Bosna u kandzama KOS-a

nosara

#76 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by nosara »

fantome, sto onda gubis vrijeme na ovoj temi.
Munja kosovac, knjiga smece, sda jedina i najbolja, i hajd razguli u svoju zabludjenost.
Vodenjak

#77 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by Vodenjak »

nosara wrote:fantome, sto onda gubis vrijeme na ovoj temi.
Munja kosovac, knjiga smece, sda jedina i najbolja, i hajd razguli u svoju zabludjenost.

Nemoj ga, on nas jedini cuva od zaludjivanja...
Cuva drzavu od nas koji smo nasjeli na provokacije KOS-a a usput nas opominje kako nemamo sta da trazimo u toj istoj drzavi jer smo, je li, skoro dvije decenije van iste!

Vecina onih koji su unistili i Jugoslaviju i Republiku Bosnu i Hercegovinu bili su van "domovine" i 4-5 decenija...
Cini se da smo samo zamijenili mjesta...
Ako Bog njihov da, i opet cemo... :oops:
fantom slobode

#78 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by fantom slobode »

nosara wrote:fantome, sto onda gubis vrijeme na ovoj temi.
A sada malo uvaljivanja politicke orjentacije zar ne! Nesto ne vidjeh da podrzah SDA u ovih mojih skoro 2000 komentara ovdje, a tako i u zivotu."Razguli " slobodno koristi u stvarnom zivotu, ovdje ne vidim jacinu tvoje rijeci, a tako nesto ne upotrebljavam ni u stvarnom zivotu.A ako tebi nije jasno jos uvijek sta ja radim na ovoj temi, e onda ti ja stvarno ne mogu pomoci.
fantom slobode

#79 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by fantom slobode »

Vodenjak wrote:

Tebe sam odavno ocekivao ovdje, lako je zakljuciti da se medjusobno podrzavate na svim temama gdje vam zapne.A ne zaboravimo i da si ti godinama izvan domovine, bas kao i tvoj ahbab [email protected] onda se medjusobno pomazete u kreiranju "istine".O tome sam vec pisao.
Vjerujem da ovdje smetam, jer nudim drugu opciju posmatranja "djela" jednog agenta agitpropa.Ali drugo misljenje pomaze da se sagleda cilj i kvalitet ponudjenog.
IBM

#80 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by IBM »

Fair Life, da ti olaksam stvar, kod nas u Bosni, zvanicne institucije ne provjeravaju svoj mail a kamoli Munja( ja licno cisto sumnjam da on uopste ima email) zato mi bi smjesno to da ces traziti mail.
Fair Life

#81 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by Fair Life »

IBM wrote:Fair Life, da ti olaksam stvar, kod nas u Bosni, zvanicne institucije ne provjeravaju svoj mail a kamoli Munja (ja licno cisto sumnjam da on uopste ima email) zato mi bi smjesno to da ces traziti mail.

Jednostavno je to rjesiti...

Nabavis knjigu i "gdje ja stadoh ti produzi".
Vodenjak

#82 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by Vodenjak »

fantom slobode wrote:
Vodenjak wrote:

Tebe sam odavno ocekivao ovdje, lako je zakljuciti da se medjusobno podrzavate na svim temama gdje vam zapne.A ne zaboravimo i da si ti godinama izvan domovine, bas kao i tvoj ahbab [email protected] onda se medjusobno pomazete u kreiranju "istine".O tome sam vec pisao.
Vjerujem da ovdje smetam, jer nudim drugu opciju posmatranja "djela" jednog agenta agitpropa.Ali drugo misljenje pomaze da se sagleda cilj i kvalitet ponudjenog.
Sto se tice toga ko kome smeta, cinjenica je da ti zamjeras sto se pojavljuju i glasovi koji nisu na liniji Centrale... :zzzz:
Zato, slobodno upisi i moj, mada mislim da Centrala ima mene spisku jos od 1990.
Spisku koji su pravili zajedno sa kompanjonima s kojima su i dosli na vlast! :wink:
IBM

#83 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by IBM »

