciji. Volio bi da bude sljedecih, cisto da citam komentare NS jurisnika :D
ultima_palabra

#203 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by ultima_palabra »

madner wrote:Forum je svasta, ali nije odraz BiH populacije. Hadzic ima sigurno najbolji prolaz od ponudjenih kandidata u opstoj populaciji. Volio bi da bude sljedecih, cisto da citam komentare NS jurisnika :D
Misliš da će tada NS postojati? :-D
Banksy

#204 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Banksy »

no_pasaran wrote:
Trenutno najozbiljniji kandidat je Damir Hadžić i on će ako stvari ovako ostanu 95% biti naredni predsjednik stranke. To je Zlajin izbor,
Možda, ali posljednja je Tihićeva. Reket je u njegovoj fioci.
madner

#205 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by madner »

ultima_palabra wrote:
madner wrote:Forum je svasta, ali nije odraz BiH populacije. Hadzic ima sigurno najbolji prolaz od ponudjenih kandidata u opstoj populaciji. Volio bi da bude sljedecih, cisto da citam komentare NS jurisnika :D
I SDU jos postoji. :D
dale cooper

#206 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by dale cooper »

ultima_palabra wrote:
Možda neće postojati NS, ali će uvijek biti Corto tu. :D
Corto Maltese

#207 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Corto Maltese »

dale cooper wrote:
ultima_palabra wrote:
Pobrkao si me sa nekim trajnim i nezamjenjivim likovima našeg prošlog, sadašnjeg i budućeg vremena. Reis, Zlaja, Merhunisa Komarica...
Corto Maltese

#208 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Corto Maltese »

no_pasaran wrote: Nije SDP država nego politička partija. I to, kako glasovi kažu, najbolja politička partija u državi.
:bih:
Pomozi mi da shvatim ovaj argument o glasovima koji nam nešto kažu. Dakle SNSD je, prije četiri godine bio najbolja politička partija, a sad je čvrsto drugi? A SDA je sa SDS-om nosila zlatnu plaketu kvalitete u devedesetim?
panorama

#209 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by panorama »

Banksy wrote:
no_pasaran wrote:
Trenutno najozbiljniji kandidat je Damir Hadžić i on će ako stvari ovako ostanu 95% biti naredni predsjednik stranke. To je Zlajin izbor,
Potpuno se slažem sa tobom.Tihić ima moralno i svako drugo pravo postaviti novog predsjednika SDP-a.Uostalom to i jest u duhu koalicijskog sporazuma.Pa ne smije se dozvoliti da novi predsjednik iskače iz zacrtanog plana i programa.Ako bude bilo kakvih dvojbi onda treba Davutoglu presuditi.Mislim da je ipak najbolji izbor za lidera u osobi našeg Željka Komšića.To je pravi drug i komunista a uz to je i Hrvat.Na kraju krajeva mjesto novog predsjednika SDP-a po rotaciji u novom mandatu i pripada Hrvatima.
janje_

#210 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by janje_ »

kako se zove onaj potpredsjednik trenutni ili portparol? niksic, nisic, vako nesto.. on mi se cini o-sebi-pri-sebi covo..
ultima_palabra

#211 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by ultima_palabra »

janje_ wrote:kako se zove onaj potpredsjednik trenutni ili portparol? niksic, nisic, vako nesto.. on mi se cini o-sebi-pri-sebi covo..
Nermin Nikšić... o njemu stvarno slušam sve najbolje.
Komrad

#212 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Komrad »

dale cooper wrote:
ultima_palabra wrote:
Mozda ce se spojiti sa SKOKom .. ovi imaju nesto vise glasova od njih
Komrad

#213 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Komrad »

PapakizSarajeva wrote:
Komrad wrote:
......

Koliko ja znam Lagumaš vise ne moze biti predsjednik i da mu je ovo zadnji mandat :)
Hamdija je jak ko zemlja... Ali Denis nije za odbaciti
Ma znam jarane, samo kazem, volio bih ...

Denis je svojim ponasanjem i "nadrkanim" stavom, losa kopija Zlatka... A nije mu ni do koljena.. Mogao bi se mozda kandidovati za PR-a SDP-a. Tu je najbolji ...
Pa ima Damir Guzoliz na toj poziciji :))

Gledao sam par puta Denisa ... jednom kad je Majkicku razvalio(argumentima hehe) jos nekoliko puta
Mislim da je od ovih mladjih kadrova nekako najiskusniji ...
Damir Hadzic takodjer nebi bio los izbor
Banksy

#214 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
janje_ wrote:kako se zove onaj potpredsjednik trenutni ili portparol? niksic, nisic, vako nesto.. on mi se cini o-sebi-pri-sebi covo..
Nermin Nikšić... o njemu stvarno slušam sve najbolje.
I meni izgleda kao pošten čovo ... znači, ništa, otpada ...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#215 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by plain vanilla »

ultima_palabra wrote:
no_pasaran wrote:A i ne vidim potrebu jer ću vam reći kako stoje stvari. Trenutno najozbiljniji kandidat je Damir Hadžić i on će ako stvari ovako ostanu 95% biti naredni predsjednik stranke. To je Zlajin izbor, Zlaja se povlači na jednu utjecajnu poziciju i ima jak utjecaj iz sjene. Damira vole i u stranci a i narodu je drag. Priča ono što ljudi vole čuti i ima pravi narodni govor. To ima svoje prednosti i mane. Ono što je bitno jeste to da se Damir pokazao kao dobar menadžer, kako u svojoj Opštini tako i u nekim sportskim klubovima, sad u kampanji, u stranci općenito, itd.
Pa ako je ovaj forum neko mjerilo, ne bih rekao da ga narod baš pretjerano voli... meni bi bio zadnji izbor od ponuđenih, ima neku odbojnu jalijašku crtu, a i razne se afere vežu za njega.

