BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
- cyprus
#851 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
A hoće li se ova akademija bavit ičim osim vjeronauke? 
- Sasvim_Obican
#852 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Hoće, hoće, kako neće..cyprus wrote:A hoće li se ova akademija bavit ičim osim vjeronauke?
Primarni cilj je socijalni rad tj. socijalno zbrinjavanje i materijalna opskrba osnovača BANU-a i njegovih ugroženih muftija. Pa neće valjda Zukorlić, ko zadnji jadnik, voziti samo tri auta i imati samo tri žene.
-
popajic
#853 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
I jeste BANU posljedica odredjenog bunta , ali ne onog o kojem ti govoris.rogoz wrote: Svaka vrsta moci(bilo kakva da je)mora biti podlozna kritici.Ja sam dozivotni opocicionar,svakoj opciji.
...ali BANU je posledica bunta,neboj se jarane,cestit insan u Bosni nece imati problema.
Bosnjaci su bili ubijani , protjerivani , raseljavani od vec odavno definisanog agresora . Ali su isto bili sludjeni , opljackani , prevareni na mnogo nacina od " svojih"
Trebale su im ove dvije decenije da djelimicno progledaju , da se suoce sa korovom i u vlastitoj basti i suocili su se.
Zadnji izbori su jasno pokazali da je pozamasnom broju Bosnjaka puna kapa etno- klerikalnih ubleha , pa su se okrenuli gradjanskoj opciji , zeljni posla , skolovanja , prikljucka Evropi u kojoj smo za sad samo geografski.
Naravno da je to bio momenat da se Cerici, Zukorlici , Latici , Tunje i ostale nacionalisticke munje uhvate za glavu !
Kad se stado osipa valja osmisliti nove etno kerbere .
I najveca glupost moze vremenom metastazirati , a poznato je kad metastaze dopru do mozga da je pacijent neizljecivo bolestan
- PeepTheTechnique
#854 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
A ti nisi Bosnjak Popajicu?popajic wrote:Ja to Bosnjacima niposto , niposto ne zelim... "
- rogoz
#855 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Ko ce to spasiti Bosnjake,znas li ti druze@popajicu da se ponovo sprema konacni udarac Bosnjacima?Srbija je opasna fasisticka hulja,ne zaboravi to.popajic wrote:I jeste BANU posljedica odredjenog bunta , ali ne onog o kojem ti govoris.rogoz wrote: Svaka vrsta moci(bilo kakva da je)mora biti podlozna kritici.Ja sam dozivotni opocicionar,svakoj opciji.
...ali BANU je posledica bunta,neboj se jarane,cestit insan u Bosni nece imati problema.
Bosnjaci su bili ubijani , protjerivani , raseljavani od vec odavno definisanog agresora . Ali su isto bili sludjeni , opljackani , prevareni na mnogo nacina od " svojih"
Trebale su im ove dvije decenije da djelimicno progledaju , da se suoce sa korovom i u vlastitoj basti i suocili su se.
Zadnji izbori su jasno pokazali da je pozamasnom broju Bosnjaka puna kapa etno- klerikalnih ubleha , pa su se okrenuli gradjanskoj opciji , zeljni posla , skolovanja , prikljucka Evropi u kojoj smo za sad samo geografski.
Naravno da je to bio momenat da se Cerici, Zukorlici , Latici , Tunje i ostale nacionalisticke munje uhvate za glavu !
BANU !!!
I najveca glupost moze vremenom metastazirati , a poznato je kad metastaze dopru do mozga da je pacijent neizljecivo bolestanJa to Bosnjacima niposto , niposto ne zelim...ali, " cigani hodaju oko kuce "
BANU PODRZAVAM iz sveg srca,sta cu,svi se priklonili svojima,sto bi ja bio izuzetak.I,JOS NESTO,BANU nije SANU,NEMA NOZEVA,osveta i svetih zemalja,zato,stvarno se cudom cudim, zasto ovolika galama.Bosna ce biti sigurnija i mirnija kad Bosnjaci budu imali jedinstvo.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#856 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
rogoz, jesil ti u dijaspori slucajno?
