Budući hrvatski predsjednik

Post Reply
rechts432

#551 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by rechts432 »

@hercegovac Napisao si da ćemo "ako pročitamo izjave Hrvata iz zapadne Hercegovine povodom izbora novog predsjednika ostati bez riječi sa koliko mržnje se govori o Hrvatima u Hrvatskoj koji su 65%-no (ili skoro pa dvo-trećinski) izabrali Josipovića." Ne znam odakle ti ovo (vjerojatno s interneta ali valjda znaš kakva je retorika na internetskim forumima - nije relevantna iz više razloga). Pripadam tim babarogama, razgovaram s ljudima o politici oči u oči i gledam što su BH glasači izjavljivali pred HRT-ovim kamerama te mogu kazati da nisam naišao ni na jednoga koji je govorio s mržnjom. Ako imaš volje zalijepi ovdje neke od tih izljeva mržnje pa ćemo pružiti "topničku podršku" njihovim protivnicima (naći ćemo valjda jednoga) na tim forumima.

@alfa Žalosti me što i neki ljudi koji bi trebali biti moja avangarda u svakom smislu te riječi imaju iste stavove. Rekao bi čovjek da su BH Hrvati nekakvi idioti ili neopisive lijenčine pa ne mogu pratiti politička događanja i u BiH i u RH.

@izbori Uzevši u obzir potrošeni novac i napaljene ideologe (smiješno je gledati "ideološke protivnike" u natjecanju u kojem se temeljni ciljevi vrlo malo razlikuju) mislim da bi bilo najbolje da predsjednika postavi Sabor. Koliko žuči, koliko kuna i mokrih cipela.
Geronimo81

#552 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

statix wrote:
Geronimo81 wrote:
statix wrote:Covjek "obecao" treci entite i opet katastrofu dozivio, 95% glasova iz BiH pripalo njemu. Pitam se kakav bi bio omjer da nije obecavao hercegovcima isto, bruka bi bila, Josipovic bi ga pomeo.
On nije obecao treći entitet vec je rekao da je on krajnje rijesenje a on ga i nemoze stvoriti vec samo dogovor bosnjacki stranaka ili ako ga SAD da
Stavio sam znake navoda, ali poenta je da je na taj nacin pokupio glasove u BiH, kako jadno.
Nije on sa tim pokupio glasove vec sto je hercegovac,sto je ljudi strah da je Josipović novi Mesić da će ukinuti pravo glasa a i dvojna drzavljanstva.
Treci entitet nije zagovarao nit obecavao i svi vi to dobro znate a glasove je dobio na te racune koje sam naveo .
barby02

#553 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by barby02 »

Josipovic :thumbup: gospodin covjek :-D ja nikad ne izvadih domovnicu ali vi koji je imate, ne brinite, nista on nece ukinuti. . .
statix

#554 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by statix »

@geronimao
Pa sta ce vam pravo glasa, ja da sam hercegovac i da vidim kakvi su rezultati zadnjih godina, sam bi skontao da nisam pozeljan u Hrvatskoj i da treba da gradim buducnost u svojo drzavi i jacam istu. Pa po hrvatskim forumima ko se krvi nego hercegovci i hrvati, samo zato jer hercegovci misle da su veci htvati od njih, a ovi drugi su kao komunisti, agnostici, ateisti i manje hrvati, paradoks. Isto kad bi mene sad neko iz Sandzaka ili Albanije ubjedjivao da je veci Bosanac od mene.
konstruktor

#555 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by konstruktor »

