Bude se probosanske snage

seldzuk

#1 Bude se probosanske snage

Post by seldzuk »

Odavno nisam čuo jače izjave od strane društvenih institucija i zvaničnika koji su protiv Dodikovih i Čovićevih pokušaja da oslabe Bosnu i Hercegovinu. Ili nam je konačno prekipilo, pa prestajemo šutiti, ili je dogorilo do nokata. Neko će reći da je 5 do 12, neko da je 12 i 5. Ali, znam da odavno oni koji zagovaraju jaku Bosnu i Hercegovinu nisu imali jače izjave koje su išle sve jedna za drugom. Kamen je zakotrljalo otvoreno pismo mostarskog muftije.

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid= ... E%E2%80%9C

Zatim je SDA osula po Dodiku:
http://www.sda.ba/bosna-i-hercegovina-i ... -negiraju/

Pa Rijaset:
http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... 3&Itemid=1

Onda je predsjednik državnog paralamenta Denis Bećirović osuo po Srbiji i paralelnim odnosima sa Dodikom:
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/5767 ... vno-za-ftv

Radončić na Krugu 99:
"Nećemo biti tolerantni prema onima koji misle da se BiH može ukinuti i koji traže da ode OHR kao preduslov ukidanja BiH. Nećemo biti tolerantni prema onima koji traže treći entitet i istovremeno ćemo tražiti da svi izborni pobjednici pokažu toleranciju i naprave državnu vladu", kazao je predsjednik SBB-a BiH.
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/ ... 111218048#

Gojer podržao muftiju:
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/teme/7 ... gradu.html

Izjave skoro da prestižu jedna drugu.
Gandalf

#2 Re: Bude se probosanske snage

Post by Gandalf »

Eh sada ćeš ti čuti da su to strašne ratnohuškačke retorike a trebalo je Dodiku ponuditi samo kompromis i sl.
A onda ide : što nisu ranije, nisu trebali ni sad, nisu trebali 'vako, de nek ne ljute Dodika ukinuće nas :lol:
seldzuk

#3 Re: Bude se probosanske snage

Post by seldzuk »

Sastanak koji je Bećirović nazvao skandalom http://www.sda.ba/ne-zive-srbi-samo-u-rs-u/
seldzuk

#4 Re: Bude se probosanske snage

Post by seldzuk »

Što se mene lično tiče, evo i ja izjavljujem da mi je puna kapa separatističkih izjava srpskih i hrvatskih političara u BiH. Ako im se ne sviđa da u njoj žive, nek idu iz nje i nek ponesu ono što je od njih i poteklo: haos i razdor. Nek se odluče na kojoj će stolici sjediti. Ne mogu srpski političari učestvovati u svim razgovorima na državnom nivou, radionicama i šta ti ja znam, trošiti pare državnih obveznika, a onda kada dođe vrijeme da to što se diskutovalo uđe u proceduru, kažu: Mi nećemo ovo, mi se povlačimo. Ne mogu hrvatski političari biti i građani Hrvatske i trećeentitetovci istovremeno. Nek odluče u kojoj su državi.
snaga_znanja

#5 Re: Bude se probosanske snage

Post by snaga_znanja »

Lako je srat i pozivati na ovo ili ono, al' kad neko sa mentalnim oboljenjem uzme pusku pa zlo napravi onda ce biti kasno za zaljenje. I ovo se ne odnosi samo na jednu stranu vec na sve.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#6 Re: Bude se probosanske snage

Post by prljavi Hare »

Kada iz preCednika izlaze samo riječi pomirenja i tolerancije,osuda genocida nad Armenima :shock: :? ,
djiHatlije i uniTaristi se služe militarističkim jezikom xerojCkoj Crpckoj! :oops:

P.S.Izjave moraju biti još agresivnije,četnicima treba staviti do znanja će se ići do kraja a ako oni misle da
neće oni biti ti koji će najebati....bujrum! :wink:
Halcyon

#7 Re: Bude se probosanske snage

Post by Halcyon »

Sa četnicima nema pregovaranja. S njima treba razgovarati na način na koji oni samo i znaju razgovarati i jedanput za svagda im začepit gubicu.