-
popajic
#857 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
A to je vazno zbog ???PeepTheTechnique wrote:A ti nisi Bosnjak Popajicu?popajic wrote:Ja to Bosnjacima niposto , niposto ne zelim... "
Da te ne drzim u neizvjesnosti ja sam 100% Bosanac...ako ne smeta
- polusvijet
#858 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Ako je BANU dio strategije protiv tog Konacnog udarca koji je po tvojim pouzdanim izvorima u pripremi, onda su Bosnjaci najebali. Ovo sudeci po osnivackom eventu i sudionicima.rogoz wrote:
Ko ce to spasiti Bosnjake,znas li ti druze@popajicu da se ponovo sprema konacni udarac Bosnjacima?Srbija je opasna fasisticka hulja,ne zaboravi to.
BANU PODRZAVAM iz sveg srca,sta cu,svi se priklonili svojima,sto bi ja bio izuzetak.I,JOS NESTO,BANU nije SANU,NEMA NOZEVA,osveta i svetih zemalja,zato,stvarno se cudom cudim, zasto ovolika galama.Bosna ce biti sigurnija i mirnija kad Bosnjaci budu imali jedistvo.
Ono u Novom Pazaru je ismijavanje nauka i umjetnosti, skrnavljenje akademske institucije i bosnjackog identiteta, vjerski obred i svjetovna idiotarija u jednom. Ako im prodje komotno ti vodeci umovi mogu poceti sa izdavackom djelatnosti; liste, proglasi, fatwe... jer toliko je nauka i umjetnosti u ovom vaktu sto je islamofobicno da ce biti posla za tri smijene...
Katastrofa.
Srecom, vec sada na Internetu ima vise dokumentovanih bosnjackih vrijednosti nego ce ovakva BANU ikad moci devalvirati kroz svoj rad.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#859 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
oho se tebipopajic wrote:A to je vazno zbog ???PeepTheTechnique wrote:A ti nisi Bosnjak Popajicu?popajic wrote:Ja to Bosnjacima niposto , niposto ne zelim... "
Da te ne drzim u neizvjesnosti ja sam 100% Bosanac...ako ne smeta
a Hercegovac nimalo? cccc
-
palermo
#860 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Odgovorit ću tebi Popajaću,prevashodno zbog toga što mi se ne da baviti Bosnologovom demagogijom a da ne govorim o nekim drugim nepismenim uradcima od tsrane pojedinih forumaša.popajic wrote:I jeste BANU posljedica odredjenog bunta , ali ne onog o kojem ti govoris.rogoz wrote: Svaka vrsta moci(bilo kakva da je)mora biti podlozna kritici.Ja sam dozivotni opocicionar,svakoj opciji.
BANU !!!
I najveca glupost moze vremenom metastazirati , a poznato je kad metastaze dopru do mozga da je pacijent neizljecivo bolestanJa to Bosnjacima niposto , niposto ne zelim...ali, " cigani hodaju oko kuce "
Ne bih ja ovu pobjedu SDP-a pripisivao razlozima koje ti navodiš (mada ima i njih) prije bih rekao da je u SDP-u bošnjački narid prepoznao onu snagu koja može da ima objedinjavajući faktor na bosansko-hercegovačkoj sceni a istovremeno da je jasno na pozicijama odbrane države Bosne i Hercegovine i to cjelovite, suverene, moderne države.