Cestitke novom Predsjedniku RH G-dinu Josipovicu iz Hercegovine,uz zelje da radi svoj posao sto je moguce bolje u interesu gradjana Republike Hrvatske ,ali i u interesu ostvarivanja boljih odnosa sa nasom domovinom.
Ove price o ravnopravnosti Hrvata u BiH, i konstantno ponavljanje ugrozenosti istih ,i pozivanje drugih da rade na njihovim pravima su klasican primjer licemjerja u smislu da je to narod koji najvise beneficija ima u ovoj drzavi ,koji zive bolje od ostala 2 konstitutivna naroda ,i koji iskoristavaju sve slabosti sistema u kojemu zajednicki zivimo.
Navescu samo par primjera:
-imaju mogucnost dvojnog drzavljanstva koje im omogucuje veliku prednost pri poslovanju u odnosu ,recimo na bosnjake
-posto sam iz Mostara ,znam da su sasvim normalno funkcionirali u ratu ,infrastruktura nije previse razorena ,nisu previse raseljeni ,nemaju ratnih sindroma ,nemaju ogroman broj invalida koje su usput pravili ,nemaju veliki broj socijalnih slucajeva,nemaju logorasa..i td..
-Cijeli tok rata ,sve sto je trebalo ici bosnjacima je islo preko njih ,pa se ogroman broj Hrvata iz Hercegovine obogatio na racun donacija koje su kasnije prodavali nasim ljudima koji su to stostruko placali kako ne bi skapali od gladi.
Jedna "sitnica" koja ce ilustrirati njihovu "ugrozenost"..a to je da su svih ovih godina imali putovnice kojima su isli u strane zemlje ,kupovali olupine (mislim na stara aut) ,koje bi kasnije prodavali na trzistu citave Federacije...koji se tu kapital stekao.
-Najveci broj zastupnistva se do juce nalazio u Sirokom Brijegu ,i ostalim gradovima preko kojih su uzimali ogromne novce.
-Valjda ne trebam spominjati novac koji su uzimali od Bosnjaka da bi ih prevezli preko granice ,i na taj nacin ostvarivali dvostruku korist.
-Najmanje ih je u BiH ,a vjerovatno najveci broj malih poduzetnistva imaju ,pa cak i novonastale velike kompanije su pod njihovim vodstvom ...
Svakodnevno vidim razliku u standardu izmedju lijeve i desne obale Mostara ,i to je sve posljedica toga..jednostavno Hrvati u ovoj drzavi zive veoma dobro ,za razliku od Bosnjaka ,koji su u geto-u svih ovih godina ,i dizu se iz pepela boreci se sa svojim kriminalcima od politicara ,ili ravnodusnosti Sarajeva prema Mostaru ili barem lijevoj strani.
I ,samo zato sto je Hrvata najmanje ,pa ne mogu izglasati sasvim nebitnog clana Predsjednistva ,i jos par sitnica ,oni nisu zadovoljni,njima treba entitet ,treba im mjesto u kojemu ce svaki dan Thompson pjevati ,i velicati neke prosle ideje..jako licemjerno,ali s druge strane uspjesno..politika se zove "suti,pricaj da ti je lose ,a iskoristavaj ono sto ti se nudi".
Zaboravio sam deficit koji ova drzava ima sa Hrvatskom ,koji se kasnije barem malo vraca u BiH ,i to u mjesta pod kontrolom tih istih ugrozenih Hrvata..kao zahvala za "trosenje" hrvatskih proizvoda..a dobro znamo da je deficit napravljen i zbog bosnjaka koji su navikli kupovati hrvatske proizvode,a i zbog toga sto nasi nisu nesto posebno.
Malo sam skrenuo sa teme ,izvinjavam se ,ali ima neke povezanosti ,i drago mi je da je pobjedio ovaj covjek ,koji ce se boriti za svoju zemlju ,a ne nuditi alibi jednom od konstitutivnih naroda BiH za destrukciju iste.
Pozdrav!
statix

#556 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by statix »