@Fair Life: stvarno ne vidi razlog zasto se ljutis na mene. Stvari su takve kakve jesu.A sto se tice knjige, davno sam je procitao. Dakle nema potrebe da je nabavljam....eno je u sobi tamo :D
fantom slobode

#84 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by fantom slobode »

Vodenjak wrote:
fantom slobode wrote:
Vodenjak wrote:

Sto se tice toga ko kome smeta, cinjenica je da ti zamjeras sto se pojavljuju i glasovi koji nisu na liniji Centrale... :zzzz:
Zato, slobodno upisi i moj, mada mislim da Centrala ima mene spisku jos od 1990.
Spisku koji su pravili zajedno sa kompanjonima s kojima su i dosli na vlast! :wink:
Jesi li ovo preuzeo od jarana repliku?Dajte se koordinirati, momci :)
Hajde neka, koliko vidim agent KOS-a vam je pouzdana osoba, ali zato imas problema sa Centralom, kod kojih mislis da si od 1990. na spisku.Ne znam o kakvoj centrali pricas, o kakvom spisku, to ti vjerovatno bolje znas, tu ti ispade ili neprijatelj istih ili vazna licnost koja im smeta!Koliko ja mogu da razlucim iz komentara.Sreca ti onda utece od tih iz Centrale u Svedsku (da nije Hidrocentrala , pa te ko od radnika zaganjao, mozda si se sa nekim svadjao ? :)valjda bi se sjecao da si bio u radnom odnosu, ne bi onda mislio, vjerovatno! Ali iz ovoga sto ti insinuiras vidim da se radilo o nekoj firmi, privatnoj, imali su i kompanjone :)
Inace informacije radi, otpor u Bosni je samoorganizovan od naroda koji je bio napadnut, ovo cisto informacije radi, mozda ti posjedujes druge informacije, koje su minorne u odnosu na otpor obicnih ljudi, ko zna.Takodje imamo i agresore, a znamo dobro gdje su se oni organizovali i ko ih je organizovao.Nije nista komplikovano, lako je za shvatiti.
Cudno mi je i to da mi kazes da upisem i tvoj glas za one koji nisu na liniji Centrale, ja ti ne vodim nikakve spiskove, ali bojim se samo da ti mene mozda reflektujes kroz svoju licnost, ko zna, mozda i radis, puno se zalazes za neke nove istine.Ali to mi ne izgleda tako, jeste da im kadar i nije nesto blistav, vjerovatno ti to radis onako volonterski, za svoju dusu.
Vodenjak

#85 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by Vodenjak »

fantom slobode wrote:
Vodenjak wrote:
fantom slobode wrote: Tebe sam odavno ocekivao ovdje, lako je zakljuciti da se medjusobno podrzavate na svim temama gdje vam zapne.A ne zaboravimo i da si ti godinama izvan domovine, bas kao i tvoj ahbab [email protected] onda se medjusobno pomazete u kreiranju "istine".O tome sam vec pisao.
Jesi li ovo preuzeo od jarana repliku?Dajte se koordinirati, momci :)
Hajde neka, koliko vidim agent KOS-a vam je pouzdana osoba, ali zato imas problema sa Centralom, kod kojih mislis da si od 1990. na spisku.Ne znam o kakvoj centrali pricas, o kakvom spisku, to ti vjerovatno bolje znas, tu ti ispade ili neprijatelj istih ili vazna licnost koja im smeta!Koliko ja mogu da razlucim iz komentara.Sreca ti onda utece od tih iz Centrale u Svedsku (da nije Hidrocentrala , pa te ko od radnika zaganjao, mozda si se sa nekim svadjao ? :)valjda bi se sjecao da si bio u radnom odnosu, ne bi onda mislio, vjerovatno! Ali iz ovoga sto ti insinuiras vidim da se radilo o nekoj firmi, privatnoj, imali su i kompanjone :)
Inace informacije radi, otpor u Bosni je samoorganizovan od naroda koji je bio napadnut, ovo cisto informacije radi, mozda ti posjedujes druge informacije, koje su minorne u odnosu na otpor obicnih ljudi, ko zna.Takodje imamo i agresore, a znamo dobro gdje su se oni organizovali i ko ih je organizovao.Nije nista komplikovano, lako je za shvatiti.
Cudno mi je i to da mi kazes da upisem i tvoj glas za one koji nisu na liniji Centrale, ja ti ne vodim nikakve spiskove, ali bojim se samo da ti mene mozda reflektujes kroz svoju licnost, ko zna, mozda i radis, puno se zalazes za neke nove istine.Ali to mi ne izgleda tako, jeste da im kadar i nije nesto blistav, vjerovatno ti to radis onako volonterski, za svoju dusu.
Toliko toga napisano a sve bas onako... fantomski... :-) :-) :-)