I ne bi trebali u ovim diskusijama upadati u zmaku da Bošnjacima nisu potrebne nacionalne institucije. Potrebne su, potrebno je mjesto na kojem će i bošnjačka intelektualna elita moći raspravljati o poziociji Bošnjaka, kreirati strategije odnosa sa dijasporom, ostvarivati uticaj u kulturnoj i obrazovnoj sferi života itd. Problem nastaje kada se to pokušava preko leđa država Bosne i Hercegovine. A udarati na džravu Bosnu i Hercegovinu jeste direktno udaranje i na opstojnost Bošnjaka kao poltičkog naroda.Da su ovi, hajmo ih nazvati intelektualcima (neki od njih sigurno i jesu) osnovali npr neku Maticu Bošnjačku (neko je to već spomenuo) koja će upravo raditi na objedinjavanju Bošnjaka diljem svijeta, jačati privrženost Bošnjaka Bosni i Hercegovini, biti kanal kojim će se i moći artikulisati i legitimnio interesi Bošnjaka u Sandžaku i dalje da ne nabrajam, ja bih prvi pozdravio osnivanje takve institucije. Nažalost, bojim se da nije slučajno izbarano upravo da se osniva BANU, jer njeno osnivanje nije ništa drugo nego poruka zamijenimo ovo što imamo (a imamo Akademiju Nauka i umjetnosti BiH) sa nečim što je samo naše.I onda ćemo biti sretni, i onda ćemo moći raditi onako kako želimo. I varaju se oni koji misle da je dugačak korak od ovoga pa do toga da neko jasno izgovori, hajmo mi imati zemljicu koja je samo naša.
I još samo da dodam ovo, opet je odgovornost na SDP-u i ostalim probosanskim snagama velika. Frustracija Bošnjaka svim ovim što se oko nas događa je velika. Nije lako posmtrati skupove podrške Mladiću, niti kada mu se serviraju jagode u zatvoru. I mislim da upravo SDP mora jasnije da odgovori na današnje izazove, da pošalje jasnu poruku, mi i svi oni koji zajedno sa nama čine probosansku stranu, svi oni koji znaju da je Bosna i Hercegovina, jedinstvena i zajednička, moderna, evropska, naša jedina moguća sudbina.....mi smo ti mogu,hoće i znaju odbraniti i Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake u njoj. U suprtonom otvara se široko polje za sve manipulatore.....a bogami i široko polje za nevolje.
- rogoz
#861 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
na putu za katangu...plain vanilla wrote:rogoz, jesil ti u dijaspori slucajno?
-
popajic
#862 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Druze @ rogoz, pomalo mi se gubisrogoz wrote: Ko ce to spasiti Bosnjake,znas li ti druze@popajicu da se ponovo sprema konacni udarac Bosnjacima?Srbija je opasna fasisticka hulja,ne zaboravi to.
BANU PODRZAVAM iz sveg srca,sta cu,svi se priklonili svojima,sto bi ja bio izuzetak.I,JOS NESTO,BANU nije SANU,NEMA NOZEVA,osveta i svetih zemalja,zato,stvarno se cudom cudim, zasto ovolika galama.Bosna ce biti sigurnija i mirnija kad Bosnjaci budu imali jedinstvo.
Sam pises, iako te to niko ne pita , da si iz multietnicke porodice , da bi sad ustvrdio da se priklanjas svojima
Za razliku od fasizama koji su harali BIH i koji su je ( ah, jos uvijek ) pokusali parcelisati - ja sam se priklonio BIH.
Ne treba mi ni SANU, ni BANU ni HANU ,jer imam ANUBIH.
BIH ce biti sigurnija i mirnija kad ONA njenim gradjanima bude na prvom mjestu. Sve ostalo je cisti sovinisticki supljak , koji , na zalost , lagano poprimamo od onih koji su htjeli da nestane i nas i BIH.
Oni strpljivo cekaju da preuzmemo njihove teznje: jedan etnos u jednoj drzavi ...a kako je krenulo , nece se previse nacekati.
Nema goreg usuda za jedan napaceni narod kad ideoloski pocne liciti na svog agresora
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#863 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
palermo ja bih još dodao da je uzrok pobjede SDP-a, pored bosanskog državotvornog nacionalizma ( umjerenog) i to što je ljudima više pun k... mahalašenja i minderanja i privatnih sijela, baš poput ovog BANU-ovskog, gdje se sastaju ideološki podobne taldžije i famalija i puno se zuji a narodu meda ni za lijeka, jer med završi u džepovima probranih i jkusa se onim zlatnim kašikama iz 90-tih dok prosječan Bošnjo jedva sastavlja kraj s krajem.