konstruktor wrote:Cestitke novom Predsjedniku RH G-dinu Josipovicu iz Hercegovine,uz zelje da radi svoj posao sto je moguce bolje u interesu gradjana Republike Hrvatske ,ali i u interesu ostvarivanja boljih odnosa sa nasom domovinom.
Ove price o ravnopravnosti Hrvata u BiH, i konstantno ponavljanje ugrozenosti istih ,i pozivanje drugih da rade na njihovim pravima su klasican primjer licemjerja u smislu da je to narod koji najvise beneficija ima u ovoj drzavi ,koji zive bolje od ostala 2 konstitutivna naroda ,i koji iskoristavaju sve slabosti sistema u kojemu zajednicki zivimo.
-imaju mogucnost dvojnog drzavljanstva koje im omogucuje veliku prednost pri poslovanju u odnosu ,recimo na bosnjake
-posto sam iz Mostara ,znam da su sasvim normalno funkcionirali u ratu ,infrastruktura nije previse razorena ,nisu previse raseljeni ,nemaju ratnih sindroma ,nemaju ogroman broj invalida koje su usput pravili ,nemaju veliki broj socijalnih slucajeva,nemaju logorasa..i td..
-Cijeli tok rata ,sve sto je trebalo ici bosnjacima je islo preko njih ,pa se ogroman broj Hrvata iz Hercegovine obogatio na racun donacija koje su kasnije prodavali nasim ljudima koji su to stostruko placali kako ne bi skapali od gladi.
Jedna "sitnica" koja ce ilustrirati njihovu "ugrozenost"..a to je da su svih ovih godina imali putovnice kojima su isli u strane zemlje ,kupovali olupine (mislim na stara aut) ,koje bi kasnije prodavali na trzistu citave Federacije...koji se tu kapital stekao.
-Najveci broj zastupnistva se do juce nalazio u Sirokom Brijegu ,i ostalim gradovima preko kojih su uzimali ogromne novce.
-Valjda ne trebam spominjati novac koji su uzimali od Bosnjaka da bi ih prevezli preko granice ,i na taj nacin ostvarivali dvostruku korist.
-Najmanje ih je u BiH ,a vjerovatno najveci broj malih poduzetnistva imaju ,pa cak i novonastale velike kompanije su pod njihovim vodstvom ...
Svakodnevno vidim razliku u standardu izmedju lijeve i desne obale Mostara ,i to je sve posljedica toga..jednostavno Hrvati u ovoj drzavi zive veoma dobro ,za razliku od Bosnjaka ,koji su u geto-u svih ovih godina ,i dizu se iz pepela boreci se sa svojim kriminalcima od politicara ,ili ravnodusnosti Sarajeva prema Mostaru ili barem lijevoj strani.
I ,samo zato sto je Hrvata najmanje ,pa ne mogu izglasati sasvim nebitnog clana Predsjednistva ,i jos par sitnica ,oni nisu zadovoljni,njima treba entitet ,treba im mjesto u kojemu ce svaki dan Thompson pjevati ,i velicati neke prosle ideje..jako licemjerno,ali s druge strane uspjesno..politika se zove "suti,pricaj da ti je lose ,a iskoristavaj ono sto ti se nudi".
Zaboravio sam deficit koji ova drzava ima sa Hrvatskom ,koji se kasnije barem malo vraca u BiH ,i to u mjesta pod kontrolom tih istih ugrozenih Hrvata..kao zahvala za "trosenje" hrvatskih proizvoda..a dobro znamo da je deficit napravljen i zbog bosnjaka koji su navikli kupovati hrvatske proizvode,a i zbog toga sto nasi nisu nesto posebno.
Malo sam skrenuo sa teme ,izvinjavam se ,ali ima neke povezanosti ,i drago mi je da je pobjedio ovaj covjek ,koji ce se boriti za svoju zemlju ,a ne nuditi alibi jednom od konstitutivnih naroda BiH za destrukciju iste.
Pozdrav!
:thumbup: Covjek treba nekad objektivno sagledati stvari, a ne kukati o nekoj imaginarnoj ugrozenosti.
Geronimo81

#557 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

statix wrote:@geronimao
Pa sta ce vam pravo glasa, ja da sam hercegovac i da vidim kakvi su rezultati zadnjih godina, sam bi skontao da nisam pozeljan u Hrvatskoj i da treba da gradim buducnost u svojo drzavi i jacam istu. Pa po hrvatskim forumima ko se krvi nego hercegovci i hrvati, samo zato jer hercegovci misle da su veci htvati od njih, a ovi drugi su kao komunisti, agnostici, ateisti i manje hrvati, paradoks. Isto kad bi mene sad neko iz Sandzaka ili Albanije ubjedjivao da je veci Bosanac od mene.
Po cemu ti to zakljucujes da hercegovci nisu pozeljni ??? po tome sto su izabrali Josipovića a ne Bandića po forumu na kojem su vecinom dijeca koja veze nemaju gdje se moze svatko prestaviti kako zeli? Vidis danas su ti mnogi sto pisu su sjedili i navijali za hercegovca Čilića a recimo na TV kad su pitanja bila za hercegovce pozitivna misljenja a posebno po dalmaciji.Cak i ti mozes da odes na hr forum i da se svađas a sada kako ces da se prestavis ili kao hercegovac ili kao hrvat iz hrvatske tvoj izbor.Kako albajnac moze da bude bosanac de mi to objasni ziv bio :) vidim ja i ti si puno mlad kao i ti sto se svadaju :)
Pravo glasa zelim i garantovan je svim hrvatima jer su rasprostranjeni po cijelom svijetu i imaju jednu od najveci dijaspora .I ko kaze da ne zelim graditi svoju buducnost u BiH vidis da se nisam iselio iz nje .
statix

