BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Locked
Palestinac1

#276 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

andromeda101 wrote:
Palestinac1 wrote:
gomilego wrote:
ybga odosmo u off

ha reis, ha papa ... meni je to sve isto (moram priznat da i nisam upucen u detalje, jer me neinteresuje)
znam samo da i crkvi i iz nije mjesto u politici i vodjenju drzave i sudbine naroda
to je sve
Pa nemoj onda generalizovat. Ako hoćeš da diskutuješ, pročitaj šta na tu temu i vidjećeš da Islam nije isključivo religija, nego set principa kojih se čovjek treba držati u životu kako bi se kvalitetno nosio sa svim što život na njega baci - pa tako i politiku.
Nabroj mi jednu drzavu gdje je politicki Islam je uzdigao tehnoloski i okrenuo je napretku.

Navedi JEDNU!
Pa cijela Evropa ti danas kupi plodove zahvaljujući toj državi/carevini. Ali, znamo suštinu problema, hajde. Islam je problem i to je to. Haj ti prebrojavaj četnike ovdje ... u tome si mesčni dobar.
zonbirile

#277 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by zonbirile »

breaking news-Dudu se vratio kući
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#278 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by JoseMujica »

MuaDib wrote:Jake akademije, u kojoj sjedi Reis Truhlema Cerić, prijeratni član UDBE, Muhamed Filipović koji je ovim sam sebi pljunuo usta, ovaj Muhić romantičar bošnjačke historije, Zukorlić srpski igrač koji treba da radikalizuje Bošnjake, i jel ono Džemaludin Latić koji zaluđuje Bošnjake ili ne daj Bože Smail Čekić za kojeg je odkazano da laže i iskrivljuje stvari (zbog čijih eseja smo izgubili tužbu protiv Srbije) i ostali neafirmisani bošnjački kadrovi, koji se samoproglašavaju akademicima. Ovo je da ti se želudac okrene, a najgore je što ovdje ima papagaja njihovih teorija, koji ne razmišljajući odmah se upale na ovaj jad od bošnjačkih dušebrižnika. Ovo je po meni, samo početak jednog novog političkog momenta, koji se zove zbogom Bosno, odoh u Bošnjake. Stvarati pandan SANU u Novom Pazaru, stavlja Novi Pazar u ravan bošnjačke prjestolnice, što ni geografski, ni historijski ni etnički nema smisla, je vrhunac gluposti.
Istina je jedna, dok se god se Bošnjaci ne vrate na ciljeve koje su postavili na početku agresije, dotle će BiH propadati, a time prvenstveno i bošnjački narod, koji nema izgrađen nacionalni identitet. Reis Cerić ateiste svjesno isključuje iz Bošnjačkog identiteta čim mu se pruži prilika, isključivo ga vezujući za islam i paćeništvo muslimana na Balkanu. I on incijator osnivanja BANU. Filipović koji je godinama pljuvao po politici SDA i njenom daljem svođenju muslimana na prije svega vjersku grupu, sad podržava BANU u čijem osnivačkom odboru sjedi reis koji Bošnjake isključivo posmatra kroz prizmu islamskog identiteta. Ostale incijatore ne vrijedi ni komentarisati.
Bošnjaci moraju shvatiti da je AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE jedina akademija, koja im može obezbjediti stvarni napredak i povezati je sa najvišim akademskim institucijama Evrope i svijeta. Borba za Bosnu i Hercegovinu nema alternativu, i da svaki oblik etnocentrične bošnjačke politike ruši BiH. A stvaranje nacionalnog identiteta, čiji je glavni domet Selam na svakom čošku, pokrivanje žena i kuknje kako smo žrtve, nigdje nas neće odvesti. I kada se ukaže na to, proglase te islamofobom ili bošnjakomrscem. Pa isti taj Reis koji podržava BANU, je sastavio listu islamofoba, na koju je stavio uglavnom bošnjačku inteligenciju, dovoljno govori o ozbiljnosti BANU. To je da ti pamet stane, šta se radi. 8) 8)
:thumbup:

Sama lista inicijatora i članova je katastrofa.... Akademija nauka i umjetnosti svake države-nacije je vrhunska znanstvena institucija koja okuplja kremu znanstvenika i umjetnika iz svih oblasti kulturnog i znanstvenog rada, a ne prošireni džemat u kojem je ulazna karta "Lahe illallah Mustafa reis ulema" i akademija nije instrument za političko djelovanje.