Ti poluljudi na čelu sa preCjednikom negiraju Bošnjake, državu BiH, genocid u Srebrenici i šta sve ne, i to na teritoriji Bosne i Hercegovine. Sa takvima nema diskutovanja.
draganbl

#8 Re: Bude se probosanske snage

Post by draganbl »

Još jedna probosanska tema u kojoj će Srbi biti izjednačeni sa četnicima i zločincima, tema u kojoj se Srbima i Hrvatima na lijep način govori da napuste Bosnu, tema u kojoj su probosanske snage izjednačene sa onima koji trenutno tu istu Bosnu maksimalno uništavaju, dok će se svako ko drugačije misli odmah prikazati izdajnikom, velikosrbinom, dodikoljupcem i neprijateljem Bosne i Hercegovine.
Evo nešto i on topic: Zar se probosanske snage nisu probudile 10 oktobra prošle godine?
duh_sa_sjekirom

#9 Re: Bude se probosanske snage

Post by duh_sa_sjekirom »

draganbl wrote:Još jedna probosanska tema u kojoj će Srbi biti izjednačeni sa četnicima i zločincima, tema u kojoj se Srbima i Hrvatima na lijep način govori da napuste Bosnu, tema u kojoj su probosanske snage izjednačene sa onima koji trenutno tu istu Bosnu maksimalno uništavaju, dok će se svako ko drugačije misli odmah prikazati izdajnikom, velikosrbinom, dodikoljupcem i neprijateljem Bosne i Hercegovine.
Evo nešto i on topic: Zar se probosanske snage nisu probudile 10 oktobra prošle godine?
Nekorektno od tebe...
Niti jedan iole ozbiljniji forumaš ovdje nikada nije izjednačio Srbe i četnike.Čak, štaviše, veoma jasno ih diferenciraju.
I,da, ja sam po tvojim stavovima i postovima, mislio da se i ti ubrajaš u ove probosanske snage. Jesam li se zajeb'o?
Gandalf

#10 Re: Bude se probosanske snage

Post by Gandalf »

draganbl wrote:Još jedna probosanska tema u kojoj će Srbi biti izjednačeni sa četnicima i zločincima, tema u kojoj se Srbima i Hrvatima na lijep način govori da napuste Bosnu, tema u kojoj su probosanske snage izjednačene sa onima koji trenutno tu istu Bosnu maksimalno uništavaju, dok će se svako ko drugačije misli odmah prikazati izdajnikom, velikosrbinom, dodikoljupcem i neprijateljem Bosne i Hercegovine.
Niko ovdje ne vrijeđa Srbe već Dodika i njegove četnike - da je neko vrijeđao Srbe, prijavio bih ga moderaciji - tako da nema potrebe da dižeš frku - s druge strane ko god misli da se u BiH nije desio genocid i da je Srbija nevina u proteklom prljavom ratu, u dubokoj je zavadi sa vlastitim razumom - nije to tek drugačije razmišljanje, već odvratno iskrivljavanje krvave istine i surovo ruganje žrtvama rata.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#11 Re: Bude se probosanske snage

Post by prljavi Hare »

Nije Dragane tačno,niko ne želi da izjednačava čitave narode sa zločincima,a neprijatelji BiH su prešli crvenu
liniju i to im treba reći,jedino mi smeta što pojedine izjave o tome daju višedecenijski velikosrpski kvislinzi i
izdajnici BiH!
draganbl

#12 Re: Bude se probosanske snage

Post by draganbl »

duh_sa_sjekirom wrote:
Nekorektno od tebe...
Niti jedan iole ozbiljniji forumaš ovdje nikada nije izjednačio Srbe i četnike.Čak, štaviše, veoma jasno ih diferenciraju.
I,da, ja sam po tvojim stavovima i postovima, mislio da se i ti ubrajaš u ove probosanske snage. Jesam li se zajeb'o?
Ja sebe ubrajam u probosanske snage, ali ne u ove probosanske snage koje su ovdje navedene kao takve jer za mene nije probosanstvo pljuvati po čitavom narodu (narodima) pod krinkom kritike pojedinaca.
A o ozbiljnosti forumaša ne bih diskutovao.
Edit:Izbrisano.
Last edited by draganbl on 23/12/2011 18:12, edited 1 time in total.
rahmanjin

#13 Re: Bude se probosanske snage

Post by rahmanjin »

Jadna je ova drzava i svi mi ako su SDA i Radoncic probosanske snage.
heckler

#14 Re: Bude se probosanske snage

Post by heckler »

seldzuk wrote:Sastanak koji je Bećirović nazvao skandalom http://www.sda.ba/ne-zive-srbi-samo-u-rs-u/

Ovo je da ti mozak stane. SDA mora nestati.... bez traga.
sekiracija

#15 Re: Bude se probosanske snage

Post by sekiracija »

Sanjate o budjenje nakakvih probosanskih snaga :zzzz:
Na stvari je sibicarski igrokaz,bacanje prasine u oci ,avazovci otkrivaju facebook bakira ,klempo valja :lol:
:thumbup: :bih: :run:
pemanapemani