- rogoz
#864 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Ne gubim se,bas zbog imena moga oca i majke dozivo sam katastrufu,koju ti nemozes ni zamisliti.Ja sam svojim imenom oznacen.Nista vise.Valjda kontas.popajic wrote:Druze @ rogoz, pomalo mi se gubisrogoz wrote: Ko ce to spasiti Bosnjake,znas li ti druze@popajicu da se ponovo sprema konacni udarac Bosnjacima?Srbija je opasna fasisticka hulja,ne zaboravi to.
BANU PODRZAVAM iz sveg srca,sta cu,svi se priklonili svojima,sto bi ja bio izuzetak.I,JOS NESTO,BANU nije SANU,NEMA NOZEVA,osveta i svetih zemalja,zato,stvarno se cudom cudim, zasto ovolika galama.Bosna ce biti sigurnija i mirnija kad Bosnjaci budu imali jedinstvo.![]()
Sam pises, iako te to niko ne pita , da si iz multietnicke porodice , da bi sad ustvrdio da se priklanjas svojima![]()
Za razliku od fasizama koji su harali BIH i koji su je ( ah, jos uvijek ) pokusali parcelisati - ja sam se priklonio BIH.
Ne treba mi ni SANU, ni BANU ni HANU ,jer imam ANUBIH.
BIH ce biti sigurnija i mirnija kad ONA njenim gradjanima bude na prvom mjestu. Sve ostalo je cisti sovinisticki supljak , koji , na zalost , lagano poprimamo od onih koji su htjeli da nestane i nas i BIH.
Oni strpljivo cekaju da preuzmemo njihove teznje: jedan etnos u jednoj drzavi ...a kako je krenulo , nece se previse nacekati.
Nema goreg usuda za jedan napaceni narod kad ideoloski pocne liciti na svog agresora
-
popajic
#865 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Ne moze I jedno I drugoplain vanilla wrote:oho se tebipopajic wrote: A to je vazno zbog ???
Da te ne drzim u neizvjesnosti ja sam 100% Bosanac...ako ne smeta![]()
a Hercegovac nimalo? cccc
Me's cini da je jedini ispravan odgovor : covjek iliti insan
- ultima_palabra
#866 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
@popajic, @palermo
Ja nekako spadam u one koji se vode i jednim i drugim razlozima.
Ja nekako spadam u one koji se vode i jednim i drugim razlozima.
-
palermo
#867 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Složio bih se i sa tim. I još bih samo dodao onom svom postu, da pored SDP-a velika odgovornost (možda čak i veća) leži na SDA odnosno onim ljudima u njoj koji shvataju da je jedini put kojim trebamo ići jačanje države Bosne i Hercegovine i njenih instuitucija. Ma koliko to u nekim trenucioma izgledalo teško i daleko.JoseMujica wrote:palermo ja bih još dodao da je uzrok pobjede SDP-a, pored bosanskog državotvornog nacionalizma ( umjerenog) i to što je ljudima više pun k... mahalašenja i minderanja i privatnih sijela, baš poput ovog BANU-ovskog, gdje se sastaju ideološki podobne taldžije i famalija i puno se zuji a narodu meda ni za lijeka, jer med završi u džepovima probranih i jkusa se onim zlatnim kašikama iz 90-tih dok prosječan Bošnjo jedva sastavlja kraj s krajem.
- MuaDib
#868 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
U tom grmu i leži zec. BANU pred sve evidentniji poraz Cerićevih težnji, banu ko iz nebuha i to u Novom Pazaru, koji sad ispade bošnjačka prijestolnica. Oni su se zapravo prepali za svoje gu*ice, pa sad izmišljaju dušebrižniče institucije.JoseMujica wrote:palermo ja bih još dodao da je uzrok pobjede SDP-a, pored bosanskog državotvornog nacionalizma ( umjerenog) i to što je ljudima više pun k... mahalašenja i minderanja i privatnih sijela, baš poput ovog BANU-ovskog, gdje se sastaju ideološki podobne taldžije i famalija i puno se zuji a narodu meda ni za lijeka, jer med završi u džepovima probranih i jkusa se onim zlatnim kašikama iz 90-tih dok prosječan Bošnjo jedva sastavlja kraj s krajem.
