Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Locked

Buduci predsjednik SDP-a bi po mome misljenju trebao biti:

Damir Hadzic
9
7%
Svetozar Pudaric
20
17%
Jasmin Imamovic
15
12%
Zeljko Komsic
29
24%
Hamdija Lipovaca
19
16%
Slavisa Sucur
2
2%
Denis Becirovic
8
7%
Sasa Magazinovic
1
1%
neko drugi/druga
18
15%

Total votes: 121

klixober

#126 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by klixober »

stochar wrote:
komeba wrote:
stochar wrote: napravljena je takva atmosfera da su ljudi poodustajali od kandidatura pod sumnjivim okolnostima, a ja bih rekao iz straha.

vidi ovo, glasovi za Parlament BiH na izborima:

BEĆIROVIĆ DENIS 45747
LAGUMDŽIJA ZLATKO 28451
LIPOVAČA HAMDIJA 24582

pa, poder'o ga je Denis, poder'o ga je i Lipovaca (ciji je postotak 75), a da ne govorim o Komsicu! i, da se ni jedan od njih ne kandiduje? de ba, price za malu djecu...
Ovo je tipičan oblik manipulacije/dezinformiranja. Navedena trojica su se kandidovala u različitim izbornim jedinicama i porediti njihov broj glasova može samo neko zlonamjeran. Ja se nadam da ti to nisi i da si brzopleto izvukao zaključak, koji god da je.
hocemo porediti postotke u odnosu na broj biraca?

lipovaca - 75 posto, becirovic 52,42, lagumdzija 45,62. i po ovome njih dvojica imaju u narodu vecu podrsku od lagumdzije!

p
Da, ali SDP je tradicionalno najjači u Tuzli. Da se Lagumdžija kandidovao u Tuzli, možda bi dobio 100% glasova, dok bi Bečirović možda u Sarajevu dobio 10%, lupam... Jednostavno se ne mogu porediti te stvari, različito je biračko tijelo.
stochar

#127 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by stochar »

Banksy wrote:
stochar wrote:
i to mi pravo lici na spiku da je onaj ko kaze nesto protiv pedofila iz gluhe bukovice odmah islamofob, kao i onaj ko kaze da u vrijeme opce besparice nije moralno praviti zlatne dvore na kovacima...
Nema više hodže pedofila, nema reisovih zlatnih dvora, nema Arzije. To su sad koalicioni partneri.
upravo. i, onaj sad malac gore sa 15-minutnim stazom na forumu nesto kenja, a nije ni svjestan da na plastican nacin pokazuje ono sto sam ja u biti i htio da kazem.

drugo je kad neko direktno podrzi Dodika, a drugo je kad se neko samo zbog neslaganja sa politikom SDP-a bude tek tako proglasen dodikovcem, fahrovcem i pocascen drugim nabrojanim epitetima. sve je to ista skola, k'o i onih koji nekoga zbog normalne kritike lika koji je pedofil biva proglasen islamofobom...
Salonski Kriticar

#128 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Salonski Kriticar »

Eto, najvise glasova ima Komsic, a njegove liderske sposobnosti ne prelaze opstinski nivo!
Covjek je dobar da bude nacelnik opstine, a sve vise od toga vodi u katastrofu!

Meni se cini da cemo Zlatka jos duuuugooo gledati u fotelji predjednika SDP-a.
Vec vidim da ce za godinicu-dvije SDP usvojiti novi statut stranke u kojem ce stajati da se usvajanjem tog statuta brisu dosadasnji mandati i brojanje krece ispocetka.

Onda ce Zlatko reci kako stvarno ne zeli jos jedan mandat, ali je pod pritiskom partijskog clanstva i problema u zemlji i drustvu odlucio da ce zrtvuje itd. i sl. :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#129 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by plain vanilla »

Kruske i jabuke se ne sabiraju
to nas uce u prvom razredu skole

a ako postoji iko ko smatra Denisa boljim, pametnijim, sposobnijim od Zlaje..svaka mu cast :oops:
Paper

#130 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Paper »

Sve mi se sad izmješalo, Salonski Stočar, Stočni Kritičar :-) :-)

Jebo vas vaš forum, sve naki petokolonaši i rovači protiv Bosne na njemu. Haj odoh ja polako.