#16 Re: Bude se probosanske snage

Post by pemanapemani »

Povraća mi se od je.enih "patriota". Sad je kao njima "dogorilo"? Fašist godinama svojim izjavama vrijeđa sve što podsjeća na BiH, a oni mu idu na ruku.
Što se nisu sjetili 2000. da bi trebalo nešto uraditi na povratku ljudi u manji entitet? Opljačkali su sve što se dalo opljačkati i napaćenim ljudima direktno pljunuli u lice, te pokazali da im je do BiH stalo kao do lanjskog snijega.
Gradimir Gojer je prije 20 dana rekao da će se staviti na raspolaganje fašistima i kriminalcima, jer takva ljudska "veličina" nije zadovoljna tretmanom u Narodnom pozorištu.
Utemeljitelj probosanski orjentisan? Zemljo otvori se.
Nijaz Duraković, čovjek koji je probao sve, od rakije do Silajdžića i BANU, određuje ko je patriota a ko nije. Da se zadržao na rakiji sada bi mu trebalo dići spomenik, ovako, povraćanje.
Reis Cerić, jaran od Obrena "donatora" i Vasilija škropitelja oružja kojim su ubijani civili, probosanski orjentisan? Odlična bajka, ljepša nego ona o Utemeljitelju.

Probosanske snage su već odavno budne, za razliku od pobrojanih lažljivih poltrona, ego manijaka i kriminalaca. Petar Jeleč, Besim Spahić, Bogić Bogičević, Darko Bojić, Blažo Stevanović, Zdravko Grebo, Jasna Bajraktarević...
draganbl

#17 Re: Bude se probosanske snage

Post by draganbl »

Već sam jednom na forumu napisao da se ne plašim za Bosnu kad vidim ko je napada, već kad vidim ko je brani.
popajic

#18 Re: Bude se probosanske snage

Post by popajic »

Svasta cu procitati , da se Fahro , SDA , Rijaset & comp busaju probosanstvom :roll: :oops:
Probosanske snage nisu nikad ni umrle - samo nisu mogle dahnut dusom od gore pobrojanih !
ludimilojko

#19 Re: Bude se probosanske snage

Post by ludimilojko »

draganbl wrote:Već sam jednom na forumu napisao da se ne plašim za Bosnu kad vidim ko je napada, već kad vidim ko je brani.

heheeh...istina
Sasvim_Obican

#20 Re: Bude se probosanske snage

Post by Sasvim_Obican »

Možda probošnjačke.. Probosanske snage to definitivno nisu.
1gorstak

#21 Re: Bude se probosanske snage

Post by 1gorstak »

ludimilojko wrote:
draganbl wrote:Već sam jednom na forumu napisao da se ne plašim za Bosnu kad vidim ko je napada, već kad vidim ko je brani.
heheeh...istina
Fokusirajte se na pozitivne primjere. Na primjer, Svetozar Pudaric, (poput mog buraza, sto mi nekad ide na zivce), sporo govori, nekad zastane usred recenice trazeci sto bolji i prikladniji termin, ali je dosljedan, uvjereni socijaldemokrata, istinski i iskren borac za multietnicko drustvo. Ili Slavisa Sucur, koji u rovovima entitetskog parlamenta brani boje pravednog i zdravog uredjenja drustva. Takvih ima na stotine, na hiljade, na svim nivoima i u svim segmentima drustva. I dok je takvih, ja se ne plasim za ovu zemlju. Bez obzira na sve Radoncice i Milorade svijeta.
pemanapemani

#22 Re: Bude se probosanske snage

Post by pemanapemani »

1gorstak wrote:
ludimilojko wrote:
heheeh...istina
Fokusirajte se na pozitivne primjere. Na primjer, Svetozar Pudaric, (poput mog buraza, sto mi nekad ide na zivce), sporo govori, nekad zastane usred recenice trazeci sto bolji i prikladniji termin, ali je dosljedan, uvjereni socijaldemokrata, istinski i iskren borac za multietnicko drustvo. Ili Slavisa Sucur, koji u rovovima entitetskog parlamenta brani boje pravednog i zdravog uredjenja drustva. Takvih ima na stotine, na hiljade, na svim nivoima i u svim segmentima drustva. I dok je takvih, ja se ne plasim za ovu zemlju. Bez obzira na sve Radoncice i Milorade svijeta.
:thumbup:

P.S. U afektu se zaje.ah, Drago Bojić i Blažo Stevović.
cucamonga

#23 Re: Bude se probosanske snage

Post by cucamonga »

ovo sad paćenje politicko i drzavno i ono ratno - ne znas koje je gore

patit se u neimastini u miru i neizvjesnosti drzave i podlosti politicara koji svjesno odrzavaju status quo ili se patit u minusu 20-30 stepeni ispod nule u rovu i isto nemat sta da jedes mrcvaris se ali je strana tacno odabrana...