A što je još nevjerovatnije podjeliše Bošnjake, gdje oni Bošnjaci koji razmišljaju svojom glavom postaju islamofobi i antibošnjački element, a oni koji se slijepo povode za vizijom bošnjaštva Cerićeve grupe, pravim Bošnjacima. I koliko god ti pokušaš objasniti, šta je svrha ovakvog organizovanja, isprepadani Bošnjaci od Cerićevih prizivanja novih genocida, iz straha i egoističnog poimanja nacije, bespogovorno prihvataju i podržavaju ove retrogradne ideje.
- rogoz
#869 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
San o stvaranju Bosanske nacije jel' od toga dolazi sav bijes na racun svega sto ima veze sa Bosnjacima?MuaDib wrote:U tom grmu i leži zec. BANU pred sve evidentniji poraz Cerićevih težnji, banu ko iz nebuha i to u Novom Pazaru, koji sad ispade bošnjačka prijestolnica. Oni su se zapravo prepali za svoje gu*ice, pa sad izmišljaju dušebrižniče institucije.JoseMujica wrote:palermo ja bih još dodao da je uzrok pobjede SDP-a, pored bosanskog državotvornog nacionalizma ( umjerenog) i to što je ljudima više pun k... mahalašenja i minderanja i privatnih sijela, baš poput ovog BANU-ovskog, gdje se sastaju ideološki podobne taldžije i famalija i puno se zuji a narodu meda ni za lijeka, jer med završi u džepovima probranih i jkusa se onim zlatnim kašikama iz 90-tih dok prosječan Bošnjo jedva sastavlja kraj s krajem.![]()
![]()
A što je još nevjerovatnije podjeliše Bošnjake, gdje oni Bošnjaci koji razmišljaju svojom glavom postaju islamofobi i antibošnjački element, a oni koji se slijepo povode za vizijom bošnjaštva Cerićeve grupe, pravim Bošnjacima. I koliko god ti pokušaš objasniti, šta je svrha ovakvog organizovanja, isprepadani Bošnjaci od Cerićevih prizivanja novih genocida, iz straha i egoističnog poimanja nacije, bespogovorno prihvataju i podržavaju ove retrogradne ideje.
- Sasvim_Obican
#870 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Nacija se ne stvara. Bošnjačka nacija je davno, davno stvorena. Ona ima svoj historijski kontinuitet. Doduše, pod različitim imenima, ali ona je postojala, postoji i postojat će. Ne može se niko, a naročito dvojica dezorjenitisanih muftija, jedno jutro probuditi i odlučiti ostvariti san o novoj naciji. Postojao je višestoljetni san Bosanaca o nezavisnoj domovini BiH neokupiranoj od bjelosvjetskih osvajača, i on je, hvala bogu, ostvaren.rogoz wrote:San o stvaranju Bosanske nacije jel' od toga dolazi sav bijes na racun svega sto ima veze sa Bosnjacima?MuaDib wrote:U tom grmu i leži zec. BANU pred sve evidentniji poraz Cerićevih težnji, banu ko iz nebuha i to u Novom Pazaru, koji sad ispade bošnjačka prijestolnica. Oni su se zapravo prepali za svoje gu*ice, pa sad izmišljaju dušebrižniče institucije.JoseMujica wrote:palermo ja bih još dodao da je uzrok pobjede SDP-a, pored bosanskog državotvornog nacionalizma ( umjerenog) i to što je ljudima više pun k... mahalašenja i minderanja i privatnih sijela, baš poput ovog BANU-ovskog, gdje se sastaju ideološki podobne taldžije i famalija i puno se zuji a narodu meda ni za lijeka, jer med završi u džepovima probranih i jkusa se onim zlatnim kašikama iz 90-tih dok prosječan Bošnjo jedva sastavlja kraj s krajem.![]()
![]()
-
popajic