:D
fantom slobode

#86 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by fantom slobode »

dodjes do zida i ne mozes dalje, sta ces!Sve oko tebe dzamije, mudzahedini, SDA-ovci, spiskovi, efendije, a ti...
u Svedskoj :) I rijetko navratis srecom u Bosnu.Iduci put ti je bolje u Spaniju, ne mislim da ti finansijske mogucnosti dozvoljavaju. :) :) :)
Sreca nigdje agresora i ubica, sto utekose iz Sanskog mosta.Samo g haver skakuce sa novim idejama, kako izjednaciti zrtvu i onog sto ti je komsije otjerao u logore ili na stratista.Te bi dogadjaje da zaboravis, sjeti se sta nam napisa o Srebrenici.
nosara

#87 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by nosara »

fantome, ovi sto su rastjerani na sve strane, ima medju njima i onih sto pobjegose od zlatnih kasika.

Nego, kako to da munja, stari kontraobavjestajac kos-a nije u zatvoru, obzirom da su ovi tvoji politicki istomisljenici na vlasti, mogli bi ga spakovat kolko danas. Ako je kriv, dajte ga u prdekanu, da ne kvari idilu.
Vodenjak

#88 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by Vodenjak »

fantom slobode wrote:dodjes do zida i ne mozes dalje, sta ces!Sve oko tebe dzamije, mudzahedini, SDA-ovci, spiskovi, efendije, a ti...
u Svedskoj :) I rijetko navratis srecom u Bosnu.Iduci put ti je bolje u Spaniju, ne mislim da ti finansijske mogucnosti dozvoljavaju. :) :) :)
Sreca nigdje agresora i ubica, sto utekose iz Sanskog mosta.Samo g haver skakuce sa novim idejama, kako izjednaciti zrtvu i onog sto ti je komsije otjerao u logore ili na stratista.Te bi dogadjaje da zaboravis, sjeti se sta nam napisa o Srebrenici.
Znas, zivo mi se fuchka za svim gore nabrojanim...
Niti mi smeta niti volim..
Totalno sam indiferentan..
Ali mi ponajvise smetaju oni koji od drzave napravise prchvarnicu a odmah poslije njih njihovi poltroni!

A sad, posto ne mogu da se sjetim sta sam to napisao o Srebrenici izvoli citirati!
Ili ces se, po obicaju, zadrzati na insinuacijama?
Ugrozen i jadan...
Neshvacen...
Izjednacen sa agresorom...
Napadan od strane pobjegulja, protivnika svoje zemlje, naroda, vjere...

Jadan si....
I bijedan! :roll:
fantom slobode

#89 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by fantom slobode »

Ti znas odlicno sta si komentarisao o potrebi zaborava Srebrenice, a citiraj samog sebe, ako nas zelis uvjeriti u suprotno.A tokom fuckanja, fuckas uvijek u istom pravcu i to ti tesko pada.Ljubomora te ubi u stvarnom zivotu.To se vidi i u Sani gdje sjedis sa jednim covjekom, a i taj sjedi sa tobom, jer nema s kim drugim.Zato ti rekoh idi u Spaniju, tamo ces makar imati opravdanje sto niko ne sjedi sa tobom, jer ne poznajes ljude.
Ima divan vic koji me podsjeca na tebe, kada u Njemackoj na auto-putu javljaju na radiju, kako jedan cudak vozi suprotnom stranom autoputa, a vozac na tu vijest komentarise: "Sta jedan - SVI".Podrsku u tome trazis od onih koji i ne zele da se voze po toj cesti, vec bi najradije da je nema.Cak ni sa njima ne mozes u stvarnom zivotu, jer te smatraju manje vrijednim, sto si mozda shvatio ili ces shvatiti jednog dana.Preostaje ti jedino da ostanes u Svedskoj, a ocigledno si i tamo nezadovoljan, jer se susreces opet sa istim problemima koje te prate citav zivot.Iz Sane si otisao prije rata, ne zbog politickog neslaganja, vec zato sto si se nalazio u istoj situaciji kao i sada.Mozda cak i u boljoj, jer sada si sam.Probaj se baviti zenama, mozda ti bude lakse.Onaj koji skakuce i pokusava da se "brine" o ljudima u Bosni je davno prodao sve u svom rodnom mjestu, sto mu tu "brigu" ogoljava i prikazuje u pravom svjetlu.
Vodenjak

