ultima_palabra wrote:
Kako znaš kako je zamišljena, jesi li pričao sa osnivačima? Da li misliš da su oni sposobni za neko strateško promišljanje o interesima Bošnjaka? Ko je od njih uradio nešto konkretno za povezivanje Bošnjaka u BiH, Sandžaku i dijaspori?
Ovo može poslužiti kao instrument za podjelu Bošnjaka, jer su rijetki akademski građani i profesori koji će žrtvovati svoj ugled stajući iza ove ekipe.
Nisam razgovarao sa osnivacima,a mnoge izjave date u poslednje vrijeme od strane akademika Filipovica prezirem i kojeg smatram nekopetentnim da bude nista drugo osim staticara u bilo cemu sto ce odredivati ili proklamirati bosnajcke interese i ideologiju jer on bioloski vise nije sposoban niti kopetentan da bude vizionar,....Reis Ceric je svojim emocijama nosenim izjavam i istupim diskreditovao sebe jer je neodmjereno u javnost odaslao mnogo losih izjava i poruka koje su protiv interesa Bosnjaka vjernika i institucije na cijem celu se nalazi.Po meni on je najvise sebe diskreditovao podrskom osudenom pedofilu kada je trebao podnijeti ostavku ili biti smijenjen,...
Zukorlic je po rijecima i izjavama iako muftija dao najbolje istupe i javne govore u cilj zastite interesa Bosnjaka Sandzaka i Bosnjaka uopste.Bez obzira na sve njegove dobre izjave ili postupke ima i onih koji su zapaljivi i stetni jer se emocijama ne provode i proklamiraju interesi vec mudrim i odmjerenim izjavam a prije svega dijelima,....
Predsjednika BANU ne poznajem,ja podrzavam ideju i potrebu za bosanjackom ideolosko politickom i strateskim kordinacijskim tielom poput BANU-a na cijem celu trebaju biti najugledniji,najsposobniji bosnjacki akademski i svakodnevno zivotni vizionari koji ce promocijom bosanjckih interesa ujedno raditi i na ocuvanju drzave BIH kao drzave svih njenih gradana koja je Bosnjacima matica i pitanje opstanke ili nestanka.....
Takode ne vidim problem da neki od bosnjackih akademika BANU-a budu i clanovi ANUBIH jer time bi dodatno doprijenjeli jacanju iste,koja je do sada iskreni da budemo gotovo neopazena,totalno podbacila i razocarala mene ali i mnoge gradane BiH svojom inertnoscu,ne radom i anonimnoscu,.....Ja bih volio da je drugacije ali nije.Moja podrska jakoj ANUBIH nije nista manja time sto podrzavam formiranje BANU-a,...