Vidi glorie sto se zaheba sa nazivom Sveštenik koja se ni u jugoslaviji nije koristila kod hrvata u hrvatskoj a i van nje:)amrica wrote:i amlo komentara sa dnevnik.hr na većspomenuti prilog iz Hercegovine
"ronald
12.01.2010, 10:51. ivo!ivo!ivo!!!! al ne smradader nego josipovic! svim primitivcima smeta obrazovan i kulturan čovjek¨. sva sreca da su u manjini i vecinom u talibanskoj hercegovini!!!
ronald
12.01.2010, 10:49. ma nabijem vas na kuru hercegovacku!!!! vi cete nama govorit kako je u hrvatskoj!!!???? **bem vam sve po spisku! jos vas placamo dolje i hranimo i serete tako!!!
gloria_tz
12.01.2010, 10:11. Hrvatskoj treba predsjednik poput Ive Josipovica, emancipovan, obrazovan, kulturan covjek, a prije svega demokrata. Takav covjek treba svakoj drzavi i svakom narodu. Gradjani Hrvatske treba da budu sretni sto je tako lijepa drzava dobila takvog covjeka za njeno vodstvo u jos bolje. Al ja znam da je tesko primitivcima koji ne razlikuju vjeruj od religije da razlikuju dobro od loseg. Naucite ljudi da ne mjesate kruske i jabuke i pri tome ih sve nazivate sljivama. Drzavi ne treba svestenik, nego obrazovan, sposoban i pravedan vodja. Svestenici i svi drugi vjerski sluzbenici neka se drze vjere, Boga i neka narod koji vjeruje u Njega pokusavaju nauciti osnovnim ljudskim vrijednostima, a ne da mrze druge zato sto su drugaciji. Nadam se da ce g. Ivo Josipovic opravdati ukazano povjerenje, i samim tim pokazati svima kako se vodi drzava i kako se ljudi vrednuju.
CorpusAegrus
12.01.2010, 10:04. ajde hercegovci sjasite vise s qurca hrvatima koji ZIVE U HRVATSKOG,KOJI RADE U HRVATSKOJ I TU PLACAJU POREZE I DOPRINOSE ZEMLJI!! Usput ovaj post se odnosi i na sve u dijaspori koji se prave velikim hrvatima i zele meni i ostalim milijunima hrvata birati tko ce nama u rodnoj zemlji,zemlji u kojoj zivimo i u dobru i u zlu,vladati slijedecih 5 ili 4 g! Fuj,okanite nas se vise ili se doselite u Hrvatsku!
Iribajemeso
12.01.2010, 09:37. Ako je Hrvat samo onaj koji mora podrzavati HDZ i slične desnicarske nacionalisticke stranke, onda ja Hrvat nisam. Ako je Hrvat samo onaj koji se kune u Boga, a potajice pljacka ljude- poštene radnike kojima je jedino bitno zaraditi kruh za svoju obitelj, onda ja Hrvat nisam. Ako je Hrvat samo onaj koji glasa za Bandica, onda ja Hrvat nisam! "
http://izbori.dnevnik.hr/clanak/milan_b ... tskoj.html
http://hr.wikipedia.org/wiki/Sve%C5%A1tenik
Imaju sabor RH pa nek ukinu to pravo glasanja dijaspore potrebno im je 2/3 glasova
Sto se tice doprinosa dijaspore nek samo pogledaju Sport gdje bi bi Hr bila da nije bilo dijaspore a ovi ce ionako sada na australian openu da navijaju za hercegovca Marina Čilića.