Sefer živi vječno!! :bih: :sax:
BiH-x

#131 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by BiH-x »

Hamdija Lipovaca
VjecitiStudent

#132 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by VjecitiStudent »

komeba wrote: Da, ali SDP je tradicionalno najjači u Tuzli. Da se Lagumdžija kandidovao u Tuzli, možda bi dobio 100% glasova, dok bi Bečirović možda u Sarajevu dobio 10%, lupam... Jednostavno se ne mogu porediti te stvari, različito je biračko tijelo.
Nigdje veze.
To sto je SDP tradicionalno najjaci u Tuzli ima veze samo prolaskom SDP-a u Tuzlanskom kantonu, ne i sa Becirevicevim rezultatom unutar glasova datih SDP-u.
Banksy

#133 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Banksy »

stochar wrote:
Banksy wrote:
stochar wrote:
i to mi pravo lici na spiku da je onaj ko kaze nesto protiv pedofila iz gluhe bukovice odmah islamofob, kao i onaj ko kaze da u vrijeme opce besparice nije moralno praviti zlatne dvore na kovacima...
Nema više hodže pedofila, nema reisovih zlatnih dvora, nema Arzije. To su sad koalicioni partneri.
upravo. i, onaj sad malac gore sa 15-minutnim stazom na forumu nesto kenja, a nije ni svjestan da na plastican nacin pokazuje ono sto sam ja u biti i htio da kazem.
...
nosara je naš stari drug ... a plastičan je, tačno :mrgreen:

sve piše dole
Boško Buha 33 wrote:
Jedini koji može od SDP-a napraviti partiju koja bi imala kapacitet da okupi relavantan građanski blok (tu ne govorim o HSP i SDA) a infrastrukturu SDP demokratizuje je Bogić Bogičević. On može oko sebe okupiti ljude koji razmišljaju svojom glavom, klonove i klovnove koje je Lagumdžija okupio sačuvati a građanima ponuditi realnu alternativu. Čovjek je član SDP-a i nikada ga nije napuštao, ima kapacitet za ozbiljnog državnika a od navedenih (naravno nije slučajno što ga nema u predlogu) uz, možda, Imamovića, jedini ima poziciju ozbiljne alternative postojećem rukovodstvu. Međutim, ne treba imati nikakve iluzije da Lagumdžija igdje odlazi, niti za tri niti za sedam godina, svi će ovi prije ili poslije sa njim se pozdraviti i vratiti na smetljišta sa kojeg su i došli a on ostaje. To nije toliko ni karakterna crta, to je jednostavno priroda svake diktature pa i ove. Davno je Margareta Tačer rekla da izbore ne dobija opozicja već ih gube vlade. SDP je uspio dobiti ogroman broj glasova i onda to prepustiti SDA, to možda i može izgledati pragmatično ali je dugoročno katastrofalno i za SDP i za BiH. Bio sam na kongresu SDP kada su/smo izgubili izbore 2002. godine i tada je Lagumdžija govorio "Uzmite "pitu" izbornih rezultata, iskružite SDP i šta tu normalno ostaje?" Nažalost, danas je SDP sastavni i neodvojivi dio "pite", jednako je isti kao i sve ostalo. U dužoj vremenskoj perspektivi opasnost je što se građansko nezadovoljstvo i alternative neće artikulirati kroz partije već kroz razne pokrete ili internet forume a iz toga može nastati šta god zamisliš. Sve skupa tuga golema.
madner

#134 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by madner »

Ali fakat mi je smjesna kritika na racun unutrasnjeg uredjenja. :D
Ridjobrki

#135 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Ridjobrki »

Neam pojma, ja politiku nastojim gledati razumom i isključiti emocije. Politika plus emocije jednako kič, zijan, levaćenje i idiotizam. Dugo sam se bavio sa tim i znam to iz iskustva.