#558 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by statix »

Geronimo81 wrote:
Po cemu ti to zakljucujes da hercegovci nisu pozeljni ??? po tome sto su izabrali Josipovića a ne Bandića po forumu na kojem su vecinom dijeca koja veze nemaju gdje se moze svatko prestaviti kako zeli? Vidis danas su ti mnogi sto pisu su sjedili i navijali za hercegovca Čilića a recimo na TV kad su pitanja bila za hercegovce pozitivna misljenja a posebno po dalmaciji.Cak i ti mozes da odes na hr forum i da se svađas a sada kako ces da se prestavis ili kao hercegovac ili kao hrvat iz hrvatske tvoj izbor.Kako albajnac moze da bude bosanac de mi to objasni ziv bio :) vidim ja i ti si puno mlad kao i ti sto se svadaju :)
Pravo glasa zelim i garantovan je svim hrvatima jer su rasprostranjeni po cijelom svijetu i imaju jednu od najveci dijaspora .I ko kaze da ne zelim graditi svoju buducnost u BiH vidis da se nisam iselio iz nje .
Poenta je da se vasi planovi razlikuju,sto rezultati pokazuju, od planova stanovnika Hrvatske,a ti mene ubjedi da ti znas bolje ko treba da vlada drzavom u kojoj uopste ne zivis, a valjda oni koji zive tamo znaju sta zele.
Geronimo81

#559 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

konstruktor wrote:Cestitke novom Predsjedniku RH G-dinu Josipovicu iz Hercegovine,uz zelje da radi svoj posao sto je moguce bolje u interesu gradjana Republike Hrvatske ,ali i u interesu ostvarivanja boljih odnosa sa nasom domovinom.
Pozdrav!
A golemo obitelj izetbegović ,čengić, šaja nisu zarađivali na bosnjacima cak im puske prodavao Šaja po 5 puta vecoj cijeni .Standard lijeve obale za to se zahvali SDA i sam znas da SDA vodi istocni Mostar HDZ zapadni.Hercegovci su i prije rata bili dosta bogati jer su vecinom radili po njemackoj primjer Duvno sve kuce trokatnice mada nije u hercegovini ali eto.
Imamo dvojna drzavljanstva koje nam omogucava ustav hr kao i onim bosnjacima koji su se nekad nacionalno izjasnili kao hrvati primjer veliki dio krajine ima hr pasose.
Kakvi novci da bosnjake prevezu preko granice ziv bio hahahah pa sa osobnom mozes u HR uci :)
Pametni ljudi i prvi krenuli u posao nakon rata i razvili jake firme kao sto su mepas i atako.
Kako rekoh za razliku ti nisu krivi hrvati nit su trosili pare koje su namjenjene lijevoj obali to pitaj Oručevića a i bosnjacki projekti se vecinom svode na vjerske objekte pa tako i ovaj novi plan gradnje islamskog centra na bivsoj crti razgraničenja i opet ce hrvati da budu krivi za los standard bosnjaka.
mada ti ni na desnoj obali nije bajno sve je to privatno a nebi rekao da su neki projekti trzni centrovi i da su nesto velike place.Jedini je Aluminij svijetli primjer i da zaboravio si da drzimo i kladionice .
Last edited by Geronimo81 on 11/01/2010 02:01, edited 1 time in total.
Geronimo81