#90 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by Vodenjak »

fantom slobode wrote:Ti znas odlicno sta si komentarisao o potrebi zaborava Srebrenice, a citiraj samog sebe, ako nas zelis uvjeriti u suprotno.A tokom fuckanja, fuckas uvijek u istom pravcu i to ti tesko pada.Ljubomora te ubi u stvarnom zivotu.To se vidi i u Sani gdje sjedis sa jednim covjekom, a i taj sjedi sa tobom, jer nema s kim drugim.Zato ti rekoh idi u Spaniju, tamo ces makar imati opravdanje sto niko ne sjedi sa tobom, jer ne poznajes ljude.
Ima divan vic koji me podsjeca na tebe, kada u Njemackoj na auto-putu javljaju na radiju, kako jedan cudak vozi suprotnom stranom autoputa, a vozac na tu vijest komentarise: "Sta jedan - SVI".Podrsku u tome trazis od onih koji i ne zele da se voze po toj cesti, vec bi najradije da je nema.Cak ni sa njima ne mozes u stvarnom zivotu, jer te smatraju manje vrijednim, sto si mozda shvatio ili ces shvatiti jednog dana.Preostaje ti jedino da ostanes u Svedskoj, a ocigledno si i tamo nezadovoljan, jer se susreces opet sa istim problemima koje te prate citav zivot.Iz Sane si otisao prije rata, ne zbog politickog neslaganja, vec zato sto si se nalazio u istoj situaciji kao i sada.Mozda cak i u boljoj, jer sada si sam.Probaj se baviti zenama, mozda ti bude lakse.Onaj koji skakuce i pokusava da se "brine" o ljudima u Bosni je davno prodao sve u svom rodnom mjestu, sto mu tu "brigu" ogoljava i prikazuje u pravom svjetlu.
Isfrustrirani, sta ima? :-) :-)
Opet si me poceo zabavljati mada znam da je to nemoralno.... :(
Mislim, nema smisla smijati se ljudima koji imaju probleme poput tebe.... :oops:
fantom slobode

#91 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by fantom slobode »

:bih: :bih: :bih: :bih:

Nadam se da ce ti uspjeti da uspostavis kontakt sa suprotnim polom, nakon dugog niza godina.Probaj sa cvjecem:

Image

uz pjesmu : Otisla si jednog dana... :music2: 8-)
Hamic

#92 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by Hamic »

Preneseno sa "NACIONALNI KONGRES REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE"

PROGLAS SSD BIH - ZAKON O POLICIJI IZDAJA GRAĐANA

SAOPĆENJE

(07.04.2008)

Svjetski savez dijaspore traži i moli sve zastupnike Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da još jednom, prije nego bude kasno, dobro razmisle i donesu odluku u interesu svih građana Bosne i Hercegovine, uključujući i nas u dijaspori. Svima nama je poznat razlog zbog kojeg smo, većina nas, van naše domovine i nemojte dozvoliti da, usvajanjem Zakona o policiji, zabetonirate i zapečatite stanje nastalo agresijom i ratnim dešavanjima.

Mi smo svjesni situacije u kojoj se trenutno nalazi Bosna i Hercegovina i podržavamo svaku odluku koja vodi evropskim integracijama, ali isto tako ne mislimo da se po svaku cijenu mora pristati na sve kompromise i sva uvjetovanja od strane OHR-a i Evrope.