Nisam simpatizer nijedne stranke i prezirem strančarenje i ljude kojima je interes stranke važniji od razumnog rasuđivanja i dobrog ukusa. Na forumu nudim svoje mišljenje i dajem argumente na osnovu kojih ga formiram a da ću ulaziti u besmislene rasprave ili dati da me neko ubjeđuje da štajaznam Hamdo Nurkin nije šupak k'o što jeste ili da je Naša stranka budućnost Bosne ili da je Barcelona najcool klub na svijetu - vala neću. :-D

Svaka čast svakome. :sax:
ultima_palabra

#136 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by ultima_palabra »

Da se ponovim za Bećirevića i Lagumdžiju:
Kakve to veze ima? Kada zaokružuješ na otvorenim listama onda biraš nekoga za koga misliš da će dobro raditi u određenom zakonodavnom tijelu... Bećirović je bio jedan od aktivnijih parlamentaraca, a i Tuzlaci nisu imali jače ime na listama.

Ja sam imao priliku da glasam za Zlatka, ali sam zaokružio Magazinovića. Ali ne mislim da bi Magazinović ili bilo ko drugi trenutno bio bolji predsjednik od Lagumdžije.
madner

#137 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by madner »

Ja sam glasao isklucivo za Zlatka, da bi se mogao smijat ovim iz SDU-a :D
plain vanilla

#138 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by plain vanilla »

madner wrote:Ja sam glasao isklucivo za Zlatka, da bi se mogao smijat ovim iz SDU-a :D
ma tebe cemo za preCjednika
licis mi na Zlatka, ne znam sto :D
madner

#139 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by madner »

plain vanilla wrote:
madner wrote:Ja sam glasao isklucivo za Zlatka, da bi se mogao smijat ovim iz SDU-a :D
Ako je vjerovat mjerodavnim clanovima, cim se Zlatko skine bice circa 99.84% glasova za SDP. :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#140 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by -LIBERO- »

madner wrote:Ali fakat mi je smjesna kritika na racun unutrasnjeg uredjenja. :D

A sta je SDP neka zatvorena sekta o kojoj se ne smije diskutovati u pogledu unutarnjeg uredjenja????
Hemel

#141 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Hemel »

Ode glas na Svetozara Pudarica
Ako je covjek imao hrabrost da kaze istinu o desavanjima u Dobrovoljackoj i to u sred Beograda, e onda ima *uda i za sve drugo.
plain vanilla

#142 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by plain vanilla »

madner wrote:
plain vanilla wrote:
Ako je vjerovat mjerodavnim clanovima, cim se Zlatko skine bice circa 99.84% glasova za SDP. :D
nasa stranka opet uzima 0,16% ? :lol:
Alfons Kauders

#143 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Alfons Kauders »

pudaric i komsic zajedno 50% glasova

majorizacija nego sta!

:D
Alfons Kauders

#144 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote: nasa stranka opet uzima 0,16% ? :lol:
optimista...

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#145 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by -LIBERO- »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote: nasa stranka opet uzima 0,16% ? :lol:
optimista...

Al barem ta luzerska stranka (je l' da.. :D ) nikada nebi isla u koalicije sa SDA koja nam je i priustila 15 najtezih godina,i koja je nasem narodu nanjela vise zla od Karadzicevih topova,niti bi ikada isla u koaliciju sa HSP-om na cijim skupovima stoji velika slika Ante Pavelica i gdje se clanstvo pozdravlja sa " za dom spremni"

A sada "crveni talibani" samo opalite,jer neko se usudio kritikovati velikog vodju,i presmjesne unutarstranacke odnose u SDP-u. :dance: :thumbup:
plain vanilla

#146 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:
Alfons Kauders wrote:
optimista...