#560 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Geronimo81 »

statix wrote:
Geronimo81 wrote:
Poenta je da se vasi planovi razlikuju,sto rezultati pokazuju, od planova stanovnika Hrvatske,a ti mene ubjedi da ti znas bolje ko treba da vlada drzavom u kojoj uopste ne zivis, a valjda oni koji zive tamo znaju sta zele.
Ne zivim ali biran presjednika kojem ustav hrvatske nalaze da se brine o svim hrvatima a ne samo o hrvatima koji zive u hrvatskoj .
I de mi reci molim te o ovim Albanskim bosancima to propustih na casu povijesti/istorije/historije :)
statix

#561 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by statix »

To je moja greska, samo sam zelio reci da ne moze neko ko ne zivi u toj drzavi znati bolje probleme od stanovnika iste. recimo kinez u Americi ne zna sta je dobro za kineza u Kini :mrgreen:
A sad uskoro imamo izbore pa glasaj za one koji se stvarno brinu za tebe.
Mx

#562 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Mx »

Geronimo81 wrote: I de mi reci molim te o ovim Albanskim bosancima to propustih na casu povijesti/istorije/historije :)
I sta ti ovdje nije jasno? Imas Albance koji nisu rodjeni u Bosni i Hercegovini nego su se doselili i oni se najvjerovatnije izjasnjavaju kao Albanci i potpadaju pod kategoriju manjina, manjinskog naroda ili pod kategoriju Ostali.

Zatim imas jedan dio Bosnjaka/Bosanaca albanskog porijekla koji se osjecaju i izjasnjavaju kao Bosnjaci/Bosanci. To su oni Albanci koji su davno dosli u BiH i njihova djeca unazad 1 i ili 2 ili 3 generacije su rodjeni u BiH.

Zatim imas trecu grupu gradjana albansko-bosnjacko/bosanskog porijekla koji se podjednako osjecaju i kao Bosnjaci/Bosanci i kao Albanci i zele da zadrze i njeguju podjednako obadva identiteta. Znaci to su oni koji su rodjeni u BiH, koji su mjesanci gdje je otac Albanac a majka Bosanka ili gdje je otac Bosanac a majka Albanka.

Nadam se da su ti stvari sada malo jasnije? 8-)
frakson

#563 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by frakson »

Je fino tudu brigu vodit ... svima se u regiji ukinuse vize samo Bosni ne ... a sto li ???
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#564 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by corolla02 »

naprijed socijalisti :thumbup:
konstruktor

#565 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by konstruktor »

Geronimo81 wrote:
Pozdrav!
A golemo obitelj izetbegović ,čengić, šaja nisu zarađivali na bosnjacima cak im puske prodavao Šaja po 5 puta vecoj cijeni .Standard lijeve obale za to se zahvali SDA i sam znas da SDA vodi istocni Mostar HDZ zapadni.Hercegovci su i prije rata bili dosta bogati jer su vecinom radili po njemackoj primjer Duvno sve kuce trokatnice mada nije u hercegovini ali eto.
Imamo dvojna drzavljanstva koje nam omogucava ustav hr kao i onim bosnjacima koji su se nekad nacionalno izjasnili kao hrvati primjer veliki dio krajine ima hr pasose.
Kakvi novci da bosnjake prevezu preko granice ziv bio hahahah pa sa osobnom mozes u HR uci :)