Ni u kojem slučaju, mi u dijaspori, ne podržavamo opstanak entitetskih policija i smatramo da je jedino pravo rješenje državna policija koja će moći djelovati u oba entiteta i koja će imati ista prava i obaveze na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine.

Svjetski savez dijaspore će uvijek podržavati sve odluke i zakone koji vode ka Evropi ali samo pod uvjetom da Bosna i Hercegovina bude jaca i kompaktnija kao zajednička država svih naroda i građana koji u njoj žive i svih nas koji se osjećamo građanima Bosne i Hercegovine a koji smo trenutno razasuti po cijelom svijetu.

Nikada nećemo pomagati niti podržavati razbijanje BiH i tako i ovaj put dižemo glas za Zakone o policijskim reformama na tri evropska principa i samo i dosljedno se moramo njih pridržavati i usvajanjem takvih zakona još vise se približiti Evropsko uniji.

S poštovanjem,

Senada Softić-Telalović

Predsjednica, Svjetskog saveza dijaspore BiH (SSD BiH)

Tel: +61 419 329 344 (vremenska razlika +8 sati)
muha_sa

#93 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by muha_sa »

ljudi moji :D ostarih a ne skontah šta se hoce s ovim i ovakvim temama reci :-) dajte mi objasnite-da znam zašto i zbog cega sam se puške prifatio i porodicu-grad i državu branio.
-malo malo pa o Aliji --ne kontam--niti sam njegov fan nit glasac- pogotovo.
-možda sam prespavo zastrašujuca mitingovanja-jogurt revolucije-17 kongres SKYU--može bit da je i to Alija organizovo-ono potajno-iz murije ko ilegalac.ne kontam a volio bih--može bit da je do mene--nisam bio na izvoru informacija??šta li ?
-jest da sam radio u JNA i vidjeh naglu transformaciju moje JNA u cetnicku soldatesku--bi i svjedokom kad se po naredjenju sa zidova Titove slike poskidaše--bih i svjedokom kad se u JNA odmaralištu na Jahorini slavila srpska nova godina uz nevidjeno rafalanje iz svih mogucih kalibara. Ni tad moj mozak nije mogo skontat da se zlo sprema--do mene je--i do Alije.
-da mi je reko da ce bit rata--šta bi ja uradio ???recite mi-da znam.
pun mi je klinac ovog šupljiranja--
-po mom dubokom ubjedjenju-da je na celu Bosne i Hercegovine bila Sarita Montijel i da je pjevala onu poznatu"prodavacicu ljubicica" garant bi isto prošli-ako ne i gore.
-volio bih da mi se objasni i dokaže da bi drugacije bilo---da znam da sam se zajebo kad sam u odbranu usto.
--na skoro svim temama nema šanse da se pomene durmitorski bjegunac i zlocinac a da se Alija ne pomene--valjda radi ravnoteže--šta li ?
-nema šanse da se kalinovacki zlocinac pomene a da se ne pomene neki general Armije BiH.-
-nek svak odgovara za svoja djela i nedjela--na pamet mi ne pada da nekog branim nit da budem neciji advokat :-) ružno je to--znamo mi svi koji smo proživjeli ovu golgotu.
opet se ja navukoh na ove teme i još i pišem :D a rekoh sebi da necu---valjda sam labilnog karaktera :D
Prozor

#94 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by Prozor »

Ma cijenjeni muha, kao sto @Id rece, sto ima napisano o ovom ratu meni nije zahmet procitat, i naravno kada dolazi od ljudi sa iskustvom i (bivsim) uticajem, ko god da su... Ja znam ono sto ja znam, ali licno ne znam sve i nista me ne kosta procitati jos nesto, pa dati svoj sud, ili bar primiti ka znanju... Ne pada mi na pamet padati na propagandu o "Alija-Karadzic-Boban" kao zajednickim krivcima za rat, niti na pricu nekih krugova o Aliji kao najvecem zlikovcu i izdajniku sto je haman unistio BiH, ali odbacivati svako tkivo zbog "pogresnog" autora ili sadrzaja je po meni stetno samo tvome(ne tvome :D ) znanju... Ja znam sta je ovaj rat bio, ko ga je poceo, zasto, kako i sta se u njemu desavalo, i nijedna knjiga mi ne moze reci da je bilo drugacije, i ako sam citao @Fairove postove to nije bilo radi gradjenja svog misljenja o agresiji nego zbog sirenja svog znanja o nekim kljucnim akterima i dogadjajima tokom iste, ili bar primanja ka znanju necije izlaganje o tome, a sto licno nisam osvjedocio... A Allah najbolje zna...

