Gdje sam ti ja rekao da covic nece profitirati iz komsicevog izbora? naravno da hoce, to sam vec pojasnio u gornjem postu - sta god da uradis nacice se izgovor da te kritikuje, a posto je situacija takva da ti ne moze nista nauditi, izaberi sta je najbolje za tebe.Corto Maltese wrote:Mislim da je "netačan" prejak termin. Ni kod mene i kod tebe se ne radi o tačnosti. Tačan/netačan je egzaktan pojam, a i moj i tvoj post su špekulativni. Pošli smo od istih podataka (dakle oba posta su tačna, što se toga tiče, nije niko ništa slagao) i došli do bitno drukčijih zaključaka i prognoza. Na primjer, ti vidiš Dodikovu potrebu za državom radi kredita, ja je ne vidim. Ti misliš da Dodika održava na vlasti u RS zakuhavanje na državnom nivou. Ja to ne mislim. Ja mislim da će Čović profitirati iz izbora Komšića, ti vjerovatno vjeriješ u suprotno. Oko različitih viđenja situacije, i trenutno neprovjerljivih stvari ne vrijedi nam raspravljati. Za par mjeseci ćemo saznati, između ostalog, da li Dodik misli da mu je država potrebna, radi kredita ili nečeg drugog. Izbori su bili, karte su podijeljene, a šta će igrači uraditi sa njima...e tu se krije kvaka.luckypot wrote:Stvari ce biti jasnije ili nejasnije zavisi na kojem nivou gledas. u federaciji su definitivno jasnije, pogotovo sto je pobjeda sdp-sda premocna nad svima ostalim. Na drzavnom nivou ce biti nejasne, ali na kraju krajeva to i jeste cilj, znaci nema zabune.
Nego nisi rekao koji je dio netacan u ovome sto sam ja gore napisao.
Dodika na vlasti u rs-u drze srbi a ne drzavni nivo, ja sam upravo rekao za sto njemu drzavni nivo treba, tj. pare. Da se razumijemo, nisam naivan da mislim da ce kao "ekonomska kriza dovesti do promjena medju srbima", to je prica za malu djecu - svi srbi u rs-u su danas zalog za buduce ratove, i ako treba jest ce korijenje ali nece odustati i to je to. Prema tome, nemoj im odmagati nego im pomozi na njihovom putu, jer ti je bolje da kad dodje veliki belaj (a docice, u bih neko mora biti na kraju heban) bolje ti je da imas nenaseljenu rs i osiromaseno i ostarjelo stanovnistvo nego ne daj boze ekonomski razvijeno i podmladjeno. Usput, srbi se moraju teritorijalizirati sto je gotovo vec zavrseno, vidi pod banja luka i okolica.