Svaka Akademija u svijetu je definirana kao apolitična, državna institucija koja okuplja intelektualnu kremu društva :!:

Opet na žalost samoredukcionizam na vjersko. Ako ovako nastave još ću povjerovati da je Ratko ratovao protiv muslimanske vojske :shock: :-) , a Beograd na sve načine baš to i stavlja u prvi plan. Ovo je za srpsku stvar nabačaj na volej i autogol za bosanskohercegovačku državnost :( .

Ne znam šta je slijedeće na redu :? možda nogometna reprezentacija Bošnjaka, muška i ženska, sa dresovima dizajniranim u Iranu :?: Mislim zašto da ne, kada imaju Škoti, Katalonci, Šumnjaci, što ne bi i Bošnjaci :!:
andromeda101

#279 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by andromeda101 »

Palestinac1 wrote:
andromeda101 wrote: Nabroj mi jednu drzavu gdje je politicki Islam je uzdigao tehnoloski i okrenuo je napretku.

Navedi JEDNU!
Pa cijela Evropa ti danas kupi plodove zahvaljujući toj državi/carevini. Ali, znamo suštinu problema, hajde. Islam je problem i to je to. Haj ti prebrojavaj četnike ovdje ... u tome si mesčni dobar.
A znas li zasto cjela Evropa kupi plodove? Posto jos od vremena renosanse su religiju stavili pod kljuc (crkvu) i odstranili religiju od vlasti.
Palestinac1

#280 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

plain vanilla wrote:
Palestinac1 wrote: Pa nazovi ga i reci mu nek teme izdvoji kada bude govorio u ime svih bošnjaka. Pošalji dopis, ime i prezime, reci ja nisam bošnjak koji podržava reisa i kada on govori da govori u ime svih bošnjaka, zamolio bih da kaže da (pa ovdje ime i prezime) ne podržava to što on govori i radi. Samo da se zna.

Napravite neki obrazac i pošaljite svi koji imate problema s tim. Ja mislim da sam vam dao odličnu ideju.
Pa evo, na ovoj temi ga vas dvojica podrzavate, a ostali ne
Bojim se da bi taj spisak bio podugacak..a sudeci kako IZ voli kritiku, docekala bi nas fetva

Za Bin Ladena ne bi fetve, ali za Suljagica ima
divna nam je IZ, nije mi jasno sto ljudi zaziru od nje :zoka:
Kakve fetve ba?? Šta pričaš ti?
Pa šta tebe briiga za fetvu ako dolazi od institucije ili ljudi koji su ti totalno irelevantni. To ti valjda treba biti ugođaj.

Odrekni se IZ, odrekni se i reisa i svega. Niko ti ne brani. Ako je to pogano, to će samo propast, ti se ne sikiraj.
popajic

#281 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by popajic »

plain vanilla wrote:
popajic wrote:
Palestinac1 wrote:
Nije sanu unistio srbiju, srbiju je unistio onaj ko sjedi u sanu. To je isto ko kad bi reko, bolnica je korumpirana a na neki doktor ili doktori pa je treba srušit. Jel pratiš ...
He, he....pa o TOME se i radi !
Ni BAMU ( joooj imena) nece unistiti Bosnu, nego oni koji sjede ili cuce u BAMU.
Mni se cini da ti ne mozes da upratis :D
pa rece BANU da ce pruziti ruku SANU

jel to znaci da i svaki dobri Bosnjo treba pruziti ruku SANU
BANU ce dijeliti trake oko ruke da bude na kilometre vidljivo ko je pravi , a ko fals Bosnjo :roll:
Jos ko pronadje DudYa...ihaj...odmah mu leze mjesto do kolovodje u ovom sretnom, Sandzi kolencetu :D
BANU je MANU u kamuflaznoj odori , a to SANU kao ne zna :D
samo pitam