Sto se tice g. Munje, licno ga cijenim...
Vodenjak

#95 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by Vodenjak »

muha_sa wrote:ljudi moji :D ostarih a ne skontah šta se hoce s ovim i ovakvim temama reci :-) dajte mi objasnite-da znam zašto i zbog cega sam se puške prifatio i porodicu-grad i državu branio.
-malo malo pa o Aliji --ne kontam--niti sam njegov fan nit glasac- pogotovo.
-možda sam prespavo zastrašujuca mitingovanja-jogurt revolucije-17 kongres SKYU--može bit da je i to Alija organizovo-ono potajno-iz murije ko ilegalac.ne kontam a volio bih--može bit da je do mene--nisam bio na izvoru informacija??šta li ?
-jest da sam radio u JNA i vidjeh naglu transformaciju moje JNA u cetnicku soldatesku--bi i svjedokom kad se po naredjenju sa zidova Titove slike poskidaše--bih i svjedokom kad se u JNA odmaralištu na Jahorini slavila srpska nova godina uz nevidjeno rafalanje iz svih mogucih kalibara. Ni tad moj mozak nije mogo skontat da se zlo sprema--do mene je--i do Alije.
-da mi je reko da ce bit rata--šta bi ja uradio ???recite mi-da znam.
pun mi je klinac ovog šupljiranja--
-po mom dubokom ubjedjenju-da je na celu Bosne i Hercegovine bila Sarita Montijel i da je pjevala onu poznatu"prodavacicu ljubicica" garant bi isto prošli-ako ne i gore.
-volio bih da mi se objasni i dokaže da bi drugacije bilo---da znam da sam se zajebo kad sam u odbranu usto.
--na skoro svim temama nema šanse da se pomene durmitorski bjegunac i zlocinac a da se Alija ne pomene--valjda radi ravnoteže--šta li ?
-nema šanse da se kalinovacki zlocinac pomene a da se ne pomene neki general Armije BiH.-
-nek svak odgovara za svoja djela i nedjela--na pamet mi ne pada da nekog branim nit da budem neciji advokat :-) ružno je to--znamo mi svi koji smo proživjeli ovu golgotu.
opet se ja navukoh na ove teme i još i pišem :D a rekoh sebi da necu---valjda sam labilnog karaktera :D
Muha, prijatelju stari, ako cemo iskreno, pricu o izjednacavanju strana u ratu su nametnuli upravo oni koji se predstavljaju kao najveci protivnici toga.
A, budimo posteni, ako se kad i desilo, desilo se vrlo rijetko da ovdje neko izjednacava uloge "triju strana" kad su zlocini u pitanju, kad je agresija u pitanju, kad je upotreba sirove sile u pitanju...

Treba li zbog straha od "pravovjernih" biti toliko naivan i zaboraviti sve sto se radilo u godinama prije rata, dijelom i u samom ratu a o godinama nakon rata i da ne govorim? Zaboraviti ko je s kim shurovo i shuruje te kako to radi... Ko je sa kime sta dijelio i zasto... Ko je jos 1990. otvoreno i neposredno navodio pripadnike svojih naroda da glasaju za svoje buduce dzelate... I zasto??? Ko je taj sto to radi i dan danas, ali sa puno prefinjenijim metodama stvarajuci u svakom covjeku sliku opste nacionalne ugrozenosti pred svake izbore?