Pametni ljudi i prvi krenuli u posao nakon rata i razvili jake firme kao sto su mepas i atako.
Kako rekoh za razliku ti nisu krivi hrvati nit su trosili pare koje su namjenjene lijevoj obali to pitaj Oručevića a i bosnjacki projekti se vecinom svode na vjerske objekte pa tako i ovaj novi plan gradnje islamskog centra na bivsoj crti razgraničenja i opet ce hrvati da budu krivi za los standard bosnjaka.
mada ti ni na desnoj obali nije bajno sve je to privatno a nebi rekao da su neki projekti trzni centrovi i da su nesto velike place.Jedini je Aluminij svijetli primjer i da zaboravio si da drzimo i kladionice .
Ako si mislio napisati neki demant,morao si nesto dobro smisliti ,jer ovako nista nisi napisao ,samo si jos vise potvrdio da sam u pravu jer nemas nikakve argumente protiv mog stava..uostalom to nije moj stav,to znaju ptice na grani..
Sto se tice ovog dijela vezanog za preprodavace oruzja ,i kvazibosnjake ,a u biti ratne profitere necu komentirati ,jer nikada u svom zivotu nisam bio pristalica bilo koje ideje koju su oni zagovarali ,i koju danas zagovaraju ..tako da je bespotrebno spominjeti ,ovdje je rijec o Hrvatima iz BiH..a to sto su oni morali imati svoje saveznike u bogacenju na racun gladnih i ispacenih bosnjaka u ratu ,to je drugo.
Je li i ti sljedis onu retoriku "sta ima veze sto im mi to radimo,kad sebi izmedju sebe rade"?
Nemoj mi pricati pricu o pajdama iz Grudan koje su imali trokatnice ,jer dobro znamo i ja ,i ti da su to sredstva zaradjena ciscenjem chenifa po Njemackoj,dok se sada gradici poput Listice pretvaraju u nesto jako.(ili ces mozda reci da je Listica,ili SIroki prije rata ovako izgledao).
Kakve veze ima islamski centar sa stanjem u gradu ,i sa plasiranjem price da su Hrvati ugrozeni,pa je li ti vidis razliku covjece?Je li ti vidis da Bosnjaci trose na desnoj obali konstantno ,da posjecuju trzne centre koji su napravlili ratni profiteri ,koji su uzimali pare jer su radili kao logisticari u HVO-u ,i jer su prodavali brasno na kojemu pise "halal",a ti isti vlasnici prosiruju svoje poslove na prostoru desne obale ..i tako se krug siri.
Ja nisam imao namjeru da komentiram politicare iz reda Bosnjackog naroda,jer niti jednu lijepu rijec nemam o njima ,ali to nije tema ,i taj Islamski centar je jedan u nizu zabluda u kojima zive Bosnjaci u Mostaru.
Ovo nisi shvatio ,vezano za Hrvatsku ,i placanje za odlazak u strane zemlje ,ne znam jesi li neki mlad momak,i jesi li bio tu u ratu ,ali za vrijeme rata Bosnjaci sa desne obale ,ogroman broj je morao platiti HVO-u,ili Hrvatima pojedincima za prevoz,za papire ,za kojekakve gluposti kako bi se domogli Hrvatske ,i prolaz preko iste ,da bi dosli do trecih zemalja,tada si samo sa licnom kartom mogao guzicu obrisati.
Ti si spomenuo kladionice ,da ..to sam zaboravio..kao sto sam zaboravio mali milion stvari zbog kojih su Hrvati u BiH jako privilegirani ,i u znatno boljem polozaju...
Evo ,recimo ,moj stan ,sve iz njega ,auto ,i novac ,sve sam ostavio na desnoj..a,ne trebam ti pisati koliko nas je takvih.
Da,zaboravio sam i pumpe benzinske,i sve sto ide uz njih ,i kapital koji je ulozen ,i odakle je ulozen..gdje su pravljene ,jesu li legalne ,i koji su protoci benzina...naglasavam da je samo energopetrol poslije rata dugo bio jedina nehrvatska benzinska pumpa.
Ilustrativno-u toku rata izmedju Bosnjaka i Hrvata ,kad bi pogledao grad sa Huma ,recimo..ili Fortice ,samo bi vidio pola grada pod svjetlom ,pola u zadnjoj tami..samo to ti je dovoljno da ti kazem koliko su bosnjaci morali uraditi da dodju do stanja u kojemu su tada bili Hrvati,da ne govorim sada.
Mozes slobodno uzeti u obzir da je ovo ne pisem kao bosnjak ,nego kao neko ko je jako realan,i objektivan...
Ja sam u Mostaru gladan bio ,zedan bio ,ranjen bio ,omalovazavan u svakom smislu ,bez struje ,osnovnih elemenata za zivot...svakodnevno slusao hiljade granata kako mi padaju oko glave ,kako gledam koji ce me snajper opaliti ...mozes li ti to reci za sebe????Ne mozes ,ni ti ,ni bilo ko ko se zove Hrvatom u ovoj drzavi,tako da je suvisno bilo sta o tome pisati.
Zivio!
salter071