#282 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by samo pitam »

andromeda101 wrote:Nema ni jedna a da ih ne guzi neko sa strane i drzi kao mineralne kolonije.
tu se slažemo, no problem je što takvi kao ti, onda kada te neke zemlje pokušaju zauzeti neki svoj stav i ponosno reći tiraninu u lice da je tiranin, uglavnom ih okarakterišete kao ''radikalne, ekstremne, islamofašističke ( na znam samo odakle ova kovanica, kad znamo ko je tu ideologiju izumio i ko se njime najviše koristio :wink: ) totalitarne i ine... jbga vama nikad ugoditi :lol: a eto i ova inicijativa oko osnivanja BANU je potvrda tome..
što bi rekla jedna moja kona, muka ako daš, muka ako ne daš :lol:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#283 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by plain vanilla »

samo pitam wrote:
plain vanilla wrote:
Bojim se da bi taj spisak bio podugacak..a sudeci kako IZ voli kritiku, docekala bi nas fetva

pričaš gluposti ..kakve fetve ? ko ih je izdao? kada ? koji zaključak se deonio tom fetvom?
daj dokaz ili ću morati reći da bjesumično lažeš, potvaraš i širiš mržnju...
RIJASETSKA FETVA PROTIV MINISTRA: Kad Emir Suljagić preseli na bolji svijet, zbog zla prema muslimanima, neće mu se klanjati dženaza
Piše: Muhamed VELIĆ (Rijaset.ba)
http://www.** No links **.ba/front/kad-emir-sulja ... ti-dzenaza
zonbirile

#284 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by zonbirile »

JoseMujica wrote:
MuaDib wrote:Jake akademije, u kojoj sjedi Reis Truhlema Cerić, prijeratni član UDBE, Muhamed Filipović koji je ovim sam sebi pljunuo usta, ovaj Muhić romantičar bošnjačke historije, Zukorlić srpski igrač koji treba da radikalizuje Bošnjake, i jel ono Džemaludin Latić koji zaluđuje Bošnjake ili ne daj Bože Smail Čekić za kojeg je odkazano da laže i iskrivljuje stvari (zbog čijih eseja smo izgubili tužbu protiv Srbije) i ostali neafirmisani bošnjački kadrovi, koji se samoproglašavaju akademicima. Ovo je da ti se želudac okrene, a najgore je što ovdje ima papagaja njihovih teorija, koji ne razmišljajući odmah se upale na ovaj jad od bošnjačkih dušebrižnika. Ovo je po meni, samo početak jednog novog političkog momenta, koji se zove zbogom Bosno, odoh u Bošnjake. Stvarati pandan SANU u Novom Pazaru, stavlja Novi Pazar u ravan bošnjačke prjestolnice, što ni geografski, ni historijski ni etnički nema smisla, je vrhunac gluposti.
Istina je jedna, dok se god se Bošnjaci ne vrate na ciljeve koje su postavili na početku agresije, dotle će BiH propadati, a time prvenstveno i bošnjački narod, koji nema izgrađen nacionalni identitet. Reis Cerić ateiste svjesno isključuje iz Bošnjačkog identiteta čim mu se pruži prilika, isključivo ga vezujući za islam i paćeništvo muslimana na Balkanu. I on incijator osnivanja BANU. Filipović koji je godinama pljuvao po politici SDA i njenom daljem svođenju muslimana na prije svega vjersku grupu, sad podržava BANU u čijem osnivačkom odboru sjedi reis koji Bošnjake isključivo posmatra kroz prizmu islamskog identiteta. Ostale incijatore ne vrijedi ni komentarisati.
Bošnjaci moraju shvatiti da je AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE jedina akademija, koja im može obezbjediti stvarni napredak i povezati je sa najvišim akademskim institucijama Evrope i svijeta. Borba za Bosnu i Hercegovinu nema alternativu, i da svaki oblik etnocentrične bošnjačke politike ruši BiH. A stvaranje nacionalnog identiteta, čiji je glavni domet Selam na svakom čošku, pokrivanje žena i kuknje kako smo žrtve, nigdje nas neće odvesti. I kada se ukaže na to, proglase te islamofobom ili bošnjakomrscem. Pa isti taj Reis koji podržava BANU, je sastavio listu islamofoba, na koju je stavio uglavnom bošnjačku inteligenciju, dovoljno govori o ozbiljnosti BANU. To je da ti pamet stane, šta se radi. 8) 8)
:thumbup:

Sama lista inicijatora i članova je katastrofa.... Akademija nauka i umjetnosti svake države-nacije je vrhunska znanstvena institucija koja okuplja kremu znanstvenika i umjetnika iz svih oblasti kulturnog i znanstvenog rada, a ne prošireni džemat u kojem je ulazna karta "Lahe illallah Mustafa reis ulema" i akademija nije instrument za političko djelovanje.

Svaka Akademija u svijetu je definirana kao apolitična, državna institucija koja okuplja intelektualnu kremu društva :!:

Opet na žalost samoredukcionizam na vjersko. Ako ovako nastave još ću povjerovati da je Ratko ratovao protiv muslimanske vojske :shock: :-) , a Beograd na sve načine baš to i stavlja u prvi plan. Ovo je za srpsku stvar nabačaj na volej i autogol za bosanskohercegovačku državnost :( .

Ne znam šta je slijedeće na redu :? možda nogometna reprezentacija Bošnjaka, muška i ženska, sa dresovima dizajniranim u Iranu :?: Mislim zašto da ne, kada imaju Škoti, Katalonci, Šumnjaci, što ne bi i Bošnjaci :!:
----------------------------------
a domaći miševi zabili se u najdublje rupe,niko ni da zucne :x
gomilego

#285 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by gomilego »

samo pitam wrote: problema ne bi bilo da ti svoj stav zadržiš samo za sebe..kao što se i vjernicima svakodnevno sugeriše da učine isto, zar ne? :wink:
:mrgreen:
a pravo na slobodu govora?

cuj sugerise im se... haha
znaci sto hodza kaze to je to ... amin

mislim da ovdje prestaje sva zdrava diskusija
a i onako nezelim vise da trosim vrijeme na ove propale ideje

zelim ugodan dan
i nastavite sa ganjanjem clanova po forumu i fejsbuku... cak predlazem da ponudite i novcanu nagradu (kao za zamotavanje)... uspjeh nece izostat :D

over and out (citaj "allahimanet")
rogoz

#286 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by rogoz »

andromeda101 wrote:Ceric & co ce unistiti BiH, bolje nego Dodik, Tadic i svi skupa. Nastojim da odstranim ubacene iz tudjih redova. A Ceric je neprijatelj bosnjackom narodu.
Hoce sve ce on Bosnjake ponovo proglasit'
Srbima... :-)jel ti sad malo lakse... 8-)
Palestinac1

#287 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

andromeda101 wrote:
Palestinac1 wrote:
andromeda101 wrote: Nabroj mi jednu drzavu gdje je politicki Islam je uzdigao tehnoloski i okrenuo je napretku.

Navedi JEDNU!
A znas li zasto cjela Evropa kupi plodove? Posto jos od vremena renosanse su religiju stavili pod kljuc (crkvu) i odstranili religiju od vlasti.
Andormeda, simpa si galaksija i najbliža si komšijska galaksija, ali brkaš pojmove. Tebi Banu nije bitan i ti se njega, zbog zdravlja, okani kao i svih ostalih likova koji te očito frustriraju. Ako misliš da rade nešto pogrešno, da ti narušavaju interes, državu ili šta već, objavi im rat, okupi svijet i pokreni se brate ... mani lafine.
plain vanilla

#288 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by plain vanilla »

Palestinac1 wrote:
Pa šta tebe briiga za fetvu ako dolazi od institucije ili ljudi koji su ti totalno irelevantni. To ti valjda treba biti ugođaj.