Opet, Imamović je druga krajnost, blagi, odmjereni pjesnik... ne vidim ni njega kao dobar izbor... Lipovača prevrtljivi populista, Bećirović malo bezličan, Željko pomalo i potrošen... Sveto is the man, nema packe pored njegovog imena, a sasipa istinu u lice bez okolišanja 8-) Samo ne bih rekao da tako visoko kotira u stranci...
Potcjenjujes Imamovica. On je godinama ( u ratu) radio kao Beslagicev sekretar, nisam vjerovala da ce ga staviti za Nacelnika i da moze dobiti ijedan glas :D Medjutim, on je ocito, jos dok je radio za Beslagica, planirao buducnost.
Banksy

#216 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Banksy »

panorama wrote:
Banksy wrote:
no_pasaran wrote:
Potpuno se slažem sa tobom.Tihić ima moralno i svako drugo pravo postaviti novog predsjednika SDP-a.Uostalom to i jest u duhu koalicijskog sporazuma.Pa ne smije se dozvoliti da novi predsjednik iskače iz zacrtanog plana i programa.Ako bude bilo kakvih dvojbi onda treba Davutoglu presuditi.Mislim da je ipak najbolji izbor za lidera u osobi našeg Željka Komšića.To je pravi drug i komunista a uz to je i Hrvat.Na kraju krajeva mjesto novog predsjednika SDP-a po rotaciji u novom mandatu i pripada Hrvatima.
:mrgreen:
... Ili neko od ovih sijedih glava? Zašto bježati od pametnih i iskusnih?
Evo, kad mogu u glavnom gradu i kantonu, što ne bi i u stranci? Mirjana Malić, Fikret Musić, Alija Behmen, vidi kadrova, sve bolji od boljeg!
branimir stulic

#217 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by branimir stulic »

Umjesto Lagumdzije Zlatka bice Zlatko Lagumdzija...I poslije Zlatka Zlatko
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#218 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Chmoljo »

Nikšić je generalni sekretar SDP-a, Damir Mašić je portparol.

što se tiče Nikšića, za njega znam da je zbog njega lično SDP pobijedio u Konjicu, a da nimalo nije mrzak ni SDA-ovcima. znači, lik o sebi, pri sebi. i jako pristupačan, to znam iz vlastitog iskustva.
plain vanilla

#219 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:
Nikšić je generalni sekretar SDP-a, Damir Mašić je portparol.

što se tiče Nikšića, za njega znam da je zbog njega lično SDP pobijedio u Konjicu, a da nimalo nije mrzak ni SDA-ovcima. znači, lik o sebi, pri sebi. i jako pristupačan, to znam iz vlastitog iskustva.
zar nisi ti taj Masic? :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#220 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Chmoljo »

jok ja. ja sam persona non grata u lokalnom SDP-u :mrgreen: bar onom službenom :mrgreen:
veliki_fabio

#221 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by veliki_fabio »

e tek bi se usrecili sa komsicem. sta on zna osim verbalno lupat po prstima? pa to moze svako.

ozbiljnoj stranci treba nesta vise od par stotina hiljada papanskih glasova kojiima je lupanje po prstima dokaz da je zeljko nas covjek.

morao bi znati engleski jezik, imati manire, znati odrzati govor bez citanja sa papira koji su ti pripremili stranacki sluzbenici, imati kakvu takvu viziju i strategiju, biti u stanju polemisati o politikama itd...
plain vanilla

#222 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:jok ja. ja sam persona non grata u lokalnom SDP-u :mrgreen: bar onom službenom :mrgreen:
ma jesi ti onako problematican i konfliktan, vidim ja :lol:
Jazz_Junkie

#223 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Jazz_Junkie »

Chmoljo wrote:jok ja. ja sam persona non grata u lokalnom SDP-u :mrgreen: bar onom službenom :mrgreen:
Ti si i persona non grata na forumu. :oops: :D

Nakon svih ovih godina pseudo-socijaldemokratije nije ni vazno tko ce uzjahati na celno mjesto. Tranzicijsko-neoliberalna avantura nije strana ni njima.
kmirsad

#224 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by kmirsad »

Čmolju za predsjednika ! ! ! :-D
madner

#225 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by madner »

Corto Maltese wrote:
dale cooper wrote:
ultima_palabra wrote: Misliš da će tada NS postojati? :-D
Pobrkao si me sa nekim trajnim i nezamjenjivim likovima našeg prošlog, sadašnjeg i budućeg vremena. Reis, Zlaja, Merhunisa Komarica...
Nemoj tako, ti si nasa moralna vertikala foruma. Covjek koji je u stanju izvesti svaki salto kako bi hraknuo iz dubine duse po bivsoj partiji. :D
Locked