da pandrknes u oba slucaja i mentalno i intelektualno....

ko prezivi sve pricace.... ja samo kazem tesko onom ko se pati na ovom vaktu.
ReD aka Socijalista

#24 Re: Bude se probosanske snage

Post by ReD aka Socijalista »

evo ga i Zule se javio :D
lavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić podržao je poziv poglavara Islamske zajednice u BiH Mustafe Cerića upućen veleposlanstvima muslimanskih zemalja u Sarajevu da predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika proglase personom non grata, potvrdio je Srni glasnogovornik Mešihata ove Islamske zajednice Samir Tandir.

Poglavar Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić, s druge strane, nije htio komentirati Cerićev poziv na uskraćivanje gostoprimstva predsjedniku Dodiku u mulimanskim zemljama, jer, kako je rekao Srni, ne želi komentirati Cerićeve izjave.

Zukorlić je jučer u Novom Pazaru na svečanosti povodom obilježavanja druge godišnjice od osnivanja Bošnjačke kulturne zajednice ocijenio da se gostoprimstvo u muslimanskim zemljama treba uskratiti ne samo predsjedniku Dodiku, nego i, kako je naveo, njegovim mentorima iz Beograda.
"Time se mora staviti točka na antimuslimansko djelovanje ovog čovjeka /Dodika/ i njegovih mentora iz Beograda, koji ne skrivaju neprijateljstvo prema islamu, muslimanima i Bošnjacima, a koji od muslimanskih zemalja traže da im budu partneri u ostvarivanju njihovih nacionalnih interesa", rekao je Zukorlić.

Muftija Zukorlić najavio je da će idućih mjeseci biti formiran Svjetski bošnjački kongres, kao krovna organizacija svih Bošnjaka svijeta koja će okupljati i koordinisati svu bošnjačku energiju i tražiti svoje predstavništvo u UN-u po modelu Svjetskog židovskog kongresa.

Zukorlić je rekao da su Židovi dobili mjesto u UN, jer su preživjeli holokaust, i ocijenio da i Bošnjaci imaju pravo na svoje mjesto u UN, jer su, kako tvrdi, preživjeli genocid.

On je najavio da će idućih dana biti formirana i Bošnjačka nacionalna fondacija koja će "ujediniti bošnjačke gospodarstvenike", kao i Matice Bošnjaka koja će, kako je naveo, okupiti sve kulturne kapacitete i svu bošnjačku kulturu, s time da je još neizvjesno hoće li njezino sjedište biti u Novom Pazaru ili Sarajevu.

"Bošnjaci u Sandžaku imaju Internacionalno sveučilište, ali svim Bošnjacima je potrebno bošnjačko nacionalno sveučilište i zato će on nastati u Sarajevu", rekao je muftija Zukorlić i ocijenio da će tako Bošnjaci iz Bošnjačke kulturne zajednice imati pet stupova bošnjačke nacije.

"Tih pet stupova su nam potrebni kako bismo osigurali opstanak bošnjačke nacije koja nema svoju nacionalnu državu, jer se naša Bosna i Hercegovina nalazi u stanju u kojem se nalazi. Ali to nas ne smije spriječiti da očuvanje Bosne bude prvi nacionalni interesi svih Bošnjaka svijeta i svi oni zato moraju djelovati u tom smeru", rekao je Zukorlić.
1gorstak

#25 Re: Bude se probosanske snage

Post by 1gorstak »

cucamonga wrote:ovo sad paćenje politicko i drzavno i ono ratno - ne znas koje je gore

patit se u neimastini u miru i neizvjesnosti drzave i podlosti politicara koji svjesno odrzavaju status quo ili se patit u minusu 20-30 stepeni ispod nule u rovu i isto nemat sta da jedes mrcvaris se ali je strana tacno odabrana...

da pandrknes u oba slucaja i mentalno i intelektualno....

ko prezivi sve pricace.... ja samo kazem tesko onom ko se pati na ovom vaktu.
Lako mi je za tebe, sta sa djecom i zenama na tih minus 20 ? Ima nas kod kojih sjecanje na ta vremena izaziva traume, pa je ta relativizacija ratne patnje malo uvredljiva. Ovaj hladni rat kojeg se vodi sa velikosrbima nije nesto s cim trebamo biti zadovoljni, ali daleko od tog da ga se treba porediti sa vremenom raskomadanih tijela koja skupljamo u deke.
Locked