Odrekni se IZ, odrekni se i reisa i svega. Niko ti ne brani. Ako je to pogano, to će samo propast, ti se ne sikiraj.
Jelte
jel to Islamska zajednica privatno reisovo vlasnistvo?
sta ako je vise Bosnjaka muslimana koji ne podrzavaju reisa?

eno link kakva fetva, sto svi imate kratko pamcenje, ccccc :oops:
Last edited by plain vanilla on 10/06/2011 11:20, edited 1 time in total.
gomilego

#289 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by gomilego »

Palestinac1 wrote:
gomilego wrote:
ybga odosmo u off

ha reis, ha papa ... meni je to sve isto (moram priznat da i nisam upucen u detalje, jer me neinteresuje)
znam samo da i crkvi i iz nije mjesto u politici i vodjenju drzave i sudbine naroda
to je sve
Pa nemoj onda generalizovat. Ako hoćeš da diskutuješ, pročitaj šta na tu temu i vidjećeš da Islam nije isključivo religija, nego set principa kojih se čovjek treba držati u životu kako bi se kvalitetno nosio sa svim što život na njega baci - pa tako i politiku.
jah,
nije govno, nego se pas posro ...

cuj nije iskljucivo?
pa znaci da jest plus jos nesta?
Penicilin

#290 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Penicilin »

Nije problem u tome što se Zukorlić i Cerić bave politikom. Ako oni misle da mogu ponuditi političke rješenja i ako za to mogu dobiti podršku glasača oni i treba da se bave politikom. Problem je u tome što oni zloupotrebljavaju religiju i svoju poziciju vjerskih lidera i koriste vjersku infrastrukturu za svoju političku karijeru. Cerić dakle nije običan političar. On je političar iza kojeg stoji Alah, koji se u svojim političkim kampanjama može pozvati na poslanika Muhameda i koji može zaprijetiti Fetvom proti onih koji mu se pokušaju suprotstaviti. To je razlog zbog kojeg su sve razvijene zemlje odvojile kler od politike. Jer kler u politici se poziva na boga i time unosi jednu irealnu ali močnu snagu na političku scenu. Zato podrška Ceriću nije pitanje kvaliteta njegove politike već pitanje jesi li vjernik ili ne. Smeta li ti selam ili ne. Vjeruješ li u Alaha i božijeg poslanika? Ako vjeruješ u Kuran onda češ poštovati Islamsku zajednicu a njen lider je Cerić prema tome on zna šta radi i treba ga podržati. To je recept za propast svake države i svakog naroda. Jer u takvom sistemu sva moć slijeva se u jednu tačku i svaka opozicija ravna je bogohulništvu.

Religija je otrov za svako društvo. Ona se hrani bijedom, bezizlaznošću, neobrazovanošću i svim slabostima društva. Religija uvijek nudi izlaz u povratku vjeri međutim povratak vjeri i moć vjerskih lidera nikada ne mogu riješti probleme koji su im dali moć i kredibilitet. Šta vjera može promjeniti? Poboljšati ekonomiju? Obrazovanje? Nauku? Šta hodže znaju o ičemu? Šta se to pametno može čuti na džumama? Sva ta priča je samo jeftina demagogija iste one foskule koje su prosipali komunisti, koje slušamo i od ovih posljeratnih političara i koje možeš čuti od bilo koga na ulici. Velika pamet je da trebamo biti složni, učiti, raditi, pomagati se, biti skromni i bla bla bla bla bla bla bla. I šta s tim? Hoće li to pomoći da se smanji nezaposlenost, povećaju plate, investicija, smanji korupcija? Mi smo zemlja sa najviše nepismenih, najmanje fakultetski obrazovanih, najviše nezaposlenih, najmanje ulaganja u nauku, inovacije itd. Ekonomski jaka država BiH rješiće ove probleme a ne džamije. Obrazovani i stručni ljudi će rješavati ove probleme a ne hodže.
andromeda101

#291 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by andromeda101 »

A onaj iz Saudijske Arabije, ima ulja koliko hoce. I opet mu je neko drugi kriv sto je nesposoban da sam ubire plodove od tog bogastva i pravi sebe mocnijim i naprednijim. A da ne govorimo o NEZAVISNOSTI. Zamisli da Kina ili Japan imaju onoliko ulja koliko oni sta bi s njima bilo?
A on je napravio serijat u svojoj onoj pustari, zaglupio svoju populaciju religijom, ne daje im adekvatno skolstvo iz straha obrazovace se i njega i svu onu njegovu familiju skinuti sa stolice. Drzi masu glupu i vladaj s njom, a stranci odobravaju, posto ih onda mora "podkupiti" "jeftinijim" uljem. A dobro to za njih, jos ga mogu pod*ebavati kad god im pukne i ucjenjivati. I drzati svoju vojsku u njihovoj zemlji. Ama raditi od njih sta god hoce. Samo zato sto je ona masa zaglupljena a ovi izdajnici vladaju sa njom.
rogoz