#566 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by salter071 »

konstruktor wrote:Ja sam u Mostaru gladan bio ,zedan bio ,ranjen bio ,omalovazavan u svakom smislu ,bez struje ,osnovnih elemenata za zivot...svakodnevno slusao hiljade granata kako mi padaju oko glave ,kako gledam koji ce me snajper opaliti ...mozes li ti to reci za sebe????Ne mozes ,ni ti ,ni bilo ko ko se zove Hrvatom u ovoj drzavi,tako da je suvisno bilo sta o tome pisati.
Zivio!
Hvala ti sto si upravo pljunuo na poginule pripadnike sarajevskog HVO-a Brigade Kralj Tvrtko, na grobove Hrvata koji su branili Sarajevo sa svojim sugradjanima!
Ovdje imas dvoje (na tvoju zalost) prezivjelih, koji su odradili cijeli rat u opsadi
Sto se tice tvog pitanja, da IMA NAS koji smo cak i malo gore prosli. Od milion granata do onog smeca koje su bacali, preko ranjavanja, trajnog invaliditeta, nedavne operacije raka, kakvog je sada Sarajevo puno zbog onog ratnog smeca, da dalje ne nabrajam...
Sta bi sad htio? Da se i dalje zalis kako si najgore prosao ili da nas dokrajcis, pa da tvoja tvrdnja bude istinita? Izdajom bosanskih i posavskih Hrvata od strane krivosutog ljigavca i Rcegovaca, pitam se, u cemu se i oni razlikuju od cetnika? Kako god okrenes bosanski i posavski Hrvati su raseljeni. Nema ih vise. A sada...raseljenom nije bitno ko ga je otjerao....
Izgleda da je bilo najpametnije biti u logistickoj brigadi iz "MinKena" ili u brigadi "brza noga" (prva sandzacka koja je bjezala s linije kad god je neko kihnuo).
Ali nema veze za sve to. Glavno je da je neopjevanim herojima bilo najogre, a nas ionako odavno vec nema tu, pa svak' moze pricati sta hoce. Mozda mu ko i udjeli koju marku...
Eto, ako hocete da se nadoknadite za sve sto vam je zivot skrivio, moze li ovako, da dodjete za nama (svud smo po svijetu), fizicki nas izbrisete, i jos jednom uselite u nase zivote, zato jer heroji zasluzuju samo najbolje?
Hvala na iskrenosti, mada je dosla 18 godina prekasno.
4x4

#567 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by 4x4 »

kazu hercegovci su uvijek imali , jer , eto blehe,, zivjeli su i radili u njemackoj.
kao baustelci ??
ono pasteta na resou i po dvanest sati kopaj u njemackoj... da bi u kamenjaru gradio trokatnicu ?
?
izvini,, ali ima nas malo starijih ovdje koji su se i prije i poslije rata vozala u tim hercegovackim zabitima.
gledati hercegovinu prije rata i sada,,,, razlika je OOOOGROMNA..

jedva ste imali asfalt prije rata a sta imate danas?
na cemu ste izgradili svoje biznise?
pa svercu i komercu za vrijeme i kratko poslije rata.
tudzman vas je platio debelo da bi provodili njegovu politiku u Bih; a da ne govorimo o parama koje ste zaradili od nas kroz svercovanje osnovnih zivotnih namirnica.
(a o oruzju necu ni da pricam)
nije se u ratu mogao sapun provuci do srednje bosne a da ne bude "ocarinjen"od hercegovaca deset puta vecom cijenom.

moj savjet vama: shutite samo i uzivajte...
bolje vam je u BiH nego sto bi vam ikad u Hrvatskoj ili negdje drugo bilo.
mak11

#568 A sad adio ...