Onog dana kad se SDA i S BiH javno deklarisu kao stranke koje se bore iskljucivo za interese jednog naroda (zapravo jednog dijela jednog naroda!) i prestanu prodavati ushtipke pod bubrege da su multi ovo ili ono, tog dana cu i ja mijenjati svoj odnos prema istima.
A oni, koji su oduvijek bili usko-jednonacionalne stranke, prodavale su se i prodaju kao najveci borci za multikulturnu, sekularnu, visenacionalnu, ravnopravnu BiH! Nonsens! :-) :roll:
I bas zato sto imaju tu spiku, postoje tipovi poput Fantoma i ostalih "fantoma" - isfrustrirani, prevareni, iskoristeni i odbaceni ali i dalje jednako "pravovjerni" pa ne daju na one koji su ih bacili na dno dna! Brane ih i, jadni i chemerni, vjeruju da time ko fol cuvaju drzavu... :cry:

Uostalom, KO je bio taj koji je prihvatio terminologiju o tri zaracene strane sto, barem u pocetku, NIJE bila istina!?
Sasvim sigurno ne bilo ko od ovih koji danas "izjednacavaju"! A jos manje si TI to prihvatao jer si znao da postoji samo ona strana koju tuku i ona koja tuce! Medjutim, na kraju je bilo bas tako da, oni koje danas treba da postedimo usporedbi, pretvorise stranu na kojoj smo mi bili kao jednu od tri! Halo bolan!!! :shock:

I pobogu, vise od 12 godina je proslo od rata (haloooo, DVANAEST GODINA!) a mi imamo stanje koje ni po cemu nije bolje od stanja koje je prethodilo ratu. Naprotiv!!! A na sceni i dalje iste politicke partije!

I sta sad covjek treba da radi? Da ih ostavi na miru da i dalje rade kako vec i rade?
Ili, ako vec zeli da se politicki angazuje i kritikuje - da to zapocne, umjesto bismiletom, svojevrsnom plejadom velikih rijeci o uspjesima naseg dobrog vodje, nasoj nevinosti, nasem merhametizmu, osudom gnusne agresije izvedene na nas....
A kad sve to pobroji da stidljivo konstatuje da nas i materijalno i duhovno na dno dna baca NASA vlast koju sami biramo i koju tako cvrsto u svojim rukama drze prakticno isti ljudi i sa istom politikom evo vec skoro 18 godina!

Jadno je to sve i bijedno kako se ljude vara i strashi pricama o izjednacavanju ukoliko samo pomenu bilo kakvu kritiku...
Narod treba biti miran i pokoran...
To i dragi Bog najvise voli... :zzzz:
:oops:
fantom slobode

#96 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by fantom slobode »

Iz gomile fraza u ovome sto si ti napisao ovdje imam jedno vrlo jednostavno pitanje za tebe :-D Kako se ti to boris da Bosni bude bolje, sta ti to radis iz Svedske osim sto sjedis za kompjuterom i modeliras istinu o sebi, zbog svojih licnih razloga i zelje da makar virtualno budes neko i nesto.Ovdje ti lijecis svoje frustracije i svoj malogradjanski kompleks sto ga povuce ko zna od kada, lijecis svoje trenutno stanje, gdje si usamljen i odbacen od ostalih.Lijepo ti poslah buket cvijece i rekoh da se bavis zenama, mozda i neka pristane da bude sa tobom odredjeno vrijeme, naravno prije toga moras malo da radis na sebi.Smisljas price da si 1993 otisao iz Sane, a dobro znas da je to bilo malo nemoguce, osim ako nisi bio na strani onih sto su tvoje komsije svih nacija osim srpske zatvorili u logore.Ne znam da li si vec kreirao kome pricu da si bio na Manjaci, ali to je sasvim moguce, poznavajuci tebe, jer u tvojoj glavi se stvaraju razni fiktivni dogadjaji, u kojima si "ucestvovao" ili si bio "svjedok " koje onda povezujes sa istorijskim cinjenicama, koje usput pokusavas da iskrivis.Da makar sta drugo smislis, nego pusis propagandu iz staba KOS-a, a kao boris se protiv nje.
Izbacujes floskule o tvojoj borbi protiv nacionalnih stranaka, o stanju u kojem se drzava sada nalazi, pricas pricu o tri zaracene strane, pokusavas da prebacis loptu na drugi teren.
Onda unutar citave te papagaj price ubacujes mene i kreiras istinu o meni, koja bi tebi pomogla da se nekako makar za trenutak osjecas bolje, sto je naravno prolaznog karaktera.Znas dobro da ono sto ti ja kazem je istina koja te boli, podsjeca te na onog sto ti u stvarnosti jesi.
Ovdje navede sebe koji je isfrustriran svojim zivotom, prevaren odlaskom u tudjinu ocekujuci bolje, a sve ostade isto, jer se ti ne promjeni, iskoristen se osjecas od sviju i odbacen si od svoje zene.Na kraju ostade sam, a osjecas se zbog svega toga starim.
Evo ti jos jedan virtualni buket cvijeca, nemoj da si namrsten, bice jednog dana bolje, kada pocnes da zivis zivot, a ne obracas paznju na svoje frustracije, one su unutar tebe, moras dalje, nikada nije kasno.