#292 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by rogoz »

zonbirile wrote:----------------------------------
a domaći miševi zabili se u najdublje rupe,niko ni da zucne :x
sto mi ovo poznato zvuci...na vrh mi jezika ko to jednom izgovori... :-)
...joj setih se,Nemanja.
zonbirile

#293 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by zonbirile »

kako sada ,imaš ANUBIH i BANU.
poznanik

#294 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by poznanik »

Šta je cilj osnivanja i djelovanja BANU?
samo pitam

#295 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by samo pitam »

plain vanilla wrote:
samo pitam wrote:
plain vanilla wrote:

pričaš gluposti ..kakve fetve ? ko ih je izdao? kada ? koji zaključak se deonio tom fetvom?
RIJASETSKA FETVA PROTIV MINISTRA: Kad Emir Suljagić preseli na bolji svijet, zbog zla prema muslimanima, neće mu se klanjati dženaza
zašto sam imao predosjećaj da ćeš navesti ovaj Velićev tekst kao potvrdu ranije izrečenom :D

dobro, a sad mi reci gdje je tu fetva? pojasni, ko ju je izdao? gdje u potpisu, ispod teksta u kojem se Suljagić proglašava heretikom kojeg treba kamenovati, bičevati, spaliti il što već, :roll: se nalaze imena tih islamskih učenjaka ili komisije za fetve koja je istu izdala ??
Palestinac1

#296 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

plain vanilla wrote:
Palestinac1 wrote:

Jelte
jel to Islamska zajednica privatno reisovo vlasnistvo?
sta ako je vise Bosnjaka muslimana koji ne podrzavaju reisa?

eno link kakva fetva, sto svi imate kratko pamcenje, ccccc :oops:
Ako je više (ne znam sad šta to znači) neka se dižu i neka gaze, mijenjaju il šta već. Neka imami počnu odvajati džemate, neka se ukaže na greške, neka se raspiše referendum ... ima načina. Pusti ba fetvu, ne budali... i da je bila fetva, šta to briga suljagića ili tebe ako vam je ta institucija apsolutno relevantna ...?
zonbirile

#297 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by zonbirile »

hajmo ovako ,koliko CC imaju pojedini osnivači SANDŽU-nijedan.
andromeda101

#298 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by andromeda101 »

*ebo te politicki Islam. Tobe istakvirullah.

Islam u dzamije!
Last edited by andromeda101 on 10/06/2011 11:24, edited 1 time in total.
plain vanilla

#299 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by plain vanilla »

samo pitam wrote:
plain vanilla wrote:
samo pitam wrote: pričaš gluposti ..kakve fetve ? ko ih je izdao? kada ? koji zaključak se deonio tom fetvom?
zašto sam imao predosjećaj da ćeš navesti ovaj Velićev tekst kao potvrdu ranije izrečenom :D

dobro, a sad mi reci gdje je tu fetva? pojasni, ko ju je izdao? gdje u potpisu, ispod teksta u kojem se Suljagić proglašava heretikom kojeg treba kamenovati, bičevati, spaliti il što već, :roll: se nalaze imena tih islamskih učenjaka ili komisije za fetve koja je istu izdala ??
zaprijetio je fervom, a tekst je objavio rijaset.ba
ili je rijaset nebitan? :zoka:
Palestinac1

#300 Re: BOSNJACKA AKADEMIJA NAUKA I UMJETNOSTI (BANU)

Post by Palestinac1 »

gomilego wrote:
Palestinac1 wrote:
gomilego wrote:
ybga odosmo u off

to je sve
jah,
nije govno, nego se pas posro ...

cuj nije iskljucivo?
pa znaci da jest plus jos nesta?
Jel islam kome naudio u BiH?
Locked