Post by mak11 »

Image
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#569 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Toto »

salter071 wrote:
konstruktor wrote:Ja sam u Mostaru gladan bio ,zedan bio ,ranjen bio ,omalovazavan u svakom smislu ,bez struje ,osnovnih elemenata za zivot...svakodnevno slusao hiljade granata kako mi padaju oko glave ,kako gledam koji ce me snajper opaliti ...mozes li ti to reci za sebe????Ne mozes ,ni ti ,ni bilo ko ko se zove Hrvatom u ovoj drzavi,tako da je suvisno bilo sta o tome pisati.
Zivio!
Hvala ti sto si upravo pljunuo na poginule pripadnike sarajevskog HVO-a Brigade Kralj Tvrtko, na grobove Hrvata koji su branili Sarajevo sa svojim sugradjanima!
Hvala svim sarajevskim Hrvatima Brigade Kralj Tvrtko na svemu sto su ucinili, ali su Hrvati HVO-a Herceg Bosne prvi pljunuli na ono sto su sarajevski hrvati ucinili u Sa. Idiotski je vagati prolivene krvi, ali ne treba zaboraviti koliko je proliveno krvi samo u koncentracionim logorima heliodroma, Gabele, Masinskog fakulteta; koliko je je zena silovano u Vojnu; koliko je mostarca zavrsilo iskomadani u kontejnerima; starac od 65 godina je na Sirokm Brijegu, na ocigled 50 ljudi ubijen konzervom mesa koju je trebao dobiti za sljedovanje, tako sto je udaran u potiljak dok nije izdahnuo....da ne govorimo o borbenim linijam i civilma poginulim od granata .... munara dzamije je srusena puskom ....hiljada metaka.... non-stop danima pucati samo u jednu te istu tacku na munari - dok nije pala....mozemo ici dalje i do Stupnog Dola, Bugojna, Ahmica, Stoca, Glogosnice itd.. Proslo je puno godina... svaka zrtva je zabiljezena i poznata .. sve se zna.....primitivno je gledati samo svoju ulucu, mahalu svoj grad.. nije ljudski se pravit mahnit i gledat samo sebe i bacat prasinu drugima u oci...
vee-jay

#570 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by vee-jay »

jel' moze neko dati link gdje se rezultati izbora u BiH mogu detaljnije pogledati?
nellington

#571 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by nellington »

Ja još ne nađoh detaljnije od DIPovog šturog izvještaja: http://www.izbori.hr/2009Predsjednik/re ... _9901.html
Control panel

#572 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Control panel »

vee-jay wrote:jel' moze neko dati link gdje se rezultati izbora u BiH mogu detaljnije pogledati?
ma sta imas gledati. nasi glasali 90% za bandica.

da sam na mjestu Ive ja bih hercegovini ukinuo svaku mogucu pomoc koju joj hravtska daje, da dodju malo pameti.
hebote kod nas jos uvijek ako neko malo srbuje, hrvatuje dobro prodje.
11sumirp

#573 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by 11sumirp »

Kaze ovako:Kaptol je u soku,poraz crkve,jer je agnostik postao predsjednik hrvatske?
Sta znaci to sto je agnostik?I oni su krscani?Il nisu katolici?Sta su onda?A opet,SDP,... :D
krivorijek

#574 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by krivorijek »

Mislim da su rezultati glasanja Hrvata u BH jako zabrinjavajuci, u smislu da je jedna takva ogromna razlika i prevaga jasan izraz politickog jednoumlja. Sta li je generator takvog jednoumlja? Strah? Inat? Odluka se prepusta instinktima, a ne glavama. Prosto nevjerovatno. Nekako fanaticno. Cini mi se da je rezon vise bio glasati protiv Josipovica, te da je pri tom bilo vrlo nevazno ko je na drugoj strani.
Socijalista

#575 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Socijalista »

krivorijek wrote:Mislim da su rezultati glasanja Hrvata u BH jako zabrinjavajuci, u smislu da je jedna takva ogromna razlika i prevaga jasan izraz politickog jednoumlja. Sta li je generator takvog jednoumlja? Strah? Inat? Odluka se prepusta instinktima, a ne glavama. Prosto nevjerovatno. Nekako fanaticno. Cini mi se da je rezon vise bio glasati protiv Josipovica, te da je pri tom bilo vrlo nevazno ko je na drugoj strani.
Hrvati u BiH samo stvaraju sebi protivnika i to ne u BiH nego u Hrvatskoj, ali jbg. kako si htio tako si dobio.
Post Reply