Al barem ta luzerska stranka (je l' da.. :D ) nikada nebi isla u koalicije sa SDA koja nam je i priustila 15 najtezih godina,i koja je nasem narodu nanjela vise zla od Karadzicevih topova,niti bi ikada isla u koaliciju sa HSP-om na cijim skupovima stoji velika slika Ante Pavelica i gdje se clanstvo pozdravlja sa " za dom spremni"

A sada "crveni talibani" samo opalite,jer neko se usudio kritikovati velikog vodju,i presmjesne unutarstranacke odnose u SDP-u. :dance: :thumbup:
mozda oni preferiraju koaliciju sa strankama gdje se pozdravlja sa -sprem'te se :zoka:

je li ta luzerska stranka dobila ponude za koaliciju nakon izbora, pa odbila? ako nije..onda ne znamo sta i kako bi oni
Banksy

#147 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by Banksy »

plain vanilla wrote:
-LIBERO- wrote:
Alfons Kauders wrote:
optimista...

mozda oni preferiraju koaliciju sa strankama gdje se pozdravlja sa -sprem'te se :zoka:
Ne, to preferira SDP.
Prvi postizborni dan, prvi sagovornik, SDS, Hreša, Damir Hadžić, itd.
stochar

#148 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by stochar »

Hemel wrote:Ode glas na Svetozara Pudarica
Ako je covjek imao hrabrost da kaze istinu o desavanjima u Dobrovoljackoj i to u sred Beograda, e onda ima *uda i za sve drugo.
ja sam isto sad glas'o za Pudarica na F nivou, i mislim da je jedan od daleko najpametnijih likova u SDP. sad, moze li biti lider stranke, to je fakat unutarstranacka stvar, isto kao i za becirevica. ne kazem opet ni da on zbog toga sto ima puno, puno vise glasova od lagumdzije treba biti lider stranke, ali bar ima dovoljno 'zaledja' da se mog'o bar kandidovati, kao i komsic, pudaric ili lipovaca. takodjer, mislim da je lipovaca trenutno najpotrebniji u Krajini, tamo moras imati lika koji je lokalno jak i koji moze lupit' po stolu u stilu: dobro je jebemmu sad ce bit' vako!

ali, ne moze stranka u kojoj je jedan narcis godinama na celu, gdje se lik sam sebi postavi kao protukandidat, stranka u kojoj se mijenja statut da bi se on opet mog'o kandidovati, ubjedjivati nas da im funkcije nisu bitne! ne moze nas stranka koja ultimativno zahtijeva da ZL bude predsjedavajuci VM govoriti o 'foteljasima', pa jebemmu, necemo se tako igrati!

i, ne moze stranka koja se oslanja na poltrone, a svaku dobronamjernu kritiku docekuje na noz dugorocno uspjeti. nije Fahro zasluzan za uspjeh svoje stranke, koliko su za to Lagumdzija i arogantno krivo SDP-a krivi!
-LIBERO-
Čiča Gliša

#149 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by -LIBERO- »

plain vanilla wrote:
-LIBERO- wrote:
Alfons Kauders wrote:
optimista...

je li ta luzerska stranka dobila ponude za koaliciju nakon izbora, pa odbila? ako nije..onda ne znamo sta i kako bi oni
Draga drugarice,nemas pojma sta pricas,o kojoj stranci koja se tako pozdravlja pricas? Mislis na SDS mozda,to je ona stranka koju je prvo poslije izbora na koljenima molio bas SDP da udju u neku koaliciiju. Raspitaj se malo,ako se ne mozes,ili ne zelis,sjetiti :mrgreen: :thumbup:
plain vanilla

#150 Re: Buduci predsjednik Socijaldemokratske partije

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:
Draga drugarice,nemas pojma sta pricas,o kojoj stranci koja se tako pozdravlja pricas? Mislis na SDS mozda,to je ona stranka koju je prvo poslije izbora na koljenima molio bas SDP da udju u neku koaliciiju. Raspitaj se malo,ako se ne mozes,ili ne zelis,sjetiti :mrgreen: :thumbup:
a sto ti meni ne odgovori, s kim je to NS odbila koalirati i tako pokazala kako i sta treba?
jesu li je zvali SDA ili HSP ili ..?

opozicija jest cudo, mozes pricati sta hoces, bez grama odgovornosti
problem je biti pozicija..i SDP je lajao na mjesec..vidjet cemo kako ce se snaci
Locked