#871 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Pa, to je to palermo ! Sve sto moze poraditi na jacanju svakog naroda u BIH sa ciljem jacanja i same BIH jepalermo wrote: ....I ne bi trebali u ovim diskusijama upadati u zmaku da Bošnjacima nisu potrebne nacionalne institucije. Potrebne su, potrebno je mjesto na kojem će i bošnjačka intelektualna elita moći raspravljati o poziociji Bošnjaka, kreirati strategije odnosa sa dijasporom, ostvarivati uticaj u kulturnoj i obrazovnoj sferi života itd. Problem nastaje kada se to pokušava preko leđa država Bosne i Hercegovine. A udarati na džravu Bosnu i Hercegovinu jeste direktno udaranje i na opstojnost Bošnjaka kao poltičkog naroda.Da su ovi, hajmo ih nazvati intelektualcima (neki od njih sigurno i jesu) osnovali npr neku Maticu Bošnjačku (neko je to već spomenuo) koja će upravo raditi na objedinjavanju Bošnjaka diljem svijeta, jačati privrženost Bošnjaka Bosni i Hercegovini, biti kanal kojim će se i moći artikulisati i legitimnio interesi Bošnjaka u Sandžaku i dalje da ne nabrajam, ja bih prvi pozdravio osnivanje takve institucije...
Sve sto pod krinkom ujedinjenja i jacanja ( u ovom slucaju ) Bosnjaka ide na ustrb BIH je
BANU oformljen na ovaj nacin , od OVIH ljudi u ovom politickom kontekstu je za Bosnjake autogol, za BIH prijetnja.
I opet ono sto smo slusali i 1991-e. Neka, vidjet cemo , mozda sve bude ok , mozda smo nepotrebno paranoicni....
Sve do jednom ! A onda cemo tupo gledati jedni u druge , ko janjci, po bogzna koji put
- PeepTheTechnique
#872 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Pa vecina vas koji kritikujete osnivanje Bosnjacke akademije u stvari i niste Bosnjaci, zbog toga je vazno.popajic wrote:A to je vazno zbog ???PeepTheTechnique wrote:A ti nisi Bosnjak Popajicu?popajic wrote:Ja to Bosnjacima niposto , niposto ne zelim... "
Razumijem ljude kojima smeta cinjenica da je ova ''Akademija nauka'' osnovana van Bosne od strane nekih ''hodza''... ali da vam smeta cinjenica sto je ona Bosnjacka, e to je druga prica.
-
popajic
#873 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
Nemas ti pojma ni sta ni kome govoris ovakve nebuloze .PeepTheTechnique wrote:
Pa vecina vas koji kritikujete osnivanje Bosnjacke akademije u stvari i niste Bosnjaci, zbog toga je vazno.
Razumijem ljude kojima smeta cinjenica da je ova ''Akademija nauka'' osnovana van Bosne od strane nekih ''hodza''... ali da vam smeta cinjenica sto je ona Bosnjacka, e to je druga prica.
Svako od nas je Bosnjak, Srbin, Hrvat ili Rom....svi smo nesto.
Bosanci takodje nisu repa bez korjena, nego im jednostavno to etnicko, to plemensko nije ama bas nikakav prioritet.
Ako si iz svih mojih postova jedino shvatio da mi smetaju Bosnjaci
- rogoz
#874 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
druze @popajicu,odgovorio sam ti na post.
-
Prutom jarane
#875 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)
BANU ce doprinijeti da se Bosnjaci najzad kutarisu kompleksa i zaokruze ko su i sta su.
btw: Primjecujem da se apostrofira da Sandzak treba odvojeno gledati o Bosne. Zanimljivo.
btw2: Primjecujem da pojedinci ispravljaju gramaticke greske, a dok to rade pokazuju i sopstvene probleme sa istom.
btw: Primjecujem da se apostrofira da Sandzak treba odvojeno gledati o Bosne. Zanimljivo.
btw2: Primjecujem da pojedinci ispravljaju gramaticke greske, a dok to rade pokazuju i sopstvene probleme sa istom.