Image
Vodenjak

#97 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by Vodenjak »

fantom slobode wrote:Iz gomile fraza u ovome sto si ti napisao ovdje imam jedno vrlo jednostavno pitanje za tebe :-D Kako se ti to boris da Bosni bude bolje, sta ti to radis iz Svedske osim sto sjedis za kompjuterom i modeliras istinu o sebi, zbog svojih licnih razloga i zelje da makar virtualno budes neko i nesto.Ovdje ti lijecis svoje frustracije i svoj malogradjanski kompleks sto ga povuce ko zna od kada, lijecis svoje trenutno stanje, gdje si usamljen i odbacen od ostalih.Lijepo ti poslah buket cvijece i rekoh da se bavis zenama, mozda i neka pristane da bude sa tobom odredjeno vrijeme, naravno prije toga moras malo da radis na sebi.Smisljas price da si 1993 otisao iz Sane, a dobro znas da je to bilo malo nemoguce, osim ako nisi bio na strani onih sto su tvoje komsije svih nacija osim srpske zatvorili u logore.Ne znam da li si vec kreirao kome pricu da si bio na Manjaci, ali to je sasvim moguce, poznavajuci tebe, jer u tvojoj glavi se stvaraju razni fiktivni dogadjaji, u kojima si "ucestvovao" ili si bio "svjedok " koje onda povezujes sa istorijskim cinjenicama, koje usput pokusavas da iskrivis.Da makar sta drugo smislis, nego pusis propagandu iz staba KOS-a, a kao boris se protiv nje.
Izbacujes floskule o tvojoj borbi protiv nacionalnih stranaka, o stanju u kojem se drzava sada nalazi, pricas pricu o tri zaracene strane, pokusavas da prebacis loptu na drugi teren.
Onda unutar citave te papagaj price ubacujes mene i kreiras istinu o meni, koja bi tebi pomogla da se nekako makar za trenutak osjecas bolje, sto je naravno prolaznog karaktera.Znas dobro da ono sto ti ja kazem je istina koja te boli, podsjeca te na onog sto ti u stvarnosti jesi.
Ovdje navede sebe koji je isfrustriran svojim zivotom, prevaren odlaskom u tudjinu ocekujuci bolje, a sve ostade isto, jer se ti ne promjeni, iskoristen se osjecas od sviju i odbacen si od svoje zene.Na kraju ostade sam, a osjecas se zbog svega toga starim.
Evo ti jos jedan virtualni buket cvijeca, nemoj da si namrsten, bice jednog dana bolje, kada pocnes da zivis zivot, a ne obracas paznju na svoje frustracije, one su unutar tebe, moras dalje, nikada nije kasno.
Image

Sumnjam da ti i ovo moze pomoci, ali mozes probati...

Image

Sva diskusija s tobom je zavrsena!
Zalim te, a to nije dobra osnova za raspravu... :oops:
fantom slobode

#98 Re: Bosna u kandzama KOS-a

Post by fantom slobode »

Diskusija???? Hajde sa srecom, imas selam od Age Hasanage...

Iskoristi par datih savjeta, bice bolje, vjeruj mi...

Vidi kako se vole:
Image

A ako nista, kupi sebi psa, pa setaj sa njim.
Post Reply